Był spoko, ba nadal jest spoko ale jak się chce czegoś ładniejszego to nie ma bata. Nie ma dużego wyboru w tym budżecie według mnie, nie licząc 240-360hz monitorów do jakiś np. esportowych rozgrywek/multi fps.
Ten kontrast jest mega lepszy, w HDR z local dimmingiem dużo lepszy co wykazują testerzy w recenzjach, no i moje oczy potwierdzają
Co do świecenia w oczy, jak włączyłem kalibrację w Windowsie czy w PS5, to mama siedząca w pokoju obok, ja nie zamykam drzwi(niestety muszę widzieć jak i słyszeć(a ja głuchy z aparatami słuchowymi) czy nie woła o pomoc- nie raz wołałem karetkę), to powiedziała co tak mocno świeci, że oświetla cały pokój, ale to tylko w przypadku 100% białego, normalnie póki co nie miałem z tym styczności w grach.
Jezu, ale Ty jesteś jęczybuła. Wszystko źle, wszystko to atak pazernych wydawców na biednego, szarego gracza. Co oczywiście ma często miejsce, ale tutaj rozmawiamy o rzeczy tak trywialnej jak dodanie specyfikacji, co pozwoli ocenić jak gra sobie radzi na danym sprzęcie, jeśli ktoś w recenzji wspomni ile ma klatek. Może też pomóc w identyfikacji posiadaczy marnego sprzętu, narzekających na słabą optymalizację, będących na tyle głupimi, żeby tę opcję zaznaczyć. W zasadzie powinna być ona obligatoryjna. Tylko tyle, nie ma powodu robić wideł z igły.
Rekomendowane odpowiedzi