Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Zas napisał(a):

Solidarni Złodzieje dopuszczają się coraz ciekawszych manipulacji dla myślących. 
Adres to Plac Konstytucji 3 - sprawdźcie sobie, jaki fragment całości wyciął Wąsik. :P 

Z tego wpisu bardziej niż wygląd ich siedziby interesowała by mnie kwestia czy spółka z amunicją w nazwie faktycznie ją produkuje czy nie?( I czy w ogóle  może to robić);)

Czytając ten artykuł wnioski wydają się dość oczywiste. Śmierdzi tak, że nawet ktoś z zatkanym nosem jest w stanie poczuć.

https://wiadomosci.wp.pl/kontrowersje-wokol-spolki-polska-amunicja-mamy-nowe-informacje-7253960635734336a

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Z tego wpisu bardziej niż wygląd ich siedziby interesowała by mnie kwestia czy spółka z amunicją w nazwie faktycznie ją produkuje czy nie?( I czy w ogóle  może to robić);)

Czytając ten artykuł wnioski wydają się dość oczywiste. Śmierdzi tak, że nawet ktoś z zatkanym nosem jest w stanie poczuć.

https://wiadomosci.wp.pl/kontrowersje-wokol-spolki-polska-amunicja-mamy-nowe-informacje-7253960635734336a

W kontekście tej spółki bawi całkowita zmiana narracji przez obie strony.

Morawiecki jak podpisywał z nimi kontrakty to było ok dla PiS, a pluło się KO. Teraz z kolei jest odwrotnie :lol2: 

Ja mogę tylko ze swojej strony napisać, że ta spółka ma moce produkcyjne ;) 

Opublikowano
15 godzin temu, Zas napisał(a):

Chcesz w kimś wywołać poczucie winy, bo wolałby, żeby dokładnie policzono głosy? 

I jeszcze ta retoryka, "lepiej siedzieć cicho, a jak kontrolować, to po kryjomu, bo inaczej wywołamy chaos"... ROTFL! Coś mi to przypomina, KK też bardzo lubi problem skandali seksualnych załatwiać po cichu, żeby "nie siać zgorszenia". :E

Takie rzeczy się robi od razu, a nie pół roku po wyborach. O to mi chodziło, przespali sprawę i tyle.

Choć moim skromnym zdaniem odkryli że sami mocno fałszowali i lepiej siedzieć cicho ;) 

Opublikowano

Tam nikt nie fałszował, tam się mylili, a nie myli się tylko ten co nic nie robi- i co im zrobisz :E

39 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja mogę tylko ze swojej strony napisać, że ta spółka ma moce produkcyjne ;) 

No to trzeba jeszcze trzymać kciuki żeby dostała pozwolenie na produkcję szybciej niż wpłynie kasa z dotacji ;) 

Choć i tak najbardziej z artykułu szokuje?? to zestawienie 

Cytat

Jak wielokrotnie podkreślaliśmy we wcześniejszych publikacjach, brak amunicji "155-tki" to jedno z najpoważniejszych zaniedbań kolejnych rządów. Nieżyjący już gen. Waldemar Skrzypczak szacował w rozmowie z Wirtualną Polską, że nasza armia potrzebuje ok. trzech milionów sztuk tej amunicji.

Tymczasem według doniesień branżowych mediów moce przerobowe polskiego państwowego przemysłu obronnego wynosiły ok. 6 tys. sztuk rocznie. Dla porównania, według wyliczeń redakcji Konkret24, na ukraińskim froncie zużywa się dziennie nawet 10 tysięcy pocisków.

Opublikowano

Tylko źe za czasów PiS nie byli w konsorcjum z innymi spółkami, z których część była wcześniej niedopuszczona, choć miały większe doświadczenie w zbrojeniówce - PiS nie chciało dać nic prywaciarzom, bo nie byli swoi, a chodzi chyba o to, by rozwijać nie tylko to, czego właścicielem jest skarb państwa. 

Generalnie jednak pełna zgoda, nie jest to na pewno idealna spółka i idealna sytuacja. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Zas napisał(a):

Tylko źe za czasów PiS nie byli w konsorcjum z innymi spółkami, z których część była wcześniej niedopuszczona, choć miały większe doświadczenie w zbrojeniówce - PiS nie chciało dać nic prywaciarzom, bo nie byli swoi, a chodzi chyba o to, by rozwijać nie tylko to, czego właścicielem jest skarb państwa. 

Generalnie jednak pełna zgoda, nie jest to na pewno idealna spółka i idealna sytuacja. 

Bzdura. Polska Amunicja od początku była triumwiratem WB, Ponaru i tego trzeciego TPM czy jakoś tak. :) dodatkowo była tam ARP, która się wycofała. 

https://www.rp.pl/biznes/art41126761-spolka-polska-amunicja-juz-bez-panstwowej-agencji-dlaczego-doszlo-do-rozwodu

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
9 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

I gusła :E 

Lata 30 ubiegłego wieku :) 

Ukryj zawartość

2026_01_13_1004388_c23cec.jpg

Sugerujesz, że lewica w USA nie jest zdolna do takich akcji? :E

No to w latające słonie też musicie wierzyć :lol2:

Czytaj najpierw, odpisuj potem, nie odwrotnie.

Opublikowano
Cytat

Sondaż: Polacy niezadowoleni z polityki gospodarczej Tuska
53 proc. Polaków badanych przez CBOS jest niezadowolona z polityki gospodarczej rządów Tuska. To wzrost o 4 proc. w stosunku do wcześniejszego, styczniowego sondażu. Sam premier, mimo ostatnich wypowiedzi, że "Polska stała się oazą stabilności i wzrostu" też nie ma powodów do zadowolenia. 54 proc. Polaków nie jest zadowolona, że sprawuje on funkcję szefa rządu.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/sondaz-polacy-niezadowoleni-z-polityki-gospodarczej-tuska/gwwxvlv,30bc1058

Cytat

USA do Europy:
Żałosna jesteś w ch.j, lewacka, nara
Hej, chcesz coś z uzbrojenia?