Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, adashi napisał(a):

Stare dziady chyba się rozpadną do wyborów.

Jest to możliwe. W PISie są oficjalnie dwie frakcje: Harcerzy (Morawiecki, Dworczyk) i Maślarzy (Jaki, Sasin, Błaszczak) które wzajemnie się zwalczają. Najciekawsze jest to, że generalnie większe struktury w PISie mają Maślarze ale osoby głosujące na PIS bardziej chcą aby premierem był Morawiecki. Patos trwa, Morawiecki jeździ po kraju. Do tego Brzoska (ten od InPostu) coś kiedyś przebąkiwał o jakiejś polityce. No, jest kolorowo i wielowątkowo.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, VRman napisał(a):

Poza tym to ma być jakaś specjalna akcja odpychająca reklamodawców? To pokazywanie ruskiej (cenuzury) jeżdżącej po rosji i pokazującej ją w superpozytywnym świetle, to nie wystarczyło czasem? Przecież reklamodawców KZ odepchnął sam KZ puszczając ich reklamy w filmiku wysranym przez ruską propagandę. Na cholerę komu specjalne akcje "oczerniające" jak oni sami sobie w tym kanale zero przylepili metkę "cała laska, całą dobę. Niech żyje putin!"?

KZ sra ruską propagandą. Zrobiło się ostatnio niedobrze, bo za mocno to zaczęło bić po oczach i nawet część wiernych fanów zaczęła myśleć, a to bardzo niedobrze.

Teraz nawet "polska Zaharova" zrobiła filmik udając pro-ukraińską i anty-ruską. No co za przypadek :E

Gaszą pożar jak mogą.

Gdzie kanał zero jakoś mocno wchodzi z ruską propagadną? :E Sam oglądam ich tylko sporadycznie i celowo, bo srają byle jakimi materiałami, więc nawet nie wiem co tam robią.
Natomiast z tego co widziałem to nic wielce pozytywnego dla Rosji nie wynikało. Podeślij materiał w którym najbardziej to widać to później zapoznam się, ale zgaduje że po prostu ma problem ze zmontowaniem sensownej ekipy. 

Natomiast ludzie od "Otwarty Dialog" są ostatnimi którym ufałbym. Nie wykluczam, że może być nawet taki cyrk, że oczywisty ruski agent, krzyczy że drugi jest ruskim agentem, aby swoimi oskarżeniami postawić go w lepszym świetle, ale po kilku materiałach Stanowkiego nie dostrzegam czegoś takiego, a oskarżenia jakie słyszałem np. o mapie Ukrainy to były jakieś duperele. Jeśli jego pracownik odwalił jakąś szajbę to niech go zwolni. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
9 minut temu, ptys napisał(a):

Kłamiesz imputujesz nieprawdę a w swoim zcietrzewieniu nie czytasz nawet postów (nigdzie nie napisałem bezpośrednio że w Polsce) ale czego się spodziewać po czołowym popagadziscie  tfuska, wyjdź na zewnątrz i złap trochę słońca,  poza forum też istnieje życie 

Napisałeś dosłownie to:
"za poprzedniego tfuska była sól drogowa i stare konserwy, teraz skażone mięso ale po co obywateli informować"

Zatem wprost sugerujesz, że coś było wcześniej w Polsce, a teraz jest skażone mięso.

Może w translatorze z ruskiego to wygląda inaczej, ale po polsku jednak znaczy to dokładnie to co wyżej napisałem.

Może po prostu zaloguj się na ruskli portal i tam pisze ruskie brednie? 

Oficerowi powiedz, że nikt się tutaj na to nie nabiera i zeby cię przerzucić na inny front. 

Opublikowano (edytowane)

Więcej oglądam angielskiego youtube niż polskiego, więc zwroty czasem mylę. :E To samo z filmami i książkami, napisy wolę jak najbliżej oryginału.
Ale od dziś będę już odwracał kota, a nie odkręcał :pajac:

Edit. Oh to nie do mnie :E A myślałem, ze napisałem to w którymś tekście.
Widzę, że trzeba odkleić się od forum, bo człowiek za dużo bierze do siebie.

Opublikowano
8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Więcej oglądam angielskiego youtube niż polskiego, więc zwroty czasem mylę. :E To samo z filmami i książkami, napisy wolę jak najbliżej oryginału.
Ale od dziś będę już odwracał kota, a nie odkręcał :pajac:

Edit. Oh to nie do mnie :E A myślałem, ze napisałem to w którymś tekście.
Widzę, że trzeba odkleić się od forum, bo człowiek za dużo bierze do siebie.

Ty to zdecydowanie powinieneś "odkleić" się od Youtube'a. 

YouTube i Ai nie zastąpią wiedzy, wykształcenia, ani życia.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Gdzie kanał zero jakoś mocno wchodzi z ruską propagadną? :E Sam oglądam ich tylko sporadycznie i celowo, bo srają byle jakimi materiałami, więc nawet nie wiem co tam robią.
Natomiast z tego co widziałem to nic wielce pozytywnego dla Rosji nie wynikało. Podeślij materiał w którym najbardziej to widać to później zapoznam się, ale zgaduje że po prostu ma problem ze zmontowaniem sensownej ekipy. 

Natomiast ludzie od "Otwarty Dialog" są ostatnimi którym ufałbym. Nie wykluczam, że może być nawet taki cyrk, że oczywisty ruski agent, krzyczy że drugi jest ruskim agentem, aby swoimi oskarżeniami postawić go w lepszym świetle, ale po kilku materiałach Stanowkiego nie dostrzegam czegoś takiego, a oskarżenia jakie słyszałem np. o mapie Ukrainy to były jakieś duperele. Jeśli jego pracownik odwalił jakąś szajbę to niech go zwolni. 

- materiał tej baby co pojeździła po rosji i zrobiła dla KZ filmik, po którym reklamodawcy tak się wkur(zy)li, że KZ musiał pozamazywać reklamy na belce. 

- wielokrotne pchanie ruskich narracji, duża ilość filmików na kanale na tematy, na których zależy kremlowi, np. o wyborach w Rumunii - "Polska Zaharova" a nawet Mazurek pchali narrację, że to zamach na demokrację, że to zła unia zablokowała kandydata, bo jej się nie podobał. Niby podali info że oskażenia są o to, że kandydat z dziwnym wysokim poparciem miał pomoc od ruskich i z nimi jest powiązany, ale całość sugerowała, że to pewnie bzdura, a tak naprawdę to unia zblokowała, bo się nie podobał kandydat. 

- zapraszanie Maciaka, aby brauniarze wypadli jako "wcale nie pro-ruscy"

- zapraszanie Kamratów

- tego było sporo więcej, ale mam słabą pamięć a od roku tego ruskiego ścieku już nie oglądam. 

A bezstronność to Stanowski pokazał żenującymi tekstami o tym, że Nawrocki "podszedł do niego gdy był w swoim aucie, i wyglądał jakby mu zależało, miał szczery wyraz twarzy" czy jakoś tak, nie pamięam cytatu, ale chodziło o to, że "nie podszedł przekonywać i kłamać" tylko "podszedł człowiek sprawiający wrażenie smutnego z powodu tego, że Stanowski mylnie ma o nim w tej kwestii negatywną opinię i go to smuci". No w każdym razie jakiś podobny debilizm i pierdololo, w które chyba tylko fanki Stanowskiego mogły uwierzyć.

Widać wyraźnie, że bezstronni nie są. Ostatnio chyba tej pro-ruskości miał już dosyć Wolski, bo zabrał zabawki i już więcej "Militarne Zero" się na kanale 0 nie pojawi. 

edit:

no i nie zapominajmy sekcji komentarzy. Tam się roi wręcz od ruskich troli/brauniarzy (w sumie to na jedno wychodzi)

Parę razy zerkałem, to tam przez wiele stron czasem nie ma ani jednego komenta innego niż pro-ruski.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, VRman napisał(a):

- materiał tej baby co pojeździła po rosji i zrobiła dla KZ filmik, po którym reklamodawcy tak się wkur(zy)li, że KZ musiał pozamazywać reklamy na belce.

Sam nie widziałem tylko słyszałem opinie o tym. Zgadywałem że to po prostu materiał idiotki, ale sprawdzę to do końca tygodnia, skoro aż takie szambo z tego wyszło.

np. o wyborach w rumunii - zaharova a nawet Mazurek pchali narrację, że to zamach na demokrację, że to zła unia zablokowała kandydata, bo jej się nie podobał. Niby podali info że oskażenia są o to, że kandydat z dziwnym wysokim poparciem miał pomoc od ruskich i z nimi jest powiązany, ale całość sugerowała, że to pewnie bzdura, a tak naprawdę to unia zblokowała, bo się nie podobał kandydat. 

Sam kiedyś zmęczyłem się próbą docieknięcia jakie był realia tej sytuacji. Niepokojące jest możliwość anulowania wyborów pod niejasnym pretekstem. Gdyby sprawa była dużo bardziej przejrzysta to nie miałbym tego za złe.
U nas również tacy byli, w końcu ktoś podpisywał długoterminową umowę na gaz z Rosją, na bardzo niekorzystnych warunkach lata temu, co próbował nagłośnić Lepper ;) Ale wtedy Niemcy / UE współpracowała z Rosją, więc wszystko było dobrze. Lepper też miał swoje brudy, ale w ostatnim zrywie chciał wyciągnąć poważniejsze, polityczne brudy na wierzch.

- zapraszanie Maciaka,

- zapraszanie Kamratów

Trudno mi to ocenić, bo próbował przedstawić ich w negatywnym świetle, a Kamratów słyszałem tylko fragment i nie chciało mi się oceniać czy to naiwni, próbujący normalizować stosunki z Rosją, czy propagadyści na pasku obcych. Zdam się na Ciebie, ale sam po prostu ignoruję ich temat i nie przekreślam każdego kto normalizuje stosunki z Rosją w duchu "wroga z którym trzeba będzie jakoś żyć". Inaczej jeśli uparcie powtarzałby rosyjskie bzdury, nawet po przedstawieniu twardych dowodów, unikając ich. 
Po prostu gdy krzyczą ciągle Wilk, to nie reaguje się na prawdziwego i zmęczyłem się sprawdzaniem, więc po prostu nie śledzę tematu. ;) 

aby brauniarze wypadli jako "wcale nie pro-ruscy"

W sprawie Brauna, ale też Korwina mam mieszane uczucia, gdzie jeden skraj wniosków każe myśleć, że to czyjaś trzecia noga, mająca zbierać wzburzony elektorat i ośmieszać idee, dodając jakieś głupoty lub źle sformułowane wypowiedzi... Drugi skraj to widzenie ich jako pogubionych realistów, a Braun chce normalizować stosunki z Rosją, widząc ją jako wroga, z którym trzeba będzie żyć, ze względu na położenie geograficzne. Jest to sensowne podejście, jeśli Rosja dalej będzie miała silne odziaływanie w regionie i UE dogada się z nią, a my nie będziemy mieli alternatywnej grupy krajów do dbania o swoje interesy. Natomiast widząc propagandę Rosji względem Polski nie chcę mi się wierzyć że to możliwe, bez upadku rządu w Rosji i zmiany narracji. Z tego co kojarzę Braun widzi Rosjan, jako w pewnym stopniu ofiary rosyjskiego rządu. Na dodatek musiałbym jeszcze raz sprawdzić, czy reporterzy rosyjscy z którymi miał kontakt byli niewygodni dla Rosji, czy ją wręcz wspierali propagandowo. 
Braun podpadł mi, między innymi, gdy swoją obecnością ośmieszył akcję Sumlińskiego w Jedwabne. Baa, Wojciecha zalewała krew, nie rozumiejąc po co to robi.
Próbowałem przeczytać jakąś książkę Brauna i był tam pewny zbiór odklejonych informacji, jak i ciekawostek, ale czasem problem rozróżnić co jest czym. :E Myślę, że mógł za głęboko wejść w pewne teorie, nie weryfikując ich przez zespół oblężonej twierdzy. Zdecydowanie wolę Wojciecha Sumlińskiego od takich historii.

A bezstronność to Stanowski pokazał żenującymi tekstami o tym, że Nawrocki "podszedł do niego gdy był w swoim aucie, i wyglądał jakby mu zależało, miał szczery wyraz twarzy" czy jakoś tak, nie pamięam cytatu, ale chodziło o to, że "nie podszedł przekonywać i kłamać" tylko "podszedł człowiek sprawiający wrażenie smutnego z powodu tego, że Stanowski mylnie ma o nim w tej kwestii negatywną opinię i go to smuci". No w każdym razie jakiś podobny debilizm i pierdololo, w które chyba tylko fanki Stanowskiego mogły uwierzyć.

Bezstronność od początku jest u niego fałszywa i nie ma co się dziwić..

Widać wyraźnie, że bezstronni nie są. Ostatnio chyba tej pro-ruskości miał już dosyć Wolski, bo zabrał zabawki i już więcej "Militarne Zero" się na kanale 0 nie pojawi. 

Skoro tak, to nie trzeba doczepiać Kanałowi Zero dodatkowych, fałszywek łątek, wystarczą te prawdziwe, bez podejrzanej działalności "Otwarty Dialog". ;)

Do tematu wrócę w kolejnych dniach, bo muszę nauczyć się rozbijać dyskusję na kilka dni, inaczej tutaj zeświruję. :boink: 

Opublikowano
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

W sprawie Brauna, ale też Korwina mam mieszane uczucia, gdzie jeden skraj wniosków każe myśleć, że to czyjaś trzecia noga, mająca zbierać wzburzony elektorat i ośmieszać idee, dodając jakieś głupoty lub źle sformułowane wypowiedzi... Drugi skraj to widzenie ich jako pogubionych realistów, a Braun chce normalizować stosunki z Rosją, widząc ją jako wroga, z którym trzeba będzie żyć, ze względu na położenie geograficzne. Jest to sensowne podejście, jeśli Rosja dalej będzie miała silne odziaływanie w regionie i UE dogada się z nią, a my nie będziemy mieli alternatywnej grupy krajów do dbania o swoje interesy. Z tego co kojarzę Braun widzi Rosjan, jako w pewnym stopniu ofiary rosyjskiego rządu. Na dodatek musiałbym jeszcze raz sprawdzić, czy reporterzy rosyjscy z którymi miał kontakt byli niewygodni dla Rosji, czy ją wręcz wspierali propagandowo. 

Brednie.

Braun chce, aby Polska pracowała na to, żeby KRÓLEWIEC stał się Hongkongiem Bałtyku. 
To nei jest normalizowanie stosunków, tylko wasalstwo. Bo Braun to targowica. 

5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Do tematu wrócę w kolejnych dniach, bo muszę nauczyć się rozbijać dyskusję na kilka dni, inaczej tutaj zeświruję. :boink: 

Tokeny w chacieGPT się skończyły :lol2: 

Opublikowano (edytowane)

No Kamratów to zjechał, ale

- to też moim zdaniem jak z Maciakiem - szopka "patrzcie jaki jestem anty-ruski!"

- zrobił to tak, że sporo zwolenników Kamratom przybyło, a do tego woda na młyn ruskich troli, którzy zaczęli bronić Kamratów w komentach

Dalej jak piszesz o Braunie i masz jakiekowlwiek wątpliwości, czy jest to ruski agent, to nie obraź się, ale nie mamy o czym gadać. Podobnie z sytuacją w Rumunii. Myślisz, że ruskie służby wydające setki miliardów na propagandę, to idioci? Myślisz, że jak nie ma dowodów "tak, tu widać, że kandydat kąpał się w jednej wannie z Putinem?" to należy mieć wątpliwości?

Myślisz, że ruscy nie umieliby tego zrobić profesjonalnie tak, aby było trudno udowodnić?

Myślisz, że człowiek znikąd nagle zyskujący ogromne poparcie po dziwnej kampanii na tiktoku, to przypadek? Taki jak to, że tiktok to firma Chińska, a Chiny niemal bezczelnie w twarz mówią światu "Tak, pomagamy Rosji w walce z Ukrainą i zachodem i nie możemy jej pozwolić przegrać".

Poczytaj lepiej o tym co robią ruscy w różnych krajach. W ilu krajach się wpierdzielają w wybory. W ilu krajach przekupują, korumpują itp. Rozejrzyj się - zobacz Trumpa, Orbana, Fico.

I powiedz mi że masz nadal wątpliwości czy zblokowanie kandydata to nie było powiedzenie "wypierd..." ruskiemu pionkowi.

edit:

GPT o tym ruskim wdupowłazie, którego wywalili jak już wsiadał na fotel prezie Rumunii:

image.png.d525475e8037e2f481a907b8ca46b540.png

Na serio nie rozumiem jak można mieć jakiekolwiek wątpliwości.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, VRman napisał(a):

No Kamratów to zjechał, ale

- to też moim zdaniem jak z Maciakiem - szopka "patrzcie jaki jestem anty-ruski!"

- zrobił to tak, że sporo zwolenników Kamratom przybyło, a do tego woda na młyn ruskich troli, którzy zaczęli bronić Kamratów w komentach

Maciaka kiedyś weryfikowałem i to jest szemrany charakter. Rzeczywiście zrobił mu przysługę, bo lepiej byłoby mu wytknąć różne rzeczy na wizji.
Kamratów oceniłem jako naiwnych, a nie "złowieszczych" jak Maciak. W sumie  tym razem spróbuję użyć AI do wyszukania ich słów i potem znalezienia źródła wypowiedzi. 

Dalej jak piszesz o Braunie i masz jakiekowlwiek wątpliwości, czy jest to ruski agent, to nie obraź się, ale nie mamy o czym gadać.

Do tematu Brauna wrócę w innych dniach, bo od dawna nie patrzyłem co mówi, poza tymi sprawami sądowymi i obecnie Hindusami. Dawno temu sprawdziłem zarzuty wobec niego i nie trzymały się kupy, natomiast nie lubię go na podobnej zasadzie co Korwina, ale naświetlił ciekawy temat z tym portretem jegomościa przy świecach. 

I powiedz mi że masz nadal wątpliwości czy zblokowanie kandydata to nie było powiedzenie "wypierd..." ruskiemu pionkowi

Na serio nie rozumiem jak można mieć jakiekolwiek wątpliwości.

Przyznaję swoje lenistwo, nie sprawdziłem co mówił, bo zmęczyło mnie szukanie wilka za każdym razem, gdy ktoś krzyczy wilk. Jeśli rzeczywiście w tej Rumuni mówił o Ukrainie jako wynalezionym państwie to nie ma uzasadnienia dla niego, bo tą linię argumentu już dawno obalono w takim stopniu, że to Rosja jest sztucznym tworem od Mongolskiego przejęcia. :E 
Dla pewności później sprawdzę jego słowa, ale póki nie znajdę dowodu że mówił inaczej to Ci uwierzę. 

Kończ waść wstydu oszczędź. :E 
Następnym razem po prostu napiszę, że nie badałem głębiej tematu, bez szukania potencjalnych uzasadnień, a teraz do następnego dnia postaram się tu nie wchodzić. 

Opublikowano
17 godzin temu, TheMr. napisał(a):

To są dosłownie 4 miasta które wybiły się na fabrykach globalnych marek, to są miasta porty robione pod filmiki, brawo, dałeś się złapać. PKB per capita Chińczyków to 14k USD. Jesteśmy 2 razy bogatsi od Chińczyków, a czołówka gospodarek 3-4x.

Tylko 1. Nie przepalamy pieniędzy w takiej astronomicznej ilości 2. Mamy służbę zdrowia 3. W naszych fabrykach nie pracują dzieci i mniejszość rasowa.

Mijasz się z prawdą. Chyba nie widziałeś zarówno wielu miast w USA jak i w Chinach.

I to właśnie my przepalamy PKB, a wszystko co jest w Polsce to albo kapitał zagraniczny albo zakupione zagranicą na kredyt, który będą spłacać kolejne pokolenia, a Chiny inwestują w siebie a nadwyżki dobrze lokują w inwestycje zagraniczne.

W żadnej dużej fabryce, szczególnie tych współpracujących z podmiotami zagranicznymi nie pracują małe dzieci (może 10 -15 lat temu jeszcze tak) - mają audyty takie same jak firmy w UE (fabryki z mojego korpo są regularnie audytowane zarówno wewnętrznie jak i przez naszych globalnych odbiorców, tak samo w USA jak i w Chinach).     

W topce są miasta (Chiny/USA), które nie są zbudowane wczoraj i od zera tylko mają często wiekowe tradycje. Co innego miasta ZEA, które były budowane jako nowe projekty. 

Miasta w USA nadrabiają sztucznie napędzanym finansowaniem, ponieważ umiejscowienie głównych miejsc przepływu kapitału daje duże większe możliwości.  

Chiny budują miasta pod swoje potrzeby, a to że przy okazji dbają aby to się dobrze komponowało z architekturą i planowaniem przestrzeni to już inne sprawa. Nikt nikomu nie zabrania tak planować i budować. 

"Chiny budują miasta, aby napędzać gospodarkę i pomieścić nową klasę średnią, ale dbają o to, by były one „instagramowe”, aby przyciągnąć inwestorów i turystów"

Wg raportu 2024 https://www.coit.es/sites/default/files/imd_-smartcityindex-2024-full-report.pdf zarówno Chiny jak USA maja po 10 miast w TOP 100, tyle że pierwsze Chińskie to pozycje 13(-1) i 19(+6) a USA 34(-13) i 36(-2)

Nadmienię że Warszawa jest na 38(+6), a Kraków 76 (+3) :) więc to my zaczynamy doganiać USA, a Chiny odjeżdżają USA.   

Naprawdę nasza mentalność o wizerunku Chin została w zeszłym stuleciu, a zadupia są wszędzie.

W USA takie miasta jak Memphis, Detroit, Baltimore się rozpadają.

Można powiedzieć, że Sosnowiec w stosunku do takiego Detroit, czy Baltimore to prężnie rozwijająca się mieścina.

W Chinach problem jest inny, tam gdzie są technologiczne kolosy mniejsze okoliczne miasta są wysysane, zarówno z inwestycji jak i potencjału ludzkiego. Druga sprawa, że nie inwestuje się już tak bardzo w miasta, które nie były nastawione na transformację energetyczną, czyli typowo przemysłowe (węgiel/stal) a w te które mają dostęp do czystej energii. 

Moim zdaniem każdy kraj ma taki problem, że tam gdzie jest większe miasto to inwestycje są największe, a mniejsze często się wyludniają na rzecz tych bardziej rozwiniętych. Do tego dochodzi proces demograficzny.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy ten portal jest wiarygodny ale piszą, że w sejmie leży i czeka na rozpatrzenia projekt podwyższający próg podatkowy ze 120k do 170k. Ciekawe czy w ogóle to trafi pod obrady? :hihot:

https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/7518711,bez-podwyzszenia-kwoty-wolnej-do-60-tys-zl-ale-podniosa-prog-podatkowy-ze-120-tys-zl-do-171-tys-zl-dokument-w-sejmie-podatki-ulgi-kwota-wolna-2026-skarbowka-fiskus-odliczenia-optymalizacja-32-proc-skala-podatkowa-gov-pl.html.amp

Można na polski ład narzekać ale gdyby nie on to pewno dalej byśmy płacili większe podatki już po przekroczeniu zabójczych ;) 80k 

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

O, znowu?! hehehe :lol2:

pojawił się kolejny osobnik tym razem z Kijowa, dla ciebie też mam ciekawe wiadomości: kilka dni temu w okolicach Poznania niedoszły nawalony 20 letni poborowy rozjechał Polaka a że były przy trasie kamery to dość szybko szczura wytropili, tyle faktów za to ciekawe informacje pojawiły się na poznańskim portalu informacyjnym, pierwsze info że wypadek i trwają poszukiwania, drugie że złapany był pijany i obywatel Polski ale pech dla nich bo poszedł wyciek informacji z źródła i jak ich ludzie zaczęli w komentarzach gnoić to zrobili sprostowanie (ale co się moderacja narobiła przy usuwaniu komentarzy to się narobiła)

Opublikowano
5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Nie wiem czy ten portal jest wiarygodny ale piszą, że w sejmie leży i czeka na rozpatrzenia projekt podwyższający próg podatkowy ze 120k do 170k. Ciekawe czy w ogóle to trafi pod obrady? :hihot:

https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/pit/7518711,bez-podwyzszenia-kwoty-wolnej-do-60-tys-zl-ale-podniosa-prog-podatkowy-ze-120-tys-zl-do-171-tys-zl-dokument-w-sejmie-podatki-ulgi-kwota-wolna-2026-skarbowka-fiskus-odliczenia-optymalizacja-32-proc-skala-podatkowa-gov-pl.html.amp

Można na polski ład narzekać ale gdyby nie on to pewno dalej byśmy płacili większe podatki już po przekroczeniu zabójczych ;) 80k 

To jest petycja a nie projekt ustawy :) 

Opublikowano
5 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Nie wiem czy ten portal jest wiarygodny ale piszą, że w sejmie leży i czeka na rozpatrzenia projekt podwyższający próg podatkowy że 120k do 170k. Ciekawe czy w ogóle to trafi pod obrady? :hihot:

Można na polski ład narzekamy ale gdyby nie on to pewno dalej bysmyt płacili większe podatki już po przekroczeniu zabójczych ;) 80k 

to by im zniszczyło budżet, tfusk jakby mógł to wróciłby do 80k i podniósł chwilowo vat o 2-3 punkty procentowe, zasadniczo to podniesienie do 120k w 2022 r. przy covidowej inflacji i wzroście płac, ledwie wyrównało domowe budżety do poziomu sprzed plandemii

Opublikowano
Godzinę temu, Paarthurnax napisał(a):

Mijasz się z prawdą. Chyba nie widziałeś zarówno wielu miast w USA jak i w Chinach.

I to właśnie my przepalamy PKB, a wszystko co jest w Polsce to albo kapitał zagraniczny albo zakupione zagranicą na kredyt, który będą spłacać kolejne pokolenia, a Chiny inwestują w siebie a nadwyżki dobrze lokują w inwestycje zagraniczne.

https://www.dol.gov/agencies/ilab/reports/child-labor/list-of-goods-print?items_per_page=10&combine=china

https://en.wikipedia.org/wiki/Evergrande_Group - 300-500 mld zł przepalone? :E 

https://en.wikipedia.org/wiki/Xinjiang_internment_camps

Nie mówiłem nic o USA. I nie mijam się z prawdą, po prostu macie klapki na oczach i wersję TikTokową Chin, PRowa wersja Chin żeby zachód marzył o komunizmie ;) 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, TheMr. napisał(a):

PRowa wersja Chin żeby zachód marzył o komunizmie ;) 

Chiny i komunizm jprdl:wariat:

5 godzin temu, galakty napisał(a):

Memcen miał swoje 5 minut i możliwość fajnego poprowadzenia partii, ale odleciał kompletnie. 

Wczoraj wgl na X się chwalił zdjęciem sprzed 10 lat z Korwinem, trochę śmieszne po tym jak go wyrzucił z partii :E :E 

Cytat

Robiąc ostatnio porządki w gabinecie, znalazłem zdjęcie, którego wcześniej długo szukałem. Początek 2006 roku (niemal równo 20 lat temu) i moje pierwsze spotkanie z Januszem Korwin-Mikkem

to zdjęcie ma 20 lat. Poza tym dlaczego śmiesznie? Korwin był niereformowalny i innego wyjścia nie było. Na początku próbowali to rozwiązać inaczej i nic z tego nie wychodziło. Sądzisz, że teraz wzorem innych polityków Mentzen zacznie udawać, że Korwina to w zasadzie nie zna i nie ma nic wspólnego z tym środowiskiem?xD 

Edytowane przez Michaelred