Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/ewakuacja-polakow-z-bliskiego-wschodu-tusk-z-wnioskiem-do-prezydenta-7260726356592736a

Może zabrzmię kontrowersyjnie, ale niesamowicie wkur....a mnie jak to elyty potrafią zawsze zadbać same o siebie i jak głęboko w d. mają zwykłych ludzi. Nie mówię o patologii tylko normalnych ludziach zarabiających minimalną po biedrach czy fabrykach.

Jakim prawem z moich podatków ściąga się ludzi których STAĆ na ZABAWĘ W DUBAJU????? Oni srają kasą. Zachciało im się lecieć do Dubaju to niech płacą i wracają, a nie za darmo jak tylu ludzi w Polsce potrzebuje wsparcia.

To samo było z kredytami frankowymi. Kto najwięcej ich ma? "Elyty" A jakoś wałki robione przez banki i parabanki + deale z firmami windykacyjnymi i komornikami na kredytach gotówkowych? ZERO pomocy państwa od 40 lat. Zdychaj człowieku. A już kuriozum to jak parabanki ewidentnie ŁAMIĄ prawo, orzeczenia UOKiK ale żeby odzyskać choć 1zł to trzeba iść do sądu bo same z siebie nie oddadzą nic bo państwo nie wprowadziło skutecznych narzędzi np prawa karnego i ścigania Prezesów takich spółek przez prokuraturę za łamanie orzeczeń UOKiK. A i oczywiście parabanki mają sztaby prawników jak ktoś chce z nimi sam walczyć.

Piszę zawsze - "państwo z kartonu" ale powinno się dodawać, że z kartonu to tak dla 80% społeczeństwa bo 20% elyt to ma państwo dbające o nich. A potem taki Trzaskowski morda zdziwiona będzie, że pisokonfa z braunem odbierze im władzę. braun i PiS i konfa trafiają do ludzi biednych, do ludzi przytłoczonych tym wszystkim. Za czasów PO miałeś limit dożywotni 12k kwoty wolnej od zajęcia komorniczego, a jak wykorzystałeś to mogłeś zdychać z głodu do śmierci bo komornik by cię wyczyścił do zera. To PiS wprowadził kwotę wolną od zajęcia MIESIĘCZNIE obliczaną od najniższej, która na dzień dzisiejszy wynosi ok 3600 więc idzie z tego wyżyć.

Mam tak serdecznie dość polityków w tym kraju i zresztą ludzie na całym świecie też mają już tego dość. W Polsce mamy wybór pomiędzy dżumą a cholerą. Albo nurt liberalny, który nie zatopi Polski bzdurami w stylu opuszczenia UE i wprowadzenia katolandu, ale ma wywalone na ludzi, albo nurt populistyczny dbający o ludzi, ale długofalowo potrafiący zniszczyć cały obecny dobrobyt. Na chwilę obecną najbliższy mi jest Zandberg i mówią to jako przedsiębiorca co o czymś świadczy. Niestety on też nie za bardzo ogarnia, że mikroprzedsiębiorca zarabiający 2000zł na miesiąc to nie jest spółka z o.o. czy SA zarabiająca miliony i traktuje wszystkich jednakowo. A to duży błąd. Natomiast jakbym był na etacie to mój głos byłby na 100% na Zandebrga. Tylko żeby on jeszcze się przebił do tych dołów bo obecnie bardzo skutecznie przebijają się populiści.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Gdzie minusy ?

Wartość SAFE to prawie wszystkie nasze zapasy złota, jeśli będą chcieli je sprzedać. Jak Błaszczak brał na 6% to czemu nie ruszyli wtedy złota? :) NBP od 3 lat notuje straty. Możliwości finansowania SAFE z NBP praktycznie nie ma, to jest robione pod prawicowego turbo idiotę i PRowa przykrywka pod WETO. 

Opublikowano
5 godzin temu, VRman napisał(a):

Przewidywalny trol jest przewidywalny. :lol2: Wiedziałem, że dokładnie tak się to skończy - kolejną wrzutką antyukraińską. No co za (znowu) przypadek. :hahaha:

Jak jakiś mod potrzebuje, to wystarczy się zgłosić do mnie. Dokumentuję działalność ptysiów i innych tego typu kont. Jakby ktoś chciał się przyjrzeć, to zapraszam na priv. Zawsze chętnie pomogę. Aktualne dożywotnio. 

pytałeś skąd niechęć to ci napisałem i wielokrotnie udowodniłem faktami, tego jest mnóstwo, chcesz zmiany nastawienia Polaków to najpierw zmień nastawienie swoich pobratymców

ps. tak zbieraj kwity i leć do komika może ci jaką hrywną rzuci, chłopie brak ci argumentów a z każdym napisaniem przez mnie postem lecisz do administracji jak tw Bolek do Kiszczaka

Opublikowano

Ja już jakiś czas temu napisałem o  tym, że polacy mieli w dupie ostrzeżenia rządu i się udali na wakacje które wykupili rok temu by nie stracić a teraz wielki płacz i osranie i dostałem ostrzeżenie od modera... Teraz za pomoc rządową powinni płacić za swoją ignorancję i głupotę grube pieniądze i ich los jest dla mnie obojętny.

Opublikowano
3 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Nawrocki i ekipa wymyśliła sprzedaż złota do obsługi SAFE jeśli dobrze rozumiem a SAFE dostaje weto. 

No to źle zrozumiałeś bo byłoby to przestępstwo. Narkoman powiedział co wiedział ale nie przedstawił finansowanie tego. 

24 minuty temu, trepek napisał(a):

Jesli pojdzie to tylko na zakup polskiego uzbrojenia to minusow nie ma. Jak pojdzie na zakupy w USA/Korei/Niemczech to jest to frajerstwo.

pisdy kupowały w Korei i USA to rozumiem wtedy był to patriotyzm a nie frajerstwo ?

Opublikowano
Cytat

Prezes Narodowego Banku Polskiego Adam Glapiński spotkał się z ambasadorem USA w Polsce Tomem Rose’em - poinformował w środowym komunikacie bank centralny. Spotkanie dotyczyło m.in. współpracy banków centralnych obu państw. Poruszono także temat złota.

To było tydzień temu. Pewnie mocarny Żyd ukręcił deal, złoto za czołgi.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Piszę zawsze - "państwo z kartonu" ale powinno się dodawać, że z kartonu to tak dla 80% społeczeństwa bo 20% elyt to ma państwo dbające o nich. A potem taki Trzaskowski morda zdziwiona będzie, że pisokonfa z braunem odbierze im władzę. braun i PiS i konfa trafiają do ludzi biednych, do ludzi przytłoczonych tym wszystkim. Za czasów PO miałeś limit dożywotni 12k kwoty wolnej od zajęcia komorniczego, a jak wykorzystałeś to mogłeś zdychać z głodu do śmierci bo komornik by cię wyczyścił do zera. To PiS wprowadził kwotę wolną od zajęcia MIESIĘCZNIE obliczaną od najniższej, która na dzień dzisiejszy wynosi ok 3600 więc idzie z tego wyżyć.

To było pod publiczkę. A komornicy i tak robią co chcą. A jak się nie podoba to składać skargę na czynności.

Zobacz sobie limit zajęć z egzekucji alimentacyjnej na świadczeniach od ZUS i napisz czy można z tego wyżyć.

Chcesz wiedzieć kto naprawdę na tym wygrał? Zwolnienia egzekucyjne ----> rolnicy.

Edytowane przez NotQuite
Opublikowano (edytowane)

@NotQuite no nie robią co chcą. Jak masz dług niealimentacyjny to bank blokuje środki ale tylko do tego limitu, który odnawia się co miesiąc.

W przypadku alimentacyjnych to oczywiście inna historia i tam rzeczywiście zostaje kilkaset zł. Natomiast to już tego jak zadecydował sąd o wysokości i temat zupełnie inny dotyczący tego co się wyprawia w tej kwestii co też jest absurdem i podlinkowałem już 2 razy materiał z kanału bez cenzury.

Ale "elyty" tefałenowsko-owsikowo-peowskie (także reprezentowane w tym temacie) grzeją temat Epsteina albo wojny za siedmioma morzami jakby to miało przełożenie na nasze codzienne życie tu i teraz, a tymczasem niesprawiedliwość społeczna i wyzyskiwane ludzi przez pazerne korpo co rok się zwiększa.

Ja idę o zakład, że Europa za chwilę podzieli los USA i poglądy typu Trump czy PiS wygrają w całej Europie. Bo ludzie mają tego serdecznie dość. Głównie tego, że człowiek jest wyłącznie zapisem w excelu czy to jako klient czy jako pracownik czy jako podwykonawca.

A sędziami też są osoby z klasy średniej i bogatej. Głowy pełne formułek. A w sądach rodzinnych głównie kobiety nienawidzące mężczyzn więc zapadają takie orzeczenia, że bezrobotny, zadłużony po szyję, z komornikami dostaje po 1200zł alimentów do płacenia bo przecież skończył zawodówkę więc może teoretycznie zarobić. A matka z kolei zbiera jakieś rachunki za co się da żeby udowodnić, że to na dziecko. A już zupełny absurd, że sądowi nie wolno brać pod uwagę, że matka dostaje 800+ 

Dlatego można się śmiać, ale ja osobiście i jak pokazują statystyki, bardzo wielu mężczyzn kompletnie dało sobie spokój ze związkami. Znam przypadek gdzie kobieta po 6 latach małżeństwa zdradziła męża z kolegą ze studiów. Zawnioskowała o rozwód. Facet był nawet tak załamany, że zgodził się na orzeczenie bez winy. I uwaga: zabrała mu ukochaną córkę do kochanka, a on musi płacić na tą córkę 2000zł na miesiąc. 

Został: bez dziecka, które kocha z płatnością na 20 lat po 2000zł o ile mu nie zwiększy, a żona się zabawia z innym :rotfl2: Polska.... I jak neguję wszystko co jest w islamie tak rozumiem mężczyzn, którzy wyjeżdżają gdzieś do krajów Azji czy Bliskiego Wschodu i przechodzą na islam gdzie kobieta nie ma prawa do rozwodu. Tam jest przegięcie w jedną stronę, ale u nas w drugą. No i to powszechne przyznawanie opieki kobietom... Szkoda słów...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

czy PiS wygrają w całej Europie. Bo ludzie mają tego serdecznie dość. Głównie tego, że człowiek jest wyłącznie zapisem w excelu czy to jako klient czy jako pracownik czy jako podwykonawca.

I wtedy już nie będzie zapisem w Exelu, zapomniałeś jeszcze dopisać że rozważasz głos na konforuskich :rotfl2:

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Opublikowano (edytowane)

@Camis ty wiesz lepiej na kogo ja rozważam oddać głos? Sam krytykujesz Trzaskowskiego, a w czasie kampanii wyborczej mocno tu jechałeś po nim. Mamy więc Nawrockiego... Do mnie masz ciągle coś, a sam mocno uderzasz w KO...

I jakbyś zadał sobie MINIMUM trudu to byś przeczytał mój post z dzisiaj, gdzie pisałem o Zandbergu.

@GordonLameman ale wiesz, że to spam co napisałeś i możesz za to dostać ostrzeżenie lub nawet bana bo całe zdanie kompletnie nie dotyczy "polityki w Polsce i na świecie" tylko jest prowokacją i oceną innego forumowicza czyli mnie. Jak na prawnika to słabo coś przestrzegasz regulaminu forum.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

19 minut temu, hubio napisał(a):

ale wiesz, że to spam co napisałeś i możesz za to dostać ostrzeżenie lub nawet bana bo całe zdanie kompletnie nie dotyczy "polityki w Polsce i na świecie" tylko jest prowokacją i oceną innego forumowicza czyli mnie.

Ale brednie :dj:

Wprowadz cenzure że nie można napisac że ktos pisze brednie :rotfl2:

Co za przypadek.

HCl5ayqawAAAb9n?format=png&name=small

Edytowane przez Camis
Opublikowano

:hahaha:

taa, wcale nie przez to, że twoi onucowi koledzy walą ruską propagandą w Niemców ile wlezie.

A gdzie tam. W ogóle. To jest jak w tytule tego pseudoartykułu :lol2: 

Równie dobrze mogłoby tam być "budyń Dr. Oetker zmienił skład -  Prawica rośnie w siłę"

Chociaż nie. Tak jak dali jest jednak śmieszniejsze.

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

@hubio

prosilem cię żebyś do mnie nie pisał. Szczególnie z kolejnymi bezrozumnym i pustymi stwierdzeniami bez pokrycia w rzeczywistości. 

Proszę ponownie :) 

Nawzajem. Nie trzeba było się publicznie dzielić swoim wynurzeniami, że musiałeś czytać to co napisałem. To ty mnie sprowokowałeś i wywołałeś pierwszy. Po za tym jak się ma kogoś w ignorowanych to nawet jak się go wywoła to nie jest widziane. Masz problem z czytaniem tego co piszę - nie czytaj, a jak przeczytasz bo musisz, to nie wywołuj.

Peja to dobrze podsumował:

Przechwytywanie.JPG

Szkoda tylko, że z naszych podatków bogacze wracają...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
2 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

No to źle zrozumiałeś bo byłoby to przestępstwo. Narkoman powiedział co wiedział ale nie przedstawił finansowanie tego. 

pisdy kupowały w Korei i USA to rozumiem wtedy był to patriotyzm a nie frajerstwo ?

widziałeś polskie czołgi, jety, albo polski odpowiednik systemu Patriot? bo ja nie cześć rzeczy musimy kupić za granicą, choć takie czołgi z powodzeniem moglibyśmy produkować 

9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Normalnie jestem w szoku, nikt by się nie spodziewał... 

mnie to nie dziwi bo to osłabia ich pozycję hegemona, jak masz atom i środki do jego przenoszenia to po co ci wielki brat, patrz KRLD mały kraj kilka atomówek ale jak Kim tupnie nóżką to cała Azja jest osrana  

25 minut temu, Camis napisał(a):

czytałem o tym kilka dni temu, w naszym kraju z gówna i patyków chyba warto wypełnić deklarację o odmowie pobrania narządów do przeszczepu (domyślnie jest domniemanie zgody), wymiar niesprawiedliwości, znowu w formie sprawa umorzona