Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, ptys napisał(a):

szukaj sobie i tak tu siedzisz całymi dniami, możesz zaangażować jakąś forumową psiapsiółkę, aktualnie oglądam P. Budzisza w Historii Realnej i nie mam zamiaru tracić czasu na ciebie 

Zacytuj albo przestań łgać, kłamco ruski. 

Nic dziwnego że dajesz się nabrać na ruskie fantazje, skoro nawet sprawdzenie tak prostej rzeczy przekracza twoje możliwości. 

Gwoli ścisłości - dla potomnych, moje zdanie nie jest odmienne. Wręcz przeciwnie. Ale dla niektórych okopanych plemieńcow jest to za trudne do zrozumienia i boją się konfrontacji z faktami. :) 

Opublikowano
54 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Poniżej 60 dolarów, a cena w hurcie około 1-1,2zł niższa od ceny na stacji. Co do cen w tamtym okresie masz wyżej. VAT niższy, ceny wtedy też spadły (masz cały wykres). Dostałeś wcześniej też link do hurtowych cen archiwalnych Orlenu, możesz sobie wszystko sprawdzić i porównać.

Edit: między lutym a sierpniem 2022 wzrost cen był wyraźny od wzrostu cen ropy na rynku światowym, a cena hurtowa przebijała 7 zł. Potem mimo spadku cen ropy do ceny między 80 a 90 dolarów za baryłkę (np. wrzesień październik 2022) cena hurtowa oscylowała wokół 6 zł.

I tyle w temacie, nikt chyba nie twierdził, z PiS odpowiadał za 100% wzrostu cen. Ale swoje dokładał i nas doił. A przede wszystkim wytykano mu hipokryzję, bo za poprzednich rządów Tuska też kwiczał o obniżaniu VAT i akcyzy, tymczasem Obajtek "stabilizował, byle nie kupili Niemcy (k...a, co za sp....e z tymi Niemcami, wszędzie Niemcy!), a rekordowe zyski przypisywał sprzedaży hot-dogów. 

Opublikowano
Teraz, Zas napisał(a):

I tyle w temacie, nikt chyba nie twierdził, z PiS odpowiadał za 100% wzrostu cen. Ale swoje dokładał i nas doił. A przede wszystkim wytykano mu hipokryzję, bo za poprzednich rządów Tuska też kwiczał o obniżaniu VAT i akcyzy, tymczasem Obajtek "stabilizował, byle nie kupili Niemcy (k...a, co za sp....e z tymi Niemcami, wszędzie Niemcy!), a rekordowe zyski przypisywał sprzedaży hot-dogów. 

Przede wszystkim - utrzymano w peaku ceny nieco niższe, aby potem długo utrzymywać wysoki poziom cen pomimo odpadku cen surowca. W ten sposób Orlen odrabiał straty i osiągnął najwyższe zyski bo trzymano ten układ długo. 

Ale trollom tego nie wyjaśnisz. Zbyt skomplikowane :) 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

No, a Hitler nie wiedział o holokauście. 

Widzę, że Zegar Godwina dobił do końca szybciej niż zwykle :hihot:

Albo mówiąc prościej – argumentum ad Hitlerum.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Widzę, że Zegar Godwina dobił do końca szybciej niż zwykle :hihot:

Albo mówiąc prościej – argumentum ad Hitlerum.

homer-brain.gif

ej, ty serio nie kumasz tylko wyłapujesz poszczególne zdania, a to nawet mnie nie bawi bo wcześniej myślałem że chcesz przytrollować. się okazuje, że wcale nie x D

Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Olejcie inteligentnych inaczej bo przyjdzie mod i wy dostaniecie bana bo wiadomo kogo kto broni :rotfl2:

Szambo i fejki mogą się lać ale ktoś napisze że PIS da (kasę %-)) i już afera.

Rozwiń proszę, kto tam kogo broni?

Szambo lejecie wszyscy po równo, ale zgodnie ze starą zasadą, swoje nie śmierdzi tak jak cudze.

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

ej, ty serio nie kumasz

Kumam, mordeczko, tylko nie chce mi się komentować całego, jak ktoś ewidentnie próbuję zrobić ze mnie (i przy okazji z siebie) idiotę.

Wskazuję tylko, że szybko przeszedłeś do Prawa Godwina.

Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Dla * (powstrzymałem się :/) "inteligentnych inaczej" wyjaśnienie. 

Gosia z MotoPRawdy trudno podejrzewać o sympatię do rządu i Tuska:

Bierz widły idziemy na stacje przebijać opony. :E

Nie będzie wieśniak pluł nam w twarz ;)

Gosia? A to nie jest Paweł? :E

Przyjdzie czarnek i zrobi z wami porządek :E

Opublikowano
54 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przede wszystkim - utrzymano w peaku ceny nieco niższe, aby potem długo utrzymywać wysoki poziom cen pomimo odpadku cen surowca. W ten sposób Orlen odrabiał straty i osiągnął najwyższe zyski bo trzymano ten układ długo. 

Ale trollom tego nie wyjaśnisz. Zbyt skomplikowane :) 

ile zakupił ropy na giełdzie orlen 28-29 lutego? że paliwo nagle podrożało o kilkadziesiąt groszy dzień później, łżesz jak twoi partyjni kumple idealnie wpasowujesz się w naleśnikowe towarzystwo 🤮

Opublikowano (edytowane)
Teraz, ptys napisał(a):

ile zakupił ropy na giełdzie orlen 28-29 lutego? że paliwo nagle podrożało o kilkadziesiąt groszy dzień później, łżesz jak twoi partyjni kumple idealnie wpasowujesz się w naleśnikowe towarzystwo 🤮

Udowodnij swoje wcześniejsze słowa albo przestań łżeć, łgarzu.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
5 minut temu, ptys napisał(a):

Ludzie kupują po 5 tysięcy litrów oleju napędowego do traktorów i TiRow ...

Orlen se może kupować ile lezie to nic nie da, skoro zamówienia są po 15 tysięcy litrow.

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Udowodnij swoje wcześniejsze słowa albo przestań łżeć, łgarzu.

polecenia wydawaj sobie w domciu :) tu jesteś w zasadzie nikim tylko internetowym pieniaczem a być może już za chwilę skończysz z wypiekami na hejto

7 minut temu, Auberon napisał(a):

Ludzie kupują po 5 tysięcy litrów oleju napędowego do traktorów i TiRow ...

Orlen se może kupować ile lezie to nic nie da, skoro zamówienia są po 15 tysięcy litrow.

co ma jedno do drugiego, wszelkie paliwa podrożały na stacjach mimo że jakiś wielkich kolejek ani ja (tankowałem w niedzielę)ani moi znajomi nie zauważyli, poza tym  jak któryś z rządowych kundli zauważył orlen ma zapasy paliwa na 3 miesiące to dlaczego, paliwo podrażało od razu a nie za 3 miesiące? tak wiem koniunktura, wolny rynek i inne .....