Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Tak tylko jeszcze wkleję

A prawaki się cieszą bo z lewej strony słychać trzaski. Wy macie naprawdę zdrowo nasrane we łbach.

To jest stare jak świat, nie ma większego szczęścia jak nieszczęście sąsiada :) Niektóre języki mają na ten specyficzny rodzaj emocji własne nazwy.

Druga sprawa to zwróćcie uwagę, że jakoś ci straszni liberałowie i lewaki nie udają że wybory zostały ukradzione czy sfałszowane, przyjmują wynik. Pomyślcie co by się działo jakby wynik był odwrotny. Już były podchody do jego podważenia nawet w czasie głosowania, ale w miarę liczenia głosów jak wyszło że wygrywają czerwoni, to szybciutko ucichły :)

Edytowane przez aerial
  • Like 1
  • Upvote 2

41 minut temu, Fatality napisał(a):

image.png.1063611d9e716df55fe6533e949ed7e1.png\

A tutaj wyniki z podziałem na rasę, ile % wyborców posiada IQ<60 w USA

Ale wyniki, teraz wcale nie dziwi dlaczego demokraci nienawidzą białych ludzi.

Jednocześnie zobaczcie jak gigantyczna jest dysproporcja między białym człowiekiem a resztą, mimo to walka była wyrównana więc z każdą kolejną kadencją biały człowiek będzie miał coraz ciężej w decydowaniu o własnym kraju.

Z politowaniem można patrzeć na te jęki dla Kamali na forum, widać z czym się utożsamiają na obrazku.

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

A prawaki się cieszą bo z lewej strony słychać trzaski. Wy macie naprawdę zdrowo nasrane we łbach.

Doba minęła a tu dalej trzaska?

BŁAGAM, NIE ZNIOSĘ TEGO DŁUŻEJ

:dj:

• Like 2
  • Upvote 2

26 minut temu, Maciek. napisał(a):

I cóż takiego twoim zdaniem zrobi Trump, co miałby zaszkodzić całemu światu? Obecnie jest już i tak taki burdel, że wiele zepsuć nie można. Odróżniaj retorykę wyborczą od realnych działań. 

Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale ja mam już tyle nastukane, że pamiętam czasy gdy kampanijna retoryka nie wchodziła w realną politykę i po zakończonych wyborach i wytarciu się z kału którym się nawzajem politycy obrzucali, podawali sobie ręce i życie toczyło się dalej. W obecnych czasach, nikt już tego nie potrafi, każda wypowiedź, każda decyzja jest powodem do wojny i wszyscy już w to tak wrośli, że zwycięstwo polityka/partii o innych poglądach niż nasze jedyne słuszne, jest końcem świata i zaczątkiem do wojny na wyniszczenie przez całą kadencję. 

Nastukane tyle, że przekroczyłem połowę żywota wymaganego do emerytury. Nie chcę dywagować, czy Trump będzie Trumpem, czy nie będzie, ale pisanie o tym, że po cholerę wałkować temat i że Amerykanie będą zbierać plony tej decyzji, jest błędne. Plony będzie zbierać cały świat. Czy będą urodzajne? Nie wiem. Ale sytuacja geopolityczna jest tak napięta, że łatwo wylądować w czarniejszej dupie niż teraz. 

Z takich tematów, co mogą zaszkodzić, to chociażby zapowiadana wojna handlowa z resztą świata.

9 minut temu, Badalamann napisał(a):

Z minusów to bardzo prawdopodobna i wręcz zapowiadana jest tzw wojna celna przeciwko UE.

To spotęguje kryzys gospodarczy, który i tak już się u nas rozkręca.

Oczywiście niektórzy prognozują że finalnie będzie to miało i pozytywne skutki jak "ogarnięcie się" Europy i przyspieszenie federalizacji UE w państwo. Tak byśmy mogli być równorzędnym czy to partnerem czy przeciwnikiem dla mocarstw jak USA i Chiny.

Kolejny to również zapowiadane wstrzymanie pomocy USA dla Ukrainy.

Z plusów to wojna celna z Chinami.

Jeszcze silniejsze wsparcie Izraela w zwalczaniu proirańskich bojówek na bliskim wschodzie. Ma w tej kwestii nie być jakichkolwiek ograniczeń dla sił izraelskich. Liczę że na tyle, iż z czasem możliwe będzie obalenie reżimu ajatollahów w Iranie.

Jak już napisałem odróżniajcie retorykę wyborczą od realnej polityki. Przecież to się wszystko kupy nie trzyma, odda Ukrainę w ręce Rosji, co jasno pokaże wszystkim że USA nie jest już wiarygodne jako światowy policjant i trzeba szukać innych sojuszy, następnie obłoży UE cłami i wepchnie ją w ramiona czekających za rogiem Chin i Rosji z ich BRICS-em, czyli innymi słowy republikanie to skończeni idioci, i zamierzają popełnić zbiorowe samobójstwo, niszcząc wszelkie sojusze i powiązania gospodarcze dzięki którym są potęgą na tej kuli błota, Amerykanie jako jedno odizolowane od reszty państwo znaczą tyle samo co Rosja czyli nic, USA zawsze było silne siłą swoich sojuszy i powiązań gospodarczych i na tym zbudowali po drugiej wojnie obecną potęge, a teraz to wszystko puszczą z dymem?

Co do Izraela, to czym to się będzie różnić od obecnej administracji? retoryką? A Iran obalo już tylu republikańskich prezydentów, że ciężko zliczyć.

2 godziny temu, prystek napisał(a):

tylko tu pytanie nie jest czy będzie to korzystne dla ukr - bo to mam szczerze w tyłku tylko czy będzie korzystne dla Polski a wiemy ze raczej nie i tu jest problem 

Ukraina przegrywa i już będzie tylko przegrywać. Sami są za słabi, a zachód nie ma jak (jaj, miało być jaj) aby zapewnić pomoc dającą przewagę. Dlatego koniec wojny jest potrzebny. Najlepiej szybko. Problem jak doprowadzić do takiego pokoju w którym Ukrainę i tak w ciągu najbliższych 10-20 lat nie czeka kasacja i wchłonięcie przez rosję.

Liczyłem na to, że jak wygra Haris uda się wynegocjować pokój na lepszych warunkach niż za prezydentury Trumpa. Wygrał Tramp, trzeba dać mu szansę, z nim współpracować i spróbować nakłonić go do negocjacji możliwie dobrych warunków dla Ukrainy.

Edytowane przez Suchy211

21 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Możesz podać źródło z ciekawości, bo nie wierze, że co 4 biały M i co 3 biała K ma IQ<60.  

Niestety takie coś przewineło mi się na twiterze więc nie mam źródła. Pogrzebałem dłużej i są to wyniki najprawdopodbniej z exit polla przeprowadzonego przez jedną z sondażowni. Jest mnóstwo różnych, podobnych do siebie, ale % delikatnie się różnią w zależności od grupy badanych,

Tutaj jedna z nich gdzie jest podobnie, jednak dysproporcja wyników wśród białych jest tutaj mniejsza (a wśród czarnych - jeszcze większa): https://abcnews.go.com/Elections/exit-polls-2024-us-presidential-election-results-analysis

Pewnie na dokładne wynik iz podziałem na rasę/płeć trzeba poczekać

Edytowane przez Fatality

1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

@Isharoth 80% dziewczyn i kobiet w PL nie chce mieć nic wspólnego z mężczyzną popierającym PiS/Konfe. I tutaj się kompletnie im nie dziwię, więc to nie jest kwestia USA, tylko zdrowego rozsądku. 

AfD będzie miało sporo %, ale nie sądzę że więcej niż 10, jak nasza konfa. Najbardziej prawdopodobne jest to że kanclerzem zostanie ten co był za wysłaniem Taurusów na Ukrainę, i jeszcze mocniejszym wsparciem. Podobno bardziej rozumie politykę, i to co się dzieje niczym Macron. 

Kobiety zazwyczaj wybierają silnych facetów, a nie pizdeczki w rurkach w kolorowych włosach i tatuażach. To może się pochwal, czy ty w ogóle miałeś kiedyś dziewczynę? :rotfl:

@Maciek. Rosja i Chiny to zagrożenia militarne dla UE. Także tu nie będzie zmian, pozostanie partnerstwo wojskowe z USA. Mowa o konflikcie gospodarczym, tzw wojnie celnej.

Ta jest właściwie pewne, to jedna z głównych zapowiedzi Trumpa. Do tego zaczął realizować to już za pierwszej prezydentury. Tyle że wówczas powoli się rozkręcało. Teraz zapowiada od razu walkę choćby o rynek motoryzacyjny.

@Fatality Te dane o IQ to przecież jakaś piramidalna brednia. IQ poniżej 70 ma zaledwie ok 2-3% populacji.

43 minuty temu, Badalamann napisał(a):

W przypadku Harris nie było wątpliwości że będzie działać w współpracy z doradcami politycznymi, wojskowymi i wywiadowczymi.

W przypadku Trumpa jest ogromne ryzyko że będzie odwrotnie.

To ci "doradcy" z tylnego siedzenia. Ale Nobla ma to już coś!

obama-3-gty-er-240820_1724186978542_hpMain.jpg

4 minuty temu, Maciek. napisał(a):

Jak już napisałem odróżniajcie retorykę wyborczą od realnej polityki. Przecież to się wszystko kupy nie trzyma, odda Ukrainę w ręce Rosji, co jasno pokaże wszystkim że USA nie jest już wiarygodne jako światowy policjant i trzeba szukać innych sojuszy, następnie obłoży UE cłami i wepchnie ją w ramiona czekających za rogiem Chin i Rosji z ich BRICS-em, czyli innymi słowy republikanie to skończeni idioci, i zamierzają popełnić zbiorowe samobójstwo, niszcząc wszelkie sojusze i powiązania gospodarcze dzięki którym są potęgą na tej kuli błota, Amerykanie jako jedno odizolowane od reszty państwo znaczą tyle samo co Rosja czyli nic, USA zawsze było silne siłą swoich sojuszy i powiązań gospodarczych i na tym zbudowali po drugiej wojnie obecną potęge, a teraz to wszystko puszczą z dymem?

Brawo, opisałeś idealnie kult MAGA, to czego oczekują ich wyborcy, i to co Trump zrobi. Pamiętasz może jak Trump wypisał się z umów handlowych z państwami OCE? Przecież to były tylko żarty i polityka :E 

Trump w kwestiach dyplomacji zachowuje się jak dziecko, z wysokim ego i niskim temperamentem. Dyktatorzy mają z niego niezły ubaw kiedy “gra” mocarza, bo tylko pokazuje słabość. Mocny gracz nigdy nie musi pokazywać że jest mocny. Ale na motłoch pokroju ich wyborców to działa. 

Czy już wspomniałem że Vance to debil który łyka RUS propagandę? 

IMG_2299.jpeg

4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Te dane o IQ to przecież jakaś piramidalna brednia. IQ poniżej 70 ma zaledwie ok 2-3% populacji.

Nie załapać sargazmu w tym to już naprawdę należy się jakaś nagroda :salut: Ja tam specjalnie po kilku minutach zedytowałem z 70 na 60 aby było jeszcze bardziej absurdalnie

Edytowane przez Fatality

14 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Ukraina przegrywa i już będzie tylko przegrywać. Sami są za słabi, a zachód nie ma jak aby zapewnić pomoc dającą przewagę.

Przegrywa od 3 lat, i będzie przegrywać kolejny rok, mając 150 zachodnich myśliwców można przegrywać, przecież wiadomo że zajęcie 3 wiosek na krzyż to już katastrofalna przegrana, jak można tak przegrywać niszcząc 2-3 BTG Rosjan dziennie. 

Edytowane przez TheMr.

2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Czy już wspomniałem że Vance to debil który łyka RUS propagandę? 

Jeśli to co napisał to nie fake, to w sumie pisanie tutaj o rosyjskiej propagandzie to już oderwanie od rzeczywistości. W skrócie napisał, że PIS = prawica, PO = lewica. Reszta tekstu to bzdury ale po co mieszać temat Rosji tutaj?

7 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Maciek. Rosja i Chiny to zagrożenia militarne dla UE. Także tu nie będzie zmian, pozostanie partnerstwo wojskowe z USA. Mowa o konflikcie gospodarczym, tzw wojnie celnej.

Ta jest właściwie pewne, to jedna z głównych zapowiedzi Trumpa. Do tego zaczął realizować to już za pierwszej prezydentury. Tyle że wówczas powoli się rozkręcało. Teraz zapowiada od razu walkę choćby o rynek motoryzacyjny.

@Fatality Te dane o IQ to przecież jakaś piramidalna brednia. IQ poniżej 70 ma zaledwie ok 2-3% populacji.

No to trudno. Jest jak jest. Trzeba się przygotować i wytoczyć własne działa i wziąć udział w tej wojnie.

5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Przegrywa od 3 lat, i będzie przegrywać kolejny rok, mając 150 zachodnich myśliwców można przegrywać, przecież wiadomo że zajęcie 3 wiosek na krzyż to już katastrofalna przegrana, jak można tak przegrywać niszcząc 2-3 BTG Rosjan dziennie. 

Pogadamy za 3 lata, jeśli tej wojny nikt w miarę szybko nie zakończy. Aż sobie wpisze do sygnaturki przypomnienie jak będę w domu i nie zapomnę. Ciekawe kto ostatecznie będzie miał rację.

Godzinę temu, kubikolos napisał(a):

Jednocześnie zobaczcie jak gigantyczna jest dysproporcja między białym człowiekiem a resztą, mimo to walka była wyrównana więc z każdą kolejną kadencją biały człowiek będzie miał coraz ciężej w decydowaniu o własnym kraju.

No akurat rdzenny Amerykanin zbytnio biały nie był, więc to byłby powrót do korzeni.

20 minut temu, Badalamann napisał(a):

Osobliwie się tłumaczysz  z łyknięcia i powielania jakiegoś fejka ;)

Jakiegos fejka? Poniżej dałem link, który pokrywał się w większości z tym screenem.

31 minut temu, Winter napisał(a):

Kolorowi głosują na Demokratów. No szok. Ciekawe dlaczego tak może być?

Są jeszcze inne ciekawostki z tych wyborów/poprzednich wyborów i co działo się w międzyczasie:

1) Migranci z południowej granicy byli lokowanie w miastach w swing state'ach

2) Demokratom "uciekło" 15mln głosów względem 2020 roku: wrócili do poziomów z 2016 i 2012 roku. Republikanie utrzymali podobny poziom jak w kilku poprzednich wyborach (w sumie to 3mln głosów mniej niż w 2020). Pytanie teraz jakie krąży. Skąd wzieło się 15mln głosów w 2020r i czy byly one prawdziwe

Edytowane przez Fatality

2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jakiegos fejka? Poniżej dałem link, który pokrywał się w większości z tym screenem.

Są jeszcze inne ciekawostki z tych wyborów/poprzednich wyborów i co działo się w międzyczasie:

1) Migrancji z południowej granicy byli lokowanie w miastach w swing state'ach

2) Demokratom "uciekło" 15mln głosów względem 2020 roku: wrócili do poziomów z 2016 i 2012 roku. Republikanie utrzymali podobny poziom jak w kilku poprzednich wyborach. Pytanie teraz jakie krąży. Skąd wzieło się 15mln głosów w 2020r i czy byly one prawdziwe

Jedno konto na Twitterze to podaje, ale nie chcę mi się teraz sprawdzać, bo w pracy jestem.

GbxYUu4XEAIk5nN.png

Dlaczego dla pewnych ludzi oczywisty żart to fejk? :E

Okej, to w takim razie nie <60 IQ a <90IQ bo uważam, że taki przeciętnie mają murzyni. Strzelam, że w ameryce to jeszcze jest bardziej zaniżony niz u ludzi w afrykańskiej wiosce z brakiem dostępu do prądu i wody (wnioskuje po tym jak większość z nich się zachowuje)

Edytowane przez Fatality

3 godziny temu, TheMr. napisał(a):

@Isharoth 80% dziewczyn i kobiet w PL nie chce mieć nic wspólnego z mężczyzną popierającym PiS/Konfe. I tutaj się kompletnie im nie dziwię, więc to nie jest kwestia USA, tylko zdrowego rozsądku. 

AfD będzie miało sporo %, ale nie sądzę że więcej niż 10, jak nasza konfa. Najbardziej prawdopodobne jest to że kanclerzem zostanie ten co był za wysłaniem Taurusów na Ukrainę, i jeszcze mocniejszym wsparciem. Podobno bardziej rozumie politykę, i to co się dzieje niczym Macron. 

No ja się generalnie z tym zgadzam. Dodatkowo 95% kobiet nie chce mieć niczego wspólnego z osobami zaszczepionymi. Tak szury mówiły za czasów covidu. Tak mówili oni. I ja im wierzę. AfD 10% no proszę jakie oszacowanie. Takie orientacyjne co do rzędu wielkości.

I ktoś jeszcze krytykuje śmiechy z trzaskania. Ale jak tu się powstrzymać? I po co? Tu wszyscy czekają w napięciu na kolejne epizody, bo są bardziej zaskakujące niż wyniki wyborów.

2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

Ale wyniki, teraz wcale nie dziwi dlaczego demokraci nienawidzą białych ludzi.

Niestety akurat te wyniki to kompletne brednie. Odchylenie standardowe dla IQ wynosi 15 lub 16, zależnie od konkretnej skali. Średnia 100. Są naturalnie róznice międzyrasowe ale zdecydowanie niższe od jednego odchylenia standardowego. Czarni mają najniższe wyniki, ale jest to zdecydowanie mniej wyraźne.