Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Ty się lepiej módl żebym ja się nie napił, bo wtedy obaj wylecicie.  :P 

:) hehe coś szybko reagujesz w temacie nawet nie ma okazji aby się trochę powyzywać

pozdro i wszystkiego dobrego, obyśmy się po tym ciepłym weekendzie spotkali się wszyscy w tym samym składzie 

Opublikowano
9 godzin temu, Lypton napisał(a):

Spokojnie, to tylko teatrzyk dla gojów. Zwykła próba podjebania głosów borderline KOowców, PSL, PL2050 i alt-leftów jeszcze wierzących w prospołeczny PiS. Czarnek ma brać prawicę, Morawiecki centrum.

Ja bardziej stawiam, że Vateusz chce podbić swoje notowania w PiS. Zbiera szable ale partii raczej nie założy (chyba, że go wywalą). Vateusz za mocno kojarzy się z PiS, był jedną z najważniejszych twarzy, zaraz po Szydło. Do tego nowa partia powinna składać się z nowych ludzi, a on buduje stowarzyszenie skupiające typowych PiSowców. Raczej na głosy centrum nie może liczyć.

Opublikowano
W dniu 15.04.2026 o 22:45, nozownikzberlina napisał(a):

Paweł Svinarski....

tłuki nawet nazwiska nie sprawdzili. Boże święty.

niezłą ekipę zmontowali.

Wipler podobno przyjął forsę od Krala z kryptowalut, co to przepisał majątek jakiegoś innego ważniaka na siebie dziesięć lat temu z pomocą jakiegoś typa z mafii paliwowej, a potem ten ważniak sobie wyparował.

24 marca była jakaś konferencja tego zondera od kryptowalut na której gościł między innymi Bosak i ktoś tam jeszcze. Pierwszego kwietnia forsa z giełdy kryptowalut wyparowała.
A  teraz jeszcze czytam, że zapomniało mu się (Wiplerowi) napisać w oświadczeniu, że ma akcji na 2.7 miliona PLN. 

Zrzutekranu2026-04-15201120.png.8d291cd7fbdffba314a90533e15345cc.png

ale to zaczyna śmierdzieć. Nad czym oni debatowali tydzień przed zajebaniem kasy z giełdy? Na które konta słać przelewy? Jaja. 

Czyli problemem nie jest to, że jest zwykłą polityczną dziwką tylko problemem jest to, że PDT to ujawnił. Nie ma to jak prawicowa hierarchia wartości :E

Opublikowano

Niestety Tusk znowu się odkleja i zaczyna gadać o ruskiej mafii tym samym ośmieszając cały problem, a prawdopodobne jest, że za wszystkim stoi sepleniący adwokacina w roli prezesa i jakiś menel z Czeladzi bez szkoły średniej, który dymał państwo przez 10 lat na VAT za paliwa co ich nie było, a potem mu jeszcze pozwolono wyjechać do Monako z zarzutami, po tym jak zniknęli tego pierwszego właściciela giełdy. 

14 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Czyli problemem nie jest to, że jest zwykłą polityczną dziwką tylko problemem jest to, że PDT to ujawnił. Nie ma to jak prawicowa hierarchia wartości :E

Opublikowano (edytowane)

obraz.png.2b54f413668a5f8648d63134b154b748.png

K O M E D I A 

edit: podobno dalej da się tam wpłacać pieniądze.
unia europejska, halo

procedury Anti-Money-Laundry są dla zwykłego użytkownika mireczku, dla zarządu jest licencjowane pranie brudnych pieniędzy 

edit2: nawet jakieś azjatyckie media już trąbią o szwindlu z wielką Polską giełda kryptowalut. No cóż, nie ważne co - ważne że gadają! 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
44 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Informacje o ruskiej mafii pochodzą ze służb, PDT sobie tego nie wymyślił.

Tak? Bo Marian Wszołek który jest bezpośrednio związany z tym interesem (jest na nagraniach ze spotkań zarządu zondy, zdjęciach - według ustaleń tvn'u jest "nieoficjalnym właścicielem") i który ostatni raz widział poprzedniego właściciela (Suszka Sylwestra - najprawdopodobniej odpowiada za jego "zniknięcie") dymał państwo tyle lat i jeszcze niedawno chodził sobie wolny (ma sprawę z siostrą tego całego Suszka - oskarżył ją o zniesławienie haha). Skoro takie informacje istnieją, czemu ci ludzie nie zostali zamknięci w więzieniu kiedy jeszcze można było coś zrobić?

Na moje to kolejne odklejenie Tuska.

Opublikowano
25 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Tak? Bo Marian Wszołek który jest bezpośrednio związany z tym interesem (jest na nagraniach ze spotkań zarządu zondy, zdjęciach - według ustaleń tvn'u jest "nieoficjalnym właścicielem") i który ostatni raz widział poprzedniego właściciela (Suszka Sylwestra - najprawdopodobniej odpowiada za jego "zniknięcie") dymał państwo tyle lat i jeszcze niedawno chodził sobie wolny (ma sprawę z siostrą tego całego Suszka - oskarżył ją o zniesławienie haha). Skoro takie informacje istnieją, czemu ci ludzie nie zostali zamknięci w więzieniu kiedy jeszcze można było coś zrobić?

I który to był rok? Które zero było wtedy ministrem sprawiedliwości?
Ja pamiętam jak Tvn robiło o tym reportaże i grzali temat
Jak za pisu im się nic nie działo to poszli dalej, zaczęli dawać kasę na sport, cpac, prezydenta, zero, wiplera. Co tu się nie zgadza? 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

I który to był rok? Które zero było wtedy ministrem sprawiedliwości?
Ja pamiętam jak Tvn robiło o tym reportaże i grzali temat
Jak za pisu im się nic nie działo to poszli dalej, zaczęli dawać kasę na sport, cpac, prezydenta, zero, wiplera. Co tu się nie zgadza? 

ziobro był ministrem sprawiedliwości przez okres jak zaginął Suszek. wszołkowi postawiono zarzuty kierowania zorganizowaną grupą przestępczą z początkiem roku 2025 (mafia paliwowa), a już wcześniej był łączony ze sprawą Suszka.  Co się działo przez cały rok 2025, i co więcej - co działo się od grudnia 25, do marca 26 skoro Tusk twierdzi, że już było wszystko wiadomo? postępowanie wszczęto raptem kilka dni temu

cinkciarze, ambergoldy, getbacki i pewnie jeszcze dziesiątki innych scamów. Z KNF'em i US'em, czy bez, czy za ministra zero, czy nie - wymiar sprawiedliwości nie robi zupełnie nic. Potulnie czeka aż przestępcy zapierdolą kasę, a potem rządzący przed kamerami dzielnie przerzucają się gorącym kartoflem, czy to rządzi platforma czy pisy. Ot co.

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
17 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.2b54f413668a5f8648d63134b154b748.png
procedury Anti-Money-Laundry są dla zwykłego użytkownika mireczku, dla zarządu jest licencjowane pranie brudnych pieniędzy 

edit2: nawet jakieś azjatyckie media już trąbią o szwindlu z wielką Polską giełda kryptowalut. No cóż, nie ważne co - ważne że gadają! 

Tylko jaka ona polska, skoro jest zarejestrowana w Estonii? 

Opublikowano (edytowane)

@Avitr

Cytat

Do placówki dokłada też magistrat. W ubiegłym roku trzy miliony złotych na pokrycie części strat szpitala za 2022 rok. W roku obecnym z budżetu miasta popłynęło kolejne pięć milionów złotych.

To czemu szpital już w 2022 roku miał stratę co najmniej 8 milionów złotych?

Edit: ponadto tutaj (trzeba pobrać PDF)

https://www.nik.gov.pl/kontrole/wyniki-kontroli-nik/pobierz,lka~p_19_061_201909041355241567598124~id1~01,typ,kj.pdf

ciekawy raport na temat działania tej placówki w latach 2017 – 2018 oraz I półrocza 2019. Jak będziecie przeglądać to po lewej stronie na marginesie są opisane poszczególne działy raportu i wystarczy czytać te gdzie jest napisane "stwierdzone nieprawidłowości".

No ale tak, przecież to wszystko wina lewactwa :E 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano

@Avitr kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi. Dałem raport NIK dotyczący tej placówki by pokazać, że problem, który zrzucasz na "lewactwo" ciągnie się od lat, bo zadłużenie tego szpitala to nie jest coś, co powstało gdy obecny rząd przejął władzę, a temat, który ciągnie się od lat. Dokładnie taka sama sytuacja dotyczy całej służby zdrowia od dziesięcioleci i jak już kiedyś pisałem, każdy rząd od lat 90. wyłożył się w tym zakresie.

Opublikowano

No mam zlecone wiele różnych skomplikowanych badań i wizyt do lekarzy specjalistów od swojego lekarza POZ. Zobaczymy na co idą moje składki po polskim ładzie i jaka będzie jakość usług medycznych. Założenie mam takie, żeby absolutnie wszystko było na NFZ. Obym się nie rozczarował bo znów wyzwę trolla z tego wątku co się na wszystkim zna co mi pisał jak to się powinienem cieszyć, że płacę i mam "darmową" służbę zdrowia. Za jakiś czas napiszę jak wypadło. Dodam, żeby nie było, że jestem uprzedzony, że w lutym miałem też na NFZ pewne badanie i byłem bardzo zadowolony z szybkości wykonania i przystępnych godzin. Najważniejsze mieć własne doświadczenia bo każdy bardzo narzeka na NFZ, ale zobaczymy. 

Opublikowano
16 minut temu, LeBomB napisał(a):

@Avitr kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi. Dałem raport NIK dotyczący tej placówki by pokazać, że problem, który zrzucasz na "lewactwo" ciągnie się od lat, bo zadłużenie tego szpitala to nie jest coś, co powstało gdy obecny rząd przejął władzę, a temat, który ciągnie się od lat. Dokładnie taka sama sytuacja dotyczy całej służby zdrowia od dziesięcioleci i jak już kiedyś pisałem, każdy rząd od lat 90. wyłożył się w tym zakresie.

Za poprzednich rządów nie brakowało na NFZ w kwietniu i nie obcinano drastycznie limitów.