Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Gdzie napisałem zamieść pod dywan, ty masz końskie klapki na oczach? w cytowanym przez ciebie moim poście wyraźnie jest napisane- należy walczyć z patologią w szpitalach, a Kacprzyka nazywam "złodziejem", przez dwa dni miałeś swoje 5 minut, ale wiele się wyjaśniło i nie przekręcaj moich postów że jakieś zamiatanie pod dywan robię 

nie odbierz tego ofensywnie ale wysyłał wiadomości do dupiarza a ten nie zainteresował się tematem, gdyby oficjalnie to zgłosił skończyłby jak ten sygnalista z ZDM https://wiadomosci.onet.pl/warszawa/afera-w-zarzadzie-drog-miejskich-sygnalista-stracil-prace-mimo-ochrony/jktz2wr gdby nie kanał ZERO sprawie ukręcono by łeb i tyle, skoro w Polsce jest nagonka na górników to równie dobrze może być i na lekarzy, dla mnie jako obywatela i płatnika podatków każde rozdawnictwo, niewłaściwe wydatkowanie czy wręcz okradanie kasy państwowej powinno być napiętnowane, warto by się było przyjrzeć jeszcze zamówieniom publicznym bo tam są dopiero wały

Opublikowano
1 godzinę temu, ptys napisał(a):

nie odbierz tego ofensywnie ale wysyłał wiadomości do dupiarza a ten nie zainteresował się tematem, gdyby oficjalnie to zgłosił skończyłby jak ten sygnalista

Ja pieddziele... Przecież sam sygnalista na kanale Zero wyjaśnił przy Stanowskim że wiadomość wysłana do Trzaska nie została odczytana, jak wy się tym w ogóle interesujecie skoro nie wiecie o podstawowych faktach, a potem zdziwienie że nazywają cię fejkarzem 

Opublikowano
5 godzin temu, ptys napisał(a):

+1 co niektórzy przejrzeli na oczy ale nadal są tacy którzy bezmyślnie pchaliby tam nasze podatki i wspieraliby Ukrainę w wejściu do EU czy NATO co wiadome że jest skrajnie niekorzystne dla Polski

ohydne, nie wiem jak można być dumnym i stawiać pomniki takim bydlęciom

a równie ohydne jest gadanie, że to nic takiego i zganianie na ruską propagandę. 

Opublikowano (edytowane)

Wrzucałem już w temacie wojen ale wrzucę też tu ze względu na kwestie historyczne

Ciekawe jak tam matoły od "To nie nasza wojna". Za chwilę znów może pójść niejako w tę stronę

1280px-Ruda_R%C3%B3%C5%BCaniecka_1945.jp

A nie, przepraszam, niektórzy będą zajęci sypaniem sobie wzajemnie piasku w oczy i rozdrapywaniem ponad 80 letnich ran jakby akurat to było teraz właśnie najważniejsze.

14 godzin temu, Fatality napisał(a):

Podać 1 przykład w 38mln kraju, że ukraińskie dziecko dostało lanie i już rozgrywanie przez kacapów. A tymczasem więcej przypadków jest przez drugą stronę, gdzie ukraińscy gówniarze robią problemy z pobiciami:

image.png.395759acddbc55bdda6074c3ca437668.png

A nasi "gówniarze" to święci są? Gówniarze mają to do siebie, że można zrozumieć, że mają pustkę w głowie, nie bez powodu mamy podział na więzienia i zakłady poprawcze. Pobicie nastolatka przez osobę dorosłą to jest za to zwyczajne zwyrodnialstwo, które zasługuje na jak najwyższy wymiar kary, szczególnie jeśli było na tle rasowym/narodowościowym. Co do rozgrywania przez kacapów to mówiłem ogólnie a nie konkretnie o tym przykładzie.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

A nie, przepraszam, niektórzy będą zajęci sypaniem sobie wzajemnie piasku w oczy i rozdrapywaniem ponad 80 letnich ran jakby akurat to było teraz właśnie najważniejsze.

No to niech te ukraińskie kacapy w końcu przestaną robić gesty złej woli wobec Polski. Tylko tyle. Niech wsadzą ryj w kubeł i zostawią drażliwe kwestie na lepsze czasy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Wrzucałem już w temacie wojen ale wrzucę też tu ze względu na kwestie historyczne

Ciekawe jak tam matoły od "To nie nasza wojna". Za chwilę znów może pójść niejako w tę stronę

1280px-Ruda_R%C3%B3%C5%BCaniecka_1945.jp

A nasi "gówniarze" to święci są? Gówniarze mają to do siebie, że można zrozumieć, że mają pustkę w głowie, nie bez powodu mamy podział na więzienia i zakłady poprawcze. Pobicie nastolatka przez osobę dorosłą to jest za to zwyczajne zwyrodnialstwo, które zasługuje na jak najwyższy wymiar kary, szczególnie jeśli było na tle rasowym/narodowościowym. Co do rozgrywania przez kacapów to mówiłem ogólnie a nie konkretnie o tym przykładzie.

ale super retoryka:

ukraińcy mordowali dzieci, podpalali żywcem i przybijali gwoździami do drzwi od stodoły a na dokładkę obecne generacje ukraińców czczą teraz tych zwyrodnialców-> nie nie, zapomnijmy o tym, to nieważne poza tym 80 lat temu

jakiś ukrainiec lat 14 dostał w trombe -> zwyrodnialstwo, zasługuje na najwyższy wymiar kary

btw to zełeński i reszta banderowców rozdrapuje te rany jakbyś jeszcze nie zauważył

"prowokacje ruskich" nie są nam potrzebne bo banderowcy są największymi prowokatorami

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Ale @Kris194 kto to eskaluje? Było 1:1. Załenski nazwał UPA. Nawrocki odebrał order. I był remis. I kto kolejny raz zrobił na 2:1? Załenski odsyłając insygnia kurierem czego nie wolno robić w dypolmacji. A następnie 3:1 na focha na przyjazd do Gdańska.

A samo 1:0 to też było z jego inicjatywy. Ja też byłem za nierozdrapywaniem tego, ale jak się okazuje UPA to byli ludobójcy a nie bohaterowie. Czy to Polak czy Żyd czy Ukrainiec (wg jednego donosu w 1944-1948, że jest po stronie ZSRR). A co łączy wszystkie grupy? byli CYWILAMI!!! Często dzieci i kobiety! A całe "dokonania" wobec armii czerwonej to podpalenie torów albo magazynu, a jak tylko pojawiało się wojsko to UPA uciekała! To całkiem możliwe, że to byli zwykli zdegenrowani bandyci... Zresztą kto morduje malutkie dzieci???? Tylko zwyrodnialcy... I Załenski nazwał ich imieniem jednostkę wojskową!!!

I teraz ktoś może zadać takie pytanie: W czym gorsi byli ruscy w Buczy gwałcąc i mordując od UPA która robiła to samo na NIEWYOBRAŻALNIE większą skalę! A co ciekawe wg sondaży w samej Ukrainie ponad 60% chce złagodzenia tego konfliktu... Więc powiedz mi - co odpie....a Załenskiemu?

Załenski otworzył puszkę pandory... Nie powinni stawiać UPA żadnych pomników i ich gloryfikować. Lepiej nie mieć żadnych bohaterów niż takich...

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

jakiś ukrainiec lat 14 dostał w trombe -> zwyrodnialstwo, zasługuje na najwyższy wymiar kary

No tak, tak samo jak Ci Ukraińcy, którzy napadli na polskich nastolatków.

9 godzin temu, hubio napisał(a):

Ale @Kris194 kto to eskaluje?

Obecnie? Przygłupy zarówno po stronie ukraińskiej jak i polskiej. Rolą społeczeństw jest bycie mądrzejszym od polityków a nie jeszcze głupszym, choćby dlatego, że jak przyjdzie godzina "W" to nie politycy się razem znajdą w okopach.

A następnie 3:1 na focha na przyjazd do Gdańska.

A ja myślę, że finalnie bardzo dobrze zrobił bo gdyby przyjechał to uwaga nieuchronnie skupiła by się na nim a nie na odbudowie Ukrainy. To by zaszkodziło i nam i im.

Było 1:1. Załenski nazwał UPA. Nawrocki odebrał order. I był remis. I kto kolejny raz zrobił na 2:1? Załenski odsyłając insygnia kurierem czego nie wolno robić w dypolmacji. A następnie 3:1 na focha na przyjazd do Gdańska.

Jakiś czas temu miał miejsce Polsko-Ukraiński Kongres Historyczny. Myślisz, że przy całej wiedzy historyków i zakresu badanej historii (od średniowiecza) oni się bawili w takie dziecinne wyliczanki? Powtarzam, rolą społeczeństw jest być mądrzejszym a nie głupszym od polityków.

https://www.gov.pl/web/kultura/polsko-ukrainski-kongres-historyczny--nowy-rozdzial-w-naukowym-dialogu-miedzy-polska-a-ukraina

10 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie nie, zapomnijmy o tym, to nieważne poza tym 80 lat temu

Nikt nie mówi, żeby o tym zapomnieć. Po prostu trzeba podać sobie ręce i wspólnie wrócić do tematu w lepszym momencie. Podpowiem, do końca temat Wołynia nigdy się nie skończy bo nigdy nie będziemy w stanie odnaleźć wszystkich ciał i to mówią wprost historycy, polscy żeby nie było.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano

Jeden z byłych liderów Prawego Sektora ostatnio stwierdził że Polacy byli okupantami jak teraz Rosjanie, więc można ich było wymordować. Zaiste świetna postawa, idealna jako wstęp do pojednania.

No i mają już w sklepach specjalne naszywki na dzień pojednania. 

HLxHOB_W0AA-Og4?format=jpg&name=900x900

Opublikowano
32 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Jeden z byłych liderów Prawego Sektora ostatnio stwierdził że Polacy byli okupantami jak teraz Rosjanie, więc można ich było wymordować. Zaiste świetna postawa, idealna jako wstęp do pojednania.

Właśnie miałem wkleić, "Wolyń pride - jesteśmy dumni z swojej historii" mam nadzieję że to zamknie raz na zawsze banderowskie kufy

Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

american-psycho.gif

zwierzęta. a taki kris lub inny fan banderowców będzie mówił, że to my rozdrapujemy i żebyśmy im rękę podali x D nie wiem jak można mieć taki mental, że ktoś na niego pluje, a kris mówi przepraszam to moja wina, zaraz ci dam butelkę wody żebyś nie tracił płynów mój panie ukraińcu

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

No tak, tak samo jak Ci Ukraińcy, którzy napadli na polskich nastolatków.

Obecnie? Przygłupy zarówno po stronie ukraińskiej jak i polskiej. Rolą społeczeństw jest bycie mądrzejszym od polityków a nie jeszcze głupszym, choćby dlatego, że jak przyjdzie godzina "W" to nie politycy się razem znajdą w okopach.

A ja myślę, że finalnie bardzo dobrze zrobił bo gdyby przyjechał to uwaga nieuchronnie skupiła by się na nim a nie na odbudowie Ukrainy. To by zaszkodziło i nam i im.

Jakiś czas temu miał miejsce Polsko-Ukraiński Kongres Historyczny. Myślisz, że przy całej wiedzy historyków i zakresu badanej historii (od średniowiecza) oni się bawili w takie dziecinne wyliczanki? Powtarzam, rolą społeczeństw jest być mądrzejszym a nie głupszym od polityków.

https://www.gov.pl/web/kultura/polsko-ukrainski-kongres-historyczny--nowy-rozdzial-w-naukowym-dialogu-miedzy-polska-a-ukraina

Nikt nie mówi, żeby o tym zapomnieć. Po prostu trzeba podać sobie ręce i wspólnie wrócić do tematu w lepszym momencie. Podpowiem, do końca temat Wołynia nigdy się nie skończy bo nigdy nie będziemy w stanie odnaleźć wszystkich ciał i to mówią wprost historycy, polscy żeby nie było.

https://x.com/i/status/2070196925572202807 tyle odnośnie eskalacji i neobanderyzmu na upadl8nie, ale znów obecny podobnie jak i psiorski rząd zdaje się tego nie zauważać, ciekawe co upadlińcy na nich mają 

Czyżby wałów ciąg dalszy, warto zwrócić uwagę że to tylko jeden obiekt i jak ma się do tego kontrola NIK która całkiem niedawno miała miejsce 

Opublikowano

Ukraińcy coraz bardziej tracą w moich oczach. Nie chodzi tylko o to o czym tu rozmawiamy, ale coraz częściej zdarza mi się słyszeć w różnych losowych miejscach o złym traktowaniu Polaków przez Ukraińców kiedy ci tylko dostaną trochę władzy.

A wiara, że oni nie wiedzą o rzezi to naiwność. Wiedzą, tylko mają to gdzieś. Liczą się dla nich tylko ruchy wyzwoleńcze UPA.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ptys napisał(a):

https://x.com/i/status/2070196925572202807 tyle odnośnie eskalacji i neobanderyzmu na upadl8nie, ale znów obecny podobnie jak i psiorski rząd zdaje się tego nie zauważać, ciekawe co upadlińcy na nich mają 

afera podkarpacka, mówi to Panu coś? to taka afera epsteina, tylko polska i na być może trochę mniejszą skalę, bo lokalna, ale niewątpliwie popis jest grubo umoczony 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-grozby-w-strone-prezydenta-nawrockiego-zatrzymany-obywatel-u,nId,23506057

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Rolą społeczeństw jest bycie mądrzejszym od polityków a nie jeszcze głupszym, choćby dlatego, że jak przyjdzie godzina "W" to nie politycy się razem znajdą w okopach.

Może i pewno tak powinno być, ale NIGDY nie jest... Ludzie są mega głupi i w 80% dają się totalnie dymać zarówno rządom jak i korpo. I OD ZAWSZE tak było, dlatego ta teoria o owieczkach i wilkach jest dobra... Kiedyś tego nie widziałem... Wystarczy pożyć trochę dłużej niż te 30-40 lat i widzisz więcej. Ludzie dają się tak bardzo manipulować i są tak strasznie ograniczeni, zerojedynkowi i po prostu głupi co widać zarówno w rozmowach w realu jak i necie, że to szok. Więc może POWINNA być taka ich rola jak piszesz, ale nigdy nie jest. 

To tak na marginesie dyskusji o Załenskim i orderze. To w tym wypadku jak już pisałem, nawet osoby dotąd życzliwe Ukrainie mogą zmienić zdanie. Bo UPA to byli ludobójcy i bandyci, którzy powinni być sądzeni w Hadze za zbrodnie przeciwko ludzkości, a nie ten kretyn daje im pomniki i odznacza jednostki... Rozumiem, że hipotetycznie tak nazwana jednostka imieniem UPA jakby wpadła na Krym albo do rosji w myśl swoich "bohaterów" mogła by brutalnie gwałcić i zabijać kobiety i dzieci rosyjskiego pochodzenia?

Załenski rozpętał tym ogromną burzę, a jakby był mądry to by tego UPAwskiego trupa trzymał głęboko w szafie. Wiem, że liczy się tu i teraz więc nie piszę o blokowaniu im pomocy i nikt o tym nie mówi ani z lewicy ani prawicy, ale stosunki powinny się bardzo ochłodzić..

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Ukraińcy coraz bardziej tracą w moich oczach. Nie chodzi tylko o to o czym tu rozmawiamy, ale coraz częściej zdarza mi się słyszeć w różnych losowych miejscach o złym traktowaniu Polaków przez Ukraińców kiedy ci tylko dostaną trochę władzy.

A wiara, że oni nie wiedzą o rzezi to naiwność. Wiedzą, tylko mają to gdzieś. Liczą się dla nich tylko ruchy wyzwoleńcze UPA.

Cieszę się że przejrzałeś na oczy ale to dopiero początek bo jeśli prawda jest to co podaje wyżej nozownikzberlina to zamiast banderowców należałoby oczyścić wasze elity 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Wiem, że liczy się tu i teraz więc nie piszę o blokowaniu im pomocy

z ostatnich doniesień można wywnioskować, że ukraina odpiera ataki ruskich na terenie rosji, więc de facto to już nie jest obrona, a atak. Polska oczywiście w topce pompowania forsy w ukrainę. Żeby ktoś kiedyś w przyszłości nie wyciągnął koperty z napisem "polska sponsorowała wojnę nazistowskiej ukrainy przeciwko rosji". Już różne manipulacje historyczne były w przeszłości więc bym się nie zdziwił, jakby kiedyś znowu ruskiemu łapki zaczęły świerzbić, a że ukraińcy już nawet się nie kryją z czczeniem banderowców i nazistów, no to nawet nie byłoby żadnych wątpliwości

Nawet na lewackim reddicie już sprawa nie jest zero-jedynkowa i po chełpieniu banderowskich zwyrodnialców jakoś mniej postów z aprobatą dla ukrainy, info poszło w świat, zobaczymy co będzie 

Edytowane przez nozownikzberlina