Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szkoda slow nawet, sedzia kalosz.

edit.
reflektuje - ponoc jest monitoring na ktorym sam sie nagral, ze cos pod plotem podrzuca - gdzie znaleziono resztki trutki.

Powiem tak, jako rodzic - rozumiem pobudki ojca. 

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

Chociaż jest jeden plus. Zagrożenie ze strony niebezpiecznych psów zostało wyeliminowane. Niestety nic nie wiem jakie (i czy w ogóle) konsekwencje ponieśli nieodpowiedzialni właściciele tych zwierząt gdzie sprowadzili zagrożenia dla życia i zdrowia tego chłopca.

Opublikowano
1 minutę temu, skypan napisał(a):

Chociaż jest jeden plus. Zagrożenie ze strony niebezpiecznych psów zostało wyeliminowane. Niestety nic nie wiem jakie (i czy w ogóle) konsekwencje ponieśli nieodpowiedzialni właściciele tych zwierząt gdzie sprowadzili zagrożenia dla życia i zdrowia tego chłopca.

Ponoc wlasciciele maja cala hodowle - dla mnie w takim wypadku powinno byc bezwzgledny zakaz prowadzenia takiego biznesu, jak nie sa w stanie psow upilnowac. 

Opublikowano
22 minuty temu, Fatality napisał(a):

Chory kraj - ciąg dalszy. Ciekawe jak udowdonili, że to on jeśli się nie przyznał. Bo miał motyw?:E

W normalnym kraju to miałby broń, którą odstrzeliłby zagrożenie i tyle. I na koniec właściciele tych psów płacili by odszkodowanie jeszcze. Tamci chorzy ludzie jeszcze chcieli bezwzględnego więzienia bo zabił im psiecko. Ciekawe co by było jakby dzieciaka zagryzyły.

Nie wiem już czy prawo jest tak upośledzone czy sędziowie nie mają żadnego systemu wartości żeby móc ocenić indywidualnie kto jest ofiarą a kto agresorem

W artykule jest mowa o nagraniu z monitoringu posesji właścicieli psów.

niestety to jest przestepstwo. 

p.s. zrobiłbym tak samo, ale sprytniej :) 

Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Czyli to kryminał i powinni za to ostro beknąć. 

Już za późno :lovin:

Za późno na co? :E Obiektywnie patrząc to w 3 lata ogarnęli więcej niż PiS w 8. 
A został im jeszcze rok. Jeśli to będzie największa afera za rządów KO to jest to kapiszon w porównaniu do PiSu. Tak jak kapiszonem był Amber Gold. Bo to co robili lekarze było wiadomo od nastu lat, i od początku mówiłem o tym że to nie jest kwestia podatków i tego ile NFZ dostaje kasy, to jest kwestia zarobków lekarzy :) 

Opublikowano
14 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Szkoda slow nawet, sedzia kalosz.

edit.
reflektuje - ponoc jest monitoring na ktorym sam sie nagral, ze cos pod plotem podrzuca - gdzie znaleziono resztki trutki.

Sędzia tylko egzekwuje prawo, nie ustala go. Przeczytaj sobie lepiej treść art. 77 kodeksu wykroczeń. Ja przyznam szczerze, że oniemiałem i zastanawiam się kiedy był ostatnio aktualizowany. 20 lat temu?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

W artykule jest mowa o nagraniu z monitoringu posesji właścicieli psów.

p.s. zrobiłbym tak samo, ale sprytniej :) 

No też widziałem, że niby jest nagranie ale chyba nie to co tu udostępnili. Chyba że nagranie pokazuje jak karmi te psy. Tak czy inaczej chłop powinien być uniewinniony ze względu na okoliczności. Jeśli sam dał się nagrać to niestety głupota.

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Sędzia tylko egzekwuje prawo, nie ustala go. Przeczytaj sobie lepiej treść art. 77 kodeksu wykroczeń. Ja przyznam szczerze, że oniemiałem i zastanawiam się kiedy był ostatnio aktualizowany. 20 lat temu?

Nie jestem po prawie, ale serio nie ma żadnego paragrafu, że sędzia może skorzystać z mózgu i wydać inny wyrok niż to co sugeruje artykuł? No w tym wypadku nie wierze, że się nie dało czegoś znaleźć. Nie zdzwiłbym się jakby sędzia była baba z 2 psami w domu

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

Dlatego facet ma praktycznie zerową wiarygodność 

Szef NIL potwierdza słowa dr Jędrzejewskiego. Przekazał jakie konsekwencje dotkną Dawida Kacprzyka

Nie mam powodów, żeby nie wierzyć doktorowi Jędrzejewskiemu – powiedział prezes Naczelnej Izby Lekarskiej dr Łukasz Jankowski. Dodał, że część zarzutów, które postawił były ordynator chirurgii młodemu lekarzowi, jest potwierdzona przez innych lekarzy.

%-)

2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Hmm? Przeciez edytowalem post - nawet cytujesz edytowany. 

2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jeśli sam dał się nagrać to niestety głupota.

Gorzej... on sie sam nagral - nagranie jest z jego wlasnego monitoringu ;)

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Gorzej... on sie sam nagral - nagranie jest z jego wlasnego monitoringu ;)

No to miałem na myśli ;)  Pewnie się nie spodziewał że wleci policja i zabezpieczy nagrania

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
8 godzin temu, kalderon napisał(a):

To że podany przykład jest pomiędzy lekarzem a znajomą, a tu mówimy o zaangażowaniu kilkunastu osób z różnych

A ja pokazałem przykłady jak chroni środowisko bo to nie on wytworzył ta dokumentacje

Opublikowano

Dosyć zabawnie brzmi ten opis:

" Ostatecznie nagranie z monitoringu zamontowanego przez Damiana D. na jego posesji pogrążyło go całkowicie. Widać go na nim spacerującego wzdłuż płotu dzielącego domy sąsiadów." 

Opublikowano
21 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Ja też. Jeszcze w mordę właścicielom psów bym dał.

10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Prawo jest dla ludzi a nie ludzie dla prawa. Jak nie ma prawa nakazującego eliminację groźnych dla ludzi zwierząt to jest to dziurawe prawo.

Opublikowano
13 minut temu, Fatality napisał(a):

No też widziałem, że niby jest nagranie ale chyba nie to co tu udostępnili. Chyba że nagranie pokazuje jak karmi te psy. Tak czy inaczej chłop powinien być uniewinniony ze względu na okoliczności. Jeśli sam dał się nagrać to niestety głupota.

Nie jestem po prawie, ale serio nie ma żadnego paragrafu, że sędzia może skorzystać z mózgu i wydać inny wyrok niż to co sugeruje artykuł? No w tym wypadku nie wierze, że się nie dało czegoś znaleźć. Nie zdzwiłbym się jakby sędzia była baba z 2 psami w domu

Jest stan wyższej konieczności, ale to nie ta sytuacja. Tutaj on nie zachodzi.

tak, to inne nagranie niż to udostępnione.

Opublikowano
32 minuty temu, skypan napisał(a):

Niestety nic nie wiem jakie (i czy w ogóle) konsekwencje ponieśli nieodpowiedzialni właściciele tych zwierząt gdzie sprowadzili zagrożenia dla życia i zdrowia tego chłopca.

1000 zł grzywny, nie, nie żartuję. Nasze państwo to jakiś Matrix.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, janek25 napisał(a):

O kur*a, news z 2014 roku XDDD złota łopata i order Goebbelsa dla Pana. 

Masz coś aktualniejszego czy będziesz wyciągać brudy sprzed 2 dekad? 

46 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Szef NIL potwierdza słowa dr Jędrzejewskiego

Ten sam prezes NIL nie chce kształcić większej ilości lekarzy, bo jego zdaniem to spowoduje zapaść na rynku usług zdrowotnych ze stratami dla pacjentów XD 

Sorry ale póki co to jest to kolesiostwo I każdy robi dupochron na swoich - póki co nie mamy żadnych wyroków, ale jak dla mnie koleś jest delikatnie mówiąc niewiarygodny. 

Podkreślę jeszcze jedno - jeśli wiedział i siedział cicho o niby morderstwach pacjentów, sam powinien być odpowiednio osądzony. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

O kur*a, news z 2014 roku XDDD

po piersze bo taki mi znany z prasy a po drugie malo kto idzie by walczyć z tak wpływowym srodowiskiem

Po operacji stól może być postarzany,dokumentacja musi

3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Masz coś aktualniejszego czy będziesz wyciągać brudy sprzed 2 dekad? 

a moze frytki z ketchupem.A ty co przestawiłeś

Opublikowano
1 minutę temu, janek25 napisał(a):

po piersze bo taki mi znany z prasy

I chyba jedyny bo nic nowszego nei znalazłeś. 

Dodajmy do tego że żyjemy w czasach, gdzie papier nie ma znaczenia, wszystko robimy elektronicznie, a ty próbujesz wmówić nam jakieś głodne kawałki o podartych dokumentach przez lekarza XD 

Chryste Panie, z czym ja musze dyskutować. 

Opublikowano

Na Oddziałach Intensywnej Terapii (OIT/OIOM) około 20% do 30% pacjentów ulega zakażeniu szpitalnemu w trakcie pobytu. Niektóre niezależne badania wieloośrodkowe wskazują, że problem ten może dotyczyć nawet ponad 30% chorych, a w skrajnych przypadkach u pacjentów po ciężkich operacjach odsetek ten przekracza 40%. [1, 2, 3, 4]

a jeśli o brudy to są tu.I koniec dyskusji bo ty masz manierę zgłaszania jak nie umiesz udzwignąć :hihot:

Opublikowano (edytowane)

Niektorzy są ograniczeni i mysla ze zabójstwo mozna wykonać tylko nozem :hihot:

Na Oddziałach Intensywnej Terapii (OIT/OIOM) około 20% do 30% pacjentów ulega zakażeniu szpitalnemu w trakcie pobytu. Niektóre niezależne badania wieloośrodkowe wskazują, że problem ten może dotyczyć nawet ponad 30% chorych, a w skrajnych przypadkach u pacjentów po ciężkich operacjach odsetek ten przekracza 40%. [1, 2, 3, 4]

Szacuje się, że w Polsce zakażenia szpitalne dotyczą od 5% do 10% wszystkich hospitalizowanych pacjentów. Oznacza to, że rocznie dotykają one od 400 do nawet 800 tysięcy osób

Edytowane przez janek25
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, janek25 napisał(a):

a jeśli o brudy to są tu.I koniec dyskusji bo ty masz manierę zgłaszania jak nie umiesz udzwignąć :hihot:

Jedyne czego nie jestem w stanie dźwignąć to ego ludzi z poczuciem własnej zajebistości, kiedy walą kocopoły na lewo i prawo. 

Byś chociaż miał trochę godności przyznać się, że uczepiłeś się jak rzep psiego ogona sprawy sprzed ponad 10 lat, a teraz głupio wycofać się rakiem. 

2 minuty temu, Camis napisał(a):

Banda kretynów z KO :rotfl2:

Debilom trzeba dać się wypowiadać, sami się oznaczają. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Byś chociaż miał trochę godności przyznać się, że uczepiłeś się jak rzep psiego ogona sprawy sprzed ponad 10 lat, a teraz głupio wycofać się rakiem. 

dostałeś statystyki? z tego nie ma artykułu a z każdej by mógł być

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, janek25 napisał(a):

dostałeś statystyki? z tego nie ma artykułu a z każdej by mógł być

Jakiej kuźwa statystyki? Napisałeś że twojej znajomej lekarz podarł badania - kiedy to było? Dekadę temu? Dwie? 

Gdzieś to zgłosiła? 

9 minut temu, janek25 napisał(a):

Szacuje się, że w Polsce zakażenia szpitalne dotyczą od 5% do 10% wszystkich hospitalizowanych pacjentów. Oznacza to, że rocznie dotykają one od 400 do nawet 800 tysięcy osób

Co ma piernik do wiatraka? 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
20 minut temu, huudyy napisał(a):

Ten sam prezes NIL nie chce kształcić większej ilości lekarzy, bo jego zdaniem to spowoduje zapaść na rynku usług zdrowotnych ze stratami dla pacjentów XD 

Sorry ale póki co to jest to kolesiostwo I każdy robi dupochron na swoich - póki co nie mamy żadnych wyroków, ale jak dla mnie koleś jest delikatnie mówiąc niewiarygodny. 

Podkreślę jeszcze jedno - jeśli wiedział i siedział cicho o niby morderstwach pacjentów, sam powinien być odpowiednio osądzony. 

Podkreslaj ile razy chcesz, nikt nie mowi inaczej.

Niech bedzie dla Ciebie mialo wiarygodny, na szczescie sam wielce-wiarygodny premier podejrzewa inaczej, o czym swiadcza jego ruchy w tej sprawie. ;)