Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie było takich. 

Było. I wcześniej pisałem, że dotyczy obcokrajowców, a Ukraińcy pod to podchodzą.

https://ukraincydopracy.pl/articles/read/preferencje-dla-firm-zatrudniajacych-ukraincow

- Wsparcie finansowe pozwalające zorganizować szkolenie dla pracowników. Takie dotacje w znacznym zakresie pozwalają pokryć koszty szkoleń, które są niezbędne w kontekście adaptacji pracowników do konkretnych wymagań zawodowych lub nowych zadań.

- Podmioty, które działają w obszarze specjalnych stref ekonomicznych, mają do dyspozycji formy wsparcia takie jak np. dotacje na inwestycje lub na rozwój stanowiska pracy cudzoziemców.

- Agencje rządowe takie jak właśnie Ministerstwo Rozwoju Pracy i Technologii lub PARP dają możliwość skorzystania z różnych programów wsparcia także, jeżeli chodzi właśnie o zatrudnieniu cudzoziemców. Te programy rządowe przewidują, chociażby finansowanie projektów innowacyjnych, które zamierza wdrożyć pracodawca lub mogą to być dotacje na rozwój firmy.

- W pewnych sytuacjach podmioty, które zatrudniają cudzoziemców, mogą także korzystać z ulg podatkowych. To w przypadku pracowników z zagranicy może być duże wsparcie, które zmniejsza obciążenia podatkowe.

Opublikowano
22 minuty temu, Winter napisał(a):

Było. I wcześniej pisałem, że dotyczy obcokrajowców, a Ukraińcy pod to podchodzą.

https://ukraincydopracy.pl/articles/read/preferencje-dla-firm-zatrudniajacych-ukraincow

- Wsparcie finansowe pozwalające zorganizować szkolenie dla pracowników. Takie dotacje w znacznym zakresie pozwalają pokryć koszty szkoleń, które są niezbędne w kontekście adaptacji pracowników do konkretnych wymagań zawodowych lub nowych zadań.

- Podmioty, które działają w obszarze specjalnych stref ekonomicznych, mają do dyspozycji formy wsparcia takie jak np. dotacje na inwestycje lub na rozwój stanowiska pracy cudzoziemców.

- Agencje rządowe takie jak właśnie Ministerstwo Rozwoju Pracy i Technologii lub PARP dają możliwość skorzystania z różnych programów wsparcia także, jeżeli chodzi właśnie o zatrudnieniu cudzoziemców. Te programy rządowe przewidują, chociażby finansowanie projektów innowacyjnych, które zamierza wdrożyć pracodawca lub mogą to być dotacje na rozwój firmy.

- W pewnych sytuacjach podmioty, które zatrudniają cudzoziemców, mogą także korzystać z ulg podatkowych. To w przypadku pracowników z zagranicy może być duże wsparcie, które zmniejsza obciążenia podatkowe.

Stek bzdur :lol2: 

Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Mówiłem. Putin to napisał xD.

Nie, to jakieś komercyjne bzdury. Żadnych tego typu dofinansowań na zatrudnienie Ukraińca nie było. Dlatego nie jesteś w stanie pokazać oficjalnego źródła, tylko jakieś brednie z podejrzanej stornki. 

no, drugi ptys :lol2: 

Opublikowano
23 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, to jakieś komercyjne bzdury. Żadnych tego typu dofinansowań na zatrudnienie Ukraińca nie było. Dlatego nie jesteś w stanie pokazać oficjalnego źródła, tylko jakieś brednie z podejrzanej stornki. 

no, drugi ptys :lol2: 

To zgłoś to do ABW.

Screenshot_20260809_114252_Samsung Browser.jpg

Opublikowano

https://www.fakt.pl/pieniadze/system-kaucyjny-posel-ko-zaczal-krytykowac-butelkomaty/cv2t8vl

Cytat

Wymyślają nam bzdury nic niedające, jak te chore nakrętki, których nie da się odkręcić, czy papierowe słomki. Sami rozbijają się samolotami i limuzynami po Europie i świecie, a Ty, naiwny człowieku, wierzysz, że zbawiasz świat i klimat" — skwitował polityk

szkoda, że głosował za. pis po/ko jedno zło 

Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Co chcesz zgłaszać do ABW? Że dałeś się nabrać na istnienie dofinansowań na podstawie durnej komercyjnej stronki? :lol2:

To już prędzej Ciebie należałoby zgłosić za skrajną naiwność i brak rozgarnięcia w temacie. :) 

Niczego innego się nie spodziewałem. xD

Opublikowano

https://www.siiami.pl/blog/dofinansowanie-na-zatrudnienie-obcokrajowca/

Dlatego wczoraj kazałem wam poszukać w Googlu, ale nawet na to jesteście za leniwi. 

Czy firmy mogą dostać dofinansowanie do zatrudnienia cudzoziemców?

Jeśli chcesz na terytorium Polski zatrudnić pracownika z innego kraju, możesz dostać na ten cel dofinansowanie. W Polsce istnieją różne programy wsparcia dla firm zatrudniających cudzoziemców. Zazwyczaj możesz liczyć, między innymi, na:

- dotacje na szkolenia,

- dofinansowanie na stworzenie stanowiska pracy,

- ulgi podatkowe.

Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Niczego innego się nie spodziewałem. xD

Ja się spodziewałem, że jednak to co wrzucisz będzie miało jakieś drobne oparte w rzeczywistości. Np., że chodziło ci o fakt, żę na zatrudnienie ukraińca możesz dostać takie samo dofinansowanie jak Polaka przy spełnieniu tych smaych warunków. A ty jednak całkowicie poszedłeś w fejki i bzdury :lol2: 

4 minuty temu, Winter napisał(a):

https://www.siiami.pl/blog/dofinansowanie-na-zatrudnienie-obcokrajowca/

Dlatego wczoraj kazałem wam poszukać w Googlu, ale nawet na to jesteście za leniwi. 

Czy firmy mogą dostać dofinansowanie do zatrudnienia cudzoziemców?

Jeśli chcesz na terytorium Polski zatrudnić pracownika z innego kraju, możesz dostać na ten cel dofinansowanie. W Polsce istnieją różne programy wsparcia dla firm zatrudniających cudzoziemców. Zazwyczaj możesz liczyć, między innymi, na:

- dotacje na szkolenia,

- dofinansowanie na stworzenie stanowiska pracy,

- ulgi podatkowe.

Ty to nie umiesz czytać, co?

To są dokładnie takie same dotacje jak na zatrudnienie bezrobotnego Polaka, tylko dałeś się złapać na marketingowy bełkot. 

Gdyby istniały jakiekolwiek dotacje na zatrudnienie ukraińców to podałbyś stronę na której jest wniosek do wypełnienia i gdzie taką dotację można dostać. Ale, że takich dotacji nie ma to też one nie istnieją. 

Serio, ogarnij się. 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ja się spodziewałem, że jednak to co wrzucisz będzie miało jakieś drobne oparte w rzeczywistości. Np., że chodziło ci o fakt, żę na zatrudnienie ukraińca możesz dostać takie samo dofinansowanie jak Polaka przy spełnieniu tych smaych warunków. A ty jednak całkowicie poszedłeś w fejki i bzdury :lol2: 

Co jest fejkiem w linkach, które wstawiłem? No konkretnie proszę.

Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

Podana przez Ciebie strona nie jest fejkiem. Witryna siiami.pl należy do legalnie działającej, prawdziwej polskiej firmy SIIAMI Sp. z o.o., która zajmuje się obsługą księgową, usługami prawnymi oraz wsparciem przy legalizacji pobytu i zatrudnianiu obcokrajowców. [1, 2, 3]

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Co jest fejkiem w linkach, które wstawiłem? No konkretnie proszę.

Wszystko. To jest marketingowy bełkot zachęcający do skorzystania z usługi, ale nie mówiący o istnieniu dedykowanych dofinansowań na zatrudnienie Ukraińców. Możesz tylko skorzystać z ogólnych dofinansowań - tak jak w całej UE to działa (i poza też, bo Polacy w UE też korzystają z zasiłków i programów aktywizujących), gdy ktoś ma legalny pobyt w danym kraju. 

Ty po prostu znowu nie masz o temacie pojęcia, nie umiesz za bardzo czytać ze zrozumieniem i wklejasz rzeczy, które przeczą Twoim konfiarskim teoriom. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Wszystko. To jest marketingowy bełkot zachęcający do skorzystania z usługi, ale nie mówiący o istnieniu dedykowanych dofinansowań na zatrudnienie Ukraińców. Możesz tylko skorzystać z ogólnych dofinansowań - tak jak w całej UE to działa (i poza też, bo Polacy w UE też korzystają z zasiłków i programów aktywizujących), gdy ktoś ma legalny pobyt w danym kraju. 

Ty po prostu znowu nie masz o temacie pojęcia, nie umiesz za bardzo czytać ze zrozumieniem i wklejasz rzeczy, które przeczą Twoim konfiarskim teoriom. 

Ale nikt nie pisał o dofinansowaniach skierowanych tylko dla Ukraińców. Specjalnie odwracasz kota ogonem, a wystarczyło wrzucić wszystko w ChatGPT, który sam potwierdził, że to nie fejk. Ale jak to ty, ty wiesz lepiej xD

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Ale nikt nie pisał o dofinansowaniach skierowanych tylko dla Ukraińców. Specjalnie odwracasz kota ogonem, a wystarczyło wrzucić wszystko w ChatGPT, który sam potwierdził, że to nie fejk. Ale jak to ty, ty wiesz lepiej xD

Nie ma znaczenia czy Ukrainiec czy inny obcokrajowiec. Nie ma dedykowanych dofinansowań na ich zatrudnianie. Są tylko te programy, które się kierowane ogólnie - szkolenia, stworzenia miejsca pracy, staże. 

Rozumiesz już? Czy dalej nie? Gdyby były takie dofinansowania to znalazłbyś ofcijalną stronę rządową/samorządową z nimi, a nie marketingowy bełkot dwóch firm mających interes w zaciemnianiu rzeczywistości. 

uruchom RIGCZ. 

Opublikowano
19 minut temu, Winter napisał(a):

Ale nikt nie pisał o dofinansowaniach skierowanych tylko dla Ukraińców.

No wiesz ja program jest tak stworzony ze zalapie sie 1 Polak i 1000 Ukraincow to na papierze bedzie ze to dla wszystkich.Stary myk urzedów :hihot:

Opublikowano
6 minut temu, janek25 napisał(a):

No wiesz ja program jest tak stworzony ze zalapie sie 1 Polak i 1000 Ukraincow to na papierze bedzie ze to dla wszystkich.Stary myk urzedów :hihot:

Oni nie czają, że w ogóle nie powinno być dla obcych żadnych dofinansowań do czegokolwiek, skoro są regiony, gdzie bezrobocie jest ponad 20%. Ale im nie przegadasz xD