Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

A czego innego? Nie rozmnażacie się, to podmieniają ludność. Naturalna kolej rzeczy.

Coś w tym jest. Skoro prawacy są niby tak patriotyczni to dlaczego nie ma baby boomu? Bo oni są tylko mocni w gębie a potem się okazuje, że w ogóle nie mają dzieci albo góra jedno. 

Opublikowano
2 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

Biały człowiek jest na tyle cywilizowany, że nie będzie latał z giwerą i bombą w plecaku, no może jakieś patologiczne wyjątki.

ale czasem pierniczysz kocopoły :E biały człowiek był jak najbardziej do tego zdolny:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Irlandzka_Armia_Republikańska

aczkolwiek aktualnie w statystykach faktycznie przodują szuszwole.

2 godziny temu, 8V32 PcLab napisał(a):

No ale twój nawrocki zawetował ustawę od nadmiarowych zysków koncernów paliwowych, do niego z pretensjami 

o Karolku albo dobrze, albo wcale :E

2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Skoro prawacy są niby tak patriotyczni to dlaczego nie ma baby boomu?

image.thumb.png.99a6e5e862d3fe270da453633248fa75.png

Opublikowano
2 godziny temu, 209458 napisał(a):

Weź nie rozśmieszaj. Chyba, że chciałeś napisać, że wysyła pracowników na ulicę.

JDG ląduje na ulicy. Czasami też z MŚP jak ma zajęcia na poczet ZUS dla siebie i pracowników i np. gigantyczny VAT + długi bankowe. Choć rzeczywiście w sp. z o.o. rzeczywiście firma może sobie bankrutować do woli. A Polska to raj dla cwaniaków. Ale wszystkie JDG albo działalności nie będące osobami prawnymi czyli np zwykły przedsiębiorca na książce zatrudniający ludzi też leci ze swoim majątkiem.

Opublikowano
14 godzin temu, hubio napisał(a):

Owszem nie klei się i to też jest poruszane w tym materiale...

W jakim materiale? Ja piszę wyłącznie o Twoich dywagacjach na temat korporacji, że to one już się nie kleją kompletnie, bo raz piszesz jedno, potem coś innego, co poprzedniemu totalnie zaprzecza. 

Opublikowano (edytowane)

@LeBomB odpisałeś mi wcześniej pod moim postem z wklejonym materiałem z YT. Odesłałem do tego materiału. I co dokładnie masz na myśli, że piszę raz jedno a potem coś innego co jest zaprzeczeniem?

Kolejny z wielu dowodów jak to rząd jest pod butem korpo:

https://www.money.pl/finanse/odsetki-od-pieniedzy-ktorych-klient-nie-dostal-polskie-panstwo-stanelo-po-stronie-bankow-7312948319345120a.html

Polski rząd przeciwko własnym obywatelom!!! Nawet wbrew TSUE!!! Myślę, że PiS by tak nie zrobił choć h. wie... bo to wszystko jedna banda pod zarządem korpo!!!

Ale po co się zajmować tym jak można prawami kobiet, gejów i zwierząt... ;D Lub nieistniejącym problemem imigrantów...

A tu z kolei o tym jak Polska to raj dla cwaniaków:

https://www.pudelek.pl/opublikowano-fragmenty-rozmow-emila-s-i-doroty-r-mam-juz-przygotowane-sejfy-wszystko-7315859263260736a

Myślicie, że tylko oni? :rotfl2: Ich złapali natomiast po cichu takie rzeczy robią te różne spółki... Ludzi biednych i niską klasę średnią gnębi się jak mnie progami w ryczałcie od 60k a cwaniacy w spółkach wyprowadzają miliony!!!!

Polska to kraj silny dla słabych i słaby dla silnych. I najgorsze, że to jest celowe. A towarzystwo owsikowo-korporacyjno-tefałenowsko-peowskie bawi się w najlepsze

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

odpisałeś mi wcześniej pod moim postem z wklejonym materiałem z YT. Odesłałem do tego materiału. I co dokładnie masz na myśli, że piszę raz jedno a potem coś innego co jest zaprzeczeniem?

Odpisałem Ci ogólnie

Przeczytaj jeszcze raz

Chodzi mi wyłącznie o to, że raz piszesz jak to wszystko jest pod dyktando korpo i ludzie mają być ich robolami, a potem jak to te same korpo jednak zamierzają wszystkich zwolnić gdzie jedno z drugim kompletnie nie współgra. Teraz wrzucasz artykuł z pudelka i po prostu najeżdżasz na spółki. Z tego co piszesz to wszystko złe JDG tylko cacy. A zakładanie JDG na słupy? A wystawianie na JDG lewych faktur? 

Zaczynasz pisać po prostu takie rzeczy, że co kawałek zaprzeczasz własnym poglądom i argumentom. 

Opublikowano
1 godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Chodzi mi wyłącznie o to, że raz piszesz jak to wszystko jest pod dyktando korpo i ludzie mają być ich robolami, a potem jak to te same korpo jednak zamierzają wszystkich zwolnić gdzie jedno z drugim kompletnie nie współgra. Teraz wrzucasz artykuł z pudelka i po prostu najeżdżasz na spółki. Z tego co piszesz to wszystko złe JDG tylko cacy. A zakładanie JDG na słupy? A wystawianie na JDG lewych faktur? 

Zaczynasz pisać po prostu takie rzeczy, że co kawałek zaprzeczasz własnym poglądom i argumentom. 

No, ale przecież ci na tą sprzeczność już odpisywałem. Że korpo kierują się doraźnym zyskiem, a nie długoterminowymi analizami socjologicznymi. Wszystko ma być w celu optymalizacji działalności. Oni absolutnie nie zajmują się takimi kwestiami, że jak 60% ludzi straci pracę to oni stracą konsumentów. Ale to już ci odpisywałem.

Co do 2 kwestii wiem zarówno z praktyki jak i własnych obserwacji, że JDG nawet jakby chciały naprawdę nie mają jak cwaniakować bo ryzykują własnym majątkiem. Nie mają sztabu prawników zajmujących się optymalizacją podatkową i wyprowadzaniem kasy na Maltę. Przycwaniakować mogą na niewydanie paragonu za 4zł na pietruszkę na bazarze... Albo zrobieniu usługi bez paragonu. Ale to nie jest "legalne" wyprowadzanie milionów do Malty. Są najsłabszą grupą.

To co piszesz o słupach to już po prostu mówimy o typowych przestępstwach karnych więc to nie ma nic wspólnego z DG tylko z przestępstwami..... Na ryczałcie nie ma faktur :) Tzn mogą i sobie być ale i tak ich nie odpiszesz wiec nikt nic na ryczałtowców nie wystawia... :) Kiedyś mi jedna księgowa powiedziała, że ryczałtowcy są z DNA najuczciwszą grupą podatników. Płacą procent haraczu, ale nie ma podstawiania faktur na benzynę do kochanki i pampersów pod np. działalność w zakresie sprzedaży stacjonarnej karmy dla psów... :) A Morawiecki polskim ładem najbardziej pokrzywdził właśnie tą grupę.

Opublikowano
12 minut temu, hubio napisał(a):

No, ale przecież ci na tą sprzeczność już odpisywałem.

No i to się właśnie nie klei, bo piszesz o firmach, które działają dziesiątki a niektóre nawet prawie 200 lat. Korporacjach, które utrzymywały i utrzymują całe pokolenia ich właścicieli, zarządców itp. a Ty piszesz teraz, że nie mają długoterminowych planów, bo liczy się zysk tu i teraz. To po co zatem cały ten misterny plan robienia z ludzi niewolników, jak potem mieliby się nie liczyć jako konsumenci? 

Oni doskonale wiedzą, że ich majątek opiera się na konsumpcji dóbr które wytwarzają przez ludzi, którzy pracują. Nie mogą sobie ot tak "z dnia na dzień" stracić 60% konsumentów.

20 minut temu, hubio napisał(a):

Co do 2 kwestii wiem zarówno z praktyki jak i własnych obserwacji, że JDG nawet jakby chciały naprawdę nie mają jak cwaniakować bo ryzykują własnym majątkiem.

To mało widziałeś, albo udajesz że nie wiesz. 

22 minuty temu, hubio napisał(a):

To co piszesz o słupach to już po prostu mówimy o typowych przestępstwach karnych więc to nie ma nic wspólnego z DG tylko z przestępstwami.....

A to co sam przytoczyłeś to co? Też przecież przestępstwa

https://www.gov.pl/web/po-warszawa/akt-oskarzenia-przeciwko-emilowi-s-dorocie-r-oraz-innym-osobom

Opublikowano (edytowane)

A idioci do których sam się zaliczam tracą 2 godziny na głosowanie i pasjonują się tym cyrkiem i poświęcają czas w necie i w realu na dyskusje, a tymczasem gościu do końca życia nie musi pracować:

https://www.pudelek.pl/andrzej-duda-wozi-sie-po-krakowie-sportowym-porsche-za-200-tysiecy-zlotych-zdjecia-7315885288527872g

To tylko taki przykład bo pamiętajcie: bez względu na kogo zagłosujemy to opcja: A wygrywają żeby się poustawiać i zabezpieczyć na "przezimowanie", opcja B: przegrywają i "zimują na fundacyjkach i zaprzyjaźnionych firemkach" do czasu opcji A i tak na zmianę... :rotfl2:

"Biedna" tylko ta konfa i korona bo nigdy jej nie było dane zakosztować opcji A więc i opcja B martwa... No, ale wyborcy za rok w końcu i tych wypchną do koryta... A potem kolejne dekady będzie już tylko kalejdoskop opcji A i B...

Powoli zaczynam rozumieć skąd się wziął Lenin, Hitler, Mussolinii i Piłsudski... ;D 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

https://www.pudelek.pl/andrzej-duda-wozi-sie-po-krakowie-sportowym-porsche-za-200-tysiecy-zlotych-zdjecia-7315885288527872g

To tylko taki przykład bo pamiętajcie: bez względu na kogo zagłosujemy to opcja: A wygrywają żeby się poustawiać i zabezpieczyć na "przezimowanie", opcja B: przegrywają i "zimują na fundacyjkach i zaprzyjaźnionych firemkach" do czasu opcji A i tak na zmianę... :rotfl2:

on jest twarzą która chyba ma legitymizować finansową firmę ZEN (która swoją drogą miała coś wspólnego z zondacrypto), to pewnie z kieszeni się forsa wysypuje.

3 godziny temu, ptys napisał(a):

ta menda już dawno powinna dostać kopa w dupę a stosunki dyplomatyczne powinny być ograniczone do chargé d'affaires

koleś powinien być persona non grata, ale w z takim ministrem spraw zagranicznych i premierem to raczej nie ma co liczyć nawet na posta na X, że któryś się przyjrzy bliżej tej sprawie x DDD

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Winter napisał(a):