Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, janek25 napisał(a):

Mnie denerwuje ze sa zatrudnieni w Polskich urzedach.Maja oko i ucho:kwasny:

Ale o co ci chodzi. Na pewno nie będą robić, tak jak u siebie na wUkrainu. Gdy przekroczyli polską granicę doznali olśnienia i teraz wszyscy są praworządni 🤭

Opublikowano
37 minut temu, Winter napisał(a):

Na zatrudnienie obcokrajowców jest dofinansowanie, więc polski Janusz woli go zatrudnić zamiast Polaka.

Jak ci się to urodziło w głowie? Możliwe są jakiekolwiek refundacje jeśli pracodawca zatrudni bezrobotnego zarejestrowanego w urzędzie pracy. Czasem są różne programy np. dla 50+ lat. Warszawa ma wstrzymane dofinansowania.

Mało tego: Przy zatrudnianiu cudzoziemca pracodawca ponosi dodatkową opłatę za legalizację pracy. Od 2025/2026 r. w przypadku oświadczenia o powierzeniu pracy jest to 400 zł.

https://warszawa.praca.gov.pl/oswiadczenie-o-powierzeniu-wykonywania-pracy-cudzoziemcowi1

Opublikowano
2 minuty temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Jak ci się to urodziło w głowie? Możliwe są jakiekolwiek refundacje jeśli pracodawca zatrudni bezrobotnego zarejestrowanego w urzędzie pracy. Czasem są różne programy np. dla 50+ lat. Warszawa ma wstrzymane dofinansowania.

Mało tego: Przy zatrudnianiu cudzoziemca pracodawca ponosi dodatkową opłatę za legalizację pracy. Od 2025/2026 r. w przypadku oświadczenia o powierzeniu pracy jest to 400 zł.

https://warszawa.praca.gov.pl/oswiadczenie-o-powierzeniu-wykonywania-pracy-cudzoziemcowi1

Jak mi się to urodziło :rotfl2:

Tak właśnie wygląda stan wiedzy ukrainofili w tym kraju.

Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

Tak właśnie wygląda stan wiedzy ukrainofili w tym kraju.

Chyba obłąkańców jak ty, podaj link o dotacjach dla tylko zatrudnianych obcokrajowców. 

Nie podasz, bo coś takiego istnieje tylko w twojej głowie

Opublikowano
2 minuty temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Chyba obłąkańców jak ty, podaj link o dotacjach dla tylko zatrudnianych obcokrajowców. 

Nie podasz, bo coś takiego istnieje tylko w twojej głowie

Wystarczy w google wpisać lub w chatgpt. Były dofinansowania na zatrudnienie choćby Ukraińców.

Opublikowano
22 minuty temu, huudyy napisał(a):

Taka kuźwa rozmowa z wami. Zero merytoryki... Może wyślij mi holenderską wersję, łatwiej ci będzie znaleźć. 

Przyzwyczaiłem się, że szkoda wam cokolwiek dawać. Zaraz powiedziecie, że to Putin napisał albo sto jego innych wcieleń. A ja mam polewkę z was sługusy i dupowłazy wukraińskie :E

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Przyzwyczaiłem się, że szkoda wam cokolwiek dawać. Zaraz powiedziecie, że to Putin napisał albo sto jego innych wcieleń. A ja mam polewkę z was sługusy i dupowłazy wukraińskie :E

Nie ma i nie było żadnych dotacji specjalnie dla Ukraińców czy obcokrajowców. Nie łżyj. 

Opublikowano
2 minuty temu, janek25 napisał(a):

Np dofinansowanie na szkolenie jezyka

Nie pomagaj im. Nie chodzi o takie bzdety. Chodziło konkretnie o dofinansowanie do zatrudnienia obcokrajowców, jak w początkowym poście.

Opublikowano

Bo jest kilka takich gdzie polak tez moze korzystać ale to nie nastąpi 

Dotacja na 1 prace tez dotyczy wszystkich tylko ze jakos ich bardziej :hihot: 

Dotacja na niepełnosprawnych z racji frontu tez 

Takze zapis zapisem. Nie takie rzeczy pisali na kartkach 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

pamiętam jechanie po konfiarzach jak gadali o sektorze prywatnym służby zdrowia, to wam Tusek przymusowo wprowadza krok po kroczku x D

Wprowadzają to samo co wprowadził PiS w 2018 roku niemalże likwidując chirurgię jednego dnia w placówkach specjalistycznych i przenosząc je do poradni przyszpitalnych.

4 godziny temu, Winter napisał(a):

Zaraz powiedziecie, że to Putin napisał albo sto jego innych wcieleń.

To wystarczy zamiast artykułów z mediów przytoczyć przepisy lub wpisy z urzędów pracy lub innych urzędów.

Edit:

Ja napiszę.

Zapewne chodzi o bon na zasiedlenie, bo to wśród narodowców czy w Konfederacji ostatnio latało jako "sensacja" i jako kasa przeznaczona wyłącznie dla Ukraińców pod hasłem "17 tys. dla Ukraińców na zasiedlenie" co jest fake newsem.

Bon na zasiedlenie jest obecny w prawie od 12 lat i dotyczy osób bezrobotnych, które mają zagwarantowaną pracę, ale wymaga to od nich przeprowadzki. 

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/rynek-pracy-i-sluzby-zatrudnienia-22143772/art-208?unitId=art(208)

https://psz.praca.gov.pl/dla-bezrobotnych-i-poszukujacych-pracy/formy-wsparcia/bon-na-zasiedlenie

Jeżeli Twoją odpowiedzią jest "to nie to" to napisz w takim razie konkretnie co.

Edytowane przez LeBomB