Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Oni nie czają, że w ogóle nie powinno być dla obcych żadnych dofinansowań do czegokolwiek, skoro są regiony, gdzie bezrobocie jest ponad 20%. Ale im nie przegadasz xD

To ty nie czaisz co piszesz. 

A najśmieszniejsze jest to, że jesteś emigrantem. I sadzisz sie o emigrantów, którzy uciekli przed wojną. 
To jest szczyt hipokryzji :) 

Opublikowano
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To ty nie czaisz co piszesz. 

A najśmieszniejsze jest to, że jesteś emigrantem. I sadzisz sie o emigrantów, którzy uciekli przed wojną. 
To jest szczyt hipokryzji :) 

Ukraińcy są imigrantami, czy uchodźcami? Nie czaisz, co piszesz xD

15 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Twierdziłeś że obcokrajowcy są faworyzowani przed Polakami, a tak nie jest. Onuca

Wypad do Kijowa.

Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Nie ma dofinansowań na zatrudnienie obcokrajowców. 

Sa tylko programy dla wszystkich bezrobotnych. Tak jak masz w Holandii. 

O już się wycofał. Cały Gordą.

Nawet pamiętam, jak porównałeś emigrację w UE do uchodźców z Afryki jeszcze na Labie. Pan prawnik, a nie potrafi odróżnić legalnego migranta i obywatela UE od nielegalnego pontoniarza bez dokumentów.

Ty Gordą jesteś, jak te idiotki od babci Kasii, które bredzą, że nikt nie jest nielegalny i nie ma granic :E

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

O już się wycofał. Cały Gordą.

Z niczego się nie wycofałem.

Nawet pamiętam, jak porównałeś emigrację w UE do uchodźców z Afryki jeszcze na Labie. Pan prawnik, a nie potrafi odróżnić legalnego migranta i obywatela UE od nielegalnego pontoniarza bez dokumentów.

Ale o czym ty znowu bredzisz? Takich nielegalnie nie zatrudnisz nawet, a gdzie jakieś dofinansowanie. 

Napisałeś brednie. I tyle. A teraz jeszcze kluczysz bo wstyd się do błędu przyznać :lol2: 

Ty Gordą jesteś, jak te idiotki od babci Kasii, które bredzą, że nikt nie jest nielegalny i nie ma granic :E

Ty Winter powinieneś się zalogować na holenderskie fora :) 

Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Z niczego się nie wycofałem.

Ale o czym ty znowu bredzisz? Takich nielegalnie nie zatrudnisz nawet, a gdzie jakieś dofinansowanie. 

Napisałeś brednie. I tyle. A teraz jeszcze kluczysz bo wstyd się do błędu przyznać :lol2: 

Ty Winter powinieneś się zalogować na holenderskie fora :) 

Gordą przeskoczył na prywatę, po czym wypomniałem mu pewne jego wypowiedzi z PCLaba i oczywiście podkulił ogonek i wyrzuca mnie na holenderskie fora. Czemu sam się nie przeniesiesz na ukraińskie?

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Winter napisał(a):

Gordą przeskoczył na prywatę, po czym wypomniałem mu pewne jego wypowiedzi z PCLaba i oczywiście podkulił ogonek i wyrzuca mnie na holenderskie fora. Czemu sam się nie przeniesiesz na ukraińskie?

Piszesz bzdury, zmieniasz temat, nie potrafisz wyprodukować składnego argumentu a zamiast pokazać dofinansowania to wrzucasz marketingowy bełkot jakiejś firemki.

A jak nie masz argumentu to od razu zaczynasz coś o ukrofilii pisać. Bo ktoś neguje twoje kłamstwa? Weź

odstosunkuj się ode mnie.

Nie mam totalnie żadnej ochoty na takie jałowe dyskusje - pokazałem ci że piszesz bzdury i starczy.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
Godzinę temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Twierdziłeś że obcokrajowcy są faworyzowani przed Polakami, a tak nie jest. Onuca

oczywiście, że jest. W innym wypadku komu by się opłacało ściągać jakichś Pakistańczyków czy kogokolwiek, uczyć ich, wysyłać na szkolenia, żeby w ogóle ich wdrożyć w pracę? Tak samo studenci z innych krajów są faworyzowani.

przecież jakby nie byli faworyzowani jakimiś dopłatami, to już na wejściu firmy miałyby masowe straty na takich pracownikach, bo wbrew opinii lewicy, ci których się ściąga tutaj i generalnie do krajów unii europejskiej, to nie są inżynierowie i doktorzy x D

Opublikowano
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

oczywiście, że jest. W innym wypadku komu by się opłacało ściągać jakichś Pakistańczyków czy kogokolwiek, uczyć ich, wysyłać na szkolenia, żeby w ogóle ich wdrożyć w pracę? Tak samo studenci z innych krajów są faworyzowani.

brednie. 

Opłaca się dlatego, że oni pracują po kilkanaście h dziennie na umowie zlecenia. 

2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

przecież jakby nie byli faworyzowani jakimiś dopłatami, to już na wejściu firmy miałyby masowe straty na takich pracownikach, bo wbrew opinii lewicy, ci których się ściąga tutaj i generalnie do krajów unii europejskiej, to nie są inżynierowie i doktorzy x D

Nie masz pojęcia o czym piszesz i sobie zmyślasz :lol2: 

Opublikowano

Opłaca się dlatego, że oni pracują po kilkanaście h dziennie na umowie zlecenia. 

skąd to wziąłeś? U kumpla w pracy (przemysłówka - montują linie produkcyjne) normalnie są jacyś pakole, normalnie pracują jak każdy inny, z takim wyjątkiem, że przez pierwsze kilka miesięcy to mieli szkolenia. 

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie masz pojęcia o czym piszesz i sobie zmyślasz :lol2: 

tak. Ty za to masz pojęcie i wszystko negujesz xD 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

skąd to wziąłeś? U kumpla w pracy (przemysłówka - montują linie produkcyjne) normalnie są jacyś pakole, normalnie pracują jak każdy inny, z takim wyjątkiem, że przez pierwsze kilka miesięcy to mieli szkolenia. 

Prosto od Agencji zatrudniającej takich ludzi do outsourcingu. 

Większość opłaca się dlatego, że są dużo tańsi niż Polacy. Czy to przez brak benefitów, niepłatne nadgodziny czy po prostu niższe pensje, umowy zlecenia. 

tak. Ty za to masz pojęcie i wszystko negujesz xD 

W tym temacie akurat mam i nie zmyślam bzdur o dofinansowaniach, bo ich nie ma. 

Obcokrajwocy w takim przemyśle są zazwyczaj zatrudnieni w agencjach pracy tymczasowej albo w firmach outsourcingowych i pracują jak w małych obozach pracy. 
Bez urlopów, bez l4, na minimalnej.

Opublikowano (edytowane)

To jest niesamowite jak wyborcy prawicy potrafią się wyłożyć na podstawowych faktach, choc nawet Mietek spod monopolowego doskonale pewnie wie, dlaczego opłaca się ściągać "Pakoli" i wie, że to nie z powodu mitycznych dofinansowań. :EJeszcze cię potem taki jeden z drugim wyborca "dochtóra ekonomii" będzie pouczał na temat gospodarki... 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
1 minutę temu, Zas napisał(a):

To jest niesamowite jak prawicy potrafi się wyłożyć na podstawowych faktach, choc nawet Mietek spod monopolowego doskonale pewnie wie, dlaczego opłaca się ściągać "Pakoli" i wie, że to nie z powodu mitycznych dofinansowań. :E Jeszcze cię potem taki jeden z drugim wyborca "dochtóra ekonomii" będzie pouczał na temat gospodarki... 

zaraz jeszcze wyskoczą z tą bzdurą o ulgach podatkowych dla sieci handlowych i, że dlatego zmieniają nazwy 😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Co chcesz zgłaszać do ABW? Że dałeś się nabrać na istnienie dofinansowań na podstawie durnej komercyjnej stronki?

I jeszcze adres podają na wirtualne biuro, taka to prężna firma doradcza z dofinansowaniami :)

Opublikowano
37 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Obcokrajwocy w takim przemyśle są zazwyczaj zatrudnieni w agencjach pracy tymczasowej albo w firmach outsourcingowych i pracują jak w małych obozach pracy. 
Bez urlopów, bez l4, na minimalnej.

nie wiem jak są zatrudnieni i przez co, za to cała reszta to bzdury. To są normalni pracownicy na normalnych zasadach z urlopami, l4 i z pewnością nie na minimalnej

już widzę, jak koleś który podłącza wszystko albo robi jakieś wstępne programowanie maszyny, pracuje za minimalną, gdy mój kolega zarabia pewnie ze dwadzieścia tysięcy

no naprawdę, już takie bajki wymyślacie, że szok. 

wasza znajomość tematu ogranicza się chyba do jakiegoś januszexa w którym imigranci skręcają przełączniki przez dwadzieścia godzin dziennie pod kluczem. Chociaż i tak wątpię, że coś takiego ma miejsce xD 

Opublikowano (edytowane)

nie wiem jak są zatrudnieni i przez co, za to cała reszta to bzdury. To są normalni pracownicy na normalnych zasadach z urlopami, l4 i z pewnością nie na minimalnej

już widzę, jak koleś który podłącza wszystko albo robi jakieś wstępne programowanie maszyny, pracuje za minimalną, gdy mój kolega zarabia pewnie ze dwadzieścia tysięcy

Oczywiście, że zarabiają dużo mniej niż on - chyba że mówimy o pojedynczych sytuacjach gdzie ci ludzie mają kompetencje i sami tu przyjechali za robota. Ale my piszemy o czymś zupełnie innym.

Mówimy o Polsce czy Berlinie 

? :lol2: 

no naprawdę, już takie bajki wymyślacie, że szok. 

To ty wymyślasz bajki o dofinansowaniach.

wasza znajomość tematu ogranicza się chyba do jakiegoś januszexa w którym imigranci skręcają przełączniki przez dwadzieścia godzin dziennie pod kluczem. Chociaż i tak wątpię, że coś takiego ma miejsce xD 

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Pamiętasz tych Kolumbijczyków pod Poznaniem co była afera? Pracują w zakładach mięsnych na umowach zlecenia bez nadgodzin, l4 i urlopu. No, ale Ty standardowo piszesz o sprawach, o których nic nie wiesz.

Opublikowano

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Pamiętasz tych Kolumbijczyków pod Poznaniem co była afera? Pracują w zakładach mięsnych na umowach zlecenia bez nadgodzin, l4 i urlopu. No, ale Ty standardowo piszesz o sprawach, o których nic nie wiesz.

stary, ja opieram się o przykład który znam, a ty coś przeczytasz w internecie o kolumbijczykach i używasz tego jako jakiś kontrargument 

ja mam info z pierwszej ręki, bo nawet kolega się skarżył, że firma ich już za bardzo nie chce wysyłać na szkolenia, że się trzeba prosić albo finansować samemu, a że pakola wysyłają bez gadania. Tam grube dziesiątki tysięcy lecą z dofinansowań.