Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Spl97 napisał(a):

Myślę nad tym, żeby na I Turę głosować taktycznie na Szymka, ale II Tura, która przyniesie pojedynek ktoś z KO vs ktoś z PiS, jednak mój głos bez żadnego ale wędruje po stronie kogoś z KO.

U mnie podobnie. 
Nie ma takiej opcji, aby zagłosował na kogoś z partii, która dopuściła się takich rzeczy przez ostatnie 8 lat. KO nie jest dużo lepsza, ale jednak lepsza. 

No, a na człowieka z partii, która jest bardzo konserwatywna i toleruje w swoim gronie wstrętne, ruskie onuce (braun) to oczywiście nie zagłosuję.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Spl97 Nie pisałem, że wygrał/przegrał tylko, że wypadł dobrze zdaniem tych co oglądali przynajmniej.

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No, a na człowieka z partii, która jest bardzo konserwatywna i toleruje w swoim gronie wstrętne, ruskie onuce (braun) to oczywiście nie zagłosuję.

Z tego co można wywnioskować po różnych wypowiedziach i zachowaniu Mentzena to ta tolerancja dla Brauna jest coraz mniejsza :E Nie zdziwiłbym się jakby w obecnym składzie dociągnęli tylko do wyborów prezydenckich.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
6 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

On jest raczej w pozycji, że "chcieć to sobie może" no ale zobaczymy może czymś zaskoczy. Duda potrafił Kaczyńskiemu nie raz zajść za skórę ;)

Przeciwnie. Trzaskowski to jeden z liderów KO, mogący się porównywać z Tuskiem pod względem wpływów w ugrupowaniu.

Ale też liczę że zagra ostro i dojedzie PSLowców. Tzn że rozbije ich blokadę ustaw "światopoglądowych". Może korzystając z inicjatywy ustawodawczej.

Więcej dowiemy się w sumie najwcześniej jesienią 2025. Trzaskowski obejmie urząd dopiero początkiem sierpnia.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Michaelred napisał(a):

Ok dziękuje za potwierdzenie. Menzten idzie z Hołownia praktycznie łeb w łeb. Zdecydowanie ma szanse go przeskoczyć. Jest to jak najbardziej realne. Nie wiem co by musiało się stać żeby spadł na 5 miejsce, które obstawiłeś.

Ach, czyli kolejny raz wypowiadałeś się bez sprawdzania faktów. Ciekawe. :)

Obiektywnie internet był wtedy zaspamowany shortami z tej debaty kolportowanymi przez troll konta. Osobiście uważam, że całościowo wypadł w tej konkretnej debacie słabiej. Jednak żadnego masakrowania tam nie widze.

W sensie to samo co teraz robicie z Trzaskowskim? :)

Mentzen dostał tam dośc mocno. Pokazał niewiedzę, a to najgorsze. Do tego nie potrafił przenieść dyskusji na grunt mu bardziej znany, więc tylko "pyskował". Może komuś to przypadło do gustu, ale to nie jest merytoryczne zwycięstwo, tylko takie dość żałosne pyskowanie.

Chociażby ta, która również dotyczyła gospodardki. To było po debacie z Petru.

Oj, ale on jej nie wygrał. 

Zaprezentował się nieźle, ale to wciąż to samo pieprzenie, które jest po prostu nieprawdziwe ;)

5 minut temu, Michaelred napisał(a):

Z tego co można wywnioskować po różnych wypowiedziach i zachowaniu Mentzena to ta tolerancja dla Brauna jest coraz mniejsza :E Nie zdziwiłbym się jakby w obecnym składzie dociągnęli tylko do wyborów prezydenckich.

O ile dobrze pamiętam to Konfederacja to 3 frakcje, Braun to jedna z nich, Mentzen to druga, a Bosak z Berkowiczem to trzecia. i ta trzecia frakcja raczej będzie za Braunem niż przeciw. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ach, czyli kolejny raz wypowiadałeś się bez sprawdzania faktów. Ciekawe. :)

Nie projektuj znowu. To już się serio żenujące robi.

W sensie to samo co teraz robicie z Trzaskowskim? :)

Nie, to nie jest to samo. Ja nie prowadzę troll kont antykonfiarskich i nie wydaję grubej kasy żeby promować te treści w internecie.

Oj, ale on jej nie wygrał. 

Zdaniem tych co oglądali to jednak wygrał.

https://dorzeczy.pl/ekonomia/489024/debata-gospodarcza-mentzen-zdeklasowal-konkurencje.html

Cytat

Debata gospodarcza. Mentzen wygrywa z wynikiem 90 proc.

No ale tutaj nikt pchał grubych tysięcy w kolportowanie szotów to skąd mogłeś wiedzieć :)

Jak ktoś ogarnia dobrze tematy AI to może pokusi się o przeróbkę tego klasyka?

Rafał Trzaskowski to nasz kandydat
Piękny Rafałek mądry Rafałek

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Michaelred napisał(a):

@Spl97 Nie pisałem, że wygrał/przegrał tylko, że wypadł dobrze zdaniem tych co oglądali przynajmniej.

Jeżeli konfederacja chce zrobić krok naprzód z miejsca w którym jest to Braun jest do odstrzału. Może i ma swoją wierną grupę wyborców, ale JKM jeż miał, o po jego odstrzeleniu konfederacja prawie podwoiła swoje wyniki.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Michaelred napisał(a):

Nie projektuj znowu. To już się serio żenujące robi.

To nie moja wina, że ciągle wychodzi na to, że czegoś nie wiesz :)

Nie, to nie jest to samo. Ja nie prowadzę troll kont antykonfiarskich i nie wydaję grubej kasy żeby promować te treści w internecie.

A jednak wrzucasz kolejny materiał mający ośmieszyć Trzaskowskiego. Robisz dokładnie to samo, ale Ci pewnie nie płacą.

Zdaniem tych co oglądali to jednak wygrał.

https://dorzeczy.pl/ekonomia/489024/debata-gospodarcza-mentzen-zdeklasowal-konkurencje.html

No ale tutaj nikt pchał grubych tysięcy w kolportowanie szotów to skąd mogłeś wiedzieć :)

Głosowanie było w internecie, a to od zawsze domena kuców i Konfy. Nie przywiązywałbym do tego wagi. 

Kto jak kto, ale Konfederacja mocno promowała się w internecie za kasę. Nie udawaj, że jest to im obce.

Jak ktoś ogarnia dobrze tematy AI to może pokusi się o przeróbkę tego klasyka?

Rafał Trzaskowski to nasz kandydat
Piękny Rafałek mądry Rafałek

O i kolejna zachęta do tworzenia troll-materiałów na temat Trzaskowskiego. Belki we własnym oku nie widzisz, a drzazgę innym wypominasz ;)

Opublikowano

Przecież Braun to tylko wisienka na torcie proruskich członków konfederosji. Ta cała zbieranina jest pełna tego typu oszołomów i foliarzy. I cała, łącznie z liderami jak Bosak, pociska w polskich mediach najgęstsze z ruskiej propagandy.

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Jeżeli konfederacja chce zrobić krok naprzód z mniejsza w którym jest Braun jest do odstrzału. Może i ma swoją wierną grupę wyborców, ale JKM jeż miał, o po jego odstrzeleniu konfederacja prawie podwoiła swoje wyniki.

Odstrzelili, gdyż Korwin za każdym razem odpalał protokół 4,76%, dlatego jego wywalili i wyniki poszły do góry.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To nie moja wina, że ciągle wychodzi na to, że czegoś nie wiesz :)

Mylisz własne fantazje z moją niewiedzą:)

Głosowanie było w internecie, a to od zawsze domena kuców i Konfy. Nie przywiązywałbym do tego wagi. 

A shoty z debaty z Petru to gdzie były. W Gazecie prawnej?:rotfl:

Kto jak kto, ale Konfederacja mocno promowała się w internecie za kasę. Nie udawaj, że jest to im obce.

Nie, zasięgi w necie Korwina, a później Konfy to były w dużej części organiczne. Ktoś z pisu nawet kiedyś wygadał się na antenie, że wpakowali w internecie bardzo duża kasę  żeby dusić Konfe przed wyborami :)

A jednak wrzucasz kolejny materiał mający ośmieszyć Trzaskowskiego. Robisz dokładnie to samo, ale Ci pewnie nie płacą.

Trochę tak, ale na skalę typowo amatorską. Kręcenie beki z głupoty i zaślepienia wyborców KO i 3D to moje guilty pleasure. Jak to mówił Jan Rokita to motłoch, który dał sobie wmówić, że są elitą. PISowców "nie ruszam" bo oni orają się w większości sami więc szkoda energii :D 

Opublikowano (edytowane)

Mylisz własne fantazje z moją niewiedzą:)

Dziwne. Bo jednak o Twojej niewiedzy wiele osób tutaj napisało. Serio, nie widzisz tego?

A shoty to gdzie były. W Gazecie prawnej?:rotfl:

Jakie "shoty"? 

Nie, zasięgi w necie Korwina, a później Konfy to były w dużej części organiczne. Ktoś z pisu nawet kiedyś wygadał się na antenie, że wpakowali w internecie bardzo duża kasę  żeby dusić Konfe przed wyborami :)

No tak, ale tym sposobem docierali głównie do 13-latków. Płatnej reklamy też używali, bo sam widziałem gdzieś ich sponsorowane materiały. :)
Ale pewnie na mniejszą skalę. (efekt był w wyborach)

Trochę tak, ale na skalę typowo amatorską. Kręcenie beki z głupoty i zaślepienia wyborców KO i 3D to moje quilty pleasssure. Jak to mówił Jan Rokita to motłoch, który dał sobie wmówić, że są elitą. PISowców "nie ruszam" bo oni orają się w większości sami więc szkoda energii :D 

Bez znaczenia. Po prostu tak samo głupio trollujesz, jak Ci opłacani. Różnisz się tym, że oni to robią cynicznie i dla pieniędzy , a ty z głupoty :)

Poza tym, faktycznie - o zaślepieniu na punkcie Partii, Ty wiesz bardzo dużo. :)

@Badalamann
Ja uważam, że oni dość nieświadomie są sterowani przez Kreml (i trochę finansowani pewnie też). Wystarczy im podrzucać ciągłe fejki na temat UE, a oni to łykają, bo wierchuszka Konfy jest dość głupia (dlatego w prywatnym sektorze radzili sobie średnio, a liderowi doktorat załatwił tatuś). Zaślepia ich własna ideologia, dlatego ciągle powielają kłamstwa.

Niemniej jednak nie zrezygnują części elektoratu, bo Mentzen wie jaki ma elektorat - głupi. I wie, że dla nich liczą się proste hasła - jak 5 Mentzena ;)

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Myślę nad tym, żeby na I Turę głosować taktycznie na Szymka, ale II Tura

U mnie w 50% taki sam plan, najpewniej Hołownia, w II turze dałbym radę zagłosować na Sikorskiego ale Trzask niestety nie.

Jednocześnie pełnia władzy w rękach jednej partii straszy po ostatnich latach, raczej zostanę w domu.

Opublikowano
3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

U mnie w 50% taki sam plan, najpewniej Hołownia, w II turze dałbym radę zagłosować na Sikorskiego ale Trzask niestety nie.

Jednocześnie pełnia władzy w rękach jednej partii straszy po ostatnich latach, raczej zostanę w domu.

jak mozna na tego tv blazna bez wyrazu glosowac - no i najlepiej zostac w domu i dac pis-du wygrac aby kompletnie rozkradli i znisczyli Polskie

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dziwne. Bo jednak o Twojej niewiedzy wiele osób tutaj napisało. Serio, nie widzisz tego?

Dalej te swoje urojenia będzie podpierał 2 nudnymi antykonfiarzami. To na mnie nie działa. Serio, nie widzisz tego?

Jakie "shoty"? 

takie skróty z internetu:E

Bez znaczenia. Po prostu tak samo głupio trollujesz, jak Ci opłacani.

dlaczego głupio? Nie widzę w tym nic głupiego. Pokazuje najczęściej hipokryzję i elementarne braki wiedzy świetnię się przy tym bawiąc. To nie jest głupie trollowanie.

a ty z głupoty :)

Nie z głupoty tylko w trosce o swoją ojczyznę. Żeby np takie fałszywe płaczki jak Hołownia nie miały szans na fotel prezydenta. Zaślepionych jego pierdololo ludzi jest całkiem sporo. Otwieranie im oczu to sztuka, a nie głupie trollowanie.

Opublikowano
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

@Badalamann
Za Braunem odejdzie zapewne cała Konfederacja Korony Polskiej, czyli 1 europoseł i 2 posłów. 
To dość dużo. Wątpię, aby ich wyrzucili. 

Nie tylko 1 europoseł oraz 2 posłów, ale także ok. 5% ogólnej liczby wyborców. Tyle stanowi cała szuria, wyznawcy teorii spiskowych jak i cały katotalibański elektorat. Bez tych wyborców cała Konfa miałaby problem z progiem 5%, żeby go przekroczyć, dlatego też Brauna i jego świtę nie wyrzucą, dopóki nie uzyskają pewności, że bez nich sobie poradzą. Włącznie z nimi na teraz mają nie więcej niż 10%, a w czerwcu w wyborach do PE 12% to był tylko ewenement ze względu na niższą niż zwykle frekwencję.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://tvn24.pl/tvnwarszawa/srodmiescie/rafal-trzaskowski-kandydatem-w-wyborach-na-prezydenta-polski-kto-bedzie-rzadzic-warszawa-jesli-wygra-st8192524

Dla mnie ważne że kandydatem jednej z dwóch największych partii politycznych w Polsce nie jest człowiek który podżegał oficjalnie do przemocy i chciał zaatakować Rosję wciagajac Polskę do wojny bez udziału NATO oraz chciał mnie karać finansowo i więzieniem bo nie wzięłam udziału w eksperymencie medycznym i nie zaszczepiłem się na covid 

26 minut temu, Spl97 napisał(a):

Nie tylko 1 europoseł oraz 2 posłów, ale także ok. 5% ogólnej liczby wyborców. Tyle stanowi cała szuria, wyznawcy teorii spiskowych jak i cały katotalibański elektorat. Bez tych wyborców cała Konfa miałaby problem z progiem 5%, żeby go przekroczyć, dlatego też Brauna i jego świtę nie wyrzucą, dopóki nie uzyskają pewności, że bez nich sobie poradzą. Włącznie z nimi na teraz mają nie więcej niż 10%, a w czerwcu w wyborach do PE 12% to był tylko ewenement ze względu na niższą niż zwykle frekwencję.

Równie dobrze może być tak że to partia Brauna uzyskała by ponad 5% a reszta poniżej to są gdybania , Konfederacja się nie rozleci tak samo jak PiS czy PO , to są jedyne stabilne partię w Polsce bo PSL to tylko na doczepkę do kogoś cały czas ratują ich tym

Edytowane przez voltq
Opublikowano
24 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Dalej te swoje urojenia będzie podpierał 2 nudnymi antykonfiarzami. To na mnie nie działa. Serio, nie widzisz tego?

Nawet nie jesteś oryginalny, ale przyjmuję komplement. Imitacja jest najwyższym wyrazem pochlebstwa :)

takie skróty z internetu:E

Nie rozróżniasz zatem "głosowania" w necie od dystrybucji materiałów. 

Korwin od zawsze wygrywał sondaże w internecie. I co? :)

dlaczego głupio? Nie widzę w tym nic głupiego. Pokazuje najczęściej hipokryzję i elementarne braki wiedzy świetnię się przy tym bawiąc. To nie jest głupie trollowanie.

To jest głupie, bo to czepianie się na siłę mniej lub bardziej niefortunnych wypowiedzi. Gdy ktoś tak robi z kimś z Konfederacji pierwszy drzesz mordę "wyrwane z kontekstu!".

To jest głupie trollowanie :)

Nie z głupoty tylko w trosce o swoją ojczyznę. Żeby np takie fałszywe płaczki jak Hołownia nie miały szans na fotel prezydenta. Zaślepionych jego pierdololo ludzi jest całkiem sporo. Otwieranie im oczu to sztuka, a nie głupie trollowanie.

Płaczek >>> najebus :)

To co robisz to głupota - zawierzasz wszystko jednej partii i to takiej, która ma w swoich szeregach Brauna. 

Ty nikomu nie otwierasz oczu, raczej raz po raz zaliczasz kompromitację. I większość osób Ci to tutaj pisze. Twoje posty nie mają żadnego poparcia. Żyjesz kolego w ułudzie. Konfederacja to opcja tylko trochę lepsza od PiSu, ale bardzo zła dla Polski. 
Chocby przez to, że nie mogą się od tylu lat pozbyć russkiego śmiecia Brauna. Co to o nich mówi? 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman rozwiń argumentując dlaczegóż uważasz Brauna za "ruskiego śmiecia" ? 

Ja różnych polityków nie lubię ale wytykam im ich błędy argumentując a nie krzycząc i wyzywając 

Np to co wyprawiał ostatnio Sikorski z podżeganiem do wojny z Rosją bez udziału NATO czy wcześniej chciał mnie pod przymusem szczepić na covida pod groźba kary finansowej albo więzienia no taki człowiek nie nadaje się w ogóle na polityka jeszcze łamał konstytucję 

Wersja od: 21 października 2009 r.

Art. 39. [Zakaz eksperymentów naukowych na ludziach bez ich zgody]

Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody

Z ramienia KO Pani Ewa Kopacz powinna być kandydatem na prezydenta to inteligenta i mądra kobieta była premier która powinna dostać nagrodę Nobla za to co zrobiła 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Choćby to:

https://www.wprost.pl/amp/11847441/braun-i-korwin-mikke-lacza-sily-skandaliczne-slowa-o-ukrainie.html

a to tylko z ostatniego miesiąca 

Braun zawsze jest pierwszy gdy można skrytykować Ukrainę, zrzucić na nią winę, a krytyki rossji z jego ust raczej nie usłyszysz. A wszyscy widzimy co Rosja wyrabia - czemu więc nie może zagłosować za sankcjami przeciw Rosji? Wniosek jest jeden: jest ruską onucą.

edit.

Szczepienie nie jest eksperymentem na ludziach. Nie jest i tyle.

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 2
  • Confused 1