Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

to być może będę zmuszony zgłosić to do organizacji spoza forum. Ale miło, że moderacja informuje, że można sobie na tym forum obrażać wszystkich jakimś rynsztokowym językiem bez żadnych konsekwencji. 

Kto dokładnie został obrażony, jaka grupa etniczna bądź wyznaniowa? Określenia które cytujesz, i gorsze, są powszechnie stosowane w temacie o Ukrainie w stosunku do Rosjan, rozumiem że to też zgłosisz jako "mowę nienawiści na tle narodowościowym"? 

To nie jest forum polityczne tylko komputerowe, jak jeszcze kilka razy pojawią się tacy "uprzejmie donoszący" to po prostu temat poleci do kosza, a za uprawianie polityki w innych działach polecą bany. Tyle osiągniesz.

Koniec przekazu.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Może tak trzeba ? Skoro ma tu być bezkarnie propagowana mowa nienawiści.

Odnośnie Rosjan, ma to się trochę inaczej, odnosi się to do ludzi, których kraj napadł inny kraj, gdzie mordują cywilów i jeńców i ci ludzie to popierają.

Nijak nie można porównać tego do nazywania osób, które kochają inaczej niż większość "chorymi psychicznie", "cosiami", "zwyrodnialcami". Oni nikomu nie wchodzą do wyra, nikogo nie napadają.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Byłeś kiedyś, kiedykolwiek na siłowni? Jak sobie wyobrażasz ćwiczenie w bluzie? W sumie nawet nie musisz odpowiadać, wystarczy, że spojrzysz na pozostałe osoby w tym filmiku.

Nie wiem o co kaman, ale czasem jak jestem na redukcji i robię trening to zakładam bluzę aby wzmóc potliwość

Opublikowano
9 minut temu, Umpero napisał(a):

Nie wiem o co kaman, ale czasem jak jestem na redukcji i robię trening to zakładam bluzę aby wzmóc potliwość

A zakładasz indiańskie amulety? Sry, nie mogłem się powstrzymać xD

Opublikowano
41 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

No ja rozumiem, ale jeżeli akceptowalne jest tu publiczne pisanie o "bandach dzikusów" i "ludzkim bydle", to naprawdę się zdziwię, jeżeli tym się nie zainteresuje jakaś instancja inna niż moderacja. Koniec off-topu z mojej strony.

Zgłoś to do sanepidu za 10 lat się zajmą :E

Albo na policję zadzwoń. Policja, policja na pclaba proszę przyjechać :E

Ej wróć to nie pclab :E na ith zapraszamy 8:E

Opublikowano (edytowane)

@Kamiyanx obejrzałem ten filmik i nie miał tam żadnych indiańskich amuletów.
Przynajmniej widać, że rurek nie nosi tylko kreuje się na silnego samca.

ps. Czy jest na sali płokulator? :hihot:

Edytowane przez Umpero
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Może tak trzeba ? Skoro ma tu być bezkarnie propagowana mowa nienawiści.

a kto będzie oceniał co jest a co nie jest mową nienawiści. Ty?

33 minuty temu, Mar_s napisał(a):

To nie jest forum polityczne tylko komputerowe, jak jeszcze kilka razy pojawią się tacy "uprzejmie donoszący" to po prostu temat poleci do kosza, a za uprawianie polityki w innych działach polecą bany. Tyle osiągniesz.

Koniec przekazu.

Tylko widzisz kierowniku jest mały problem. Bo jeżeli on (i podobni) nie osiągnie tego co chcą czyli cenzury wg ich kryteriów i na ich życzenie rękami moderatorów to będą robili wszystko żeby ten i podobne tematy wywalić w kosmos. Niestety ciężko oduczyć będzie ludzi, którzy działali w ten sposób przez lata dzięki przychylności niektórych moderatorów na PClabie. To wszystko będzie oczywiście, ze szkodą dla innych normalnych umiarkowanych użytkowników. W myśl zasady jak ja nie mogę tu rządzić to nikogo tu nie będzie. Albo zgadzacie się ze mną albo koniec dyskutowania. Jednak jeżeli się na to zgodzimy to trochę tak jakbyśmy dali się szantażować terroryście.

4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Jeżeli wątek polityczny będzie generował duże ilości raportów, tak jak do tej pory, możliwe że zostanie po prostu usunięty z forum.

Jak ktoś serio nadużywa tu raportów tzn że to nie jest miejsce dla niego i to z nim jest problem. Nie powinniśmy ulegać takiej presji.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano (edytowane)

@Mar_sTo co już nie będzie można mówić ciapaty na koleżkę z klatki obok? Ale jemu to nie przeszkadza :E Tak samo mi nie przeszkadza jak mówią na mnie białas.

Ciężko się połapać w tych wytcznych bo nie są sprecyzowane. Nowe forum znowu szukać będzie trzeba? Oby nie :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

@Michaelred Drogi kolego, nam się po prostu nie chce z tym wszystkim użerać bo nikt nam za to nie płaci, owszem wątek polityczny ma chyba więcej wyświetleń niż inne w tym dziale razem wzięte, ale pytanie czy to jest warte ciągłego odpowiadania na te same zarzuty.

@lukadd Są równie "precyzyjne" jak te raporty które ostatnio dostawaliśmy, tak więc ponieważ są ludzie którzy wszystko co nie zgadza się z ich poglądami uznają za "mowę nienawiści", to tak samo mętnie nakreśliliśmy zasady użytkowania wątku politycznego.  :)

Panowie i ja teraz mówię naprawdę poważnie, jak będziecie się taplać w błotku w ciszy i spokoju to będzie to trwało ad infinitum, ale jak będziemy dostawać ciągle takie raporty spomiędzy pośladków to temat poleci do kosza.

Opublikowano
5 minut temu, Michaelred napisał(a):

Tylko widzisz kierowniku jest mały problem. Bo jeżeli on (i podobni) nie osiągnie tego co chcą czyli cenzury wg ich kryteriów i na ich życzenie rękami moderatorów to będą robili wszystko żeby ten i podobne tematy wywalić w kosmos. Niestety ciężko oduczyć będzie ludzi, którzy działali w ten sposób przez lata dzięki przychylności niektórych moderatorów na PClabie. To wszystko będzie oczywiście, ze szkodą dla innych normalnych umiarkowanych użytkowników. W myśl zasady jak ja nie mogę tu rządzić to nikogo tu nie będzie. Albo zgadzacie się ze mną albo koniec dyskutowania. Jednak jeżeli się na to zgodzimy to trochę tak jakbyśmy dali się szantażować terroryście.

Dokładnie tak było. Prawdę mówi. Swoją cenzurę zaprowadzali dzięki moderacji na PCL. Można było tylko głosić poglądy od centrum do skrajnie lewej strony. Obrażanie przez osoby o lewostronnych poglądach uchodziło, płazem. Po drugiej strony leciały srogo bany.

2 minuty temu, lukadd napisał(a):

@Mar_sTo co już nie będzie można mówić ciapaty na koleżkę z klatki obok. Ale jemu to nie przeszkadza :E Tak samo mi nie przeszkadza jak mówią na mnie białas.

Może użyć określenia "subsacharyjczyk", "rzyn", "rzynmu"? Powszechnie się przyjęło ze względu na cenzurę, że na ludzi okupujących terytorium Palestyny mówi się "żymianie". Więc może i tutaj trzeba coś takiego zastosować?

Opublikowano (edytowane)

@Mar_sMam rozwiązanie.
Nie czytajcie raportów z politycznego :E

3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Dokładnie tak było. Prawdę mówi. Swoją cenzurę zaprowadzali dzięki moderacji na PCL. Można było tylko głosić poglądy od centrum do skrajnie lewej strony. Obrażanie przez osoby o lewostronnych poglądach uchodziło, płazem. Po drugiej strony leciały srogo bany.

Na pclabie karali za nagminnie głoszone herezje i nic w tym dziwnego. A, że te herezje najczęściej głosili radykalni prawacy czy konfederaci to cóż :E Taki mają klimat po prostu.

Radykalnym lewakom też się obrywało, żeby nie było, ale ich nie było za wielu w porównaniu do tej drugiej grupy.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

I teraz będą, jak dzieci w przedszkolu, wypytywać kierownika, czy wolno tak, albo czy wolno siak, albo czy jak powiem A to czy wtedy już za dużo, czy też za dużo to dopiero B....

Wątek Pandory normalnie...

Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

@lukadd Ta...  Mnie zamknięto za tekst antysemicki "niedobra o tym mówić jest"...

Raczej nie. Co najwyżej mógł być to po prostu kolejny post który z kontekstu przelał czarę goryczy z całokształtu.

Bardzo rzadko na pclabie się trafiało, aby ktoś dostał bana w ostatnich latach bo np. mod miał zły humor :E

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Michaelred napisał(a):

A kto będzie oceniał co jest, a co nie jest mową nienawiści. Ty?

Prawo definiuje, co jest mową nienawiści:

257 k.k. (Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3)

Opublikowano

@jagular No chcieliśmy Was traktować jak dorosłych ludzi którym nie trzeba pokazywać drogi, wycierać nosa itd.

Ale mam wrażenie że niektórzy włażą tu tylko po to żeby się zbulwersować i wyrazić swoją dezaprobatę, być może daje im to jakąś satysfakcję i poczucie wyższości, nie mam pojęcia bo dla mnie to idiotyczne po prostu.

Nie chcesz, nie właź, będziesz zdrowszy.

Wielokrotnie powtarzaliśmy że tutaj nie jest PCLab, zasady są inne, moderatorzy nie wiszą nad Wami w oczekiwaniu na ofiarę tylko raczej wolą nie wiedzieć co tutaj się dzieje.

Ale to nie zadziałało, raport za raportem.

Kolego @crush panuj nad językiem, zaopatrz się może w słownik wyrazów bliskoznacznych, bo nie ukrywam że jesteś liderem jeżeli chodzi o raporty w ostatnim czasie.

Opublikowano
13 minut temu, Michaelred napisał(a):

@SylwesterI. W takim razie na początek cały wątek o wojnie w Ukrainie jest do śmietnika. Bo tam aż roi się od dehumanizowania Rosjan itp

Jeśli tak uważasz i stawiasz na równi zbrodniarzy z osobami, które nikomu krzywdy nie robią...

Co innego jest dehumanizowanie zbrodniarzy, lub popierających zbrodnie i zbrodniarzy, a co innego niewinnych ludzi.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Jeśli tak uważasz i stawiasz na równi zbrodniarzy z osobami, które nikomu krzywdy nie robią...

Widzisz w tym zacytowanym przez siebie 257 k.k. jakieś rozróżnienie, które daje ci prawo jednych tak nazywać, a innych nie z jakiegoś powodu? No to przestań pisać brednie:)

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
1 minutę temu, Klakier1984 napisał(a):

Jak ktoś wchodzi do chlewa to niech nie narzeka, że śmierdzi ;)

A musi śmierdzieć? Serio, ja nie mam problemu z zażartymi dyskusjami w tym temacie. Ale takie słownictwo, jak było dotychczas, mnie zwyczajnie razi.

24 minuty temu, jagular napisał(a):

I teraz będą, jak dzieci w przedszkolu, wypytywać kierownika, czy wolno tak, albo czy wolno siak, albo czy jak powiem A to czy wtedy już za dużo, czy też za dużo to dopiero B....

Też mnie to dziwi. Nie wiem, naprawdę tak trudno napisać post bez rynsztokowego języka? To naprawdę razi, na niektóre posty już nawet nie odpowiadam, bo jak sobie pomyślę, co tam jest, to takie... ech :/

45 minut temu, lukadd napisał(a):

Zgłoś to do sanepidu za 10 lat się zajmą :E

A mało to jest instytucji innych niż policja, które się tym zajmują? Szczerze mówiąc, nie widzę w tym nic śmiesznego. No chyba że ciebie bawi czytanie o "dzikusach" w tym temacie. Ja tutaj wchodzę, żeby sobie poczytać o jakichś nowinkach, podyskutować, a nie patrzeć na język bez komentarza. Nawet jak dam bloka, to ktoś inny będzie na to odpisywał.

20 minut temu, Mar_s napisał(a):

Wielokrotnie powtarzaliśmy że tutaj nie jest PCLab, zasady są inne, moderatorzy nie wiszą nad Wami w oczekiwaniu na ofiarę tylko raczej wolą nie wiedzieć co tutaj się dzieje.

Ale to nie zadziałało, raport za raportem.

Myślę, że wszyscy to rozumiemy. Po prostu czasami jest tu przesada, a główna zasługa w tym jednej osoby.

Tak czy inaczej, dziękuję jednak za reakcję, nie chciałbym już tu off-topować. Pzdr.