Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojęcia, przeczytałem jedynie, że ich Zgromadzenie Narodowe się zwołało i zagłosowało przeciw decyzji prezydenta.

Nie przeceniałbym jednak koreańskiej demokracji, ona jest taka trochę na niby. Jak się jest tam z Odpowiedniej Rodziny i się rządzi czebolem, to się nie przejmuje prawem ;) 

Opublikowano
6 minut temu, Camis napisał(a):

Jeśli wygra pisi prezydent to pozamiatane, pisiory wracają w 2027 w koalicji z konforussja.

Naszym zadaniem jako elektorat, który nie zagłosuje za PiS-owskim kandydatem jest do tego nie dopuścić.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Naszym zadaniem jako elektorat, który nie zagłosuje za PiS-owskim kandydatem jest do tego nie dopuścić.

A zadaniem PO było wystawić kogoś na kogo będę chciał zagłosować. No ale Sikorski zbyt stanowczy i centrowy to fuj.

Zadaniem Hołowni było nie zaprzepaścić dobrego startu w rok.

A jak sobie przypomnę jak na PCL niektórzy urzywali określeń typu "Pan Marszałek" to czuję niesamowite zażenowanie.

Zadaniem lewicy... Nevermind. Takie same czubki jak konfederacja.

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, LeBomB napisał(a):

@crush określ zatem jakie poglądy powinien mieć według Ciebie polityk centrowy?

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Ja tam chwalę Sikorskiego jako polityka w miarę centrowego.

• Like 1
Opublikowano

"Duża liczba zgłoszonych spraw, a nadto skala stwierdzanych w czasie ich badania nieprawidłowości, skutkowała koniecznością zwiększenia składu osobowego zespołu.

Pierwotnie zespół tworzyło 5 prokuratorów. Zarządzeniem Prokuratora Krajowego Dariusza Korneluka z dnia 19 listopada 2024 r. skład zespołu został poszerzony do 10 prokuratorów."

Chyba najlepsze podsumowanie "jakości" pisiej prokuratury...

Opublikowano

Polska polityka nie zawodzi. Jedna i druga strona dostała swoje igrzyska z Panem Zero w roli głównej.

Większość tutaj pewnie zna historię Ziobro, ale jak ktoś nie czytał albo nie słuchał to polecam długi artykuł opisujący jego ścieżkę kariery od czasów studenckich po dzień dzisiejszy. Chyba w newsweeku opisana. Strasznie ciemna historia.

Opublikowano
11 minut temu, johny11 napisał(a):

Większość tutaj pewnie zna historię Ziobro, ale jak ktoś nie czytał albo nie słuchał to polecam długi artykuł opisujący jego ścieżkę kariery od czasów studenckich po dzień dzisiejszy.

Ja go zapamiętałem głównie z tego, że był trójkowym studentem (miał w ogóle problem ze zdaniem "postępowania karnego") i kapował na kolegów w trakcie studiów xD

No i teraz mamy taki rozpierdziel prawny, bo pisali to wszystko trójkowi studenci tacy jak Ziobro czy Kucharka (ogólnie Przyłębska była też bardzo, bardzo miernym sędzią).

Opublikowano

Nie interesuje mnie ich historia, tylko sam fakt ze ludzie tak spaczeni jsk zero i jego ekipa totalnych poj...ow odwala non stop swinskie tance i otwarcie odgrazaja sie ludziom ktorzy scigaja zlodzieji i przestepcow i nikogo to nie rusza , zero refleksji

Wezmy takiego balonowego aka szmatecki wyjatkowo negatywna postac, co on robi jeszcze na wolnosci?

Dla takiego tymczasowy jak znalazl

Opublikowano
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja go zapamiętałem głównie z tego, że był trójkowym studentem (miał w ogóle problem ze zdaniem "postępowania karnego") i kapował na kolegów w trakcie studiów xD

No i teraz mamy taki rozpierdziel prawny, bo pisali to wszystko trójkowi studenci tacy jak Ziobro czy Kucharka (ogólnie Przyłębska była też bardzo, bardzo miernym sędzią).

Nie mam nic do trójkowych studentów, różnie to bywa na studiach i oceny często nie idą w parze z późniejszą aktywnością. Chodziło mi bardziej o to kapowanie :D

1 minutę temu, Bartso napisał(a):

Nie interesuje mnie ich historia, tylko sam fakt ze ludzie tak spaczeni jsk zero i jego ekipa totalnych poj...ow odwala non stop swinskie tance i otwarcie odgrazaja sie ludziom ktorzy scigaja zlodzieji i przestepcow i nikogo to nie rusza , zero refleksji

Wezmy takiego balonowego aka szmatecki wyjatkowo negatywna postac, co on robi jeszcze na wolnosci?

Dla takiego tymczasowy jak znalazl

Ludzie aż tak się nie zmieniają. Tutaj jest wybitny tego przykład.

Opublikowano
15 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Pisowcy nie maja kompetencji ? Tez mi nowosc ...

No Kolegium Tumanum pokazuje, że przykrywanie braku kompetencji to żadnej opcji nie śmierdzi.

Całe spektrum od lewicy po konfederację.

Opublikowano
1 godzinę temu, crush napisał(a):

A zadaniem PO było wystawić kogoś na kogo będę chciał zagłosować. No ale Sikorski zbyt stanowczy i centrowy to fuj.

Zadaniem Hołowni było nie zaprzepaścić dobrego startu w rok.

A jak sobie przypomnę jak na PCL niektórzy urzywali określeń typu "Pan Marszałek" to czuję niesamowite zażenowanie.

Zadaniem lewicy... Nevermind. Takie same czubki jak konfederacja.

Lewica w Polsce już właściwie nie jest potrzebna. Jej główne postulaty przeszły do politycznego centrum (oczywiście z często zerowym skutkiem prawnym), ale to co jeszcze dekadę temu było uważane za lewicowe, dzisiaj jest w spektrum poglądów przeciętnego centrysty.