Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Przecież to nie ma sensu - trawnik zamiast chodnika? Jak to niby ma działać? 

Takie ploteczki zazwyczaj są kłamstwem.

No nie są. Wpisane nie było w prospekt bo to działka wspólna z drogą, którą deweloper przekazał po oddaniu aktów własności. Prawnik pogroził deweloperowi, że w relacji klient - deweloper występuje z pozycji siły i ustne obietnice też są wiążące. To sobie w gminie załatwili zmianę zagospodarowania i teraz nie może zrobić chodnika bo zmniejszyłby powierzchnie biologiczną.

Opublikowano
14 godzin temu, crush napisał(a):

A zadaniem PO było wystawić kogoś na kogo będę chciał zagłosować. No ale Sikorski zbyt stanowczy i centrowy to fuj.

Zadaniem Hołowni było nie zaprzepaścić dobrego startu w rok.

A jak sobie przypomnę jak na PCL niektórzy urzywali określeń typu "Pan Marszałek" to czuję niesamowite zażenowanie.

Jesteś wliczony w elektorat Sikorskiego, także ten. On jest byłym pisowcem, więc miał jeszcze mniejsze szanse na wewnętrzny wybór. Tak to jest jak się dopuszcza do głosu zielonych i innych ekoczubków.

Szymon wypalił się w niecały rok. Dostanie 4% to może przestanie gwiazdorzyć i weźmie się do pracy.

Opublikowano
7 godzin temu, crush napisał(a):

A ta opozycja w tej Korei to taki trad-lib czy czub-lib na modłę zachodnią?

Bo tam podobno cuda wśród ludności. Nadreprezentacja z jednej strony inceli, z drugiej feminazistek. Co przy ich dzietności oznacza speedrun do trumny.

Z drugiej strony rządzi prezydent z Partii Władzy Ludowej. On sam to taki Janusz Korwin Mikke.

Opublikowano (edytowane)

Cóż... władza korumpuje.

U mnie w parafii ukradli z majątku kościelnego kilkadziesiąt milionów złotych, które miały między innymi zostać przeznaczone na pomoc osobom ubogim i w sytuacjach kryzysowych. Decyzje były podejmowane kolegialnie.

Edytowane przez indexinfio
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, NotQuite napisał(a):

Szymon wypalił się w niecały rok. Dostanie 4% to może przestanie gwiazdorzyć i weźmie się do pracy.

Raczej więcej. Chyba, że całkiem odpuści i od początku będzie kierował głosy na Trzaskowskiego.

Z drugiej strony mam wrażenie, że te wybory jakoś tak mocno nie grzeją jak poprzednie. Ciekawe jaka będzie frekwencja.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
50 minut temu, NotQuite napisał(a):

Jesteś wliczony w elektorat Sikorskiego, także ten.

Akurat takich frustratów nie do końca wiadomo, gdzie wliczać. Przeważnie nie głosują też zbyt racjonalnie.

Opublikowano

Już ostrożnie z takimi osądami. Ja nawet wolałem Sikorskiego, bo to doświadczony i zdecydowany facet. No i nie lubię być szantażowany w taki sposób, że albo jestem po skrajnie lewej czy prawej.

Będę głosował, bo mi zależy na reformach, a nie z przekonania.

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Winter napisał(a):

Ale trzeba przyznać, że korupcja w tak rozwiniętym kraju to coś nadzwyczajnego. Poprzednia prezydent była skazana za korupcję, były szef Samsunga też wyleciał za korupcję.

Nie wiem czy to nadzwyczajne :) Może to się wydawać dziwne z naszego punktu widzenia, w którym korupcja oznacza szkodę na poziomie makro dla społeczeństwa.

Są, jak widać, inne modele rozwoju gospodarczego- Korea przypomina (moja opinia) jakiś system prawie że feudalny. Kult korpo tak dużego, że już nie wiadomo kto kim rządzi, kult zapierdolu, kult sukcesu bez względu na zastosowane środki.

• Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, NotQuite napisał(a):

Już ostrożnie z takimi osądami. Ja nawet wolałem Sikorskiego, bo to doświadczony i zdecydowany facet. No i nie lubię być szantażowany w taki sposób, że albo jestem po skrajnie lewej czy prawej.

Będę głosował, bo mi zależy na reformach, a nie z przekonania.

Tylko temu Trzaskowskiemu nadal jest dość daleko do skrajnej lewicy. Ja nie wiem, czy na Zachodzie jego poglądy nie uchodziłyby za centrowe.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, jagular napisał(a):

Nie wiem czy to nadzwyczajne :) Może to się wydawać dziwne z naszego punktu widzenia, w którym korupcja oznacza szkodę na poziomie makro dla społeczeństwa.

Są, jak widać, inne modele rozwoju gospodarczego- Korea przypomina (moja opinia) jakiś system prawie że feudalny. Kult korpo tak dużego, że już nie wiadomo kto kim rządzi, kult zapierdolu, kult sukcesu bez względu na zastosowane środki.

Pijesz do Bibliotek im. św. Samsunga? :E 

• Upvote 1
Opublikowano
31 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Tylko temu Trzaskowskiemu nadal jest dość daleko do skrajnej lewicy. Ja nie wiem, czy na Zachodzie jego poglądy nie uchodziłyby za centrowe.

Takie porównania miały by sens jakby zachód był jakimś wzorem do naśladowania w czymkolwiek, a tak nie jest.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Takie porównania miały by sens jakby zachód był jakimś wzorem do naśladowania w czymkolwiek, a tak nie jest.

Ale Trzaskowski się nie kryje ze swoimi sympatiami do Sorosa i dotowaniem eko terrorystów z ostatniego pokolenia. Co on takiego wspaniałego zrobił dla Warszawiaków co może zrobić dla wszystkich Polaków?

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano (edytowane)

Zachód jest dobrym przykładem Okna Overtona. Ale nawet niekoniecznie zachód per se.

Już np. sąsiednie Czechy mają dużo bardziej progresywne poglądy.

2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Ale Trzaskowski się nie kryje ze swoimi sympatiami do Sorosa i dotowaniem eko terrorystów z ostatniego pokolenia. Co on takiego wspaniałego zrobił dla Warszawiaków co może zrobić dla wszystkich Polaków?

Ja bym powiedział, że on raczej zwraca uwagę na realny problem, który część społeczeństwa stara się udawać, że nie istnieje.

To ciekawe w sumie, bo już Chiny są bardziej eco od Polski. System ETS też magicznie nie zniknie, bo to nie tylko kwestia UE.

Czasy smrodzenia na potęgę się już po prostu skończyły.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja bym powiedział, że on raczej zwraca uwagę na realny problem, który część społeczeństwa stara się udawać, że nie istnieje.

Finansowanie terrorystów blokujących ruch drogowy, przez co wytwarza się więcej zaniczyszczeń w mieście, lub niszczacych zabytki - to są realne problemy które wspiera Czaskowski. Racja.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Fatality napisał(a):

Finansowanie terrorystów blokujących ruch drogowy, przez co wytwarza się więcej zaniczyszczeń w mieście, lub niszczacych zabytki - to są realne problemy które wspiera Czaskowski. Racja.

W jaki sposób Trzaskowski to finansuje, skoro po prostu ratusz wydał zgodę na wynajem? Wątpię, żeby prezydent miasta oglądał każdą taką umowę. Nawet przecież jest to w odpowiedzi władz miasta:

Cytat

Odpowiadając na interpelację w sprawie wynajmu na preferencyjnych warunkach lokalu przy ul. Kruczej Fundacji Aktywizmu Klimatycznego powiązanej z organizacją „Ostatnie Pokolenie”, informuję, że Fundacja Aktywizmu Klimatycznego jest najemcą komunalnego lokalu użytkowego usytuowanego w budynku przy ul. Kruczej 17. Fundacja wynajęła lokal w trybie poza konkursem ofert z przeznaczeniem na prowadzenie działalności kulturalno - artystycznej, twórczej, promocji kultury lub edukacji kulturalnej.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Przecież to lewak na całego.
Maszeruje z tęczowymi dziwakami.
Sponsoruje warsztaty dla bojówkarzy komuszych z zakresu walki ulicznej.
Dotuje ostatnie zidiocenie i wynajmuje im lokal za psie grosze. Do tego nie chce im tego ukrócić.

5 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

W jaki sposób Trzaskowski to finansuje, skoro po prostu ratusz wydał zgodę na wynajem? Wątpię, żeby prezydent miasta oglądał każdą taką umowę. Nawet przecież jest to w odpowiedzi władz miasta:

Tłumacz typa, że jeszcze nie ma na to wpływu. Jak by chciał to by uruchomił odpowiednie osoby i by sprawę załatwiono raz dwa.
Poza tym radni PO wstrzymali się od głosu gdy na radzie Warszawy gdy głosowano za tym aby wypierniczyć tych przyklejających się przygłupów z wynajmowanego lokalu.
Gdyby Czajkoś chciał to by wydał prikaz i by głosowali za.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Oraz próbuje zwalić winę za to, co zrobili kobietom w 2020 roku na kucharkę jak i także do tego przekonać kobiety, żeby uwierzyły, że wina jest po stronie kucharki, nie PiS-u i Kaczego 8:E.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
26 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

To jak długo sprawa się ciągnie między innymi z tym najmem, który jest prawie, że za darmo to Trzaskowski dobrze o tym wie i daje na to pozwolenie. Jedno jego słowo i wylecieli by na bruk. To nie jest jedynie jego wina, ale wina całego państwa i innych służb. Wystarczyło by wpisać taką organizację na czarną listę i każde blokowanie drogi traktować jako akt terrorystyczny.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Spl97 napisał(a):

Oraz próbuje zwalić winę za to, co zrobili kobietom w 2020 roku na kucharkę jak i także do tego przekonać kobiety, żeby uwierzyły, że wina jest po stronie kucharki, nie PiS-u i Kaczego 8:E.

A co takiego zrobili kobietom?

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Umpero napisał(a):

Tłumacz typa, że jeszcze nie ma na to wpływu.

Ale to urząd miasta przyznał lokal komunalny. Chyba nie sugerujesz, że prezydent czyta każdą jedną umowę?

5 minut temu, Fatality napisał(a):

Jedno jego słowo i wylecieli by na bruk.

W sensie, że nagle jednostronnie zrywa umowę, bo tak? Nie wydaje mi się, żeby to tak mało działać w państwach cywilizowanych.

Poza tym strzelam, że oblewanie pomników to nie jest pełny zakres prac tej organizacji.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1