trepek 1 714 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 14 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Wygra Rafałek i wszystko ruszy z kopyta. Tak będzie !! Wtedy już nie będzie można zwalać, że prezydent nie podpisuje.
KiloKush Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): Zajumana? Co się dla Ciebie zmieniło? Bzdura. Piotr Krzystek nie jest w zarządzie Remondis. Nie jest też w Wodocociągach Zachodniopomorskich. https://bip.um.szczecin.pl/files/2BEAA757A1B74705BC9B9F9FA07ED45C/Krzystek-2023-04.pdf Aktualnie już nie jest ale był członkiem rady zarządu Remondis i Wodociągów. Media zaczęły o tym trąbić więc już nie jest, ale był. Według Ciebie takie coś jest ok? Bo według mnie to jest jawne łapówkarstwo w białych rękawiczkach. Na OFE miałem już 20 000 zł, które mi ukradziono. A byłem wtedy dopiero po paru latach (2-3?) pracy zawodowej. Co do PiS to nigdy nie głosowałem na PiS. I nie lubię ich tak samo jak PO. Dlaczego mam się godzić na to żeby nowy rząd mnie okradał i robił rzeczy na moją szkodę tylko dlatego, że jest w opozycji do poprzedniego rządu? Edytowane 5 Grudnia 2024 przez KiloKush
Boldwyn Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 7 minut temu, KiloKush napisał(a): Na OFE miałem już 20 000 zł, które mi ukradziono. A byłem wtedy dopiero po paru latach (2-3?) pracy zawodowej. Nie miałeś. Środki w OFE nigdy nie były własnością oszczędzającego. Jedyna różnica, to że zarządzał nimi (i brał za to opłatę) prywatny podmiot.
GordonLameman Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 6 minut temu, KiloKush napisał(a): Aktualnie już nie jest ale był członkiem rady zarządu Remondis i Wodociągów. Media zaczęły o tym trąbić więc już nie jest, ale był. Według Ciebie takie coś jest ok? Bo według mnie to jest jawne łapówkarstwo w białych rękawiczkach. Nie istnieje coś takiego jak "rada zarządu". Krzystek był w latach 2012-2013 członkiem rady nadzorczej Remondis. Nigdy nie był w zarządzie tej spółki. Mam w dupie tego kolesia, bo widać że to przekrętas. Ale chociaż miej na tyle skilla, żeby znajdować prawdziwe i aktualne informacje. 6 minut temu, KiloKush napisał(a): Na OFE miałem już 20 000 zł, które mi ukradziono. A byłem wtedy dopiero po paru latach (2-3?) pracy zawodowej. JAK MOŻNA PO TYLU LATACH POWTARZAĆ TE KŁAMLIWE PISOWSKIE BREDNIE? 1. Te pieniądze są teraz w ZUS. 2. Gdzie były w OFE? jak to gdzie - w OBLIGACJACH SKARBU PAŃSTWA. 3. Co to dla Ciebie oznacza? Że OFE pobierało 4-8% opłat za "inwestowanie" w obligacje. 4. Zamiast tego środki są w ZUS, rewaloryzowane i nie masz żadnego OFE, które spija z Ciebie zyski. 5. Srodki są tak samo jak poprzednio gwarantowane przez Państwo. Nic się nie zmieniło. Tylko straciły na tym same OFE. WIec przestań kłamać. 10 minut temu, KiloKush napisał(a): Co do PiS to nigdy nie głosowałem na PiS. I nie lubię ich tak samo jak PO. Dlaczego mam się godzić na to żeby nowy rząd mnie okradał i robił rzeczy na moją szkodę tylko dlatego, że jest w opozycji do poprzedniego rządu? W czym Cię okrada? To na kogo ty kolego głosowałeś? Nie na Konfę, nie na PiS. Nie głosujesz w ogóle? Bo wtedy moim zdaniem to nie powinieneś w ogóle polityków krytykować.
blabla123 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 17 godzin temu, hwdp43 napisał(a): orgio szuris *
TheMr. Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, KiloKush napisał(a): Gordon chyba nie uczy się na historii Już raz PO było. Miało rozliczyć PiS - nie rozliczyło. Kasa z OFE była zajumana do ZUS. Podatki podniesione. Ustawa śmieciowa to był jeden wielki wał za który każdy z nas teraz płaci więcej. U mnie w Szczecinie prezydent miasta jest w zarządzie Remondis - firma od śmieci, i w Wodociągach Zachodniopomorskich ( firma od wody). Dostał też jako radca prawny mieszkanie socjalne od miasta, takie dla ludzi z niskimi dochodami. Koleś jest z PO. Chyba pomyliły Ci się partię, bo rozliczyć PO wprowadziło w swojej kampanii PiS. PO nie miało za co rozliczyć PiS, bo ich "rządy" trwały 2 lata. Kasę z OFE zajumał Ci pan Morawiecki z podatkiem 15% jakbyś chciał je wyprowadzić wcześniej. Za PO pieniądze w 100% zostały przetransferowane z OFE do ZUS, do stabilniejszego źródła bo OFE straciło coś koło 20 mld zł Ustawa śmieciowa, jak i śmieci były żałośnie tanie jak na skomplikowany proces ich odbioru i segregacji przez firmy. Prezydenci miast są poustawiani w różnych firmach, to już niezależne od partii. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez TheMr.
Camis Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Popcorn naszykowaliście na dzisiejszy seans? Cytat Posiedzenie Sejmu. Dziś głosowania w sprawie Mejzy, Ziobry i Kaczyńskiego https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zamieszanie-wokol-zwolnienia-zbigniewa-ziobry-as-w-rekawie-bylego-ministra/4868qzf
GordonLameman Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Konfederacja jak zawsze - na granicy upośledzenia umysłowego: "NIE WOLNO ROZLICZAĆ PIS, ALE MY WAS ZA TO ROZLICZYMY, ŻE WY CHCIELIŚCIE ROZLICZYĆ PIS, A PRZCIEŻ MÓWILISMY, ŻE NIE WOLNO!!!"
Umpero Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Kichawa zaprasza ostatnie zidiocenie ma Wiejską. Jakaś lewicówka stwierdza, że gdyby była młodsza to sama by się przyklejała. Ot i mamy obraz uśmiechniętej patokoalicji. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Umpero
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 https://businessinsider.com.pl/gospodarka/zona-wiceministra-w-branzy-wiatrakowej-konfliktu-interesow-ma-nie-byc/2n8s9r3 To są te nowe standardy?
Camis Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Szymek pojechany w komentarzach. Spoiler Grubo: Spoiler https://wiadomosci.onet.pl/szczecin/prokuratura-potwierdza-ustalenia-onetu-skrzypczynski-molestowal-kotule/f7fscld
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 2 minuty temu, Camis napisał(a): Szymek pojechany w komentarzach. Pokaż ukrytą zawartość Grubo: Pokaż ukrytą zawartość https://wiadomosci.onet.pl/szczecin/prokuratura-potwierdza-ustalenia-onetu-skrzypczynski-molestowal-kotule/f7fscld Dałeś trzy komentarze SilnychRazem i nic z tego nie wynika. Znajdę ci pod postem Tuska kilka przeciwnych od pisiorów. Typowa wojenka plemion.
GordonLameman Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 27 minut temu, Winter napisał(a): https://businessinsider.com.pl/gospodarka/zona-wiceministra-w-branzy-wiatrakowej-konfliktu-interesow-ma-nie-byc/2n8s9r3 To są te nowe standardy? Tu jest konflikt interesów. Nie widzę możliwości, aby było inaczej.
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 I tak trzeba zrobić z tą bandą dzieciaków blokujących drogi.
TheMr. Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Memcen odklejka całkowita. Ale to nie dziwi, chłop nie rozumie elementarnej wiedzy. Czasami mam wrażenie że to taki Elon Musk w polityce. Nie mam pojęcia jak on zbudował tą swoją kancelarię posiadając tak nikłe kwalifikacje, może grono ludzi pracuje za niego.
Kris194 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) 8 minut temu, GordonLameman napisał(a): Tu jest konflikt interesów. Nie widzę możliwości, aby było inaczej. Czyli według Ciebie mąż/żona nie może pracować w ministerstwie bo partner pracuje w prywatnej firmie działającej w danej branży? To jest temat sprzed roku. Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Kris194
GordonLameman Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 4 minuty temu, Kris194 napisał(a): Czyli według Ciebie mąż/żona nie może pracować w ministerstwie bo partner pracuje w prywatnej firmie działającej w danej branży? To jest temat sprzed roku. Tak. Niech go przeniosą do innego ministerstwa, albo znajdą kogoś innego. To jest konflikt interesów. I tyle.
trepek Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 14 minut temu, Winter napisał(a): I tak trzeba zrobić z tą bandą dzieciaków blokujących drogi. Ogólnie tak bym rozganiał wszystkich blokujących drogi. Ostatnie pokolenie, rolników, górników itd. Jak pikietować to przez urzędami a nie utrudniać życia Bogu ducha niewinnych ludzi.
Badalamann Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Tja. Nie ma to jak iść w przemoc i eskalować z bieda blokady drogi przez 10-15 minut w zamieszki i zapewne wandalizm.
GordonLameman Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 28 minut temu, Winter napisał(a): I tak trzeba zrobić z tą bandą dzieciaków blokujących drogi. Ty nie mówiłeś kiedyś, że jesteś "wolnościowcem"?
indexinfio Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Czy znacie jakieś dowody na skuteczność tej formy protestu? Blokowanie trujących zakładów ok, ale ulic to już moim zdaniem przesada.
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Teraz, GordonLameman napisał(a): Ty nie mówiłeś kiedyś, że jesteś "wolnościowcem"? Ja? Nie. Na pewno nie w takich kategoriach. Nie ma wolności bezgranicznej, jako społeczeństwo musimy działach w ramach pewnych uzgodnionych zasad, bo inaczej dojdzie do anarchii.
GordonLameman Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 1 minutę temu, Winter napisał(a): Ja? Nie. Na pewno nie w takich kategoriach. Nie ma wolności bezgranicznej, jako społeczeństwo musimy działach w ramach pewnych uzgodnionych zasad, bo inaczej dojdzie do anarchii. Czyli, mamy prawo do protestu, czy nie mamy prawa do protestu?
blabla123 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Opublikowano 5 Grudnia 2024 1 minutę temu, indexinfio napisał(a): Czy znacie jakieś dowody na skuteczność tej formy protestu? Blokowanie trujących zakładów ok, ale ulic to już moim zdaniem przesada. Tak, jeszcze większy bluzg na protestujących i ich protest. Działa Tylko skończony idiota mógł te protesty wymyślić.
Rekomendowane odpowiedzi