Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Gordon chyba nie uczy się na historii :D Już raz PO było. Miało rozliczyć PiS - nie rozliczyło. Kasa z OFE była zajumana do ZUS. Podatki podniesione. Ustawa śmieciowa to był jeden wielki wał za który każdy z nas teraz płaci więcej. U mnie w Szczecinie prezydent miasta jest w zarządzie Remondis - firma od śmieci, i w Wodociągach Zachodniopomorskich ( firma od wody). Dostał też jako radca prawny mieszkanie socjalne od miasta, takie dla ludzi z niskimi dochodami. Koleś jest z PO.

Chyba pomyliły Ci się partię, bo rozliczyć PO wprowadziło w swojej kampanii PiS. PO nie miało za co rozliczyć PiS, bo ich "rządy" trwały 2 lata. Kasę z OFE zajumał Ci pan Morawiecki z podatkiem 15% jakbyś chciał je wyprowadzić wcześniej. Za PO pieniądze w 100% zostały przetransferowane z OFE do ZUS, do stabilniejszego źródła bo OFE straciło coś koło 20 mld zł :E Ustawa śmieciowa, jak i śmieci były żałośnie tanie jak na skomplikowany proces ich odbioru i segregacji przez firmy. Prezydenci miast są poustawiani w różnych firmach, to już niezależne od partii. 

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Kichawa zaprasza ostatnie zidiocenie ma Wiejską.
Jakaś lewicówka stwierdza, że gdyby była młodsza to sama by się przyklejała.
Ot i mamy obraz uśmiechniętej patokoalicji.

Edytowane przez Umpero
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Szymek pojechany w komentarzach.

Pokaż ukrytą zawartość

fqMklyG.png

e64gjFY.png

Grubo:

Dałeś trzy komentarze SilnychRazem i nic z tego nie wynika. Znajdę ci pod postem Tuska kilka przeciwnych od pisiorów. Typowa wojenka plemion.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Memcen odklejka całkowita. Ale to nie dziwi, chłop nie rozumie elementarnej wiedzy. Czasami mam wrażenie że to taki Elon Musk w polityce. Nie mam pojęcia jak on zbudował tą swoją kancelarię posiadając tak nikłe kwalifikacje, może grono ludzi pracuje za niego. 

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tu jest konflikt interesów. Nie widzę możliwości, aby było inaczej. 

Czyli według Ciebie mąż/żona nie może pracować w ministerstwie bo partner pracuje w prywatnej firmie działającej w danej branży? To jest temat sprzed roku.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Czyli według Ciebie mąż/żona nie może pracować w ministerstwie bo partner pracuje w prywatnej firmie działającej w danej branży? To jest temat sprzed roku.

Tak.

Niech go przeniosą do innego ministerstwa, albo znajdą kogoś innego. To jest konflikt interesów. I tyle.

• Like 3
  • Upvote 3
Opublikowano
14 minut temu, Winter napisał(a):

I tak trzeba zrobić z tą bandą dzieciaków blokujących drogi.

Ogólnie tak bym rozganiał wszystkich blokujących drogi. Ostatnie pokolenie, rolników, górników itd. Jak pikietować to przez urzędami a nie utrudniać życia Bogu ducha niewinnych ludzi.

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Ty nie mówiłeś kiedyś, że jesteś "wolnościowcem"? :E 

Ja? Nie. Na pewno nie w takich kategoriach. Nie ma wolności bezgranicznej, jako społeczeństwo musimy działach w ramach pewnych uzgodnionych zasad, bo inaczej dojdzie do anarchii.

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Ja? Nie. Na pewno nie w takich kategoriach. Nie ma wolności bezgranicznej, jako społeczeństwo musimy działach w ramach pewnych uzgodnionych zasad, bo inaczej dojdzie do anarchii.

Czyli, mamy prawo do protestu, czy nie mamy prawa do protestu?

Opublikowano
1 minutę temu, indexinfio napisał(a):

Czy znacie jakieś dowody na skuteczność tej formy protestu?

Blokowanie trujących zakładów ok, ale ulic to już moim zdaniem przesada.

Tak, jeszcze większy bluzg na protestujących i ich protest. Działa :thumbup: Tylko skończony idiota mógł te protesty wymyślić.

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli, mamy prawo do protestu, czy nie mamy prawa do protestu?

Nie w takiej formie. Poza tym z tego co wiem to ich protest nie był nigdzie zgłaszany.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Nie w takiej formie. Poza tym z tego co wiem to ich protest nie był nigdzie zgłaszany.

Pełna zgoda, że powinni zgłaszać to zgodnie z prawem.

Blokowanie dróg przez rolników to protest dopuszczalny, czy nie?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Badalamann napisał(a):

Tja. Nie ma to jak iść w przemoc i eskalować z bieda blokady drogi przez 10-15 minut w zamieszki i zapewne wandalizm.

Jakie zamieszki? Zagarniają na policję i tyle - inaczej zwykli ludzi ich pobiją. Nie mają żadnego wsparcia społecznego więc kto zrobi zamieszki? Julki, które wybrały sobie 3 dni wcześniej nowy zaimek? Bo chyba nie ci odklejeńcy (przyklejeńcy) z ostatniego pokolenia, bo ich instynkt przetrwania polega na tym, że muszą zablokować drogę bo inaczej za 10 lat się uduszą lub spłoną

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Pełna zgoda, że powinni zgłaszać to zgodnie z prawem.

Blokowanie dróg przez rolników to protest dopuszczalny, czy nie?

Rolnicy zgłaszali swój protest. Potem im to prawo uchylono. Poza tym blokowali granicę przed zalewem towarów gorszej jakości. Ja tu problemu nie widzę.

• Upvote 1