Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiać mi się chcę jak tu czytam, że brak głosowania za odebraniem immunitetu Ziobrze to brak chęci jego rozliczenia. Przypominam, że wniosek dotyczył doprowadzenia do tej śmiesznej komisji, a nie konkretnych zarzutów. Kolejna sprawa to jak pamiętam w tematach immunitetów zazwyczaj głosowali przeciwko albo się wstrzymywali. Żeby było śmieszniej to w sprawie immunitetów nie ma zgody w 100% w samej koalicji rządzącej, ale to do Konfy się przyjebali:E no i same silniczki zawsze piszą, że Konfederacja i tak w sejmie nie może nic zrobić. No chyba, że chodzi o takie głosowania to wtedy ich głos jest najważniejszy.:P

Opublikowano (edytowane)

W sprawie posłanki co powiesiła buciki dziecięce na płocie parafii - głosowali ZA. Tutaj, gdy chodzi o doprowadzenie na komisję w spraie pegasusa, tego o którym Wasz Mentzen mówił tak jak na filmie poniżej, głosowali na NIE.

Śmiać to się chce jak konfederaci są w stanie się zeszmacić, żeby dobrze zrobić PiS. A ich wyborcy jak sobie to wszystko tłumaczą. :)

No, ale teraz już nie trzeba rozliczać PiS. Żałośni jesteście. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 8
Opublikowano

Afera za legalną dotacje na 483k zł, co jest niczym bo piec do piekarni to koszt 100k zł+, a remont restauracji to może nawet w milionie się zamknąć. A tutaj mamy przebranżowienie żeby złagodzić skutki covidu, bo restauracje oberwały nim najmocniej. Nie to że z funduszu raperzy podostawali po 3-5 mln zł :E 

900 mln $, czyli prawie 4 mld zł za źle podpisaną umowe na LNG? A kto by się tym przejmował :E 

Symetrysta to chyba gorsza odmiana PiSowca. Tamten przynajmniej nie udaje. 

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Śmiać to się chce jak konfederaci są w stanie się zeszmacić, żeby dobrze zrobić PiS. A ich wyborcy jak sobie to wszystko tłumaczą. :)

Tak tak. Każdy kto nie bierze udziału w silniczkowym cyrku to się zeszmacił;)

Edytowane przez Michaelred
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Tak tak. Każdy kto nie bierze udziału w silniczkowym cyrku to się zeszmacił;)

Komisja śledcza to nie jest cyrk, tylko normalne wyjaśnianie tego co Pis zrobił. No, ale teraz wiadomo - będziesz bronił tego co konfa odwala, więc napiszesz wszystko. Że to nie żadne rozliczenia, że cyrk, brednie o "silniczkach". Przewidywalny jesteś tak samo jak to, że Konfederacja zawsze pomoże PiS.  :)

Cyrk to robią posłowie i europposłowie Konfy. Też sami by się bardziej do cyrku nadawali niż do jakiegokolwiek parlamentu (no, poza ruskim).

@up

Nie no to po prostu znaczy, że Konfederacja zawsze pisowi spróbuje dupsko uratować. Bo mają ten sam target wyborców - najbardziej "inteligentnych inaczej" :)

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Komisja śledcza to nie jest cyrk, tylko normalne wyjaśnianie tego co Pis zrobił. No, ale teraz wiadomo - będziesz bronił tego co konfa odwala, więc napiszesz wszystko. Że to nie żadne rozliczenia, że cyrk, brednie o "silniczkach".

No to trzeba było czasem to obejrzeć. Dla mnie to jest cyrk na którym zyskuje zarówno KO jak i PIS\

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie no to po prostu znaczy, że Konfederacja zawsze pisowi spróbuje dupsko uratować. Bo mają ten sam target wyborców - najbardziej "inteligentnych inaczej" :)

Konfederacja Schrodingera. Niby nie ma na nic wpływu, ale jak dalej nie ma wpływu "ratujac" dupsko PISowi to ma wpływ :P

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Michaelred napisał(a):

No to trzeba było czasem to obejrzeć. Dla mnie to jest cyrk na którym zyskuje zarówno KO jak i PIS

Dla Ciebie konfederacja to rozsądna opcja, więc wiemy iż mas mocno zaburzony osąd.

Ustalenia w ramach komisji śledczej są istotne. I powinno to zostać doprowadzone do końca. 

no, chyba że ktoś nie chce rozliczeń za to co było.

a tak ładnie memcenik grzmiał w sejmie o pegasusie. Teraz już rozliczeń nie chcą. A ich wyborcy się na to tak ładnie nabrali 😂😂😂😂

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
38 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie jest, ale to pokazuje po jakiej stronie stoją. Pisowskiej. Bezkarnej. Bezprawnej.

Ale przeczytaj co jest wyżej. Brzmiało to tak jakby konfa blokowała do zdjęcia immunitetów. Więc wszystko leży po stronie rządu i prokuratury i jakoś im się nie śpieszy

Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Ale przeczytaj co jest wyżej. Brzmiało to tak jakby konfa blokowała do zdjęcia immunitetów.

Nie, nie blokuje. Pokazuje po prostu po czyjej stroni stoi. 
Polaków i prawa, czy po stronei pisowskiej :)

(tak, użyłem tu pisowskiej narracji :E :E :E) 

Teraz, Fatality napisał(a):

Więc wszystko leży po stronie rządu i prokuratury i jakoś im się nie śpieszy

Jak to nie? Wczoraj to było głosowane. Procedury muszą trwać, żeby Duda nie ułaskawił. Czego wy tutaj nei rozumiecie?!

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Michaelred napisał(a):

To oznacza, że na 100% będzie ta koalicja z PISem. Teraz już na 100% prawda? Przecież przewidujący to od lat nie mogą się mylić Od lat mówią, że już jutro:E 

Oczywiście, że będzie. Ale po wyborach, o ile umożliwi to im przejęcie władzy. Do tego czasu wygodniej Konfederacji jawić się jako partia antysystemowa. Teraz to nie ma sensu.

Zresztą obie te partie to jedno i to samo, jedni bardziej postawili na socjal i starszych wiekiem, drudzy na drapieżnych młodych. Ale to tylko taktyka, w najważniejszych sprawach nie da się odróżnić jednych od drugich. 

• Upvote 7
Opublikowano
42 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie jest, ale to pokazuje po jakiej stronie stoją. Pisowskiej. Bezkarnej. Bezprawnej.

Głupio.

Ale głupio to ich poziom, więc ziobro zaskoczenia.

A konkretnie ? Wrzuć link do oficjalnych tłumaczeń 

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

A konkretnie ? Wrzuć link do oficjalnych tłumaczeń 

To nie moja partia. Nie wchodzę na strony powiązane z nimi, o ile nie muszę.

To ty szukasz ich tłumaczenia, ja mam je gdzieś, bo wiem że to stek kłamstwa dla inteligentnych inaczej.

Jak chcesz argumentów dlaczego tak głosowali to poszukaj ich sobie sam. Nie umiesz? Taki brak umiejętności wśród konfiarzy nie dziwi.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, TheMr. napisał(a):

Afera za legalną dotacje na 483k zł, co jest niczym bo piec do piekarni to koszt 100k zł+, a remont restauracji to może nawet w milionie się zamknąć. A tutaj mamy przebranżowienie żeby złagodzić skutki covidu, bo restauracje oberwały nim najmocniej. Nie to że z funduszu raperzy podostawali po 3-5 mln zł :E 

900 mln $, czyli prawie 4 mld zł za źle podpisaną umowe na LNG? A kto by się tym przejmował :E 

Symetrysta to chyba gorsza odmiana PiSowca. Tamten przynajmniej nie udaje. 

Było dużo branż, które też oberwały mocno przy COVID. Na, które żadnych dofinansowań nie ma. Chociażby szkoły programowania, doradcy finansowi. Znam parę przykładów firm, które po prostu wymazało do zera.

https://wykop.pl/link/7603093/firma-dostala-430k-zl-wsparcia-ue-na-zakup-jachtu-a-zajmuje-sie-dotacjami

Tutaj kolejny przykład.

Dlaczego jedni mają mieć wsparcie, a drudzy nie? Czy restauracje lub droga konfitura jest Polakom bardziej potrzebna niż szkoły programowania czy mniej? Dlaczego reszta rynku, która też ma ciężko i przetrwała ma teraz konkurować z firmami, które dzięki dotacją mają dużo mniejsze koszty?

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, nemar napisał(a):

Oczywiście, że będzie. Ale po wyborach, o ile umożliwi to im przejęcie władzy.

Już to gdzieś słyszałem:E

7 minut temu, nemar napisał(a):

Zresztą obie te partie to jedno i to samo, jedni bardziej postawili na socjal i starszych wiekiem, drudzy na drapieżnych młodych. Ale to tylko taktyka, w najważniejszych sprawach nie da się odróżnić jednych od drugich. 

Dokładnie. To jedno i to samo xD Dlatego mają najmniejszą zgodność głosowań z PISem w istotnych sprawach nie dotyczących np przerwy :) Nie jestem wstanie ich odróżnić:E P.S Jakie to te "najważniejsze" sprawy, aborcja...?

glosowania-istniejace-kluby.png

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nemar napisał(a):

Pocieszny jesteś, aż mi się wesoło na serduszku zrobiło. :lovin:

a co cie tak ucieszyło? Że piszesz głupoty?

4 minuty temu, nemar napisał(a):

Ja też to gdzieś słyszałem. Ba, nawet mówiłem. A chodziło o Kukiza. W sumie mnóstwo wyborców Konfy to dawni fani Kukiza, wszystko się zgadza.

Nie. Dawni wyborcy Kukiza poszli do 3D :D Nawet tutaj znajdziesz kilku takich :P

Opublikowano
1 godzinę temu, KiloKush napisał(a):

A mogli wywrócić stolik :E

Prześmiewczo, ale ukaranie poważnych polityków za ich delikatnie mówiąc błędy byłoby właśnie wywróceniem stolika. A tak, nakrywanie do stołu jak ktoś też wyżej napisał.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Och, ty jak zwykle nic nie wiesz.

To głosowanie:

https://sejm.gov.pl/Sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=10&NrPosiedzenia=23&NrGlosowania=34

To, gdzie są przeciwni rozliczaniu poprzedniej władzy, w tym wypadku Zbigniewa Ziobry.

No, pochwal się co tam inteligentni inaczej™ wyborcy KO ty wymyślili, żeby ich usprawiedliwić?

W sumie nie wiem czemu tak głosowali.
Prawdopodobnie standardowo za uchyleniem immunitetu komukolwiek głosują przeciw.
Być może też jest to jakiś gest w ramach sojuszu wyborczego. Nie rozczulam się nad tym.

Ostatnio oglądałem wywiad Mentzena i wypowiadał się, że są za rozliczeniem, ale nie w taki sposób gdzie ta cała komisja to jakiś cyrk, który jest gruzowany przez przesłuchiwanych.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

A jak się tłumaczą że tak głosowali ? , możesz wrzucić zdjęcie głosowania w tej sprawie i ich wyjaśnienia?

Wrzuć.

A glifosat do kasacji, ale WSZĘDZIE, a nie tylko w UE. Dość już handicapów sobie nałożyliśmy względem reszty świata.

Edytowane przez Suchy211
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Michaelred napisał(a):

a co cie tak ucieszyło? Że piszesz głupoty?

Nie. Dawni wyborcy Kukiza poszli do 3D :D Nawet tutaj znajdziesz kilku takich :P

To brunatni, których Kukiz wprowadził do parlamentu w 2015 r. poszli do 3D? A może ich elektorat odbrunatniał? Robi się coraz weselej.

Dobra, kończę. Czas do pracy. Zgrywus jesteś. Śmiech to zdrowie, ale ile można?

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, nie blokuje. Pokazuje po prostu po czyjej stroni stoi. 
Polaków i prawa, czy po stronei pisowskiej :)

(tak, użyłem tu pisowskiej narracji :E :E :E) 

To dlaczego na to, że napisałem, że idzie to wolno jest odpowiedź, że konfa blokuje. Poza tym nie było tam nic innego. Dlaczego zmieniacie temat jeśli jest coś chociaż w 1% nieprzychylne PO. Śmierdzi sekciarstwem jak zwykle

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Cyrk to robią posłowie i europposłowie Konfy. Też sami by się bardziej do cyrku nadawali niż do jakiegokolwiek parlamentu (no, poza ruskim).

No zobacz. Ja tam widzę cyrk za każdym razem gdy taki Śmiszek, Biedroń czy inny uśmiechnięty upychają kolanami wazelinę w tyłki innych europosłów z innych krajów o tym jak to sobie cenią wartości unijne. Jest to tak słodko-pierdzące, że aż rzygać się chce.