Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez NoviAMG · Opublikowano
W przypadku jak masz jeszcze ram dualrank, to szansa że Expo 6200-6400 będzie w pełni stabilne to jest chyba 1/1000. Fakt, mam xmp tylko na dr, ale widziałem że Expo ustawia to samo co u mnie. Vddp 1.15v i ASRock już ma focha, stabilne niby jest, ale fps 1% jest na poziomie spd 4800cl40. Dopiero korekta vddp podbiła minimalne fps, do tego nie wiedzieć czemu, u mnie dr nie lubi fclk2167, i to nie kwestia za niskiego vsoc, podbijałem i nic się nie zmieniało. Do tego terminacja/opory na dr u każdego są inne, więc też może by trzeba było je ustawić ręcznie, żeby było optymalniej? Na asrocku i single rank, mam procODT 60ohm, ustawiając ręcznie 53.3 jest już niestabilność, na innych płytach śmiga sporo niżej procodt stabilnie. Więc tak jakby nie patrzył, stabilność ramu, też może być wielce zależna od płyty głównej. A że nie ma czegoś na styl kalkulatora dram, to tak na prawdę nie wiemy jak te opory powinny być ustawione do ramu dr. W single rank, płyty zbytnio rozrzutu nie mają między modelami, głównie właśnie wszystko rozbija się o dr, bo u każdego jest inaczej, a ciężko wywnioskować co jest optymalne. Na asrocku obecnie mam w pełni stabilne, brak stutteringu i utraty fps minimalnego, więc stawiam że płyta akurat dość dobrze wszystko dobrała na automacie. Dlatego jakbym zmienił bios i by nie było stabilności, to ręcznie przepisze to co miałem teraz i stawiam, że nagle zacznie wszystko działać. Bo zapewne co aktualizacja biosu/agesy to też algorytm doboru napięć się zmienia, a nauczony życiem, nie zawsze nowsze, znaczy lepsze. -
Przez Spl97 · Opublikowano
Ile jeszcze będziemy patrzeć na to, co wyprawia oraz zamierza wyprawiać Kaczor? Prawdopodobnie Szymek Hołownia dał się wejść w sidła założone przez Kaczego. -
Przez MarcoSimone · Opublikowano
Wiesz, w stresie to nie m taki dużoego znaczenia. Chyba, że byś grał po nocy a obok żona śpi albo rendera na noc zapuścił Niech służy długo i bez awarii ;-) -
Przez Mar_s · Opublikowano
https://allegrolokalnie.pl/oferta/gigabyte-geforce-rtx-4070-super-eagle-oc-12gb-fmv Cena 2550 zł, przez forum oddam za 2500 zł plus wysyłka, najchętniej do paczkomatu. Nadam paczkę w sobotę najwcześniej, chyba że ktoś woli żeby nie leżała przez weekend to w niedzielę wieczorem albo rano w poniedziałek. -
Przez miro · Opublikowano
zobacz mój post na poprzedniej stronie i wcale nie trzeba specjalnie szukać, jak makiety ...
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi