Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.12.2024 o 17:33, voltq napisał(a):

Zwierzęta należy traktować dobrze bo my ludzie będziemy na tym korzystać i wynika to z zwykłej logiki

Dla mnie ta logika jest bez sensu i pokręcona. Wyobraź sobie że ty jesteś hodowany "humanitarnie", np. jako mięso na rosół. Hodują cie tak przez 3 lata, ładnie dokarmiają, dbają itd. W między czasie chodzisz sobie na spacerki po wyznaczonym terenie, a na koniec kończy w czyimś rosole. Czy jakby tak dbali o ciebie to na końcu byłbyś zadowolony z życia i że kończysz na czyimś talerzu?

Edytowane przez sabaru128
  • Confused 1
Opublikowano
15 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Dla mnie ta logika jest bez sensu i pokręcona. Wyobraź sobie że ty jesteś hodowany "humanitarnie", np. jako mięso na rosół. Hodują cie tak przez 3 lata, ładnie dokarmiają, dbają itd. W między czasie chodzisz sobie na spacerki po wyznaczonym terenie, a na koniec kończy w czyimś rosole. Czy jakby tak dbali o ciebie to na końcu byłbyś zadowolony z życia i że kończysz na czyimś talerzu?

Nie ale ja jestem człowiekiem , zwierzęta nie są ludźmi 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Oho. Weganin?

Opublikowano
38 minut temu, lokiju napisał(a):

Przykład z kinem, restauracją pokazuje jak wybiórczy jest zakaz handlu w niedziele a teraz i w wigilie. 

Przeczytałeś w ogóle przepisy, które przytoczyłem? Bo raczej nie...

Opublikowano
3 godziny temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Jest jeszcze PIS, który wydaje się najmniejszym złem, ale to mimo wszystko dalej zło

Czym się wydaje? teraz mnie zaciekawiłeś. Mówisz o partii która z TVP zrobiła tubę na skalę najgorszych reżimów a rozkradanie publicznych pieniędzy wrzuciła na zupełnie inny, dużo szybszy i szerszy tor niż jakikolwiek rząd wcześniej. Przynajmniej z tych po 89. Do tego tak po obstawiali  różne instytucje, że teraz są nie do ruszenia. Nawet izbę w sądzie najwyższym mają taką, że można ją podciągnąć pod rozpatrywanie w zasadzie wszystkiego. Czas rządów PiS jest hańbą dla tego narodu.

3 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Gdyby proces był przeprowadzony prawidłowo za życia byłbym zadowolony z niego, a momentu śmierci i skończenia na talerzu nie maiłbym szansy zauważyć. Dokąd zwierze żyje trzeba je traktować dobrze. Wszak jedyne piekło jakie istotę żywą może spotkać możliwe jest tylko za jego żywota.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Czym się wydaje? teraz mnie zaciekawiłeś. Mówisz o partii która z TVP zrobiła tubę na skalę najgorszych reżimów a rozkradanie publicznych pieniędzy wrzuciła na zupełnie inny, dużo szybszy i szerszy tor niż jakikolwiek rząd wcześniej. Przynajmniej z tych po 89. Do tego tak po obstawiali  różne instytucje, że teraz są nie do ruszenia. Nawet izbę w sądzie najwyższym mają taką, że można ją podciągnąć pod rozpatrywanie w zasadzie wszystkiego. Czas rządów PiS jest hańbą dla tego narodu.

Problem z pisowskim TVP był taki, że przekaz był tak samo zakłamany, jak we wszystkich "lewo" nastawionych mediach przejętych przez zagraniczny kapitał (tvn, wyborcza, onety itd itp) jak i np teraz "demokratyczno walczącym" nowym tvp.
Jednak było to robione na tyle nieudolnie, że bardzo łatwo było wyłapać te wszelkie próby podkolorowania rzeczywistości, a kolneją rzeczą było rozdmuchiwanie tego w niebogłosy (tamto tvp była tak naprawdę jedyną pro-pisowską stacją telewizyjna) (trwam nie licze) wśród natłoku i ciśnienia wszelakich zagranicznego kapitału mediów, które dziwnym trafem zawsze gloryfikowały platforme jak i cały ten motłoch jako lepszych, jednocześnie manipulując faktami w taki sam sposób (tylko że w drugą strone), ale robiąc to udolniej + siła tłumu - 90% mediów mówi, że tvp to złe a one dobre - no to przeciętny kowalski też w to uwierzy, bo po co myśleć samodzielnie.

PISowskie TVP była to poniekąd swojego rodzaju "równoważnia" dla reszty mediów, której aktualnie już nie ma. Jeśli ktoś myśli, że to co aktualnie słyszy w telewizji jest rzetelnym przekazywaniem informacji, to gratuluje naiwności. I do tego nie ma praktycznie żadnego źródła dorównującego siłą przebicia całej reszcie. Nie trzeba chyba nawet mówić, że anarchia i bezprawie jakie towarzyszyły przejęciu TVP to już komedia.  W sumie tak jak wszystko co obecny rząd robi

Co do tego rozkradania pieniędzy dasz jakieś przykłady? Myslę, że o wiele lepiej rozmawia się opierając na faktach, bo jak dla mnie to i jedna i druga strona mogłyby sobie rączke podać (zalezy też co rozumiemy przez rozkradanie, bo przeciez "wszyscy politycy kradno" :lol2:) z tym, że dalej narracja "pis błe, my najlepsi" powtarzana przez wszystkie media zdążyła już wyprać mózgi nawet najmłodszym.

Tak wtrące, że osobiście mnie ta wojna polska polska już naprawdę bawi, bo obydwie strony barykady potrafią jedynie mówić "głosujcie na nas, bo tamci to są gorsi" i tak to się kręci.

Obecnie polacy są robieni w wała na każdy możliwy sposób przez trzecią droge, platforme i lewice, i się ciesza, bo przecież ważne że pis nie rządzi. A weź o tym wspomnij, klapki na oczach i wio do przodu. Rządził PIS, było źle bo rządził, teraz rządzi postępowa koalicja i dalej jest źle, bo wcześniej rządził PIS :lol2: 

Edit:

zapytaj sobie przypadkowych 10 wyborców, czemu glosowali tak jak głosowali, to 8 z nich (dane z dupy, ale tak pi przez drzwi odzwierciedlają moje osobiste odczucia) nie będzie potrafiło wydukać z siebie nic rzeczowego

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@SM_M4E5TRO 

No i właśnie cały ten burdel z telewizją publiczną zorganizował PiS. To on pierwszy ją upartyjnił i od tego czasu to już jest wydmuszka tak naprawdę do likwidacji. TVP była ok za czasów przed pisałem, gdzie partie miały dział w czasie antenowym mniej więcej proporcjonalnie do posiadanego poparcia. Teraz ja nawet nie jestem wstanie się zmusić do oglądania TVP. Obejrzałem jednak kilka wydań wiadomości i nie, to nie jest ten sam poziom propagandy co za PiSu, nawet nie blisko.

Co do afer:

- Fundusz sparawiedliwości

- Wały podczas Covid

- Wybory kopertowe

- Sprzedaż wiz

- Sposób przejęcia organów państwa (TK, SN, KRS, TK) - tu jest tak naprawdę otwarcie puszki pandory. Bo teraz koalicja na w zasadzie w kontreakcji też musi zagrać nieczysto, inaczej przez 20 lat nie posprzątają burdelu który PiS zrobił w kilka)

- SKOKi i Getback

- KNF

- sprzedaż Lotosu

- konsultacje Dworczyk Przyłębska odnośnie TK

- afera Mejzy

- nieruchomości Morawieckiego

- Misiewicz jako całość

- Ułaskawienie przestępców skazanych prawomocnym wyrokiem  (nieprawomocnym zresztą też) - kamiński i ten drugi

- zap%$#^& przez SOP jak w rosji (i związane z tym kolizje na drodze)

- państwowe samoloty = taksówki

- Mąż Szydło

- siostra Moroawickiego (zatrudnienie na nieistniejącym stanowisku)

- pegasus

- motorowerem i ciągnikiem siodłowym do Brukseli

- 19 baniek wydane z kart kredytowych przez pracowników MON nie wiadomo na co.

- asfalt pod dom szydło

- CPK, izera i elektrownie atomowe (opieszałość, kasa wydana na niewiadomo co)

- polska fundacja narodowa (miliony za kilkunastu subskrybentów)

- Afera Bąkiewicza (willa)

- Szyszko (stodoła willa)

- Muzeum Bitwy Warszawskiej  (ustawiony konkurs)

- dyletanci powiązani z pis w PGZ

- 7 baniek dla Sakiewicza

- nepotyzm w SSP

- zniszczenie stadniny w Janowie Podlaskim (wymiana kadry na kolesiów, nieudolność)

- afera kopertowa

- komisja smoleńska Macierewicza  (bańki na ustalenie niczego nowego)

- Zalewska i jej kampania z kasy PCK

- aniołki Glaplińskiego

- 165 baniek dla rydzyka

- nocne obrady sejmu (ciekawe po co)

Pomijałem te kontrowersyjne.

Rząd PiS na nowo wymyślił "winę Tuska". Bo tym razem faktycznie wiele rzeczy które się dzieją są ogniem zwrotnym działań PiSu.

No właśnie 8/10 (też z anusa a co?) odpowie, że aby rozliczyć PiS.

Jesteśmy częścią świata zachodniego. Jeśli ten nie widzi żadnej nadzieji w PiSie to czyja to jest wina? Czyją winą jest, że TVN miał być przejęty przez bezpośrednio wpływy węgierskie a pośrednio ruskie?

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 6
Opublikowano

Za dużo wymagasz od elity, przecież sam  JKM napisał o ponadprzeciętnej inteligencji ich wyborców:

"My chcemy walczyć o 15%, no i musimy mieć 10 razy więcej głosów idiotów. Wpisuje się do programu to, co idiota zrozumie. Program Konfederacji służy do zdobycia głosów wyborców, a nie do realizacji, żebyśmy to jasno powiedzieli".

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Braun: potrzymaj mi gaśnicę!

Wycięte z kontekstu!!11

Cytat

"Gdybym działał na rzecz rosji, to bym próbował psuć stosunki Polsko-Ukraińskie" - Braun jakieś 10 lat temu.

Edytowane przez Camis
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

- "Fundusz sparawiedliwości" - ostatnio jak się interesowałem tym tematem, to z tego co pamiętam, nowy rząd tak bardzo skupił się na robieniu zasłony dymnej z rozliczania poprzedniego, że zapomniał zmienić jakiekolwiek zasady działania tego tworu i tak sobie przędzie to samo co było :lol2: Ale jak najbardziej do rozliczenia.

- "Wały podczas Covid" - jakie konkretnie? Bo z tego co ja kojarze to panował w większosści chaos i działania na oslep, wałami ciężko to nazwać. W pozostałej części europy nie było o wiele lepiej, a było nawet i gorzej

- "Wybory kopertowe" - no tutaj ciężko się nie zgodzić, że coś nie tak poszło

- "Sprzedaż wiz" - zależy o jakiej skali "przekrętu" mówisz, czy tym wydmuchanym nagłaśnianym przez KO dla swoich baranków, czy realnej. Większość wiz trafiła dla ukraińców i białorusinów, a wycieranie sobie pyska przez KO, że PIS wpuszczało ciapatych i kolorowych dziwnych ludzi no to sobie darujmy. Tutaj za to pozwolę sobie wtrącić dla kontrastu, co robi obecna władza, czyli jak zwykle jedyne co potrafi - pod publiczkę gadać jedno, że żadnych imigrantów nie będzie a za plecami hyc: pakt migracyjny, organizacja ośrodków do asymilacji, dodając do tego uległość wszelakich pseudo polityków z aktualnego rządu to nie trzeba być geniuszem, żeby przewidzieć jak się to skończy. No ale tego przeciez nikt obecnie nie widzi, bo jakie główne media o tym powiedzą rzetelnie?

- "Sposób przejęcia organów państwa"- sam sobie odpowiedziałeś, niczym się różni obecna władza od porpzedniej ale tych obecnych dziwnym trafem usprawidliwiasz. No bo przeciez to bezprawie, które tuskowcy nam fundują to przecież też wina pis-u :lol2: Nie można budowac państwa prawa bezprawiem i żadne fikołki i tłumaczenia tego nie zmienią.

- "SKOKi i Getback" - ???

- "sprzedaż Lotosu" - a tutaj co jest niby nie tak? Prosiłbym o bardziej szczegółowe wyjaśnienie.

- "konsultacje Dworczyk Przyłębska odnośnie TK" - nie interesowałem się kompletnie tematem, także się nie wypowiem, najwidoczniej nie było to na tyle istotne żebym poświęcał temu uwagę

miałem pisać po kolei, ale co do reszty, to jak przeczytałem:
- "Ułaskawienie przestępców skazanych prawomocnym wyrokiem  (nieprawomocnym zresztą też) - kamiński i ten drugi"
- "CPK, izera i elektrownie atomowe (opieszałość, kasa wydana na niewiadomo co)"

(Gdzie Ci pierwsi zostali ułaskawieni przez prezydenta, i tyle w temacie, ma takie prawo i z niego korzysta, i tak lepsze to niż aktualna bodnarowska anarchia. A co do CPK, izery jak i atomu to chyba nie o tym rządzie mówisz. Te projekty zostały definitywnie i na amen zaorane przez obecny rząd, i to też wina poprzedniego? :lol2: )

Czy sprawy pilnej wagi międzynarodowej takie jak:
- "asfalt pod dom szydło"
- "aniołki Glaplińskiego"
- "zap%$#^& przez SOP jak w rosji"

To wybacz, ale uznałem, że dam sobie spokój, szkoda i mojego i Twojego czasu :lol2:

Nie powiem, fajnie, że wszystkie "przekręty" są rozliczane (albo rozliczane pod publiczkę) przez obecny rząd, bo złodziejstwo to złodziejstwo, ale trzeba też wspomnieć, co wydarzyło się w ciągu ROKU rządów uśmiechniętej koalicji:
- bezprawne przejęcie TVP
- nie respektowanie wyroków sądu, tk itd 
- uchwały stanowią prawo :lol2:
- bodnarowska samowolka i anarchia
- protesty rolników (tutaj wina leży tak samo po stronie i pisowców jak i tuskowców - ci drudzy nawet palcem nie kiwną by cokolwiek zmienić w tym temacie, bo to przecież wina pisu :lol2:)
- prowokacje organizowane celowo na protestujących rolników
- największy deficyt wszechczasów
- KPO
- pchanie na siłe tranformacji klimatycznej sct itd itp (planeta płonie :lol2:) pis zapoczątkował - ko tylko kłapie gębą i nic nie zmienia i nie zmieni
- tworzenie ministerstw jak i stanowisk na siłe (pani ministrA równości to najlepszy przykład)
- zaoranie CPK, Izery i Atomu a przynajmniej póki co dokładanie wszelkich starań aby zaorać
- wymiana stołeczków w spółkach skarbu państwa bez jakichkolwiek konkursów i obsadzanie swoimi ludźmi (orlen, fundusz ochrony srodowiska, enea, pani od rakiet, doradczynie tuska, pełnomocnik wieczorka itd itp) gdzie przed wyborami wręcz wycierali sobie mordy "my odpartyjnimy wszystko" :lol2:
- zaoranie orlenu
- zarządzanie w czasie powodzi (tutaj jeszcze mozna dodać organizowane od x lat protesty anty infrastrukturze powodziowej, przez panie z KO)
- zero jakiejkolwiek pomocy powodzianom (największy elektorat tuska sobie dosłownie "odpłynął")
- nie zrealizowana żadna istotna obietnica wyborcza, a wręcz plucie w twarz, że nikt niczego nie obiecywał
- zamrażarka Hołowni (groźby w strone putina już lepiej przemilczę)
- oranie kryptowalut
- zakulisowe fundowanie terrorystów z nowego pokolenia (chociaż tutaj żadnych dowodów nie ma, ale skoro wymieniamy wszystko co na myśl przyjdzie to czemu by nie)
- collegium humanum (tu akurat oberwało się wszystkim opcjom politycznym co mnie niezmiernie cieszy)
- blamaż MON i MSZ w sprawie izrela 
- przepychanie za plecami nielegalnej imigracji, dyrektywa azylowa, ośrodki, pakt migracyjny
- dopłaty do używanych elektrycznych trupów 
- tęczowa propaganda i oranie edukacji
- wręcz pogarda dla polskich żołnierzy na granicy ( warto posłuchać m.in Frasyniuka)
- zaproszenie nielegalnych imigrantów do sejmu 
- zwiększenie uprawnień służb do inwigilacji obywateli (albo dążenie do tego, przestałem jakiś czas temu śledzić temat)
- dalsze komplikowanie systemu podatkowego
- blamaż i obrażanie Trumpa przez Tuska, a później jak zwykle kłamstwo że nie :lol2:
- cenzura ABW w sieci
- pchanie sie do bezpośredniego konfliktu z rosją (m.in pomysły strzelania do rakiet, które na szczęście USA bardzo szybko zgasiło)
- tvn jako dobro strategiczne, no w sumie tak, bo przecież to największa tuba propagandowa uśmiechniętych, nie licząc obecnego tvp :lol2:
- o obecnych posłach i ministrach którzy są największymi półgłówkami odkąd sięgam pamięcią, nie mają żadnych kwalifikacji do pełnienia swoich funkcji już nie wspomne

O poprzednich latach cudownych rządów już nawet nie będę wymieniał, a ludzie pamięć mają słabą z tego co widać
Dodać do tego można wręcz kłujące w oczy reprezentowanie interesów europejskich i zagranicznych nad polskimi. Największym sukcesem rządu są chyba alkotubki obecnie

Mogłem coś pominąć, bo pisane na szybko,a też szkoda mipięknej soboty na polityczne kłótnie :D 

Także tak, pis był nioedobry, a obecnie mamy cudowny rząd, który zaradzi wszystkiemu i staniemy się krainą mlekiem miodem płynącą, z pewnością. To aż kuriozalnie brzmi jak się mówi a jeszcze w to wierzyć :lol2:
I tak ta nasza polsko polska wojenka trwa - a bo ci, a bo tamci, a bo to ,a bo tamto, a bo ci lepsi, a bo ci gorsi. I tak w koło macieja władzą wymieniają się dwie partie a w kraju nic się nie polepsza. A gawiedź przyklaskuje. 

Także fajnie, rozliczamy PIS, i jednoczesnie wdeptujemy w jeszcze większe bagno.

Co do pisowskiego tvp już się wypowiedziałem, jest to takie samo zakłamywanie rzeczywistości jak w innych mediach, tylko, że mniej udolne i bardziej kłujące w oczy. Nie mniej nie wiecej.

Ale nic no, każdy robi jak uważa, ja z tego kraju się za kilka, moze kilkanaście lat ewakuuje, bo nic tu dobrego nie zostanie, a reszta będzie tkwiła w tym co sobie stworzyła.

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

- "Fundusz sparawiedliwości" - ostatnio jak się interesowałem tym tematem, to z tego co pamiętam, nowy rząd tak bardzo skupił się na robieniu zasłony dymnej z rozliczania poprzedniego, że zapomniał zmienić jakiekolwiek zasady działania tego tworu i tak sobie przędzie to samo co było :lol2: Ale jak najbardziej do rozliczenia.

- "Wały podczas Covid" - jakie konkretnie? Bo z tego co ja kojarze to panował w większosści chaos i działania na oslep, wałami ciężko to nazwać. W pozostałej części europy nie było o wiele lepiej, a było nawet i gorzej

- "Wybory kopertowe" - no tutaj ciężko się nie zgodzić, że coś nie tak poszło

- "Sprzedaż wiz" - zależy o jakiej skali "przekrętu" mówisz, czy tym wydmuchanym nagłaśnianym przez KO dla swoich baranków, czy realnej. Większość wiz trafiła dla ukraińców i białorusinów, a wycieranie sobie pyska przez KO, że PIS wpuszczało ciapatych i kolorowych dziwnych ludzi no to sobie darujmy. Tutaj za to pozwolę sobie wtrącić dla kontrastu, co robi obecna władza, czyli jak zwykle jedyne co potrafi - pod publiczkę gadać jedno, że żadnych imigrantów nie będzie a za plecami hyc: pakt migracyjny, organizacja ośrodków do asymilacji, dodając do tego uległość wszelakich pseudo polityków z aktualnego rządu to nie trzeba być geniuszem, żeby przewidzieć jak się to skończy. No ale tego przeciez nikt obecnie nie widzi, bo jakie główne media o tym powiedzą rzetelnie?

- "Sposób przejęcia organów państwa"- sam sobie odpowiedziałeś, niczym się różni obecna władza od porpzedniej ale tych obecnych dziwnym trafem usprawidliwiasz. No bo przeciez to bezprawie, które tuskowcy nam fundują to przecież też wina pis-u :lol2: Nie można budowac państwa prawa bezprawiem i żadne fikołki i tłumaczenia tego nie zmienią.

- "SKOKi i Getback" - ???

- "sprzedaż Lotosu" - a tutaj co jest niby nie tak? Prosiłbym o bardziej szczegółowe wyjaśnienie.

- "konsultacje Dworczyk Przyłębska odnośnie TK" - nie interesowałem się kompletnie tematem, także się nie wypowiem, najwidoczniej nie było to na tyle istotne żebym poświęcał temu uwagę

miałem pisać po kolei, ale co do reszty, to jak przeczytałem:
- "Ułaskawienie przestępców skazanych prawomocnym wyrokiem  (nieprawomocnym zresztą też) - kamiński i ten drugi"
- "CPK, izera i elektrownie atomowe (opieszałość, kasa wydana na niewiadomo co)"

(Gdzie Ci pierwsi zostali ułaskawieni przez prezydenta, i tyle w temacie, ma takie prawo i z niego korzysta, i tak lepsze to niż aktualna bodnarowska anarchia. A co do CPK, izery jak i atomu to chyba nie o tym rządzie mówisz. Te projekty zostały definitywnie i na amen zaorane przez obecny rząd, i to też wina poprzedniego? :lol2: )

Czy sprawy pilnej wagi międzynarodowej takie jak:
- "asfalt pod dom szydło"
- "aniołki Glaplińskiego"
- "zap%$#^& przez SOP jak w rosji"

To wybacz, ale uznałem, że dam sobie spokój, szkoda i mojego i Twojego czasu :lol2:

Nie powiem, fajnie, że wszystkie "przekręty" są rozliczane (albo rozliczane pod publiczkę) przez obecny rząd, bo złodziejstwo to złodziejstwo, ale trzeba też wspomnieć, co wydarzyło się w ciągu ROKU rządów uśmiechniętej koalicji:
- bezprawne przejęcie TVP
- nie respektowanie wyroków sądu, tk itd 
- uchwały stanowią prawo :lol2:
- bodnarowska samowolka i anarchia
- protesty rolników (tutaj wina leży tak samo po stronie i pisowców jak i tuskowców - ci drudzy nawet palcem nie kiwną by cokolwiek zmienić w tym temacie, bo to przecież wina pisu :lol2:)
- prowokacje organizowane celowo na protestujących rolników
- największy deficyt wszechczasów
- KPO
- pchanie na siłe tranformacji klimatycznej sct itd itp (planeta płonie :lol2:) pis zapoczątkował - ko tylko kłapie gębą i nic nie zmienia i nie zmieni
- tworzenie ministerstw jak i stanowisk na siłe (pani ministrA równości to najlepszy przykład)
- zaoranie CPK, Izery i Atomu a przynajmniej póki co dokładanie wszelkich starań aby zaorać
- wymiana stołeczków w spółkach skarbu państwa bez jakichkolwiek konkursów i obsadzanie swoimi ludźmi (orlen, fundusz ochrony srodowiska, enea, pani od rakiet, doradczynie tuska, pełnomocnik wieczorka itd itp) gdzie przed wyborami wręcz wycierali sobie mordy "my odpartyjnimy wszystko" :lol2:
- zaoranie orlenu
- zarządzanie w czasie powodzi (tutaj jeszcze mozna dodać organizowane od x lat protesty anty infrastrukturze powodziowej, przez panie z KO)
- zero jakiejkolwiek pomocy powodzianom (największy elektorat tuska sobie dosłownie "odpłynął")
- nie zrealizowana żadna istotna obietnica wyborcza, a wręcz plucie w twarz, że nikt niczego nie obiecywał
- zamrażarka Hołowni (groźby w strone putina już lepiej przemilczę)
- oranie kryptowalut
- zakulisowe fundowanie terrorystów z nowego pokolenia (chociaż tutaj żadnych dowodów nie ma, ale skoro wymieniamy wszystko co na myśl przyjdzie to czemu by nie)
- collegium humanum (tu akurat oberwało się wszystkim opcjom politycznym co mnie niezmiernie cieszy)
- blamaż MON i MSZ w sprawie izrela 
- przepychanie za plecami nielegalnej imigracji, dyrektywa azylowa, ośrodki, pakt migracyjny
- dopłaty do używanych elektrycznych trupów 
- tęczowa propaganda i oranie edukacji
- wręcz pogarda dla polskich żołnierzy na granicy ( warto posłuchać m.in Frasyniuka)
- zaproszenie nielegalnych imigrantów do sejmu 
- zwiększenie uprawnień służb do inwigilacji obywateli (albo dążenie do tego, przestałem jakiś czas temu śledzić temat)
- dalsze komplikowanie systemu podatkowego
- blamaż i obrażanie Trumpa przez Tuska, a później jak zwykle kłamstwo że nie :lol2:
- cenzura ABW w sieci
- pchanie sie do bezpośredniego konfliktu z rosją (m.in pomysły strzelania do rakiet, które na szczęście USA bardzo szybko zgasiło)
- tvn jako dobro strategiczne, no w sumie tak, bo przecież to największa tuba propagandowa uśmiechniętych, nie licząc obecnego tvp :lol2:
- o obecnych posłach i ministrach którzy są największymi półgłówkami odkąd sięgam pamięcią, nie mają żadnych kwalifikacji do pełnienia swoich funkcji już nie wspomne

O poprzednich latach cudownych rządów już nawet nie będę wymieniał, a ludzie pamięć mają słabą z tego co widać
Dodać do tego można wręcz kłujące w oczy reprezentowanie interesów europejskich i zagranicznych nad polskimi. Największym sukcesem rządu są chyba alkotubki obecnie

Mogłem coś pominąć, bo pisane na szybko,a też szkoda mipięknej soboty na polityczne kłótnie :D 

Także tak, pis był nioedobry, a obecnie mamy cudowny rząd, który zaradzi wszystkiemu i staniemy się krainą mlekiem miodem płynącą, z pewnością. To aż kuriozalnie brzmi jak się mówi a jeszcze w to wierzyć :lol2:
I tak ta nasza polsko polska wojenka trwa - a bo ci, a bo tamci, a bo to ,a bo tamto, a bo ci lepsi, a bo ci gorsi. I tak w koło macieja władzą wymieniają się dwie partie a w kraju nic się nie polepsza. A gawiedź przyklaskuje. 

Także fajnie, rozliczamy PIS, i jednoczesnie wdeptujemy w jeszcze większe bagno.

Co do tvp już się wypowiedziałem, jest to takie samo zakłamywanie rzeczywistości jak w innych mediach, tylko, że mniej udolne i bardziej kłujące w oczy. Nie mniej nie wiecej.

Ale nic no, każdy robi jak uważa, ja z tego kraju się za kilka, moze kilkanaście lat ewakuuje, bo nic tu dobrego nie zostanie, a reszta będzie tkwiła w tym co sobie stworzyła.

Wały podczas COVID:

- maszeczki od instruktora narciarskiego bez certyfikatów (ten instruktor to kolega brata szumowskiego. Kupił maseczki za 900 zł sprzedał za 5 baniek)

- respiratory od handlarza bronią

- testy po zawyżonych cenach od firmy powiązanej z PiS

Sprzedaż wiz - niezależnie od skali, ktoś za to powinien siedzieć, chociaż zostać skazany na cokolwiek.

Sposób przejęcia organów państwa

- kiedy ktoś niszczy moje mienie owszem dzwonie na policję, ale zaraz potem biorę gazrurkę i walę napastnika w ten durny łeb zanim narobi więcej szkód. Na tym polega przewga takich cwaniaków jak PiS czy putin, że w krótkim czasie robią burdel na kółkach łamiąc prawo a potem oczekują, że ktoś to posprząta z poszanowaniem prawa. Dla mnie pis to bandyta, a ja nie jestem zwolennikiem "współmiernej obrony" co przecież KO stosuje używając metod PiS, tylko wypalenia z wszystkich dział na raz. Ja bym wręcz na miejscu KO pozamykał  niektórych bez procesu, a po procesie w przypadku pomyłki wolałbym wypłacić odszkodowanie. Uniknąłbym w ten sposób uciekinierów ja Romanowski, który przecież nie jest ostatnim który zwije.

Sprzedaż lotosu

- MOL jest uzależniony od ropy z rosji, Węgry, które mają tam w zasadzie pakiet kontrolny sprzyjają rosji. Czego nie rozumiesz? Druga sprawa to udział dla sautyjczyków. sprzedali 30% udziałów za miliard majątku wartego 4,5 miliarda. Do tego trzeba doliczyć transakcie sprzedaży majątku przez orlen za pół ceny.

Przyłębska?

Prezes TK spotykała się z Dworczykiem i Kaczyńskim na konsultacje odnośnie działania TK. Zupełnie normalne.

Asfalt szydło, aniołki dlaplińskiego itd.

Swego czasu minister PO złożył dymisje, bo w oświadczeniu majątkowym nie wykazał zegarka, drogiego, ale zegarka. Czujesz różnicę klas? Asfalt pod dom za niewiadomo czyje pieniądze. Asystentki z wypłatą prezesa. Rzeczywiście nic a nic.

Przejęcie TVP - nie kontrprzejęcie po przejęci Pisu

Nierespektowanie wyroków sądu - zupełnie jak Pis

Uchwały stanowiące prawo, wobec teoretycznie legalnych nocnych posiedzeń sejmu i podpisów długopisa AKA PAD.

Bodnarowska samowolka ws Ziobrowska samowolka

Stołki w spółkach? Zupełnie jak PiS

Widzisz wspólny mianownik? PIS PIS PIS. Wszystkich tych rzeczy nie było, albo były mocno ograniczone dokąd pis nie zniszczył działającego sytemu. Były konkursy, była w miarę rzetelna tvp, były przetargi, były kary dla ministrów nawet partii rządzącej itd i itp. Wszystko to skasował PiS. Teraz już wszyscy wiedzą, że polityk może sobie podetrzeć tyłek prawem, bo w sumie nie spotka go nic złego.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Jak to nie? Człowiek należy do ssaków.

Może ty tak , bo ja nie

https://dorzeczy.pl/opinie/672529/premier-slowacji-robert-fico-grozi-ukrainie.html

9 godzin temu, kalderon napisał(a):

No właśnie nie, nie tak samo. Tak bezczelnej, agresywnej i jednostronnej propagandy nie było w telewizji nawet za czasów PRLu.

Ciężko było robić taką propagandę mając tylko jeden program...

Edytowane przez voltq