Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Roman_PCMR a to się jeszcze okaże :) Jak Konfederacja to dobrze rozegra może pierwszy raz od niemal 2 dekad rozpić duopol. Sporo wyborców z 2 stron maksymalnie wku....ych zarówno na KO jak i PiS może się zwrócić w stronę Konfederacji. Jeszcze 3 lata temu nie wyobrażałem sobie, że mógłbym sam rozważać coś takiego. Sporo mam do zarzucenia Konfederacji, ale jeszcze bardziej jestem zły na KO. A PiS wiadomo to zakompleksione ludzki gotowe pokłócić się ze wszystkimi w kraju i na zewnątrz z liderem w wieku w jakim powinno się bawić z kotem w ogrodzie, a nie zajmować kierowaniem wielomilionowego państwa.

Jak Bossak porwie wyborców pisowskich, a Mentzen centrowych to wszystko jest możliwe.

Edytowane przez hubio
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Camis napisał(a):

Pi*** lewaki zabierjom mi wolność!!1, ale zesrańsko w komentarzach.

image.thumb.png.c7d28cfb09e0a7b2f564dfa78e6dfa37.png

https://www.facebook.com/lodzpolska/posts/pfbid02M3CnuyaezJYvETcYDv6twK54EfH5DD2YTvQh5nnVLo7nGfViqgbkhqDGRqqRecYjl

Powinni to wprowadzic w 1989r

25 minut temu, hubio napisał(a):

@Roman_PCMR a to się jeszcze okaże :) Jak Konfederacja to dobrze rozegra może pierwszy raz od niemal 2 dekad rozpić duopol. Sporo wyborców z 2 stron maksymalnie wku....ych zarówno na KO jak i PiS może się zwrócić w stronę Konfederacji. Jeszcze 3 lata temu nie wyobrażałem sobie, że mógłbym sam rozważać coś takiego. Sporo mam do zarzucenia Konfederacji, ale jeszcze bardziej jestem zły na KO. A PiS wiadomo to zakompleksione ludzki gotowe pokłócić się ze wszystkimi w kraju i na zewnątrz z liderem w wieku w jakim powinno się bawić z kotem w ogrodzie, a nie zajmować kierowaniem wielomilionowego państwa.

Jak Bossak porwie wyborców pisowskich, a Mentzen centrowych to wszystko jest możliwe.

wszystko tylko nie PiS i KO

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

p.s. Ciebie bym zaprosił do stołu :) 

Podziękował ;), choć na grillu potrafię sporo wszamać także mógłby Cię z torbami puścić :E

48 minut temu, Camis napisał(a):

Pi*** lewaki zabierjom mi wolność!!1, ale zesrańsko w komentarzach.

Nie wiem o co ta burza. Jak dla mnie to mogą w sejmie to dla całego kraju przegłosować. Kto będzie chciał zaopatrzy się przed zmrokiem :) 

• Like 1
Opublikowano

Na republice jest duży nagłówek "Polska broni wolności przed reżimem Tuska" i pod tym arty relacjonujące marsz w wawie. Z tego co tam pisza wynika, że Tusk niszczy Polskę, walczy z chrześcijanami, wpuszcza imigrantów jak leci, wykonuje rozkazy z Niemiec, już jesteśmy na kolanach a jeśli Polska się nie zjednoczy to to będzie jej koniec. Tak w skrócie. 

Powinno się ich zamknąć w pudle za to szczucie tępych ludzi którzy im wierzą na wszystkich inny. PiS i ich szczujnie to są po prostu farmy nienawiści, oni zrobią wszystko, żeby kretyni wierzyli w ich bajki i pluli na każdego kto nie jest z nimi. 

• Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
43 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Podziękował ;), choć na grillu potrafię sporo wszamać także mógłby Cię z torbami puścić :E

Spokojnie. W zamrażarce zawsze jest więcej mięcha :E 

Mam nawet zamrożone mięso/bulki/ser do burgerów. Tak na 12 sztuk :E 

43 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Nie wiem o co ta burza. Jak dla mnie to mogą w sejmie to dla całego kraju przegłosować. Kto będzie chciał zaopatrzy się przed zmrokiem :) 

Powinni zacząć od Sejmu. :) 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Na republice jest duży nagłówek "Polska broni wolności przed reżimem Tuska" i pod tym arty relacjonujące marsz w wawie. Z tego co tam pisza wynika, że Tusk niszczy Polskę, walczy z chrześcijanami, wpuszcza imigrantów jak leci, wykonuje rozkazy z Niemiec, już jesteśmy na kolanach a jeśli Polska się nie zjednoczy to to będzie jej koniec. Tak w skrócie. 

Powinno się ich zamknąć w pudle za to szczucie tępych ludzi którzy im wierzą na wszystkich inny. PiS i ich szczujnie to są po prostu farmy nienawiści, oni zrobią wszystko, żeby kretyni wierzyli w ich bajki i pluli na każdego kto nie jest z nimi. 

Jasne ze tak. Tylko mam beke ze KO robi to samo a gada sie tylko na PiS :E 

Wiecej nienawisci widac w wyborcach KO niestety :E 

Opublikowano
18 godzin temu, hubio napisał(a):

To teraz wyobraź sobie, że urodziłeś się w tej samej rodzinie, ale gdzieś na ścianie wschodniej w małym miasteczku. Byłoby jeszcze ciężej, a jak pisałeś już było ciężko. O tym mówił Stanowski

Mało mnie interesuje co Stanowisko mówi.

Byłoby ciężej. Dlatego powinna działać redystrybucja i wyrównywanie szans. 

Nie ja nie chcę żadnych przywilejów. Jak tak bardzo chcesz fair niech państwo wprowadzi 2 modele: dobrowolny ZUS, ale bez minimalnej emerytury i niech tylko oddadzą to co sobie odłożyłem i drugi model jaki jest obecnie, a każdy przedsiębiorca sam sobie wybierze. Jeśli przywilejem ma być, żeby mnie banda darmozjadów polityków nie okradała, oj przepraszam nie opodatkowała to tak rzeczywiście wielkie przywileje. To co powiesz o madkach800+, Ukraińcach, KRUsie, górniakch, duchownych jeśli o mnie piszesz w kontekście przywilejów. Oj jest wiele grup w Polsce z przywilejami, ale na pewno nie przedsiębiorcy... :) 

A z czego sfinansujemy emerytury Twoich rodziców? :) 

Ty chcesz pasożytować na społeczeństwie i uwierzyłeś, że sam sobie zapewnisz emeryturę, co jest mrzonką :) 

Coraz częściej mi się wydaje, że twoja ksywka to nie jest od huberta, a od huby. Takiego tam pasożyta :) 

Ja jak najbardziej chcę pracować. I były lata, że pracowałem po 10-12h dziennie 7 dni w tygodniu z ogromnym stresem, ale chcę pracować dla siebie, a nie Pana z wyspy, albo być od niego zależny jako podwykonawca. Po prostu chcę pracować na swój rachunek i bogactwo, a nie obcej osoby.

No to w takim układzie musisz być świadom utrudnień z tym związanych. Nie możesz mieć takich samych ani lepszych warunków niż etatowcy. 

3 godziny temu, hubio napisał(a):

.... ale to na KPiR a nie ryczałcie... Oczywiście, że PiS ponieważ sami są mega cwaniakami to polskim ładem stworzyli system przyjazny cwaniactwu, a pognębili ryczałt, który jest mega przejrzysty i uczciwy. Na KPiR sobie odliczysz co będziesz chciał, a potem najwyżej będziesz się martwił jak zaliczyć pieluchy do DG :) A wysyp "ciekawych" usług pod koniec roku na VAT? Byle sobie odliczyć. Przecież to banalnie proste. Przedsiębiorca A ma kolegę Przedsiębiorcę B i jeden sobie robi "szkolenia" w jednej firmie, a drugi w drugiej. Oczywiście to są zazwyczaj trochę bardziej złożone mechanizmy... Znam osobiście przedsiębiorców szczycących się tym, że od np. dekady nie zapłacili 1zł ZUSu czy podatku. Wystarczy wejść np. w sp. z o.o. albo zarejestrować spółkę z Estonii. Ale taki gordo będzie po mnie jechał i rzekomych "przywilejach" na ryczałcie...

Piszesz o oszustwach podatkowych, a nie przywilejach. 

A ile masz oszustów na ryczałcie, którzy zaniżają przychód? :) 

Opowiesz nam o tym?

3 godziny temu, hubio napisał(a):

No nie do końca takie bzdury... Człowiek w stresie nożem zadźga złodzieja w środku nocy bo po prostu wyłączy racjonalne myślenie i cyk. - już ma przekroczenie obrony koniecznej. Bo nie użył adekwatnych środków. Akurat analizowanie potem przez sąd tego przekroczenia odbywa się za pomocą racjonalnej oceny, a człowiek działając w stresie bardzo często nie myśli racjonalnie.

I co z tego, że ma przekroczenie granic obrony koniecznej?

Zawsze warto znać przepisy zanim się coś o nich napisze:

Art.  25. [Kontratyp obrony koniecznej]

§  1. Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.

§  2. W razie przekroczenia granic obrony koniecznej, w szczególności gdy sprawca zastosował sposób obrony niewspółmierny do niebezpieczeństwa zamachu, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia.

§  2a. Nie podlega karze, kto przekracza granice obrony koniecznej, odpierając zamach polegający na wdarciu się do mieszkania, lokalu, domu albo na przylegający do nich ogrodzony teren lub odpierając zamach poprzedzony wdarciem się do tych miejsc, chyba że przekroczenie granic obrony koniecznej było rażące.

§  3. Nie podlega karze, kto przekracza granice obrony koniecznej pod wpływem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu.

A rażące przekroczenie granic to by było jakbym strzelał do nastolatka co mi jadło ukradł z sadu. :) 

3 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Bzdury🙂

Wyżej wkleiłem przepis.

Powiedz - co więcej byś chciał? Absolutnego prawa do obrony? Żebyś mógł za*****ć maczetą dziecko, które ukradło Ci portfel? Albo jabłko z drzewa? No, czego chcecie? 

• Upvote 1
Opublikowano

W rosji to już na pełnej wjeżdża tradycyjny sowiecki komunizm:

Akcja przymusowego składania życzeń z okazji urodzin Fiutina.

A kto składał jako pierwszy, oficjalnie?

Fajnie na tle tych wiadomości wypadają onuce z konfy teraz :lol2:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Jak Konfederacja to dobrze rozegra może pierwszy raz od niemal 2 dekad rozpić duopol. Sporo wyborców z 2 stron maksymalnie wku....ych 

Konfa jest absolutnie beznadziejną alternatywą dla tzw. duopolu. Od dłuższego czasu pokazują, że w swoich zamiarach, jeśli obejmą kiedyś władzę w tym kraju, to nie będą chcieli być lepsi od PiS-u. Ano, od kiedy oni się pojawili na scenie politycznej, to nam dwa razy wybrali jako Prezydenta kandydatów z PiS-u udających niezależnych, którzy zostali podsunięci przez samego Kaczyńskiego, w 2020 roku było #mimowszystkoduda, a w br. było z kolei #bylenietrzaskowski. Jeszcze mają czelność, że oni nie są ani za PiS ani za KO, uważają, że rządzi POPiS :E, podczas gdy mieli szanse udowodnić, że na nich można polegać, to przy pierwszym lepszym teście wywalają się jak stolik xD, który chcą wywrócić. Jawnie odpowiedzieli się, że są jednak za PiS, a jeśli pojawi się możliwość wejścia do koalicji z PiS, to się nie zastanowią kilka razy, tylko od razu na to ruszą, bo koryto, stołki, gdyż konfiarze tacy biedni, nie mają dosłownie nic oprócz Mentzena, który ma jako jedyny jakikolwiek majątek (czy uczciwie to osiągnął, to już swoją drogą). A to, że przy koalicji z PiS-em zostaną połknięci jak obecnie PL2050, no cóż, kuce będą jednak musiały to zobaczyć na własne oczy, gdyż wątpię, żeby dotarła w miarę szybko refleksja z tego, co wyprawiają.

Ci którzy głosuję na taką zbieraninę, jaką jest Konfa ewidentnie potrzebują widzieć po fakcie, jak sami w sobie są beznadziejną alternatywą. Kto inny u władzy sprawi, że w tym kraju cokolwiek się zmieni na lepsze.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Powiedz - co więcej byś chciał? Absolutnego prawa do obrony? Żebyś mógł za*****ć maczetą dziecko, które ukradło Ci portfel? Albo jabłko z drzewa? No, czego chcecie? 

"chyba, że ... przekroczenie było rażące".

No to najpierw dochodzenie czy było rażące czy nie. Jeżdżenie po przesłuchaniach, oraz zastanawianie się czy bandytą nie był dzieckiem kogoś wpływowego.

Druga sprawa. Dlaczego maczetą? Dlaczego za jabłko? I dlaczego dziecko.

Powiedz "A" a twoi oponenci dopowiedzą za ciebie cały alfabet. Tymczasem złodziej, w sytuacji kiedy okradł na przykład bankomat i istnieje ryzyko że ucieknie powinien zostać w takiej sytuacji ostrzelany w plecy jeśli inne metody zatrzymania są nieskuteczne. To samo dotyczy kiedy ktoś ucieka z twoim autem. Jeśli z jakiegoś powodu masz przy sobie legalnie broń. Powinieneś mieć pozliwość po prostu go zastrzelić. Już tam i napaści z bronią choćby biała w ręku nie wspomnę, bo to oczywiste. 

Trzeci sprawa, co doprecyzowane w ostatnim swoim poście, najbardziej piję do nienależytego karania bandyterki. Drogowej, drobnych handlarzy narkotyków, huliganów i tak dalej.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

"chyba, że ... przekroczenie było rażące".

No to najpierw dochodzenie czy było rażące czy nie. Jeżdżenie po przesłuchaniach, oraz zastanawianie się czy bandytą nie był dzieckiem kogoś wpływowego.

Druga sprawa. Dlaczego maczetą? Dlaczego za jabłko? I dlaczego dziecko.

Powiedz "A" a twoi oponenci dopowiedzą za ciebie cały alfabet. Tymczasem złodziej, w sytuacji kiedy okradł na przykład bankomat i istnieje ryzyko że ucieknie powinien zostać w takiej sytuacji ostrzelany w plecy jeśli inne metody zatrzymania są nieskuteczne. To samo dotyczy kiedy ktoś ucieka z twoim autem. Jeśli z jakiegoś powodu masz przy sobie legalnie broń. Powinieneś mieć pozliwość po prostu go zastrzelić. Już tam i napaści z bronią choćby biała w ręku nie wspomnę, bo to oczywiste. 

Trzeci sprawa, co doprecyzowane w ostatnim swoim poście, najbardziej piję do nienależytego karania bandyterki. Drogowej, drobnych handlarzy narkotyków, huliganów i tak dalej.

Bo gdyby nie było tego dopisku to mógłbyś dosłownie zabić maczeta dziecko które weszło ci na działkę i ukradło jabłko. 

A to że może pojawić się konieczność udziału w postępowaniu sądowym to coś zupełnie normalnego. Wskazywanie tego jako problem to dowód niedojrzałości demokracji i niewiedzy. Każdy może każdego pozwać w państwie prawa. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Jasne ze tak. Tylko mam beke ze KO robi to samo a gada sie tylko na PiS :E 

Wiecej nienawisci widac w wyborcach KO niestety :E 

Ko nie ma swoich mediów i nie ma jak dotrzeć do tak dużej liczby ludzi, żeby ryć im banię. Niektórzy twierdzą, że TVN=KO jednak właściciel TVN to korporacja z USA, to raz, a jeśli kogoś to nie przekonuje to proszę porównać sobie paski w TV i nagłówki na stronie internetowej z tvrepublika. PiS sieje swoją agresywna propagandę w republice, w trwam, w  wpolsce czy w kanale zero, u nich już same nagłówki są napisane tak, żeby dzielić. 

Wszedłem na stronę TVN, pierwszych kilkanaście newsów jest o ich programach, na TVN24 jest trochę polityki ale nie ma żadnej agresji. 

Nie ma porównania, PiS dzieli znacznie bardziej i ma ogromną machinę propagandową. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 5
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/zachodniopomorskie/news-miliardy-na-fabryke-ktora-nie-dziala-jestesmy-w-klinczu,nId,22430208

Wincyj obsadzania stołków w państwowych spółkach osobami z nadania partyjnego, bez żadnych kompetencji. Ludność wytrzyma!

Dzisiaj obejrzałem sobie film Idiokracja i niestety to jest przyszłość która nas czeka. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Konfa jest absolutnie beznadziejną alternatywą dla tzw. duopolu. 

No to miejmy nadzieję, że zdarzy się cud i powstanie nowa siła. Na razie pozostaje albo głosować na duopol, albo konfę albo zostać w domu :) 

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

A z czego sfinansujemy emerytury Twoich rodziców? :) 

Wiesz mało mnie jako obywatela może obchodzić chory, popie...ny system dziadowskiego państwa, który nie potrafił zadbać o to, żeby emerytury były odkładane, a nie rozkradane, i że obecne pokolenia płacą na emerytury rodziców. Niech państwo oddaje to co powinno. Na marginesie dodam, że jakbyś zamiast ciągłych ataków personalnych i wycieczek osobistych zapamiętał co piszę to byś wiedział, że mój tata odkładał składki i pożył przez służbę zdrowie zaledwie 3 lata na emeryturze. Dziadostwo okradło go na jakieś pół miliona bo tyle miał odłożone w składkach. Całe życie pracował. Może widzisz - dlatego nie mam ochoty ani płacić na państwową służbę zdrowia, która zabiła mi ojca, ani składek, których można nie dożyć!

Pod zasłoną inteligencji widzę, że tak naprawdę nie ma z tobą dyskusji. Niczym się nie różnisz od prawej strony, którą tak atakujesz. Ciągłe wycieczki osobiste w stosunku do forumowiczów. Nie dziwi mnie kompletnie jak dużo generujesz raportów. Miałem cię chyba za trochę inną osobę. 

Ty chcesz pasożytować na społeczeństwie i uwierzyłeś, że sam sobie zapewnisz emeryturę, co jest mrzonką :) 

Coraz częściej mi się wydaje, że twoja ksywka to nie jest od huberta, a od huby. Takiego tam pasożyta :) 

j.w. - bez wycieczek osobistych. Przy modelu o którym pisałeś co cię k. obchodzi co sobie zapewnię, a co nie.

No to w takim układzie musisz być świadom utrudnień z tym związanych. Nie możesz mieć takich samych ani lepszych warunków niż etatowcy. 

Piszesz o oszustwach podatkowych, a nie przywilejach. 

Nie - pisałem o madkach800+, górnikach i KRUSie co jest przywilejami. W na KPiR to są całe bandy doradców, które tak zrobią, że nic nie zapłacisz i nie jesteś oszustem tylko właśnie pasożytem

A ile masz oszustów na ryczałcie, którzy zaniżają przychód? :) 

Opowiesz nam o tym?

Żeby oszukać na ryczałcie trzeba by systemowo nie wydawać paragonów i to jedyna droga, którą nikt nie idzie. A w niektórych branżach jak e-commerce to jest w ogóle niemożliwe bo wszystkie dane i tak spływają do MF. NIE - nie ma oszustów na ryczałcie lub są w znacznie mniejszej skali.

Na KPiR możesz mieć 10 kochanek w całej Polsce i ZA KAŻDYM RAZEM odpiszesz sobie paliwo na wizyty u nich bo pod DG podciągniesz niemal wszystko. Na ryczałcie to niemożliwe!

Nie chce mi się z tobą już więcej dyskutować przynajmniej na ten temat - mojego podejścia do całego systemu ZUSu i podatków w Polsce, który jest do zaorania w całości i to jest jedyny ważny dla mnie powód aby zaryzykować z konfą. Zobaczymy za dwa lata kogo będzie więcej - takich jak ja czy takich jak ty? ;D

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, hubio napisał(a):

No to miejmy nadzieję, że zdarzy się cud i powstanie nowa siła. Na razie pozostaje albo głosować na duopol, albo konfę albo zostać w domu :) 

hmmm, Kukiz... Szymus... ale spoko, czekaj dalej, moze do 3 razy sztuka :E Dobra nazwa na partie.

• Like 1
  • Sad 1