Arctor 90 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 Ciekawe czy on sobie kupił czy tylko pozuje do zdjęcia. 1 2
NotQuite 103 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 4 godziny temu, LeBomB napisał(a): Nie, to jest wymysł nowego CEO, który zostanie zweryfikowany po prostu przez życie. Jak wyżyłują cele do poziomów nieosiągalnych, żeby nie wypłacać premii, czy w inny sposób nie nagradzać pracowników, to odbije się to na zatrudnieniu, atmosferze w pracy i ogólnym podejściu ludzi. Czas po prostu pokaże czy faktycznie system pracy był za luźny czy nowy CEO chce być zbyt surowy. Gdy cele są tak wyżyłowane, że zyski nie są generowane to CEO rezygnuje na prośbę firmy i odchodzi z wielomilionową premią. A firmie jak się rzydarzy klops to sięgnie po państwowe dotacje, bo za duża żeby tak po prostu upaść.
ghostdog 1 006 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 1 godzinę temu, Arctor napisał(a): Ciekawe czy on sobie kupił czy tylko pozuje do zdjęcia. Za darmo bym tego brzydactwa nie chciał. Jak już Memcen chce być taki "amerykański", to zgodnie z walką z zielonym ładem, powinien postawić na auto paliwożerne np. Dodge Challenger Hellcat. 2
Arctor 90 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 7 minut temu, ghostdog napisał(a): Za darmo bym tego brzydactwa nie chciał. Jak już Memcen chce być taki "amerykański", to zgodnie z walką z zielonym ładem, powinien postawić na auto paliwożerne np. Dodge Challenger Hellcat. To ja jestem jednym z nielicznych, którym się ta Tesla podoba i gdybym mógł i miał możliwości to sam bym sobie taką sprezentował. 1
LeBomB 2 157 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 A na cybertrucka nie trzeba C lub C1? Bo dopuszczalna masa całkowita tego czegoś to ponad 4 tony
Crew 900 1 053 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 9 minut temu, LeBomB napisał(a): A na cybertrucka nie trzeba C lub C1? Bo dopuszczalna masa całkowita tego czegoś to ponad 4 tony Chyba już ni nie trzeba bo był to taki niewypał, że wycofali z produkcji Karta rowerowa na to wystarczy
Dimazz 656 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 cybertruck normalnie nie dostanie homologacji na europejskie drogi. Więc jak memcen sobie kupił to pokazuje gdzie ma prawo. Samochód ma za wysoko i za mocne światła i krawędzie samochodu są ostre z tego co czytałem. Wielkość też jakaś dziwna ale to podobno nie problem gorzej z parkowaniem.
Arctor 90 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 4 minuty temu, Dimazz napisał(a): cybertruck normalnie nie dostanie homologacji na europejskie drogi. Więc jak memcen sobie kupił to pokazuje gdzie ma prawo. Samochód ma za wysoko i za mocne światła i krawędzie samochodu są ostre z tego co czytałem. Wielkość też jakaś dziwna ale to podobno nie problem gorzej z parkowaniem. Rok temu było głośno o tym, że koleś zarejestrował w Polsce Cybertrucka tylko kupił używaną i musiał zrobić przeróbki, które umożliwiły mu rejestrację.
Camis 6 161 Opublikowano 9 Listopada 2025 Opublikowano 9 Listopada 2025 Przecież po Polsce jeździ ich już minimum kilkanaście, nawet w samej Łodzi są 2 sztuki. 2
GordonLameman 9 185 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 https://finanse.wp.pl/ile-trzeba-zarabiac-by-byc-bogatym-w-polsce-oto-kwoty-7219610598189185a Zdecydowanie zaniżone te kwoty. 2
huudyy 3 106 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 bogactwo część główna #pdk
different 214 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) Was też tak razi, jak czytacie Cytat Mediana wynagrodzeń w Polsce wynosi 7262 zł (połowa osób zarabia mniej niż ta kwota, a druga połowa zarabia więcej). Brutto netto czy ki ch*j. Straszna niedbałość i lenistwo tych pismaków. Wiem, że w tytule jest podana kwota brutta to mogę zakładać, że w artykule kwoty to brutto, ale wciaż. No i generalnie co za lenistwo, że podajemy brutto. Porządny artykuł miałby przeliczone kwoty na rękę i każdy przy czytaniu od razu miałby kontekst ogarnięty. Chociaz czekaj, następny akapi już jest gadka o netto, co za syfiasty artykulik... Cytat Natomiast w mniejszych miejscowościach, takich jak np. Czajków (woj. wielkopolskie), dochody na poziomie 9,6 tys. zł netto są wystarczające, by zaliczać się do zamożnych. Edytowane 10 Listopada 2025 przez different 2
oldfashioned 609 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 Nazwanie tego artykulem to jest spore naduzycie. Dluzsze wiadomosci sie na tinderze pisze. Za 13k na reke to nawet w Wawie mozna 'komfortowo' pomieszkac dzisiaj, gdzie polowa idzie w koszty, druga polowa na leasing m5 i kokaine. 1 1
LeBomB 2 157 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 @differentowszem, można było podać netto, ale wyłącznie w oparciu o standardowe wskaźniki i podatki, a zaraz ktoś by przyszedł i powiedział że on ma inaczej rozliczane, że ma PPK, że ma coś tam jeszcze i w zasadzie odchodzi mu więcej. Dlatego brutto jest bardziej uniwersalne.
blabla123 907 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 22 godziny temu, Klakier1984 napisał(a): Więc to jest ten słynny work life balance https://businessinsider.com.pl/praca/w-korporacjach-idzie-nowe-ceo-nestle-bedziemy-bezlitosnie-oceniac-naszych-ludzi/zbt8nzz Rychło w czas, jak to w korpo
Spl97 1 299 Opublikowano 10 Listopada 2025 Autor Opublikowano 10 Listopada 2025 Trump Amerykanom wyjechał z 2000+ . https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trump-proponuje-2000-dolarow-dla-amerykanow-pieniadze-mialyb,nId,22452825 1
VRman 2 950 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 Dla rozluźnienia atmosfery: Czy w tym filmiku AI Wy też słyszycie głos pewnej posłanki? Spoiler Ja słyszą Joannę Senyszyn W dniu 9.11.2025 o 12:57, Spl97 napisał(a): Tego to jeszcze Sejm nie widział i nie usłyszał . Pomylił grę komputerową z polityką. Gra komputerowa ma tyle wspólnego z polityką, co konfiarze z logicznym myśleniem. Te przemówienie to pewnie niezbyt prawdziwe było. O, proszę, dla przykładu:
Dimazz 656 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 https://www.fakt.pl/pieniadze/polka-trafila-na-sor-w-usa-wystawili-jej-fakture-kwota-jest-porazajaca/w2mcgb7?utm_campaign=fakt-page-post-post&utm_content=article-fresh&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_term=cde-facebook-fresh-articles-daytime-2791#slide-1
MaxaM 1 776 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) Miało być w polimemach ale tu mi się wkleiło Edytowane 10 Listopada 2025 przez MaxaM
Camis 6 161 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 Cytat Tyszka z jednego ze spotkań — jak dodaje Kukiz — miał jednak wyjść "wzburzony". — Rzucił wtedy do mnie: "Chodźmy stąd, to są złodzieje" — mówi "Faktowi". — Gdybym usłyszał taką propozycję pobrania pieniędzy ze środków publicznych na autopromocję, odmówiłbym. Ten problem wykorzystywania środków publicznych do marketingu politycznego to już norma od wielu lat. Dotyczy równie PiS jak i PO — ot, choćby w przypadku rozdzielania funduszy z KPO, gdzie główną grupę beneficjentów stanowił elektorat życzliwy KO. Powinno się tym zainteresować, by w prawie nie było luk, które umożliwiają takie działanie — podkreśla. https://www.fakt.pl/polityka/co-sie-dzialo-na-spotkaniach-u-ziobry-chodzmy-stad-to-sa-zlodzieje/f0tteeg 2
different 214 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 Dlaczego postanowiłeś wkleić tu to gówno? 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 (edytowane) https://www.nbcnews.com/news/amp/rcna220463 Rodzinka prawicowa przeniosła się do rossji bo uwierzyli w to że lewactwo ich atakuje an Alex Jones obiecał im, ze rosja to konserwatywny raj. Edytowane 10 Listopada 2025 przez GordonLameman 3
LeBomB 2 157 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 4 godziny temu, VRman napisał(a): Te przemówienie to pewnie niezbyt prawdziwe było. Było, bo jest w stenogramach posiedzenia sejmu z 6 listopada. https://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter10.nsf/0/ADB6379C5F562120C1258D3A0081A548/%24File/44_b_ksiazka.pdf Strona 297: Cytat Poseł Witold Tumanowicz: Pani Marszałek! Wysoka Izbo! W ramach oświadczenia poselskiego chciałem poinformować o bardzo bulwersującej sprawie. Godzinę temu Rockstar Games zapowiedziało, że premiera gry „GTA VI” zostanie przesunięta o rok. To jest ogromny skandal, powiem szczerze. Jeśli po czymś takim ludzie nie wyjdą na ulice, to ja już nie wiem. (Oklaski) 2
Camis 6 161 Opublikowano 10 Listopada 2025 Opublikowano 10 Listopada 2025 Kolejny się rozchorował, Obajtek poważnie chory!!!11. 2
Rekomendowane odpowiedzi