Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli dobre relacje z Polską nie są po ich linii politycznej. Dobrze wiedzieć jakich “przyjaciół” wybrały sobie konfederackie patałachy. 

konfederackie "patałachy" wybrały sobie tych samych przyjaciół którzy nie chcą inżynierów i lekarzy z Afryki ktorych chcą lewicowe patałachy, nie chcą dalej płacić na skorumpowane "w ukrainu" a także chcą powrotu do normalnej i racjonalnej polityki klimatycznej w odróznieniu o tych z "młodej lewicy" mam nadzieję że zrozumiałeś?

Godzinę temu, trepek napisał(a):

No to tutaj mnie zaskoczyłeś. Ja miałem robione USG prywatnie ale żeby mieć rezonans publiczny to musiałem mieć skierowanie od lekarza publicznego bo w placówce, gdzie wykonują rezonanse, powiedzieli, że jak nie na cito to innych nie wykonują.

to ja tobie powiem inaczej maiąłem mieć zrobione pewne usg, dostałem termin 6 miesięcy, zrobiłem prywatnie,  6 miesiecy trafiłem do lekarza który potwierdził diagnozę, ale rozmowaiłem jakiś rok pózniej z koleżanką (pracownikiem zoz) i powiedziała że jak bym się odezwał to by mnie położyli w szpitalu  i zrobili wszystko łącznie z wycinkami i rezonansem, w skócie służba zdrowia to jedna wielka hu..ia

Edytowane przez ptys
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, ptys napisał(a):

konfederackie "patałachy" wybrały sobie tych samych przyjaciół którzy nie chcą inżynierów i lekarzy z Afryki ktorych chcą lewicowe patałachy,

Szkoda, że nie chcą również Polaków ani Polski, ale widocznie trzeba następnego rozbioru, żeby do niektórych dotarło...

• Upvote 4
Opublikowano
39 minut temu, ptys napisał(a):

konfederackie "patałachy" wybrały sobie tych samych przyjaciół którzy nie chcą inżynierów i lekarzy z Afryki ktorych chcą lewicowe patałachy, nie chcą dalej płacić na skorumpowane "w ukrainu" a także chcą powrotu do normalnej i racjonalnej polityki klimatycznej w odróznieniu o tych z "młodej lewicy" mam nadzieję że zrozumiałeś?

to ja tobie powiem inaczej maiąłem mieć zrobione pewne usg, dostałem termin 6 miesięcy, zrobiłem prywatnie,  6 miesiecy trafiłem do lekarza który potwierdził diagnozę, ale rozmowaiłem jakiś rok pózniej z koleżanką (pracownikiem zoz) i powiedziała że jak bym się odezwał to by mnie położyli w szpitalu  i zrobili wszystko łącznie z wycinkami i rezonansem, w skócie służba zdrowia to jedna wielka hu..ia

To niestety ty nie zrozumiałeś. Ale nie dziwi mnie to :) 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To niestety ty nie zrozumiałeś. Ale nie dziwi mnie to :) 

cieszę się chociaż że ty zrozumiałeś że nie chcą u władzy patałachów z kawiorowej "młodej lewicy"

Edytowane przez ptys
Opublikowano
1 godzinę temu, Camis napisał(a):

Ziobro sobie chodzi wolno, to państwo działa tylko teoretycznie. 

A na jakiej podstawie prawnej mają go zatrzymać w Belgii? Przypominam, że nie ma jeszcze ENA.

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli kapiszonik. Cały rynek zgodnie krytykował projekt ustawy. 

No właśnie niekoniecznie kapiszonik

Opublikowano

@GordonLameman masz kolejny przykład na tą "świetną" służbę zdrowia na którą państwo okrada mnie na 10000zł rocznie (po polskim ładzie):

https://jastrzabpost.pl/kazik-staszewski-trafil-do-szpitala-tuz-przed-koncertem-kult-podjal-trudna-decyzje,7228929636002752a

Nawet Kazika tak zoperowali, że chłop ma zagrożenie życia... Ciekawe co się dzieje ze zwykłymi ludźmi... To pytanie retoryczne bo o moim nieżyjącym tacie już pisałem.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

@GordonLameman masz kolejny przykład na tą "świetną" służbę zdrowia na którą państwo okrada mnie na 10000zł rocznie (po polskim ładzie):

https://jastrzabpost.pl/kazik-staszewski-trafil-do-szpitala-tuz-przed-koncertem-kult-podjal-trudna-decyzje,7228929636002752a

Nawet Kazika tak zoperowali, że chłop ma zagrożenie życia... Ciekawe co się dzieje ze zwykłymi ludźmi... To pytanie retoryczne bo o moim nieżyjącym tacie już pisałem.

Ja pamiętam moje zdziwienie gdy poszedłem do szpitala, a lekarz z kilkudziesięcioletnim stażem na ortopedii nie chciał/nie potrafił  „czytać" zdjęcia rezonansu. Dałem mu płytę, a on powiedział, że bez opisu niestety nic mu to nie da i odesłał mnie z kwitkiem. 

Jak poszedłem prywatnie do mojego obecnego lekarza prowadzącego to na opis nawet nie spojrzał, bo stwierdził, że zawsze jakieś głupoty tam popiszą i się to do niczego nie nadaje. Jak mu powiedziałem o tym lekarzu ze szpitala to cisnął bekę przez całą wizytę. Tak samo w sportoklinik jak byłem, pokazałem lekarzowi USG i opis od lekarza ortopedy, to powiedział, że takich wariatów powinni zamykać w psychiatryku a nie dopuszczać do ludzi. 

Opublikowano

@nozownikzberlina specjalistą z zakresu medycyny nie jestem, ale mój lekarz POZ też bez opisu nie chciała i powiedziała mi, że po prostu chce mieć profesjonalny opis. Lekarze POZ to są lekarze ogólni i akurat szczegółowo mogą nie wiedzieć. Mojego tatę leczył wcześniej lekarz prywatny co się niby na wszystkim znał. Brał gruby hajs. Polecony przez znajomych gdzie wszystkim wszystko doradzał, a w przypadku mojego taty chyba popełnił błąd. Tak więc różnie to bywa i nie zawsze jest wyłącznie kwestia prywatny czy na NFZ. Choć przyznaję, że miałem osobiście kontakt z lekarzami specjalistami z NFZ i to był jakiś koszmar - podejście do pacjenta, czas itp. Są tysiące opinii, że ten sam lekarz na NFZ to jest gbur co chce jak najszybciej załatwić sprawę, a jak prywatnie to człowiek do rany przyłóż - dosłownie i w przenośni. Ja mam szczęście bo moja lekarka na NFZ to jest bardzo dobry lekarz, tylko kariery prywatnie nie zrobi właśnie przez charakter bo ona po prostu mówi co robić i nie znosi żadnego sprzeciwu. Generalnie z charakteru nie jest super miła :) 

Opublikowano (edytowane)

Za każdym razem gdy rejestruję się do lekarza na NFZ gdy widzę jego oceny w internecie, bo czasem to się udaje, to jego oceny nie przewyższają 2, a najczęściej ledwo przekraczają 1.

I za charakter bucowaty, arogancki, pasywno-agresywny, sarkastyczny i za brak wiedzy i jakiegokolwiek rozwoju, za brak chęci wypisywania recept nawet jak są potrzebne, badania najlepiej wcale i tak dalej. Takie dawanie kłód pod nogi, by pokazać kto tu rządzi. Do tego błędne diagnozy, dziwne leczenie (często nieskuteczne, a drogie), namawianie mimo wszystko na przyjście prywatnie jak prowadzą dwa gabinety, a nawet czasem reklamują ulotkami dziwne suple jakby mieli ukryte współprace. Z dentystami to samo - narzekania, że brak znieczulenia, nie umieją, plomby wypadają po 3 miesiącach itd.

Po prostu na NFZ i szczególnie w mniejszych miejscowościach zostali sami najgorsi lekarze. Strach również trafić do szpitala w tych czasach, a tam też braki personelu i pielęgniarki albo nie mają jak obsłużyć każdej sali, albo również są olewające - prace w końcu mają i nie ma kto ich zastąpić, więc się panoszą jak królewny. Rozmowa z lekarzem też często nie istnieje, on nie ma czasu, chęci, nie umie nic wytłumaczyć albo nie chce. Oni wyznają zasadę że pacjent jest za głupi by zrozumiał, jak dopytuje to tylko irytuje, a jak coś nie wychodzi z wyników to od razu symulant i... też irytuje. Nie nadają się do pracy z ludźmi ani trochę, empatia zerowa, a mniemanie o sobie wygórowane.

No ale jak się tak zarabia, ma się kilka lux samochodów, mieszkań i uważa się że jest się najważniejszym w kraju, bo "ratuje się życie" i "ma się wykształcenie", to tak jest.

Z badaniami też często jest ciężko, bo potrafią choćby to proste USG skierować do miejscowości gdzie nie ma dobrego dojazdu komunikacją miejską i np. zamiast podlegać pod najbliższe miasto powiatowe, np. z dostępnym szpitalem, to umowę mają dalej na jakiejś pseudo wiosce.

Sam musisz być burżuj by dać radę, a chory ma z tym jednak gorzej, bo mniejsze możliwości rozwoju, mniejsza mobilność, a jednak większe koszta przez chorowanie.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
7 godzin temu, hubio napisał(a):

Widzę, czemu nie zrobiłeś kariery w prawie. Ciągle bijesz w chochoła którego sam stworzyłeś i nie rozumiesz co inni piszą.

Nikt tutaj nie pisze że system ochrony zdrowia działa świetnie czy nawet dobrze. Ale to nie zmienia faktu, że potrzebuje finansowania - z naszych składek.

Twoje ustawiczne narzekanie na poziom obsługi nie ma nic wspólnego z kwestią finansowania i podwyższania składek. 

Czy system działa źle? Tak.

czy jest niedofinansowany? Tak.

Czy brak finansowania załatwi sprawę? Nie.

Zacznij myśleć logicznie. Może masz gdzieś jeszcze podręcznik do logiki.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Widzę, czemu nie zrobiłeś kariery w prawie. 

A może skończ z tą pasywno - agresywną postawą wobec mnie i docinkami personalnymi? Bo mnie chłopie nie znasz, nic o mnie nie wiesz, ale oceniasz. Nie zrobiłem kariery w prawie bo nie chciałem uczestniczyć w tym bagnie. To jest państwo z kartonu, a nie państwo prawa. Liczy się jakiego sędziego znasz, prokuratora i adwokata i kto z kim pije, a nie dochodzenie do prawdy. W teorii system dobry, ale akurat w tym chorym kraju lepszy byłby model amerykański z ławą przysięgłych. Zrezygnowałem z prawa na rzecz biznesu bo chciałem. Ale jak działałem - owszem kariera stała przede mną otworem. Byłem bardzo chwalony i nagradzany. Więc skończ z tymi wycieczkami personalnymi bo dyskutujemy nie o nas tylko o problemach.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, hubio napisał(a):

A może skończ z tą pasywno - agresywną postawą wobec mnie i docinkami personalnymi? Bo mnie chłopie nie znasz, nic o mnie nie wiesz, ale oceniasz. Nie zrobiłem kariery w prawie bo nie chciałem uczestniczyć w tym bagnie. To jest państwo z kartonu, a nie państwo prawa. Liczy się jakiego sędziego znasz, prokuratora i adwokata i kto z kim pije, a nie dochodzenie do prawdy. W teorii system dobry, ale akurat w tym chorym kraju lepszy byłby model amerykański z ławą przysięgłych. Zrezygnowałem z prawa na rzecz biznesu bo chciałem. Ale jak działałem - owszem kariera stała przede mną otworem. Byłem bardzo chwalony i nagradzany. Więc skończ z tymi wycieczkami personalnymi bo dyskutujemy nie o nas tylko o problemach.

To naucz się czytać ze zrozumieniem. I jak mnie wywołujesz to 3 razy upewnij się, czy rozumiesz moje stanowisko. Bez tego nawet nie próbuj mnie oznaczać :)

Kilka wypowiedzi wyżej pisałem że lekarze to najbardziej skorumpowana grupa zawodowa w Polsce a ty wyskakujesz do mnie jakbym ich bronił. Ogarnij się. Albo nie pisz do mnie.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Fatality napisał(a):

a czy jak ktos straci prace w wyniku tego, ze jego obowiazki przejmie AI to też może liczyć na kilka lat płatnego urlopu i prawie 200k na rękę?

Nóż się w kieszeni otwiera

nie. dla zwykłego robaka jest kop w dupę xDDD

14 minut temu, huudyy napisał(a):

co jest dziwnego w prywatyzacji kopalń? Nie rozumiem.

przecież ciągle przynoszą straty to co to za biznes 

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Fatality napisał(a):

a czy jak ktos straci prace w wyniku tego, ze jego obowiazki przejmie AI to też może liczyć na kilka lat płatnego urlopu i prawie 200k na rękę?

Nóż się w kieszeni otwiera

Twój zawód to tylko praca, ot codzienność.

Zawód górnika to coś więcej, to transcendencja, spotkanie z Panem Bogiem i bezpieczeństwo energetyczne. 
to nie to samo!

:E 

• Like 1
  • Haha 1