Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, hubio napisał(a):

Przecież oni doskonale to widzą i nawet nagłaśniają nawet.

Nie odczepią bo mimo, że wiedzą jaki mamy skarb w sensie takich imigrantów, których zazdrości nam cała Europa to budują sobie kapitał polityczny wbrew polskiej racji stanu. (...)

I to znakomicie pokazuje jakimi debilami są ich wyborcy. Mają się za patriotów a szkodzą jak nikt inny. 

Powinni codziennie w telewizji transmitować spacer ulicami Londynu czy Berlina, żeby ci idioci zobaczyli jak wygląda czarna imigracja. 

Ogólnie w Berlinie czy Wiedniu jest syf jak cholera, ale Londyn to jest Mordor. 

Rozmawiałem z gościem, który przestał jeździć do pracy metrem bo facet, który siedział obok niego odciął sobie na żywca palec. Nożem. Jaki miał kolor skory? Wiadomo. Pewnie był nafurany czy coś. 

1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

A to nie wiedziałem!

Udostępniony obrazek.png

:hihot:

:E

Nie to miałem na myśli. 

Opublikowano
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zupełnie poważnie - uważam, że to jest pasożytnictwo. Moim zdaniem każdy powinien mieć chociaż dwójkę dzieci. 

Ojj kolego tu się chyba za bardzo rozpędziłeś... Wychowanie dzieci i rodzina to cały zespół różnych czynników psychologicznych, uczuciowych i osobistych, a nie kwestia społeczno-polityczna :) Ja np. bardzo lubię dzieci, ale życie tak się ułożyło, że nie mam. Choć bardzo zajmuję się bratanicą jak to ma jakieś znaczenie... :) 

W każdym razie nie można mówić, że brak dzieci to pasożytnictwo bo np bezdzietna lekarka, która uratowała 1000 osób jest też pasożytem? albo co z tego, ze ktoś ma 4 dzieci ale to patologia (co zresztą przy tej ilości niestety zdarza się dosyć często) i taka patologiczna rodzina nie generuje wcale obywateli płacących podatki tylko utrzymanków szpitali i zakładów karnych - osoby matematycznie będące obciążeniem społeczeństwa na które trzeba płacić?

Naprawdę to przesada sprowadzać kwestie posiadania dzieci do funkcji społecznej. A rodzice dzięki PiS i tak mają od 10 lat bonusy w postaci 500+/800+ więc są już premiowani. Niech jednak każdy będzie szczęśliwy i żyje jak chce bez jakiś presji na posiadanie czy nie posiadanie dzieci.

Opublikowano
14 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

A Gordon dopiero zaczął, więc nie ma powodu, żeby go krytykować. Nożownik ma zero, to jest dopiero wstyd, bo na jego emeryturę będą musiały pracować dzieci innych ludzi, być może nawet tych znienawidzonych imigrantów. Zupełnie poważnie - uważam, że to jest pasożytnictwo. Moim zdaniem każdy powinien mieć chociaż dwójkę dzieci. 

czyli ja jestem szkodnikiem i pasożytem, bo system emerytalny ma projektowo wpisaną nieuniknioną zapaść? 

buahahah nieźle! 

jak bomble podrosną to im koniecznie przedstaw tę swoją wizję, jak działa system emerytalny, co będzie się działo z ich pieniędzmi oraz ile dzieci będą musiały mieć żeby nie być pasożytami i szkodnikami w ocenie tatuśka : D

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, hubio napisał(a):

Ojj kolego tu się chyba za bardzo rozpędziłeś... Wychowanie dzieci i rodzina to cały zespół różnych czynników psychologicznych, uczuciowych i osobistych, a nie kwestia społeczno-polityczna :) Ja np. bardzo lubię dzieci, ale życie tak się ułożyło, że nie mam. Choć bardzo zajmuję się bratanicą jak to ma jakieś znaczenie... :) 

W każdym razie nie można mówić, że brak dzieci to pasożytnictwo bo np bezdzietna lekarka, która uratowała 1000 osób jest też pasożytem? albo co z tego, ze ktoś ma 4 dzieci ale to patologia (co zresztą przy tej ilości niestety zdarza się dosyć często) i taka patologiczna rodzina nie generuje wcale obywateli płacących podatki tylko utrzymanków szpitali i zakładów karnych - osoby matematycznie będące obciążeniem społeczeństwa na które trzeba płacić?

Naprawdę to przesada sprowadzać kwestie posiadania dzieci do funkcji społecznej. A rodzice dzięki PiS i tak mają od 10 lat bonusy w postaci 500+/800+ więc są już premiowani. Niech jednak każdy będzie szczęśliwy i żyje jak chce bez jakiś presji na posiadanie czy nie posiadanie dzieci.

Trochę mieszasz dwa różne tematy. Pisząc to co napisałem patrzę na problem z perspektywy całego społeczeństwa. Jasne, że bezdzietna lekarka może zrobić więcej dobrego niż niejeden rodzic, ale to nie zmienia faktu, że jeśli większość ludzi nie będzie miała dzieci, to za jakiś czas po prostu zabraknie ludzi do pracy, płacenia podatków i utrzymywania emerytur czy służby zdrowia. To jest kwestiazwykłej demografii. Tak samo argument o patologicznych rodzinach niczego nie zmienia. Patologia zawsze była i będzie, ale jest wyjątkiem, a nie normą. Nie można na tej podstawie wyciągać wniosków o wszystkich rodzinach.

Oczywiście są osoby, które nie mogą mieć dzieci albo życie im się tak ułożyło. Ale jest też mnóstwo ludzi i par, które po prostu nie chcą rezygnować z wygodnego życia, podróży, świętego spokoju czy wydawania pieniędzy na siebie. Są też tacy, którzy nie wkładają żadnego wysiłku w zbudowanie trwałego związku i rodziny. To ich wybór i mają do niego prawo, ale nie udawajmy, że takie decyzje nie mają żadnych konsekwencji dla reszty społeczeństwa.

No i są ludzie toksyczni, egoistyczny, narcystyczni, mizoginii itp, którzy może i chcą mieć dzieci, chcą mieć partnerki ale nic z tego ostatecznie nie wychodzi, bo dla nich "ja" jest ważniejsze niż związek i rodzina. 

Dlatego nadal uważam, że z punktu widzenia państwa i przyszłości społeczeństwa najlepiej, gdy rodzina ma przynajmniej dwójkę dzieci, nie zgadzam się z udawaniem, że demografia nie jest czymś bardzo ważnym. 

Tym bardziej młody, silny i zdrowy patriotą jest zwykłym trollem, jeśli nie ma dzieci bo te są kluczowe dla przetrwania kraju i dla zachowania tradycji i kultury. 

Jak wpuścimy miliony przybyszów z Afryki to oni przywiozą swoją tradycję i kulturę. 

17 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

czyli ja jestem szkodnikiem i pasożytem, bo system emerytalny ma projektowo wpisaną nieuniknioną zapaść? 

buahahah nieźle! 

jak bomble podrosną to im koniecznie przedstaw tę swoją wizję, jak działa system emerytalny, co będzie się działo z ich pieniędzmi oraz ile dzieci będą musiały mieć żeby nie być pasożytami i szkodnikami w ocenie tatuśka : D

Nie zrozumiałeś (jak zwykle). Nie krytykuję ludzi za to, że system jest wadliwy. Krytykuję zdrowych ludzi, którzy świadomie nie chcą mieć dzieci, a później liczą, że cudze dzieci będą finansować ich emeryturę. To dwie różne rzeczy. Wychowanie moich dzieci zostaw mi, ty nie masz o tym pojęcia. 

17 minut temu, hubio napisał(a):

A wracając do Ukraińców tu prawa strona ma idelany przykład na nagłaśnianie gdzie Ukrainiec popełnił przestępstwo z przyczyn narodowościowych. I momentalnie służby zareagowały i wywalamy go z miejsca z Polski:

https://wiadomosci.wp.pl/skandaliczne-zachowanie-ukrainca-w-tle-wolyn-i-obchody-rocznicy-7308052026328129v

Już to wkleiłem. To jest piękny przykład tego, że przestępstw Ukraińców nikt nie ignoruje. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano

Co do zachwytu nad Ukraińskimi przybyszami to po części się zgadzam, ale z jednym zastrzeżeniem, żeby nie powielać błędów II RP konieczna jest ich asymilacja, tak żeby ich dzieci były Polakami, a nie Ukraińcami w Polsce.

Opublikowano
3 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Co do zachwytu nad Ukraińskimi przybyszami to po części się zgadzam, ale z jednym zastrzeżeniem, żeby nie powielać błędów II RP konieczna jest ich asymilacja, tak żeby ich dzieci były Polakami, a nie Ukraińcami w Polsce.

To nawet nie jest zachwyt a pragmatyzm. Albo oni albo Afryka, Pakistan czy Kolumbia. 

Asymilacja jest kluczowa, na pewno by w tym pomogło dobre ich traktowanie, bo teraz Polacy robią dużo, by Ukraińcy czuli się tutaj jak ludzie najgorszego sortu. 

Opublikowano

Nie do konca sie zgodze, ze Afryka, Pakistan czy Kolumbia.

Polska sie staje bardzo atrakcyjnym miejscem dla rodowitych europejczykow. Wiecej moich zagranicznych znajomych sie przeprowadza do Polski, niz polskich znajomych wyprowadza w ciagu ostatnich 5 lat. Jasne, to nie sa osoby pracujace za minimalna, ale wlasnie ceniace sobie to, ze w Polsce nie ma jeszcze syfu.

Opublikowano
14 minut temu, Mar_s napisał(a):

To się nigdy nie uda przez zaszłości historyczne. Jakaś część może się zasymiluje, ale będzie też jakaś część ludzi pokroju Szeptyckiego, Kowala, czy Mirona Sycza, który sam przyznał, że ojciec przekazywał mu nienawiść do Polski.

Opublikowano
7 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Nie do konca sie zgodze, ze Afryka, Pakistan czy Kolumbia.

Polska sie staje bardzo atrakcyjnym miejscem dla rodowitych europejczykow. Wiecej moich zagranicznych znajomych sie przeprowadza do Polski, niz polskich znajomych wyprowadza w ciagu ostatnich 5 lat. Jasne, to nie sa osoby pracujace za minimalna, ale wlasnie ceniace sobie to, ze w Polsce nie ma jeszcze syfu.

Dane z zeszłego roku.

https://www.money.pl/gospodarka/cudzoziemcy-w-polsce-nie-tylko-ukraincy-na-rynku-pracy-przybywa-obywateli-tych-krajow-7127223423912736a.html

"Największe grupy stanowią obywatele:

Ukrainy – 794 tys. 116,

Białorusi – 135 tys. 702,

Gruzji – 26 tys. 588,

Indii – 22 tys. 616,

Mołdawii – 14 tys. 934,

Kolumbii – 14 tys. 768,

Filipin – 14 tys. 610,

Rosji – 12 tys. 162,

Wietnamu – 10 tys. 573,

Turcji – 9808."

To o czym piszesz to jest kropla w morzu potrzeb a będziemy potrzebować więcej imigrantów niż teraz.

Wiem, że są tutaj pracownicy z innych krajów, sam pracuję z Brytyjczykiem. Problem jest taki, że to nie jest tania siła robocza i jest ich bardzo niewielu. 

3 minuty temu, Winter napisał(a):

To się nigdy nie uda przez zaszłości historyczne. Jakaś część może się zasymiluje, ale będzie też jakaś część ludzi pokroju Szeptyckiego, Kowala, czy Mirona Sycza, który sam przyznał, że ojciec przekazywał mu nienawiść do Polski.

Nie zgadzam się. Znam wielu Ukraińców od lat, normalni ludzie mają w nosie takie rzeczy. Żyjesz przekazem z mediów społecznościowych. Wyjedź z Holandii, przyjedź do Polski i zobacz jak to wygląda. 

Jak już są tacy co rzeczywiście tak nienawidzą Polski to nie będą chcieli się osiedlać tutaj na stałe, wychowywać swoich dzieci itp, oni pojadą gdzie indziej. 

Zaszłości historyczne na poziomie uniemożliwiającym asymilację to jest problem prawakow. Mam dwoje dzieci w wieku szkolnym, już w każdej klasie są Ukraińcy, mówią po polsku, piszą po polsku, myślą po polsku i mają w dupie wołyń, w dorosłym wieku w ogóle nie będą pamiętać Ukrainy ale jeden naziol z drugim stwierdzi, że to się nie uda bo historia 😁

Get real.

Opublikowano

Nie zgadzam się. Znam wielu Ukraińców od lat, normalni ludzie mają w nosie takie rzeczy. Żyjesz przekazem z mediów społecznościowych. Wyjedź z Holandii, przyjedź do Polski i zobacz jak to wygląda. 

Jak już są tacy co rzeczywiście tak nienawidzą Polski to nie będą chcieli się osiedlać tutaj na stałe, wychowywać swoich dzieci itp, oni pojadą gdzie indziej. 

Zaszłości historyczne na poziomie uniemożliwiającym asymilację to jest problem prawakow. Mam dwoje dzieci w wieku szkolnym, już w każdej klasie są Ukraińcy, mówią po polsku, piszą po polsku, myślą po polsku i mają w dupie wołyń, w dorosłym wieku w ogóle nie będą pamiętać Ukrainy ale jeden naziol z drugim stwierdzi, że to się nie uda bo historia 😁

Get real.

Ja już ten przekaz słyszałem wielokrotnie w temacie samego Bandery. Oni o nim nigdy mieli nie słyszeć lub się nie uczyć, aż tu nagle jednak okazało się, że jest całkowicie odwrotnie. Poza tym napisałeś to, jakby tylko w Polsce byli ludzi o prawicowych poglądach. Wśród Ukraińców z powodu wojny znajdziesz ich więcej i to pewnie o skrajnie prawicowych poglądach. Połącz kropki, dlaczego Zełeński buduje panteon w Kijowie.

Opublikowano

Największy coming out w historii. Ta słynna strona Żelazna Logika, i im podobne prowadzone przez tak śliskiego gościa który jest otwartym gejem, a mimo wszystko dla lajków i kasy potrafił robić wszystko. Przypadek podobny jak 300k ludzi którzy są związani z lewicą, razemkami, ale zagłosowali na prawicę i Nawrockiego :E No faktycznie, myślozbrodnia ale tylko na własnym umyśle.

A druga sprawa to KAS miał co robić. Tona papierów pewnie jeśli 250 zawiadomień poszło do prokuratury. Ale ponownie, przecież oni nic nie robią i gdzie te 100 pomysłów :E 

Opublikowano

Nie no, ma sens. Przyjechać do Polski, wysłać dzieci do polskich szkół, budować życie w Polsce i jednocześnie uczyć te dzieci nienawiści do Polski 👍 

Wiadomo, że i tam trafią się naziole, ale jeśli nienawidzą Polski to nie mają powodu by tu jechać. Panteon? Może mieć wiele powodów by to robić, to byłaby zbyt długa dyskusja. Pewnie i jakieś spier&$*$ne łby kochające UPA, banderę i Szuchewycza się tu trafiać, ale nigdy nie będzie tak, że wszyscy imigranci będą w porządku. Po tym co widziałem w Europie zachodniej wciąż wolę Ukraińców. Jak już pisałem - znam wielu, z niektórymi pracowałem, z niektórymi się już nawet przyjaźnię, moje dzieci mają w szkole kolegów i koleżanki z Ukrainy i nie ma wśród nich upowców. Get real. 

5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Największy coming out w historii. Ta słynna strona Żelazna Logika, i im podobne prowadzone przez tak śliskiego gościa który jest otwartym gejem, a mimo wszystko dla lajków i kasy potrafił robić wszystko. Przypadek podobny jak 300k ludzi którzy są związani z lewicą, razemkami, ale zagłosowali na prawicę i Nawrockiego :E No faktycznie, myślozbrodnia ale tylko na własnym umyśle.

Zero zdziwienia, że politycy to dziwki i że prawica wyciera sobie mordę Bogiem. Jeśli ktoś myśli, że im na nas zależy to jest skończonym debilem. 

Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jak już pisałem - znam wielu, z niektórymi pracowałem, z niektórymi się już nawet przyjaźnię, moje dzieci mają w szkole kolegów i koleżanki z Ukrainy i nie ma wśród nich upowców. Get real. 

nie żeby coś, ale taka sama narracja była w tych wszystkich europejskich krajach które wymieniasz jak wpuszczali przybyszów, nawet przecież nie tak dawno w Polsce Donald Tusk ogłaszał, że na granicy to są tylko biedni ludzie szukający miejsca na ziemi, a ohydne prawaki robią tylko propagandę :)

Opublikowano
20 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie żeby coś, ale taka sama narracja była w tych wszystkich europejskich krajach które wymieniasz jak wpuszczali przybyszów, nawet przecież nie tak dawno w Polsce Donald Tusk ogłaszał, że na granicy to są tylko biedni ludzie szukający miejsca na ziemi, a ohydne prawaki robią tylko propagandę :)

Nie żeby coś, ale my już mamy kilkaset tysięcy Ukraińców w Polsce, mam ich wśród znajomych, regularnie ich widuję w sklepach, na stacjach benzynowych, nad jeziorem, mijają mnie na chodnikach, uczą się w szkole z moimi dziećmi, korzystałem z usług ukraińskich budowlańców, byłem u dentysty z Ukrainy a w zeszłym roku w zespole, który mnie operował w szpitalu była ukraińska anestejzjolożka, niedawno korzystałem z usług ukraińskiego pet sittera, Ukraińcy wielokrotnie przywozili mi żarcie czy wozili tyłek uberem. Czy mam do nich jakieś zastrzeżenia? Nie. 

Dla kontrastu - wystarczy raz pojechać do Londynu, trochę pospacerować i przejechać się metrem by mieć absolutnie dość przybyszów z Afryki. A powoływanie się na słowa Tuska to jedna z głupszych rzeczy jakie można zrobić. 

Opublikowano

Naprawdę nie chcę być niemiły, więc grzecznie zapytam - czy przypadkiem nie zauważyłeś, że Tusk jest zakłamanym populistą?

Populizm to jego najmniejsza wada. Największa to bycie ciągłym popychadłem.