Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Mar_s napisał(a):

Tak, tylko umowa z Ukrainą nie ma żadnego sensu, bo tego typu umowy powinny być obustronnie korzystne, tutaj korzyść może być tylko w jedną bo emerytura u nich to średnio 300 zł z groszami.

Ale większość takich umów nie ma sensu, bo chociażby opierają się na niekorzystnych kursach walutowych i ogólnie są z biedniejszymi krajami. 

41 minut temu, Mar_s napisał(a):

Ps. Wątpię żeby gość rzucił się na trzech Ukraińców, poza tym tego typu wydarzeń było ostatnio sporo.

Ale nie ważne. Oczekiwałeś symetrii w działaniu, więc zastanawiam się dlaczego tu nie pada pytanie kto zaczął. @nozownikzberlina to samo. Czemu tam mieliście spinę o to że nikt nie pytał czy gość był sprowokowany czy nie, a tutaj nie dociekacie od czego zaczęła się sytuacja? A ponoć poszło o kobietę.

33 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie spodziewałem się innej reakcji po forumowych sługusach narodu Ukraińskiego 

W sumie też nie powinienem oczekiwać konsekwencji w działaniu i niezaprzeczaniu własnym słowom po prawicowym nacjonaliście...

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Ale nie ważne. Oczekiwałeś symetrii w działaniu, więc zastanawiam się dlaczego tu nie pada pytanie kto zaczął. @nozownikzberlina to samo. Czemu tam mieliście spinę o to że nikt nie pytał czy gość był sprowokowany czy nie, a tutaj nie dociekacie od czego zaczęła się sytuacja? A ponoć poszło o kobietę.

tam masz sprzeczkę słowną a tu masz trupa, nie widzisz żadnej różnicy?

W sumie też nie powinienem oczekiwać konsekwencji w działaniu i niezaprzeczaniu własnym słowom po prawicowym nacjonaliście...

btw z dwojga złego lepszy nacjonalista niż sprzedawczyk, sługus kolaborant

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Czemu tam mieliście spinę o to że nikt nie pytał czy gość był sprowokowany czy nie, a tutaj nie dociekacie od czego zaczęła się sytuacja? A ponoć poszło o kobietę.

Dociekać to się powinno głównie tego jakie napastnicy i ofiary miały ilości alkoholu we krwi... Bo tu nie chodzi ani o Polaków ani Ukraińców tylko o facetów z przerostem ego "co staną w obronie kobiety" A im bardziej pijani tym mniej hamulców. Obrzydliwe jest wykorzystywanie tego przez polityków do podsycania kwestii narodowych.

Kwestie narodowe są wyłącznie w sytuacji jak Ukrainiec by zaatakował kogoś za to, że jest Polakiem i na odwrót. I sytuacja z typkiem z MPK to kwestia przestępstwa z przyczyn narodowościowych. Ale jakieś przestępstwa innego typu nie mają związku. Choć oczywiście obecnie w Polsce doszło do tego, że każdy kontakt i spięcie z Ukraińcem momentalnie może powodować +3 do agresji tylko dlatego, że to Ukrainiec. Pijanemu niewiele potrzeba.

Znajdźcie mi przypadek (to do tych co są fanatykami brauna), że jakiś niesprowokowany Ukrainiec pobił Polaków za to wyłącznie, że są Polakami i o nic innego nie chodziło.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Edit: dobra, olać. Mam to totalnie gdzieś, nie pozwolę się tylko obrażać, tym bardziej że przez tyle wpisów też starałem się nie używać obelg, a napisanie prawicowy nacjonalista i odniesienie się do oczywistego podejścia względem takich poglądów obelgą nie jest, jest tylko opisaniem postawy, bez użycia słów obraźliwych. Użycie słów jakie padły w odpowiedzi do mojego wpisu obraźliwymi już można nazwać, nie będę dawał się prowokować, gdy ktoś nie ma argumentów na zaprzeczanie samemu sobie i temu czego wymagał jeszcze 2 dni temu.

Edytowane przez LeBomB
zmieniam, nie będę się jednak przerzucał obelgami, nie upadłem tak nisko jak ten temat...
Opublikowano

Ale to od zawsze było wiadomo, że prawicowcy i populiści mają gigantyczną hipokryzję i podwójne standardy, a fakty dobierają pod tezę... Jak pisałem - sprawa kryminalna - pewno jakaś zaczepka słowna, bójka i "o kobietę" nie ma znaczenia narodowościowego lub ma ale w drugą stronę, że to podsyciło agresję ofiar. Może oczywiście też być tak, że ci Ukraińcy pijani zaatakowali, ale to wciąż nie ma związku z kwestiami napaści na tle narodowościowym.

Oczywiście jak wiele razy już pisałem kary dla wszystkich naszych gości którzy popełniają przestępstwo na naszych obywatelach powinny być karane najsurowiej jak się da. A ja nawet uważam, że powinni mieć prawnie zwiększone kary. Ale równocześnie surowe kary powinny być dla Polaków atakujących zwykłych Ukraińców. Po prostu zło to zło i tyle.

Opublikowano

Ale odlatujecie. Czyli każdy kto zwraca uwagę, że z tematu zwyzywanej dziewczynki media robią aferę na cały kraj kilkudniową gdy jest wiele bardziej tragicznych w skutkach ataków w drugą stronę i media milczą to już od razu fan Brauna i Ruska onuca? 

Opublikowano (edytowane)

@nozownikzberlina No tak, lepiej być przecież okłamywać i zaprzeczać samemu sobie. 

Teraz mówisz o słownej sprzeczce, a sam w kontrze do niej dawałeś linki do pobić i innych przestępstw i wymagałeś żeby wskazać kto zaczął i jaka była przyczyna.

Po prostu jak wpiszę w wyszukiwarkę, to mi wyskakują tylko ciężkie przestępstwa dokonywane przez Ukraińców. Oni się nie bawią w jakieś wyzwiska jak ten dziadek.

@nozownikzberlina 

Nie, ja dociekam w tym momencie jak daleko wybija prawicowy poziom hipokryzji, bo w jednej sprawie: "ważne kto zaczął!", a w drugiej sprawie już nie istotne co doprowadziło do tragedii, tylko od razu nakierowanie na skutek.

No a nie ważne kto zaczął? Jak kogoś zabijesz z kolegami, nawet na własnym podwórku, to nikt się nie będzie pytać kto zaczął, zwłaszcza jak sprawa jest ewidentna.

@nozownikzberlinaTylko znów mamy temat na tle narodowościowym i nagle przyczyna przestała być ważna. Jakby to było na odwrót, to znów byłoby "dociekanie przyczyny". Wyłącznie o ten poziom hipokryzji i zaprzeczania własnym wartościom mi chodzi. Skoro ktoś wymaga symetryzmu który działa w jedną stronę, to już nie jest symetryzm i tego tak nie nazywajmy. 

Generalnie problem jest taki, że w mediach jest grzany ten temat jakby ten dziadek zabił te dziewczyny. Za to jak co tydzień można przeczytać, że Ukrainiec kogoś zatłukł albo nachlany pobił jakąś babę, to jakoś nie słychać tych wszystkich krzyków w mediach ani na tym forum.

No to gdzie ten symetryzm? 

edit: zresztą sam magicznie nie jesteś aktywny jak są takie historie przedstawiane, a krzyczysz o symetryzmie. 

obraz.png.263aa982f0dd07f43adde2f7ee312d49.png

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Winter napisał(a):

Aż przykro było czytać, jak atakujecie tego biednego @Mar_s. Ale najpierw muszę sobie z rana jakąś dobrą rybkę zamówić.

Do trzech razy sztuka, witamy ponownie XD 

3 ukrow co napadło I zatłukło polaka zostali zatrzymani

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/brutalne-pobicie-pary-w-bytowie-36-latek-zmarl-w-szpitalu-sa-zatrzymania/ljyqj48

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Tak sobie wertuję na szybko poprzednie strony i tu patoprawica, tam patoprawica. Owszem, te oszołomy od Brauna to jest jakiś kosmos, ale jednak z drugiej strony są ludzie wierzący, że Abdul płynął 6 dni gdzieś na Bugu.

Opublikowano
13 minut temu, Mar_s napisał(a):

a ja mam wywalone

Widać XDDD 

5 minut temu, Winter napisał(a):

Owszem, te oszołomy od Brauna to jest jakiś kosmos, ale jednak z drugiej strony są ludzie wierzący, że Abdul płynął 6 dni gdzieś na Bugu.

Ktoś zdziwiony, że ekstrema są ekstremalnie głupie?