Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

fajnie by było zobaczyć jakichś polityków za kratami, niestety to tylko polityczna pokazówka i nikt nigdy nie pójdzie siedzieć w kartonie

Z 6 lat do uniewinnienia raczej ciężko będzie zejść. 

Opublikowano (edytowane)

Same zatrzymania ostatnio ;) żeby coś z tego się w wyroki zamieniło...choć nie wiem czy mogę tak pisać bo z 10 albo więcej lat temu na pis głosowałem i to moja wina, że sądy działają tak, a nie inaczej :hihot: prawda?? @NotQuite

https://wiadomosci.wp.pl/bohater-afery-powodziowej-wyciagniety-z-samolotu-wiedzial-ze-po-niego-ida-7322965108553792a

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano

powiem wam, że rok 2026 jest mega obfity w afery finansowe z jednej i drugiej strony stołu politycznego, a rok się jeszcze nie zakończył de facto

jak to wszystko nie jebnie i nie będzie jakiegoś załamania w tym kartonie, to już można stąd wyjeżdżać bo lepiej na pewno nie będzie. Przekroczone zostały kolejne progi finansowych wałów a ich natężenie jest po prostu zatrważające. Praktycznie co miesiąc (jak nie co tydzień) jest coś nowego, ktoś wyłudza albo kradnie. 

Opublikowano

Ostatnie afery (Zonda/Szpital Południowy) ładnie pokazuje jak zmieniła się polityka i społeczeństwo. Gdzie te czasy kiedy takie afery jak Rywina, hazardowa czy ośmiorniczki wysadzały rządy. Taki biedny Nowak poleciał za niewpisanie zegarka do oświadczenia :D

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ghostdog napisał(a):

Ostatnie afery (Zonda/Szpital Południowy) ładnie pokazuje jak zmieniła się polityka i społeczeństwo. Gdzie te czasy kiedy takie afery jak Rywina, hazardowa czy ośmiorniczki wysadzały rządy. Taki biedny Nowak poleciał za niewpisanie zegarka do oświadczenia :D

No w gruncie się zgadza, jak pis doszedł do władzy 11 lat temu, tak się właśnie zmieniło od tamtej pory. Tyle że Tusk swoich ściga via szpital południowy, afera powodziowa  

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano

A ten zegarek Nowka to była jakaś udowodniona łapówka. Tłumaczenie podobne jak dziś:

Cytat

Na jaw wychodzą kolejne szczegóły afery zegarkowej, z powodu której minister transportu Sławomir Nowak podał się do dymisji. Okazuje się, że zegarek będący własnością Nowaka kupił mu Piotr Wawrzynowicz, były działacz młodzieżówki PO - informuje "Rzeczpospolita".

Jak podał portal TVN24, z akt śledztwa wynika, że Wawrzynowicz poradził Nowakowi wybór modelu szwajcarskiej firmy i 8 marca 2011 roku kupił zegarek w sklepie koło Sejmu za pieniądze, jakie minister dostał w prezencie od żony. Na poparcie tej wersji jest jednak tylko relacja ministra, jego żony i Wawrzynowicza.