Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, voltq napisał(a):

Konfederacja to partia która miała najmniejsza ilość głosowań razem z PiSem i najwięcej razy była przeciw PiS 

https://konkret24.tvn24.pl/polityka/czarzasty-w-95-procentach-glosowan-ustaw-wszystkie-partie-glosuja-z-pis-statystyki-nie-potwierdzaja-ra1065045-ls5790634

O batozeniu gejów nic nie słyszałem 

O zakazie rozwodów mówił mentzen co jest dla mnie idiotyczne , w ogóle nie powinno być małżeństw państwowych tylko religijne lub świeckie związki partnerskie i żadnych przywilejów dla tych związków czy małżeństw 

Bosak i mentzen to politycy a skoro większość zadeklarowała się chrześcijanami a najwięcej jest katolików wg spisu powszechnego to wynika z logiki że nie mogą bić w szeroko rozumiane chrześcijaństwo 

https://www.google.com/amp/s/www.wprost.pl/amp/11411926/spis-powszechny-pokazal-ilu-jest-katolikow-widac-zmiane.html

W Polsce nigdy nie było patriarchatu, akurat religie chrześcijańskie są bardzo pozytywnie nastawione do kobiet to religia islamu uważa kobiety za rzecz którą możesz np wymienić na owce a judaizmu uważa "nieżydow" gojów za zwierzęta 

Czyli tak nakazuje religia ale islamu i judaizmu 

Logika , rozum , myślenie , fakty bez krzyków i awantur szukanie punktów wspólnych a nie podziałów bo jak tak dalej pójdzie to Putin nie będzie musiał nic robić Europa sama się wykończy 

Nie mów ty takich rzeczy, bo zaraz powiedzą, że jesteś konfowskim ruskim szpiegiem albo pisiorem bo tutaj przyklaskiwać można jedynie ryżemu oszustowi ewentualnie lewicy :rotfl2:

To, że konfa nie była przychylna pisowi to nie przejdzie, bo tutaj konfa jest tak samo zła jak i pis, dobra jest tylko Koalicja Imbecyli :lol2:

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, crush napisał(a):

A dalej raport zwraca uwagę, że hormony w trakcie czy przed dojrzewaniem i afirmacja to nie jest to panaceum na które próbuje się je kreować.

Ba. Mogą być szkodliwe.

Najbardziej to zalecają ostrożność, jednak nie widzę potępiania.

17 minut temu, crush napisał(a):

Ale zdezorientowany nastolatek to już nie przesada? Tam można pakować jak osiłka sterydami?

Ja nie wiem czy zdezorientowany. Nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. Są przypadki gdzie potrzeba zrobić takie rzeczy i pomogą, są przypadki że robi się to niepotrzebnie i np. wystarczyłoby odsunięcie się od toksycznych ludzi którzy zniszczyli psychikę, czy wzmocnienie samooceny.

Jednak jest to mało możliwe, bo może być toksyczny dom, czy toksyczna szkoła z której się ciężko uwolnić dzieciakowi :) 

Edytowane przez Keller
Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Ja nie wiem czy zdezorientowany.

Aha. Burza hormonów to nie wiem, ale transseksualizm to wiem.

A jest jakaś wymierna skala? Bo podawania hormonów w tym wieku już się odwrócić nie da. I co potem?

Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Aha. Burza hormonów to nie wiem, ale transseksualizm to wiem.

A jest jakaś wymierna skala? Bo podawania hormonów w tym wieku już się odwrócić nie da. I co potem?

Jakby każdy w burzy hormonów miał problemy z własną płcią to przyznałbym rację, ale jak widać to się nie dzieje u każdego, bo właśnie mózg jest inny i nie ma receptorów potrzebnych do rozwinięcia go w kierunku płci fizycznej.

Nie wiem jaka jest skala, nie mędrkuję :) jednak jeśli dzieciak ma naście już lat i całe życie jeden styl zachowań, spędzanie czasu z płcią przeciwną cały czas, nikt nim nie steruje a ono woli wszystko co płci przeciwnej i do tego CIERPI we własnym ciele, to jakiś to jest wskaźnik. Na pewno nie jeden traktorek.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Ten fragment uważam za próbę ataku, ale takiego, który to ma dla Ciebie stanowić jedynie wymówkę przed odpowiedzią na kontrargumenty, a nie atakować innych. I tak, to jest typowe wycofanie. 

Jakbyś przeczytał to co Ci odpisano, to zauważyłbyś, że nie dostałeś kontrargumentów na wszystko, a jedynie na to co ma sens do dalszej dyskusji.

Jednak w dalszej części wypowiedzi tylko potwierdzasz, że nawet nie przeczytałeś tych odpowiedzi. Zatem to też bym nazwał typowym, czyli najpierw ogłoszenie swojego poglądu, a następnie wycofanie się po spotkaniu się z jakąkolwiek krytyką. 

Ale dobra, Twoja sprawa, dla mnie temat skończony.

Ja to tu tylko zostawie

W dniu 28.12.2024 o 16:40, GordonLameman napisał(a):

@SM_M4E5TRO

Ładne masz urojenia. 

Wyżej krytykujemy rząd za ich niemoc, a ty próbujesz nam wmówić że ich wielbimy jak ty konforuskich?

Daruj sobie te urojenia. Dokształć się i możesz wtedy zacząć rozmowę z dorosłymi.

W dniu 28.12.2024 o 16:00, GordonLameman napisał(a):

Bo nie są pisem, ani konfederacja 😂

W dniu 28.12.2024 o 11:30, hwdp43 napisał(a):

Jakis nowy pisior do nas dolaczyl ? :red:

W dniu 28.12.2024 o 10:02, GordonLameman napisał(a):

O matko ale brednie. Prosto z tv republika. 
Szkoda wchodzić w dyskusję z kimś kto powtarza takie brednie.

Ot, wielce inteligencki poziom dyskusji :rotfl2:

+ na wszelkie moje FAKTY podane jako konrargumenty zostałem skwitowany że to propaganda z republiki, której osobiście ani razu w życiu an oczy nie oglądałem ( tak jak i TVN-u od dobrych 10ciu lat)

Bańka puchnie

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Problem tkwi w tym, że przez parcie na afirmację jako podstawę, właśnie tak to potrafi wyglądać.

Już mówiłem, mnie skrajności nie interesują, ani Twoje nazywanie ich wariatami, degeneratami i zboczeńcami, ani te skrajnie lewe że niektórym małym dzieciom wręcz wmuszają zmianę płci z byle powodu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Keller napisał(a):

Już mówiłem, mnie skrajności nie interesują, ani Twoje nazywanie ich wariatami, degeneratami i zboczeńcami, ani te skrajnie lewe że niektórym małym dzieciom wręcz wmuszają zmianę płci z byle powodu.

Skrajności mogą cię nie interesować, ale one istnieją, i w dalszym ciągu są to degeneraci zboczeńcy i pedofile, którzy korzystają z przykrywki kolorowego cudownego oświeconego życia

ja sie zastanawiam wogóle po co ta dyskusja

Płcie są dwie i koniec kropka. To że ktoś ma urojenia, że czuje się jak helikopter szturmowy, to powinny byc prrzez oddziały psychiatryczne leczone

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ja to tu tylko zostawie

Ot, wielce inteligencki poziom dyskusji :rotfl2:

+ na wszelkie moje FAKTY podane jako konrargumenty zostałem skwitowany że to propaganda z republiki, której osobiście ani razu w życiu an oczy nie oglądałem ( tak jak i TVN-u od dobrych 10ciu lat)

Bańka puchnie

Nie podawałeś faktów, a bzdury z tv Republika i pisowskich mediów społecznościowych.

Dodatkowo, próbujesz nam wmówić, że jesteśmy jakimiś fanatykami KO, a to bzdura. 

Pis był najgorszym co spotkało Polskę od 1990 roku. Zniszczył TK, zniszczył sądownictwo, zniszczył prokuraturę. Zmienił paradygmat rządzenia - teraz wszystkie państwowe stanowiska są łupem dla partyjnych ćwoków. 
przewalił setki milionów złotych na swoich cwokow - czy to przez fundusz sprawiedliwości czy przez stanowiska tworzone specjalnie dla ich pociotków. Zlikwidowali konkursy na stanowiska. Rozwalili finansowanie samorządów, rozpieprzyli proces legislacyjny, wszędzie wsadzali tępych, ale wiernych. Szczytem był Krzyształowicz Banas w NIK.

ostrzegałem przed tym w 2015 roku. I stało się dokładnie to.

Nikt nigdy nie zrobił z telewizji takiego ścieku jak PiS z TVP. 

powiedz mi jedno: ile masz lat? Interesowałeś się polityką przed 2015 rokiem? 

Bo wiesz - kiedyś było normalniej. Ale możesz tego nie wiedzieć/pamietac.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Skrajności mogą cię nie interesować, ale one istnieją, i w dalszym ciągu są to degeneraci zboczeńcy i pedofile, którzy korzystają z przykrywki kolorowego cudownego oświeconego życia

ja sie zastanawiam wogóle po co ta dyskusja

Płcie są dwie i koniec kropka. To że ktoś ma urojenia, że czuje się jak helikopter szturmowy, to powinny byc prrzez oddziały psychiatryczne leczone

Tak, wszyscy niehetero to pedofile. Nie czytałeś dyskusji, nie chce mi się ponawiać, tam wszystko wcześniej było opisane łącznie z badaniami i wypowiedziami seksuologa (pewnie też skrajny i też pedofil, wszyscy w zmowie przeciwko normalnym). Zresztą i tak jesteś najmądrzejszy bo masz już opinię wyrobioną, więc pogadaj sobie - ale nie graj znawcy. Gadka o helikopterze typowa na prawicy jest żenująca, obnaża tylko wasz wiek mentalny.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Tak, wszyscy niehetero to pedofile. Nie czytałeś dyskusji, nie chce mi się ponawiać, tam wszystko wcześniej było opisane łącznie z badaniami i wypowiedziami seksuologa (pewnie też skrajny i też pedofil, wszyscy w zmowie przeciwko normalnym). Zresztą i tak jesteś najmądrzejszy bo masz już opinię wyrobioną, więc pogadaj sobie - ale nie graj znawcy. Gadka o helikopterze typowa na prawicy jest żenująca, obnaża tylko wasz wiek mentalny.

Przepraszam najmocniej ale znawcy czego?

Biologii na poziomie przedszkola lub szkoły podstawowej, czy kręcenia fikołków i tworzenia genderologii?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Keller napisał(a):

Kogo ich? Autogynefilia jest pod tym samym parasolem. I tak, jest to dewiacja seksualna. Twierdzenie, że się jest 2 spirit, nonbinary, demi, fluid to albo atencja, albo choroba psychiczna.

Transseksualizm to osobna kategoria. Wiń osoby które tworzą te kretyńskie nowe flagi, że zepchnęli wszystkich w jedną grupę... Co z resztą nie podoba się sporej ilości starszych LGB. Również T ze stwierdzoną dysforią w czasach gdy nie rozdawano tego jak cukierki.

Ale już nastolatkom to nie masz żadnego oporu. Przecież to oczywiste, ze 11-14 latki są w pełni świadomi swoich decyzji.

8 minut temu, Keller napisał(a):

Tak, wszyscy niehetero to pedofile.

Oczywiście, że nie wszyscy.

Za to była statystyka zatrzymań w związku z przestępstwami seksualnymi z USA.

Zgadniesz która grupa per capita dominuje?

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, crush napisał(a):

Oczywiście, że nie wszyscy.

Za to była statystyka zatrzymań w związku z przestępstwami seksualnymi z USA.

Zgadniesz która grupa per capita dominuje?

Tak, wiem która grupa - mężczyźni.

A wiesz kto najczęściej wywołuje wojny światowe, stosuje przemoc domową i w ogóle kto najczęściej ląduje w więzieniach? Biali mężczyźni hetero.

A wiesz kto stosuje najczęściej przemoc wobec małych dzieci? Kobiety hetero.

I na podstawie tych danych co chciałbyś zrobić tym grupom społecznym? Pewnie nic. Już nie trzeba nas leczyć tak jak ich, nie? Już nie trzeba nazywać degeneratami. Dlatego te statystyki można o kant dupy rozbić.

Nie można wszystkich zrównywać, ani nawet większości. Problem przemocy jest złożony, a pedofilia nie jest związana z orientacją. orientacja pedofila to dziecko, a orientacja geja to dorosły gej mężczyzna. I on nikogo nie krzywdzi swoim istnieniem. A jak nie krzywdzi, to się zostawia w spokoju. Bierze się za tych którzy naprawdę coś złego robią i są na to dowody. Orientacja na nic dowodem nie jest.

Wy na prawicy jesteście jak feministki, które posądzają białych hetero o gwałty i chcą kary prewencyjnej dla nas. A wy tak się uwzięliście na mniejszości. Robicie dokładnie to samo w skrajnościach, tylko inne grupy atakujecie uprzedzeniami i swoimi "statystykami" interpretowanymi po swojemu.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Proponuje zmienić tytuł wątku na homoseksualistów w polskiej polityce i zacząć temat od Władysława III Warneczyka który do dziś jest uważany przez historyków za geja. ;)

Udowodniliście już wielokrotnie że polska polityka to ściek.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Keller napisał(a):

Wy na prawicy jesteście jak feministki, które posądzają białych hetero o gwałty i chcą kary prewencyjnej dla nas. A wy tak się uwzięliście na mniejszości. Robicie dokładnie to samo w skrajnościach, tylko inne grupy atakujecie uprzedzeniami i swoimi "statystykami" interpretowanymi po swojemu.

To jest ta odpowiedź na moje pytanie czego jestem znawcą? coraz ciekawiej tutaj :rotfl2:

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Płci nie są zerojedynkowe, a przynajmniej nie ich społeczna rola (faceci do roboty, kobiety do dzieci). 

Popłynęliście z @Klakier1984 w tej dyskusji bardzo mocno.

W czym takim popłynęli? Płci są zerojedynkowe. Tego jest dwie i więcej ni ma. To powstało jako jeden ze sposobów rozmnażania się. Rozpowszechniło się dlatego, że umożliwia większą i szybszą zmienność wewnątrzgatunkową niż przykładowo pączkowanie. A to jest korzystne ewolucyjnie, szczególnie w zmiennym środowisku, a nawet i w stałym byłoby korzystne. Mogłoby tego być więcej i rozmnażanie płciowe mogłoby być bardziej skomplikowane, ale tak wyszło przez miliardy lat ewolucji, że mamy dwie płcie.

Teraz przyszła moda (no i chęć pozyskiwania kasy na granty) w różnych quasi-naukach w typie psychologii, aby przeróżne pomysły próbować włączać w nurt naukowy. Ta cała "społeczna rola płci" to całkiem świeży wynalazek. Wykazując maksimum dobrej woli i przymykając oczy na lewackie wymysły, można by stwierdzić, że oprócz człowieka obserwujemy "społeczną rolę płci" u większości małp, także u psowatych, dla odmiany nie za bardzo ja obserwujemy u delfinów, które na pewno na drabinie intelektualnej stoją wyżej niż psowate. Ogólnie jednak należałoby stwierdzić, że nie jest to coś co istnieje samo z siebie, a raczej uboczny efekt innych cech skojarzonych z daną płcią.

Ja rozumiem niechęć osobników wadliwych lub z zaburzeniami do uznania tego za wady, oraz że woleliby, aby ich uznać za normalnych i po prostu odmiennych, innej dodatkowej płci. Ale płci mamy dwie. I choćby postało milion artykułów i filmików, że mamy ich fymfnaście, to od tego ich nie przybędzie.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Keller napisał(a):

mężczyźni

Uuu... Transfobia wychodzi z Ciebie.

Tak. Per capita największa grupa to mężczyźni. A dokladnie mężczyźni twierdzący, że są kobietami.

Rozumiem, że widząc zagrożenie płynące z "posiadaczy penisów" zgodzisz się ze mną, że trzeba zachować safe space'y dla "posiadaczy wagin"? 🤔

19 minut temu, Keller napisał(a):

Wy na prawicy

W dupie, a nie na prawicy.

Konfederację, PiS i lewicę do jednej

skeleton-crush.gif

Edytowane przez crush
Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

O batożeniu gejów i penalizacji ogólnie homo https://www.wprost.pl/polityka/10205203/batozenie-homoseksualistow-grzegorz-braun-zaskakuje.html

O tym jak konfederacja nie lubi zmian w anime (nie mogłem tego napisać w wątku gier, bo było usuwane) - https://www.pudelek.pl/posel-konfederacji-oburzony-mniej-wydatnymi-ksztaltami-loli-z-kosmicznego-meczu-2-troche-zal-6615219539642944a

Plus mówienie o tym że konfederacja musi działać wg spisu powszechnego to populizm, a robili z siebie partię antysystemową.

Tak czy siak ostatnio wygładzają mowę, nie bez powodu wywalili Korwina, zastanawiali się nad Braunem, wzięli Wiplera właśnie po to by być bardziej bliżej centrum.

Ale to tylko gra, jak to w polityce.

Patriarchat chrześcijański to dominująca rola mężczyzn w społeczeństwie, tak jest w biblii, tak samo było uczone u nas bo kobiety nie miały prawa do pracy zawodowej. Odłam konfederacji niedawno nazwał kobiety dobytkiem jak koza. Ale nie będę promował tych ludzi daniem wam linku, bo to już przesada (redpillowcy).

Ale Rosja wpadnie do nas jak do siebie tylko dzięki ludziom którzy mówią że Rosja jest okej i nie drażnić, tylko trzeba im ulegać. Albo mówić że nie nasza wojna, więc Ukraińców też nie wspierać.

A kto bierze hormony od lat? Najgorzej mają ci którzy wezmą za późno. Największe zmiany są gdy się bierze przed okresem dojrzewania, tak jak w zespole Klinefeltera który inaczej nie będzie dobrze leczony i chłop będzie jak baba, jeśli nie dadzą mu hormonów wcześnie. A diagnozy u nas nie są częste przez ignorancję właśnie, wstyd i brak wiedzy.

Rozumiem o co mu chodziło i nie podoba mi się brak rozdzielenia pewnych rzeczy  problem jest bardziej złożony i podobnie jak z kompromisem aborcyjnym nie ruszał bym tego , dziś w Polsce homoseksualista ma takie same prawa i obowiązki jak heteroseksualista i tak powinno pozostać natomiast te inne pomysły mi się podobają 

Amputacja ręki za kradzież, do tego śmierć za napad i rabunek oraz gwałt

chłosta za aborcję jeżeli nie mieści się to w ramach kompromisu aborcyjnego z 1993 roku , nie moze być tak że ktoś uprawia sobie frywolny seks zachodzi w ciążę i zabija człowieka bo tak mu się podoba , jest możliwość zabezpieczenia się dlatego w szkołach powinni tego uczyć żeby wyeliminować jak najwięcej takich przypadków 

Nie ma czegoś takiego jak partia antysystemowa narazie oni tylko mówią o potrzebie zmian w systemie ale nie słyszałem że chcą zmienić system całkowicie, można w ramach tego systemu ustawą zlikwidować zasiłki socjalne i wprowadzić przymus pracy ,  to juz będzie bardzo dużo 

A czy ja pisałem że Rosja jest ok ? Nie jest ok ,USA też nie jest ok robią to samo co ruscy napadają na innych 

Pisałem jedynie że trzeba trzeźwo oceniać swoją sytuację i pilnować swojego interesu i swoich obywateli , gdybyśmy mieli Polski rząd który realizuje nasze interesy to można było wiele dobrego ugrać na tej sytuacji, niestety tylko straciliśmy

Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

Uuu... Transfobia wychodzi z Ciebie.

Tak. Per capita największa grupa to mężczyźni. A dokladnie mężczyźni twierdzący, że są kobietami.

Rozumiem, że widząc zagrożenie płynące z "posiadaczy penisów" zgodzisz się ze mną, że trzeba zachować safe space'y dla "posiadaczy wagin"? 🤔

Ze mnie wychodzi tylko żądanie spójności. Jeśli uznajemy że w grupie niehetero są przestępstwa seksualne, to dla sprawiedliwości trzeba podać że w grupie hetero jest dużo więcej przemocy różnorakiej, bardziej brutalnej i szkodliwej. Jeśli chcemy jednych leczyć, to drugich też. Niech pierwszy hetero na ochotnika się zgłosi. A najlepiej do batożenia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, adashi napisał(a):

Ja rozumiem niechęć osobników wadliwych lub z zaburzeniami do uznania tego za wady, oraz że woleliby, aby ich uznać za normalnych i po prostu odmiennych, innej dodatkowej płci.

A skąd wiesz że nie jesteś Ty wadliwy? Może jesteś leworęczny, a może masz inne wady i może chciałbyś być traktowany jako odmieniec, najlepiej odrażający - i to tylko dlatego że wylosowałeś w genach pewne cechy?
Ano tak, ale dumnie należysz do jakiejś tam większości, to ci to nie grozi, a większość i siła ma zawsze rację. Uroki wojen i tępienia mniejszych.

17 minut temu, adashi napisał(a):

Ale płci mamy dwie. I choćby postało milion artykułów i filmików, że mamy ich fymfnaście, to od tego ich nie przybędzie

Zapomniałeś dodać że dwie płcie biologiczne, a nie psychologiczne, czyli kobiety zachowujące się jak mężczyźni i mężczyźni jak kobiety. Kiedyś się nauczycie i przyzwyczaicie, tak jak do kobiet które noszą spodnie i mają prawa większe niż koza. Kiedyś też mówiono że NIGDY kobiety nie będą tego czy tamtego mogły, bo Bó tak chciał. A nauka "większości" też pewne rzeczy chciała.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, voltq napisał(a):

generalnie logicznie ujmując, to każda partia antysystemowa (obecnie) finalnie utworzy swój system, co finalnie doprowadzi do tego, że system będzie istniał dalej, tyle, że zmieniony lub utworzony na nowo. 

Problemem obecnej polskej polityki jest to, że mamy głupie społeczeństwo, i tak samo głupich polityków (chyba najbardziej tutaj pasuje KO i płaczkownia, chociaż mam wrazenie, że tutaj politycy są głupsi od  sredniej społeczeństwa), polityków, którzy to wykorzystują (PIS) lub polityków, którzy wyłapują te głupote i starają się zbawić głupi lud prawdą objawioną  (Konfa). O lewicy już nawet nie wspominam, bo to już takie dno, że nie wymaga komentarza :lol2:

Teraz wybierzcie sobie najmniejsze zło

15 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

Tego nie da się, przewijać, a co dopiero czytać, potrawy świąteczne wam zaszkodziły czy co?

Tory były złe.

Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Kilka dużych banków podobno teraz wprowadziło własnie łatwą wymianę online, już robią pojazd że to spisek Tuska żeby zaorać polską firmę. 

Ktoś od tych spisków nieźle zaspał, bo kantory bankowe online działają już od lat i zwykle mają takie same lub nawet lepsze stawki niż cinkciarze czy inni tego typu pośrednicy. 

• Upvote 1