Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety na nienawiści i pogardzie prawica buduje poparcie od dawna. Ok 10 lat temu Kaczyński wprowadził pojęcie "gorszego sortu" na wyborców niepopierających pisu.

A już wcześniej zbudowali i rozwinęli "kluby gazety polskiej" skupiające i krzewiące nienawiść i pogardę do nie dość konserwatywnych Polaków. Wyparli nimi z debaty publicznej umiarkowanych katolików z klubów inteligencji katolickiej.

I zamienili debatę czy dyskusję w "wojnę" konserwatystów z resztą społeczeństwa.

P.S. Pod względem poparcia politycznego im się to opłaciło ;/

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Róbta co chceta to jeszcze w latach 90 było. Ty wiesz i ja wiem, że Owsiak łączony jest nie z lewicą, ale z PO. Sam widziałem, jak na te Poland Rock, czy jak to się tam nazywa zapraszał polityków z tamtej strony. Nie podoba mi się jego postępowanie. Szczególnie, że już kiedyś zapowiadał, że rezygnuje z kierowania fundacją WOŚP, a potem wrócił.

Nie wszystko musi być apolityczne. Kościół też nie jest apolityczny :) 

Opublikowano

A tu dalej szambo i stały skład w nim pływający :lol2:
Przeczytałem 2-3 ostatnie strony i co do bohaterów narodowych Ukrainy to mogliby sobie wziąć np Petlurę.
Niestety te jełopy wolą czcić nazipodobnych kmiotków.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Badalamann napisał(a):

Niestety na nienawiści i pogardzie prawica buduje poparcie od dawna. Ok 10 lat temu Kaczyński wprowadził pojęcie "gorszego sortu" na wyborców niepopierających pisu.

A już wcześniej zbudowali i rozwinęli "kluby gazety polskiej" skupiające i krzewiące nienawiść i pogardę do nie dość konserwatywnych Polaków. Wyparli nimi z debaty publicznej umiarkowanych katolików z klubów inteligencji katolickiej.

I zamienili debatę czy dyskusję w "wojnę" konserwatystów z resztą społeczeństwa.

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja mam wrażenie, że wszystko już zostało upolitycznione. Nawet masło w sklepie.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Kaczyński i PiS jest na lewo od Koalicji Obywatelskiej i blisko im do lewicy

Koalicja obywatelska jest bliżej centrum a prawicą jest konfederacja 

3 godziny temu, bergercs napisał(a):

Co do Bandery, to na Labie wrzucałem fajne opracowanie - na 2 - 3 stronach fajnie wytłumaczone dlaczego oni inaczej gościa postrzegają: niestety konforuscy wprost napisali, że "ich zdanie Ukraińców totalnie nie interesuje".

Teraz znalazłem tylko coś takiego, ale to już bardziej skomplikowane niż tamto z Laba, więc totalnie nie ogarną.

https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Zarobki-medykow-i-zawiadomienia-do-prokuratury-Sprawdzamy-co-zrobilo-Ministerstwo-Zdrowia,266759,1.html

Akcja "rozliczenie poprzedników" póki co nie przyniosła żadnych efektów. Nie mniej kontrowersji wywołała dyskusja o zarobkach medyków. Rynek Zdrowia podsumował - litera po literze - pierwszy rok minister zdrowia Izabeli Leszczyny.

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Tusk właśnie powiedział w Polsat News, że Netanyahu będzie mógł przyjechać do Polski i rząd zapewni mu bezpieczeństwo.

Ręce opadają.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Winter napisał(a):

Tusk właśnie powiedział w Polsat News, że Netanyahu będzie mógł przyjechać do Polski i rząd zapewni mu bezpieczeństwo.

Ręce opadają.

Nie powiedział, że go nie aresztują :) Mowa jest o zapewnieniu bezpieczeństwa, a to różnica.

EDIT: Ok, cofam to napisałem, mea culpa. Jednak powiedział, że "Bibi" nie zostanie zatrzymany. Słabo trochę.

Edytowane przez Kaczkofan
  • Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, Winter napisał(a):

Ręce opadają.

Tusk i Duda są sługami Ukrainy i Izraela 

PiSPO to jest zło 

Opublikowano
21 minut temu, Winter napisał(a):

Ręce opadają.

Wiadomo jaki stosunek ma Izrael do Polski a my jeszcze im wchodzimy w tyłek. Może dojdzie do jakiegoś zatrzymania obywatelskiego, czy jest może nagroda finansowa za Netanyahu? :D

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Wiadomo jaki stosunek ma Izrael do Polski a my jeszcze im wchodzimy w tyłek. Może dojdzie do jakiegoś zatrzymania obywatelskiego, czy jest może nagroda finansowa za Netanyahu? :D

To jedna kwestia. Duda wg mnie chciał podłożyć świnię Tuskowi tym wnioskiem. Dlaczego tak sądzę? Trump mocno krytykuję decyzję o ściganiu Netanyahu i zapowiadał podjęcie pewnych kroków po objęciu funkcji. Tusk pewnie nie chce się narazić Trumpwi.

Edytowane przez Winter
Opublikowano

Możecie się oburzać na jednych i drugich, ale i tak dobrze wiecie, kto będzie w drugiej turze. Większe zło, mniejsze zło, ale to dalej zło. Dlatego cytując klasyka: wolę nie wybierać wcale.

• Upvote 1
Opublikowano

Oczywiście wiadomo że Nawrocki i Trzaskowski.

Ale Tusk sobie cały czas dokłada do tego żeby ludzie olali wybory. Już po dzisiejszej decyzji sporo osób na X zadeklarowało że oleje wybory.  

I wcale im się nie dziwie. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

O. Ale kościół ma nie być polityczny, prawda? WOŚP za to może bo jedt po twojej stronie?

Dawałem, daję i dawać będę bo koniec końców dalej jest to wymierna, zorganizowana pomoc. Nawet jeśliby tam były po drodze jakieś wałki.

Ale politykowanie nie podoba mi się dokładnie tak samo jak u czarnych z ambony.

Opublikowano (edytowane)

Olewać wybory, bo Polska nie chce zatrzymać władz Izraela za jakieś śmieszne zbrodnie wojenne, które nawet w ułamku nie przebiły tego, co dokonał Putin z jego wojskami na Ukrainie?

Jakie to absurdalne xD. Zupełnie nie rozumiem tego, jak można od takiego czegoś uzależniać pójście na tegoroczne wybory?

Edytowane przez Spl97
  • Confused 2
Opublikowano
42 minuty temu, Camis napisał(a):

Czy Tusk upadł na głowę?!.

Ale Ty wiesz, że Palestyna nikogo nie obchodzi?

Dobry ruch poprawy kontaktów z wpływowym państwem.

Lewackie kmioty poszczekają i za miesiąc przerzucą się na coś innego.

Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Olewać wybory, bo Polska nie chce zatrzymać władz Izraela za jakieś śmieszne zbrodnie wojenne, które nawet w ułamku nie przebiły tego, co dokonał Putin z jego wojskami na Ukrainie?

Jakie to absurdalne xD. Zupełnie nie rozumiem tego, jak można od takiego czegoś uzależniać pójście na tegoroczne wybory?

W Strefie Gazy zginęło więcej dzieci niż w czasie prawie 3 lat na Ukrainie. Używanie sformułowania "śmieszne zbrodnie wojenne" jest karygodne.

2 minuty temu, crush napisał(a):

Ale Ty wiesz, że Palestyna nikogo nie obchodzi?

Dobry ruch poprawy kontaktów z wpływowym państwem.

Lewackie kmioty poszczekają i za miesiąc przerzucą się na coś innego.

I co nam ten Izrael cokolwiek dał oprócz śliny na pysku?

Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

I co nam ten Izrael cokolwiek dał oprócz śliny na pysku?

A co nam Palestyna? Wolę poprawić relację z nacją która obsadza ogrom ważnych stanowisk na świecie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, crush napisał(a):

A co nam Palestyna? Wolę poprawić relację z nacją która obsadza ogrom ważnych stanowisk na świecie.

Crush, nie przeliczaj wszystkiego na interes polityczny. Tam jednak giną ciągle ludzie. Nie jestem może jakimś wielkim fanem muzułmanów, ale tam giną niewinne dzieci. No nie da się tego tak zostawić.

Edytowane przez Winter