Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Badalamann napisał(a):

hybrydowo-elektryczną.

Poświęciłem minutę swojego czasu aby oszukać co to za wielka limuzyna tej wiceprezydentki jest i jest to, uwaga uwaga - Toyota Camry. Jakby nie patrzeć, bardzo dobry wybór. Samochód bardzo oszczędny, w benzynie, hybrydowy, spalający mało. Zaplusowała wyborem samochodu.

Myślałem, że będzie to jakiś potwór, z V8 pod maską albo 3 litrowy diesel.

Edytowane przez trepek
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, adashi napisał(a):

brawo, najlepiej wydawajmy 10%, rozpocznijmy od nowa wyścig zbrojeń. Nic ten świat nie poszedł do przodu?

Co zrobisz jak graniczysz z napadającymi kacapami?, jak chcesz się przed nimi bronić?. 

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Boldwyn napisał(a):

Z drugiej strony nie można ot tak sobie głosować ustawy jeszcze raz po odrzuceniu, do tego Duda może też kierować do niby-TK, gdzie utknęłyby w nieokreślonym stanie prawnym. Pytanie czy faktycznie z grubszymi tematami czekają na po wyborach czy już się tylko toczą siłą rozpędu. 

Nie zrozumieliśmy się.

Mi chodziło o to, że Oni nie tworzą ustaw, które wylądowałyby na biurku Dudy.

On by je wtedy odrzucał i robiło by się o to hałas.

Ale punkciku pierwszego nie ma, bo Rząd jest niesłychanie leniwy.

Wszyscy wokół mnie mają to samo zdanie.

Każdy ma świadomość tego, że z Dudą się za bardzo nie da, że PiS nakradł, zagarnął instytucję... KAŻDY SOBIE ZDAJE Z TEGO SPRAWĘ. Tylko widzi, że Koalicja bimba... no i zagarnia też stołki, a miały być konkursy przecież.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Teraz, hwdp43 napisał(a):

No i sa , ale i tak wygrywaja swoi :E

To chyba na Kanale Zero słyszałem o jakimś konkursie, gdzie laska "która miała wygrać" zajęła w teście ostatnie miejsce. Więc zrobili jeszcze ocenę IQ i przebiła wszytskich i wygrała. :wariat:

Głosowałem antyPIS i oczekiwałem przywrócenia w miarę sensownych konkursów.

Tak patrząc na tą całą zbieranine, to wychodzi mi, że najwięcej plusów widzę wśród poszczególnych osób z Polski 2050 tylko.

Cenię Pełczyńską-Nałęcz chociażby. Gada z sensem i działa z sensem.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.01.2025 o 20:57, Camis napisał(a):

Wyjątkowo obejrzałem i posłuchałem co pierdzielił Stanowski. Jeśli do tej pory ktoś jeszcze miał wątpliwości odnośnie tego skompromitowanego dziennikarza, tak teraz nie ma już żadnych wątpliwości, że ten człowiek jest powiązany z PiS, a jego śmieszna kampania na zero konkretów dla beki to efekt działań PiS za kulisami. PiS chwyta się wszystkiego co może, żeby nie przegrać tych wyborów, bo dla nich to walka na śmierć i życie.

Kampania dla beki Stanowskiego będzie polegać na tym, że wystartuje w tych wyborach, nabierze sobie wielu naiwniaków wierzących niemal bezgranicznie Stanowskiemu, następnie tuż przed wyborami wycofa się z walki, a całe uzbierane poparcie przekaże Nawrockiemu lub innemu PiS-iorowi (jeszcze był temat Andrzejczaka, który rzekomo także miał wystartować w wyborach jako "bezpartyjny" i Stanowski miałby na koniec przekazać uzbierane poparcie Andrzejczakowi, lecz ten temat jakoś ostatnio ucichł).

Ci, co zamierzają na Stanowskiego głosować, to napiszę jedno zdanie, nie dajcie się nabierać na takie numery. To nie jest zdrowo rozsądkowy wybór.

A propos zdrowego rozsądku, jako że wielu ostatnio mówi odnośnie Ameryki, że prezydent Trump to zdrowy rozsądek, to na nasze podwórko, naszym zdrowym rozsądkiem będzie Trzaskowski jako Prezydent RP i nikt mi oraz wielu Polkom i Polakom nie wmawia, że jest inaczej ;).

Edytowane przez Spl97
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Ci, co zamierzają na Stanowskiego głosować, to napiszę jedno zdanie, nie dajcie się nabierać na takie numery. To nie jest zdrowo rozsądkowy wybór.

A propos zdrowego rozsądku, jako że wielu ostatnio mówi odnośnie Ameryki, że prezydent Trump to zdrowy rozsądek, to na nasze podwórko, naszym zdrowym rozsądkiem będzie Trzaskowski jako Prezydent RP i nikt mi oraz wielu Polkom i Polakom nie wmawia, że jest inaczej ;).

No ja zamierzam na niego głosować.

Myślę, że to idealny kandydat.

Natomiast w drugiej turze albo zostanę w domu... ale po raz n-ty pójdę głosować na MNIEJSZE ZŁO.

Aczkolwiek coraz mniej mi się chcę.

W następnej kolejności pewnie poszedłbym na Mentzena, a w trzeciej na Zandberga...

Od razu wyjaśnie czemu Zandberg... bo to przynajmniej szczery koleś. Jest czerwony i tego nie udaje. I nie sprzedał się.

Edytowane przez Szambo
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Co zrobisz jak graniczysz z napadającymi kacapami?, jak chcesz się przed nimi bronić?. 

Przede wszystkim nie tworzyć mitologii. Na razie Rosja zaanektowała część Ukrainy. Prawdopodobnie zaanektuje jej połowę. Dużo ją to gospodarczo kosztowało. Plany kolejnych aneksji to są głównie w głowach natowskiej generalicji, której oczywiście marzy się odgrywanie jak największej roli. Taka zimna wojna to dla nich wymarzone środowisko.

Edytowane przez adashi
Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

W 1 turze Trzask, w 2 tak samo. Lubie widziec jak swiat płonie, a chcialbym zobaczyc co PO zrobi w 3 lata z pelną wladzą. Jesli nic nie zrobia to przegraja wybory w 2027. 

Nie wiem czy Koalicja przetrwa do 2027.

Jestem ciekawy ile % z wyborców KO to tak naprawdę ludzie ich popierający, a ile % głosuje bo są mniejszym złem.

Przez ten beton PiSowski to ten kraj zawsze będzie w Szachu.

Głosuj na PO, bo wygra PIS... i tak się bujamy od wielu lat.

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, Spl97 napisał(a):

Kampania dla beki Stanowskiego będzie polegać na tym, że wystartuje w tych wyborach, nabierze sobie wielu naiwniaków wierzących niemal bezgranicznie Stanowskiemu, następnie tuż przed wyborami wycofa się z walki, a całe uzbierane poparcie przekaże Nawrockiemu

No przecież wiadomo że o to chodzi, ale naiwniaki się nabiorą. 

Opublikowano

Koalicja przetrwa sama w sobie. Raczej ludzie będą po prostu niezadowoleni. 
Nie widać po roku by bili się stołki tak jak to było widać w PiS. Wyznaczają sobie granice - ty przejmiesz to, ty to, tobie damy to. Jak wybucha jakaś afera to zmieniają polityka - czyli standardowo. 

No a wyboru innego nie ma. Ani PiS, ani Konfa nie rozumie czym jest polityka EU i czemu idziemy w zielony ład - oderwanie się od ropy i gazu. Nie potrafią zrozumieć czemu elektryczność jest wydajniejsza. A chłopski rozum u nich to 99% odpowiedzi. 

• Like 1
  • Upvote 1