Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.01.2025 o 20:57, Camis napisał(a):

Wyjątkowo obejrzałem i posłuchałem co pierdzielił Stanowski. Jeśli do tej pory ktoś jeszcze miał wątpliwości odnośnie tego skompromitowanego dziennikarza, tak teraz nie ma już żadnych wątpliwości, że ten człowiek jest powiązany z PiS, a jego śmieszna kampania na zero konkretów dla beki to efekt działań PiS za kulisami. PiS chwyta się wszystkiego co może, żeby nie przegrać tych wyborów, bo dla nich to walka na śmierć i życie.

Kampania dla beki Stanowskiego będzie polegać na tym, że wystartuje w tych wyborach, nabierze sobie wielu naiwniaków wierzących niemal bezgranicznie Stanowskiemu, następnie tuż przed wyborami wycofa się z walki, a całe uzbierane poparcie przekaże Nawrockiemu lub innemu PiS-iorowi (jeszcze był temat Andrzejczaka, który rzekomo także miał wystartować w wyborach jako "bezpartyjny" i Stanowski miałby na koniec przekazać uzbierane poparcie Andrzejczakowi, lecz ten temat jakoś ostatnio ucichł).

Ci, co zamierzają na Stanowskiego głosować, to napiszę jedno zdanie, nie dajcie się nabierać na takie numery. To nie jest zdrowo rozsądkowy wybór.

A propos zdrowego rozsądku, jako że wielu ostatnio mówi odnośnie Ameryki, że prezydent Trump to zdrowy rozsądek, to na nasze podwórko, naszym zdrowym rozsądkiem będzie Trzaskowski jako Prezydent RP i nikt mi oraz wielu Polkom i Polakom nie wmawia, że jest inaczej ;).

Edytowane przez Spl97
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Spl97 napisał(a):

Ci, co zamierzają na Stanowskiego głosować, to napiszę jedno zdanie, nie dajcie się nabierać na takie numery. To nie jest zdrowo rozsądkowy wybór.

A propos zdrowego rozsądku, jako że wielu ostatnio mówi odnośnie Ameryki, że prezydent Trump to zdrowy rozsądek, to na nasze podwórko, naszym zdrowym rozsądkiem będzie Trzaskowski jako Prezydent RP i nikt mi oraz wielu Polkom i Polakom nie wmawia, że jest inaczej ;).

No ja zamierzam na niego głosować.

Myślę, że to idealny kandydat.

Natomiast w drugiej turze albo zostanę w domu... ale po raz n-ty pójdę głosować na MNIEJSZE ZŁO.

Aczkolwiek coraz mniej mi się chcę.

W następnej kolejności pewnie poszedłbym na Mentzena, a w trzeciej na Zandberga...

Od razu wyjaśnie czemu Zandberg... bo to przynajmniej szczery koleś. Jest czerwony i tego nie udaje. I nie sprzedał się.

Edytowane przez Szambo
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Co zrobisz jak graniczysz z napadającymi kacapami?, jak chcesz się przed nimi bronić?. 

Przede wszystkim nie tworzyć mitologii. Na razie Rosja zaanektowała część Ukrainy. Prawdopodobnie zaanektuje jej połowę. Dużo ją to gospodarczo kosztowało. Plany kolejnych aneksji to są głównie w głowach natowskiej generalicji, której oczywiście marzy się odgrywanie jak największej roli. Taka zimna wojna to dla nich wymarzone środowisko.

Edytowane przez adashi
Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

W 1 turze Trzask, w 2 tak samo. Lubie widziec jak swiat płonie, a chcialbym zobaczyc co PO zrobi w 3 lata z pelną wladzą. Jesli nic nie zrobia to przegraja wybory w 2027. 

Nie wiem czy Koalicja przetrwa do 2027.

Jestem ciekawy ile % z wyborców KO to tak naprawdę ludzie ich popierający, a ile % głosuje bo są mniejszym złem.

Przez ten beton PiSowski to ten kraj zawsze będzie w Szachu.

Głosuj na PO, bo wygra PIS... i tak się bujamy od wielu lat.

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, Spl97 napisał(a):

Kampania dla beki Stanowskiego będzie polegać na tym, że wystartuje w tych wyborach, nabierze sobie wielu naiwniaków wierzących niemal bezgranicznie Stanowskiemu, następnie tuż przed wyborami wycofa się z walki, a całe uzbierane poparcie przekaże Nawrockiemu

No przecież wiadomo że o to chodzi, ale naiwniaki się nabiorą. 

Opublikowano

Koalicja przetrwa sama w sobie. Raczej ludzie będą po prostu niezadowoleni. 
Nie widać po roku by bili się stołki tak jak to było widać w PiS. Wyznaczają sobie granice - ty przejmiesz to, ty to, tobie damy to. Jak wybucha jakaś afera to zmieniają polityka - czyli standardowo. 

No a wyboru innego nie ma. Ani PiS, ani Konfa nie rozumie czym jest polityka EU i czemu idziemy w zielony ład - oderwanie się od ropy i gazu. Nie potrafią zrozumieć czemu elektryczność jest wydajniejsza. A chłopski rozum u nich to 99% odpowiedzi. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

No przecież wiadomo że o to chodzi, ale naiwniaki się nabiorą. 

Pierdzielicie Panowie.

Przecież jak Stanowski by mi powiedział, że mam głosować w II na Nawrockiego to i tak bym tego nie zrobił.

Bez przesady.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No i podejrzewam, że Stanowski w I turze jednak bardziej będzie odbierał prawicowemu elektoratowi. Przynajmniej tak mówi Prof. Dudek.

Z mojej małej kalkulacji co u mnie w biurze jest to mamy 7 osób... Stanowski jakieś 5-6 głosów dostanie, ale w II turze to nie będzie na pewno żaden głos na Nawrockiego.

Edytowane przez Szambo
Opublikowano
38 minut temu, TheMr. napisał(a):

Jesli nic nie zrobia to przegraja wybory w 2027. 

Tak, również to samo się stanie, jeśli Polki i Polacy zrobią psikusa i pozwolą wygrać Nawrockiemu wybory, gdyż będzie jeszcze większym hamulcowym od obecnego rezydenta, czyli Dudy. Wtedy w 2027 roku witamy koalicję PiS-Konfederacja lub PiS-Konfederacja-PSL lub PiS-Konfederacja-partyjka Stanowskiego, który może mieć ambicje większe, niż kandydowanie na Prezydenta (np. nazywając jako Partia Zero).

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Szambo napisał(a):

W następnej kolejności pewnie poszedłbym na Mentzena, a w trzeciej na Zandberga...

Od razu wyjaśnie czemu Zandberg... bo to przynajmniej szczery koleś. Jest czerwony i tego nie udaje. I nie sprzedał się.

to jest jeden z największych chichotów naszej polityki - na memcena głosują red/black pillowcy, gdzie Konfa chce przywrócić pobór i zostawić wiek emerytalny w spokoju, gdzie Zandberg realnie chce walczyć z nierównościami M v F :E 

Szczerze mówiąc Zoidberg wydaje mi się top3 najsensowniejszych kandydatów teraz (co brzmi dla mnie absurdalnie)

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

partyjka Stanowskiego, który może mieć ambicje większe, niż kandydowanie na Prezydenta (np. nazywając jako Partia Zero).

a partia Zero to nie Suwerenna Polska aby czasem?

:E

1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

który wywraca stolik i włącza myślenie

jeszcze raz usłyszę od konfiarza, że wywraca stolik, to chyba napluję w twarz, bez kitu.

edit: w sumie nie muszę, sami sobie to robią.

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Przekazywanie głosów działa, dzięki temu wygrał Duda ostatnią elekcje. 
I to dzięki temu “najmądrzejszemu” elektoratowi, który wywraca stolik i włącza myślenie. 

Dokładnie, tak zrobili, bo uruchomili wówczas akcję #mimowszystkoduda i dzięki tym głosom od tych, którzy dali się tak rozegrać (w tym m.in. niestety i ja popełniłem ten błąd) Duda wygrał poprzednie prezydenckie wybory.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, huudyy napisał(a):

Szczerze mówiąc Zoidberg wydaje mi się top3 najsensowniejszych kandydatów teraz (co brzmi dla mnie absurdalnie)

Zandberg mi zaimponował, kiedy nie przehandlował ideałów za stołki i nie wszedł do Rządu.

Nie zagwarantowali nakładów na mieszkalnictwo... odpuścili temat.

Jak mi brakuje takiej lewicy, która walczy z nierównościami w obszarze gospodarki, a nie w obszarze światopoglądowym.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 4
Opublikowano

W obszarze światopoglądowym walczy w TV Republika, i wydmuchanych do granic możliwości rzeczami, gdzie 80% to pół prawdy i przekręcanie informacji. Lewica walczy w obszarze gospodarczym w niewidoczny sposób, poprawkami do ustaw, czy do ustaw mniej medialnych o których nawet nie usłyszysz. A jak się dowiesz że większość ustaw “dowiezionych” zrobiło ugrupowanie Hołowni to powiesz że KO nic nie robi razem z Lewicą. 

Opublikowano

Ale po co walczyć z TV Republika?

Mi nie zależy na walce z durną telewizją, tylko usprawnianiem Państwa.

Np. Minister ds Równości to zapomniała, że oprócz nierówności płci to mamy też miliony Polaków dotkniętych wykluczeniem komunikacyjnym.

Opublikowano (edytowane)

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Sprawy światopoglądowe są rozdmuchane w TV Republika, i tylko tym potrafi złapać durnego odbiorcę. Że zła Lewica bla bla bla. Niszczy świat. 

Nie wiem co ma minister ds równości z wykluczeniem komunikacyjnym. To chyba działka ministra infrastruktury. I połączeniem tego z GDDKiA. 

https://www.gov.pl/web/infrastruktura/nowe-rozwiazania-w-walce-z-wykluczeniem-komunikacyjnym

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/tajny-raport-zus-to-tykajaca-bomba-7117388360055584a

Czy może mi ktoś to wyjaśnić??? Przecież obecnie normalny ZUS to prawie 2000zł co miesiąc? Gdyby to odkładać na zwykłe konto to by było ok 24k rocznie czyli 240 000 w ciągu 10 lat!!! A oni k. piszą, że przedsiębiorcy mogą nie mieć nawet minimalnej emerytury??? To przecież na etacie to by ile trzeba zarabiać, żeby oddawać 2000zł co miesiąc?

To co się robi z przedsiębiorcami w tym kraju to absurd! Kraj k pod niewolników na etatach harujących nie dla siebie tylko obcych!!!