Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, trepek napisał(a):

Donaldy T. mają to do siebie, że lubią kłamać. Jeden mówił o 100 konkretach a drugi o zakończeniu wojny w 24 godziny. Z resztą, obaj rudzi. Że ludzie się na to jeszcze nabierają...

I trzeba napisać że jest multum osób które w to wierzą :) 

@up 

Ona jak typowym ssman wygląda 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Moim zdaniem przejęzyczyć może się każdy.

Ale wtedy piszesz, że "Przepraszam, moja wina. Przejęzyczyłam się i niezręcznie wyszło"

Zamiast... "Powinniście się skapnąć, że to było oczywiste przejęzyczenie tłumoki"

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

Prędzej niezdecydowanych. Hołownia to raczej bedzie walczył z Braunem o jakieś okruchy i przebicie 2%. To jak ten człowiek się skompromitował w ostatnim roku to może przebić tylko Korwin gratulujący Łukaszence wygranych wyborów.

Pisałem o drugiej turze. W pierwszej niezdecydowani centrowi i konserwatywni i tak zagłosują na któregoś z bardziej konserwatywnych kandydatów.

Kampania Trzaskowskiego od początku jest robiona z myślą o tej II turze.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Poza tym on miał w jeden dzień zakończyć wojnę - czemu o tym nie pisałeś? :) 

Dobrze wiemy, że jak miałby zakończyć wojnę w 1 dzień to Ukrainy nie byłoby dosłownie na mapie. Chyba tego nie chcemy :)

Na razie pokazuje, że stawia na swoim za wszelką cenę i putin po otwarciu szampana ma teraz sraczkę.

13 minut temu, voltq napisał(a):

Kolejny dowód, że KO to rząd niemiecki na uchodźctwie. 

26 minut temu, Camis napisał(a):

Google już zmienił nazwę m.in Zatoka Amerykańska :boink:

Jeszcze nie. Poza tym różne zatoki, cieśniny, kanały mają swoje nazwy w danych krajach. Więc tam też mogą. A poza tym: "w rozporządzeniu tym jest mowa o procedurze zmiany nazwy nie dla całej zatoki, tylko dla jej części znajdującej się w granicach morza terytorialnego i wyłącznej strefy ekonomicznej Stanów Zjednoczonych." - dlaczego nikt o tym nie mówi? Chyba nawet Google samo nie wie co znaczy  i bierze słowa Trumpa z wywiadów za pewnik

27 minut temu, trepek napisał(a):

Donaldy T. mają to do siebie, że lubią kłamać. Jeden mówił o 100 konkretach a drugi o zakończeniu wojny w 24 godziny. Z resztą, obaj rudzi. Że ludzie się na to jeszcze nabierają...

Drugi podpisał 26 executive orderów w dzień jego inauguracji czyli w ledwie kilka godzin. I to w istotnych sprawach. Mała różnica

8 minut temu, Badalamann napisał(a):

Pisałem o drugiej turze. W pierwszej niezdecydowani centrowi i konserwatywni i tak zagłosują na któregoś z bardziej konserwatywnych kandydatów.

Kampania Trzaskowskiego od początku jest robiona z myślą o tej II turze.

Mam wrażenie, że konserwatywni zagłosują na pisiora nawet jakby tam była małpa. Trzaskowski ma wizerunek tęczowca i nic tego nie zmieni dla przeciętnego kowalskiego z podkarpacia

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
7 minut temu, Fatality napisał(a):

Dobrze wiemy, że jak miałby zakończyć wojnę w 1 dzień to Ukrainy nie byłoby dosłownie na mapie. Chyba tego nie chcemy :)

Na razie pokazuje, że stawia na swoim za wszelką cenę i putin po otwarciu szampana ma teraz sraczkę.

No właśnie, a to zapowiadał. Dlatego tak pisano - że odda Ukrainę.

Czy "stawia na swoim" - nie wiem. Nie można mu jednak odmówić bezczelności w działaniach. Może będzie to skuteczne, a może nie.

Jednak jego executive order dot. płci jest strasznie bzdurny pod względem prawnym. Jest tylko populistyczny, a populizmu nie lubię. :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jednak jego executive order dot. płci jest strasznie bzdurny pod względem prawnym. Jest tylko populistyczny, a populizmu nie lubię. :) 

Oczywiście, że jest bzdurny bo po co akt prawny stwierdzający oczywistą oczywistość, ale poprzednia władza zrobiła burdel prawny w tej kwestii i USA to stan umysłu

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Oczywiście, że jest bzdurny bo po co akt prawny stwierdzający oczywistą oczywistość, ale poprzednia władza zrobiła burdel prawny w tej kwestii i USA to stan umysłu

Nie, nie dlatego.

Bzdurny, bo:

Cytat

(c)  “Men” or “man” and “boys” or “boy” shall mean adult and juvenile human males, respectively.

(d)  “Female” means a person belonging, at conception, to the sex that produces the large reproductive cell.

W momencie poczęcia nikt i nic nie produkuje dużych komórek reprodukcyjnych :E 

Co więcej w momencie poczęcia nie ma przecież jeszcze określonej płci - narządy wykształcają się później.

Ale wiem, że populistom prawda i fakty nie przeszkadzają :)

Bycie Trumpistą to stan umysłu.

jestem też ciekaw skutków gospodarczych dot. imigrantów, bo zaraz zbiory się zaczynają :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W momencie poczęcia nikt i nic nie produkuje dużych komórek reprodukcyjnych :E 

Co więcej w momencie poczęcia nie ma przecież jeszcze określonej płci - narządy wykształcają się później.

Kogoś w ameryce to obchodzi? Powiem więcej, sa przypadki gdzie narządy płciowe się kształcą dopiero po urodzeniu.

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

jestem też ciekaw skutków gospodarczych dot. imigrantów, bo zaraz zbiory się zaczynają :) 

Deportują przestępców, których mają na listach gończych, po wyrokach itd. A pozostali to są łapani przy okazji bo mieszkali razem z tymi bandytami albo byli w ich bliskim otoczeniu. Jedynie o co się można martwić to że nie będzie kto miał sprzedać heroiny za rogiem :E jakie zbiory? Chyba kokainy w Kolumbii 

Chyba, że to się rozleje na każdego nielegalnego imigranta, ale mimo wszystko jest mnóstwo ludzi którzy są legalnie w USA do takiej roboty

tak czy siak, prawo w USA jest od dawna takie samo: jesteś nielegalnie = deportacja. Trump deportował podczas pierwszej kadencji 1mln. Obama - ponad 3mln, tak dla porównania

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Gordon...

O testach genetycznych zarodków kolega słyszał? Tam można sprawdzić co jest zapisane w 23 parze. W Polsce raczej tych testów nie wykonuje (tj. barwienia 23 pary aby sprawdzić, czy tam znajduje się X czy Y) się bo nie jest dozwolona selekcja zarodków ze względu na płeć za wyjątkiem bardzo rzadkich chorób genetycznych idących np. po linii męskiej czy żeńskiej. Ale nie wiem jak to wygląda w praktyce czy ktokolwiek na taki test się decyduje i jak to wogóle prawnie wygląda.

Edytowane przez trepek
Opublikowano
44 minuty temu, Fatality napisał(a):

Mam wrażenie, że konserwatywni zagłosują na pisiora nawet jakby tam była małpa. Trzaskowski ma wizerunek tęczowca i nic tego nie zmieni dla przeciętnego kowalskiego z podkarpacia

Sztab Trzaskowskiego/KO ma takie samo, stąd od początku kampania nastawiona na pozyskanie części tych wyborców.

Prawdopodobnie 1 czerwca dowiemy się na ile się udało.

Opublikowano
19 minut temu, Fatality napisał(a):

Kogoś w ameryce to obchodzi? Powiem więcej, sa przypadki gdzie narządy płciowe się kształcą dopiero po urodzeniu.

Tak, bo już tam chyba któryś sąd ma się wypowiedzieć :)

19 minut temu, Fatality napisał(a):

Deportują przestępców, których mają na listach gończych, po wyrokach itd. A pozostali to są łapani przy okazji bo mieszkali razem z tymi bandytami albo byli w ich bliskim otoczeniu. Jedynie o co się można martwić to że nie będzie kto miał sprzedać heroiny za rogiem :E jakie zbiory? Chyba kokainy w Kolumbii 

Chyba, że to się rozleje na każdego nielegalnego imigranta, ale mimo wszystko jest mnóstwo ludzi którzy są legalnie w USA do takiej roboty

tak czy siak, prawo w USA jest od dawna takie samo: jesteś nielegalnie = deportacja. Trump deportował podczas pierwszej kadencji 1mln. Obama - ponad 3mln, tak dla porównania

Ja nie śledzę tego tak, ale jakieś tam informacje się przebijają do mnie, że nie ma kto pracować :) 

13 minut temu, trepek napisał(a):

Gordon...

O testach genetycznych zarodków kolega słyszał? Tam można sprawdzić co jest zapisane w 23 parze. W Polsce raczej tych testów nie wykonuje (tj. barwienia 23 pary aby sprawdzić, czy tam znajduje się X czy Y) się bo nie jest dozwolona selekcja zarodków ze względu na płeć za wyjątkiem bardzo rzadkich chorób genetycznych idących np. po linii męskiej czy żeńskiej. Ale nie wiem jak to wygląda w praktyce czy ktokolwiek na taki test się decyduje i jak to wogóle prawnie wygląda.

CO jest zapisane, a nie co produkuje! :) 

Bo w danym momencie nic nie produkuje. Wg. Trumpa wszyscy jesteśmy mężczyznami. nawet Anna Grodzka, a nie czekaj zły przykład :E 

10 minut temu, huudyy napisał(a):

@trepek Female” means a person belonging, at conception, to the sex that produces the large reproductive cell. - a co jeśli kobieta urodzi się z wadą genetyczną i będzie bezpłodna? Idąc tą nomenklaturą, to one nie są kobitami.

W momencie poczęcia nie produkują komórek repreodukcyjnych, więc i tak są facetami :E 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, trepek napisał(a):

@huudyy

Ano, zawsze istnieją jakieś corner casy.

dlatego ten dokument to bzdura i kiełbasa wyborcza dla swoich popleczników bo nie ma absolutnie nic wspólnego z dobrym aktem prawnym, zwłaszcza dla osoby, która skończyła coś więcej niż podstawówkę.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra, panowie, faktycznie zapis w dokumencie to paszkwil. Źle też odebrałem wypowiedź @GordonLameman bo myślałem, że pisze, że płeć jest znana jak widać albo nie kuśkę a Gordon pisał w kontekście tego prawa. Misunderstanding z mojej strony.

4 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

"Kierowca kontra odcinkowy pomiar. Czy sąd nakaże to w Polsce wyłączyć?"

https://www.onet.pl/motoryzacja/brd24pl/kierowca-kontra-odcinkowy-pomiar-czy-sad-nakaze-wylaczyc/pqt5437,30bc1058

Na takiej samej zasadzie działają łapacze na czerwonym świetle. Dany samochód jest dwa razy "łapany" na wjeździe i zjeździe, jak znajdzie się tu i tu podczas działania czerwonego to mandat. OMG. Nie będzie niczego :E 

Edytowane przez trepek
  • Upvote 2
Opublikowano
19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Niektórym to się naprawdę nudzi....

Nie to nie jest wymyślona historia ;)

"Kierowca kontra odcinkowy pomiar. Czy sąd nakaże to w Polsce wyłączyć?"

https://www.onet.pl/motoryzacja/brd24pl/kierowca-kontra-odcinkowy-pomiar-czy-sad-nakaze-wylaczyc/pqt5437,30bc1058

To jest ciekawe zagadnienie, ale wątpię, aby się mu udało :)