Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mówisz o gnomie to się zgadzam, błazen jakich wiele wśród pisiorów. Jak Świrski w końcu zasłużenie poleci to pewnie będzie "siłowe przejęcie państwowego organu" a wycofanie koncesji dla szczujni wieprza "zamachem na demokrację" odc. 2137 :lol2: 

Opublikowano

A czy ja gdzieś PiS broniłem? Głosowałem w tych wyborach na PO, bo liczyłem na zmianę. Drugi raz się rozczarowałem Tuskiem. Nigdy więcej.

Opublikowano
2 godziny temu, musichunter1x napisał(a):

Giełda nic dziwnego że płonie na przełomie nowych czasów + jeszcze akcja z DeepSeek, które wywróciło niektórym postrzeganie rynku AI :E 

Bo ja wiem czy płonie...

W tej chwili w skali tygodnia SP500 jest na czerwonym na poziomie -0.20%, w skali miesiąca jest na zielonym +1.49%.

NV się dostało lokalnie z powodu Deepseek, to fakt, ale przecież nie można oczekiwać że trend sprzed paru miesięcy będzie trwać wiecznie, oni się ustabilizowali i bez Deepseeka. Były lokalne tąpnięcia z powodu paniki taryfowej, ale to już się rozmyło. Google sporo straciło po publikacji wyników finansowych - gorszych niż oczekiwane.

Ogólnie co by nie mówić, jakaś katastrofa giełdowa to na razie głównie wyobraźnia niektórych tweetujących ;) 

Opublikowano

https://www.wirtualnemedia.pl/m/artykul/krzysztof-stanowski-weszlo-fuksiarz-sprzedaz-lotto-orlen-redakcja?fbclid=IwY2xjawIQoKtleHRuA2FlbQIxMQABHTntVKcIO7sDUeGRgTnCwLwSuKTpcxmdDtE9fzvSfmZDPGGuaAdLL0ya8w_aem_8w2QpM5PvWluUh3iW7dl1A

No co jest Ksysiu? Ostatnio się sporo osób zawinęło z KZ. Źródełko z państwowej kasy wyschło to trzeba się ratować sprzedażą Weszło. I te tłumaczenia, że ty czasu nie masz. Oprócz ciągłych wakacji w Dubaju i spamowaniu na X więcej zajęć nie masz.

Opublikowano (edytowane)

W Polsce rozpoczął się zamach stanu! :flaga:

O kurczę... Przed chwilą dowiedziałem się, że w Polsce trwa zamach stanu... Jak zobaczycie wojsko i czołgi na ulicach szybko piszcie...:rotfl:

Ja bym to nazwał "pinkg-pongowym zamachem stanu" ;D  :flaga2:

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Wielkie halo o odrzucenie obywatelskiego projektu Tak dla CPK, który to został odrzucony na sejmowej komisji infrastruktury, a nie na posiedzeniu sejmu, zatem premier tu nie ma nic do rzeczy, a ponadto projekt zobowiązywał rząd do budowy CPK według pierwotnego projektu, co dawno zostało uznane za drogie i wadliwe.

Z resztą, jak widziałem ten nagłówek, to zerknąłem na to co tam się w tej republice wyprawia i była jakaś dyskusja o pakiecie migracyjnym, że to prawo unijne, które stosuje się wprost i rząd nie może sobie czegoś odrzucić :E ci ludzie nawet nie wiedzą, że praktycznie prawie we wszystkich przepisach unijnych tego typu jest napisane, że każdy kraj ma wykonać wdrożenie tych przepisów zgodnie ze swoim wewnętrznym prawem :D 

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Kolejny co ma dziadka w Wermachcie...:) ;D

Się śmiej, ale niedawno znalazłem informacje, że w Niemczech w Bawarii w latach 201x mieszkało małżeństwo w którym on był z pokolenia mojego dziadka (nie mogę znaleźć późniejszych informacji, ale raczej nie żyją bo wtedy mieli ponad 80 lat). Do tego duża część pokolenia mojego (pra)pradziadka żyło np w Berlinie. Nawet znalazłem fragment książki (albo artykułu z gazety) w którym był opisany wyścig motocykle kontra pociąg. Fragment artykułu przetłumaczony przez ChatGPT:

Dziadek Geuder opowiada

Źródło: Numer 11/1958

Wyścig motocyklowy przeciwko nocnemu pociągowi D-Zug, rok 1912

W roku 1912! W tym spokojnym czasie konie nadal dominowały na ulicach miast i wsi. Czasem można było zobaczyć motocyklistę, który mknął z prędkością 40-50 km/h albo naprawiał swój pojazd, starając się ignorować kpiny konnych i pieszych.