Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1741540403862-png.8861375

18 minut temu, Suchy211 napisał(a):

No nic trzeba płynąć z prądem i zobaczymy co będzie.

A zapomniałem dopisać że do PIS i konforuskich można spokojnie doliczyć jeszcze PSL bo są już głosy od nich że możliwa jest koalicja z PIS. 

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@CamisBiorąc pod uwagę jakimi spadochroniarzami są ludzi z PSL te głosy są... całkowicie wiarygodne.

Jeszcze może taki ogólny komentarz co do tego co robi Trump z gospodarką, co Trumpowi nie wyjdzie, to nie wyjdzie, ale... . Już z najnowszego przykładu rosji, wiemy że kapitał NIE JEST W STANIE zrezygnować z dużego rynku. Jeśli Trump zażąda przeniesienia cześci produkcji rożnych dóbr do USA dosłownie używając słów "burek, do nogi" to tak się stanie. Jakie będą koszty i dla kogo to nie jest specjalnie istotne, zwłaszcza że nie będzie to dotyczyć bogatych. Czuję, że on będzie wstanie załatwić kolejną prezydenturę dla republikanów. Nie wiem jeszcze jak, ale to zrobi. 

A, no i to nie była wtopa Sikorskiego. To Musk jest zwyczajnym burakiem. Jak najbardziej Stany insynuują scenariusz w którym odcięcie starlink jest możliwy.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Brawo koalicjo, z takimi wynikami już prezydenckie też są przerznięte.

Glnr3bBWYAAOJMV?format=jpg&name=medium

Czemu są przerżnięte? Nie przesadzajmy. Pytanie jakie mi się nasunęło to czy po wygranych prezydenckich zdając sobie sprawę, że parlamentarne przegrają w obronie koryta nie wciągną Polski w wojnę ukraińską, która wtedy jeszcze nadal może w jakiejś resztkowej formie trwać, choćby jako wojna partyzancka na terenach okupowanych.

Edytowane przez adashi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, adashi napisał(a):

Czemu są przerżnięte? Nie przesadzajmy.

Zobacz ile ma łącznie koalicja a ile mają pisiory i konforuskie... 

Grok AI z X :rotfl2:

rwIR9MT.png

Edytowane przez Camis
Opublikowano
7 minut temu, Camis napisał(a):

Zobacz ile ma łącznie koalicja a ile mają pisiory i konforuskie... 

Ale to na tę chwilę tylko. Na wzmacnianie koalicjantów pewnie przyjdzie czas za te 1,5 roku.

Tusk w tej chwili skupia się wyłącznie na prezydenckich.

Opublikowano

Takie coś na 99% by olał. Generalnie Musk w miarę współpracuje, jeżeli oczekiwania są rozsądne. Tak było w przypadku oczekiwań astronomów co do albedo satelitów. Zmniejszył je znacznie. A to dla niego biznesowo niekorzystne, bo zmniejsza trwałość satelitów, mocniej się nagrzewają.

Opublikowano
10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Tusk w tej chwili skupia się wyłącznie na prezydenckich.

Przez ogłoszenie powszechnych ćwiczeń dla wszystkich mężczyzn o których trąbią wszyscy... Żeby dzień później pojawiły się informacje, że jednak dla chętnych. A o tych informacjach nie jest aż tak głośno, bo ludzie nie są ich pewni.

Gratulacje. Świetna robota. 👏🏻

9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ciekawe co Musk by zrobił, gdyby mu cofnięto pozwolenia na zaśmiecanie orbity 🤔 Pozwolenie ma z Międzynarodowego Związku Telekomunikacyjnego który jest organem ONZ.

Stany, Izrael i przynajmniej kilka innych krajów zawetują.

Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Ale przecież to dotyczy też wyborów prezydenckich!. 

Na zasadzie sumowania elektoratów? Tutaj mi nie klika zbytnio, żeby tak chętnie pisiory szły z konfederatami.

Poza tym sądzę, że to poparcie Memcena jest mocno przeszacowane.

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Tutaj mi nie klika zbytnio, żeby tak chętnie pisiory szły z konfederatami.

Przeciwko tęczowemu kandydatowi z eurosojuzu?

Myślę, że w takim wariancie partyjniacy z PiSu będą na potęgę pompować #ByleNieTrzaskowski.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Konfederacja odcięła dwie kotwice i ruszyła do przodu. Polska 2050 i lewica schodzi do poziomu planktonu bo nie potrafią się odnaleźć w trudnej rzeczywistości. No nic trzeba płynąć z prądem i zobaczymy co będzie.

Konfederacja została przejęta przez PiS-owców. Ale niektórzy się o tym przekonają dopiero po wyborach parlamentarnych bo na 99% kolejny rząd to będzie Konfa + PiS. Jak już maski opadną i konfa będzie zamiast programu wolnościowego i narodowego będzie realizować kato-socjalistyczny program PiS. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Brawo koalicjo, z takimi wynikami już prezydenckie też są przerznięte.

A co ty chcesz od koalicji? Z pustego to i Salomon nie naleje a elektorat konforosji jak widać jest durny niczym wiadro krewetek.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Polska 2050 i lewica schodzi do poziomu planktonu

PL2050 tonie bo PSL ich ciągnie na dno. Nie wiem co strzeliło Hołowni do łba żeby wejść z nimi w koalicję.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Wystarczy popatrzeć jak nagle zmniejszyła się aktywność antyszczepionkowców, foliarzy, zwolenników płaskiej ziemi, czy tych co to doszukiwali się że Biden to android/reptilianin/klon itp. Masa szurów i masa filmików które podpowiadały w różnych mediach społecznościowych niestworzone teorie nagle straciła zasięgi. Ot tak po prostu. Dlaczego tak uważam? Bo mimo iż nie obserwowałem i nie oglądałem takich bzdur to dość regularnie w różnych miejscach mi wyskakiwały. Obecnie tego nie ma prawie wcale.

I teraz ja sobie stworzę teorię, bo czemu nie :D jak się teraz zastanowić, to zbanowanie tik toka z USA na jeden dzień w zasadzie mogło mieć konkretny cel czyli usunięcie/zresetowanie preferencji dotyczących promowania i podpowiadania treści, o których piszę.

Choć wiadomo że po moim przypadku nie ma co generalizować, dlatego ciekaw jestem jakie są Wasze obserwacje w tej kwestii, czy po prostu udoskonalono profilowanie, czy faktycznie gdzieś pewne treści nagle odeszły w cień.

• Confused 1
  • Upvote 1