Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

chyba nie ma szans na zmiany nawet, jakakolwiek skala zlodziejstwa PISu to wciaz za malo dla Polakow zeby zmienic zdanie

Pamiętaj, że prawie dla połowy złodziejstwa nie było, albo było 'jakieś', ale przynajmniej dawali. 

O wyborze prezydenta tak naprawdę zdecyduje jedynie parę procent ludzi przy tak zabetonowanym myśleniu jakie u nas jest.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Jakby zrobić wymóg zrobienia testu na rozumienie polityki i zabierać ludziom prawa wyborcze jeśli nie zdali, PSL miałoby stuprocentowy spadek poparcia. 

PSL się nie kryje. Zawsze to samo.  Opisywany tutaj kolejny "Misiewicz" wcale mnie nie dziwi, ale że są nadal ludzie głosujący na PSL...

Scaliło

drugi post:

https://www.fakt.pl/pieniadze/pensja-nizsza-o-nawet-1000-zl-w-sejmie-projekt-bykowego/lxhly0q

Przy zarobku typu 3K na rękę proponują oddawać 5000zł rocznie na patolę i bachory, tylko po to, żeby zebrać poklask wśród osób, które mają dzieci. 

Bo przecież 500+ i 800+ tak bardzo pomogło rozwiązać problemy demograficzne.

I oczywiście wcale nie sprawi to odwrotnego efektu niż zamierzony. Z kilku powodów, które są chyba oczywiste - więcej patoli i inżynierów ze stadem swoich, mniejsze bezpieczeństwo i obawy osób rozważających założenie rodziny, zubożenie społeczeństwa oraz pośrednie efekty tego zubożenia, pompowanie inflacji. 

Sumując: Chyba ich do reszty popier(niczy)ło 

Może czyn społeczny jeszcze przywrócić? Naród wytrzyma.

:sex:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Sumując: Chyba ich do reszty popier(niczy)ło 

Z linka który dałeś wynika, że Jakubiak popiera, a złożony projekt jest projektem obywatelskim. Złożyła go jedna osoba, ale żeby to zrobić musiała zebrać bodajże 100 tys. podpisów. Muszą procedować taką ustawę   (edit: dobra, to petycja nie ustawa, to jeszcze prościej, napisałem niżej) mimo iż jest raczej skazana na odrzucenie, bo to jakaś abstrakcja jest. A jak taka osoba nie dożyje emerytury, to za tą 100% wyższą stawkę emerytalną ZUS wystawia pomnik na cmentarzu? Zwiększa się zasiłek pogrzebowy? Cokolwiek? Nie.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

rafalek wstydzil sie flagi lpg XD

dostal kola ratunkowe i nie pomoglo xD

23a0b19d610f4fe28e31d60f616033d5dbca76cd

W fajnej bance zyjesz :E Widze, ze dla ciebie flaga lgbt jest wiekszym zagrozeniem niz 300 mld poza budzetem xd 

Poza tym, Rafał, a nie rafałek w 2020 wygral w I turze z duda i zgarnal ponad 10 mln głowsów w drugiej bez przygotowania. Wiec zanim cos palniesz o kołach ratunowych i wstydzie zobacz wyniki twoich kandydatow i to wszystkich razem. :E 

I dalej nie czaje, czemu tak wszyscy czepiaja sie tej flagi lgbt???? Naprawde? To jest wasz argument? Bo jeden kandydat z centrum ma odwage nie udawac, ze ludzi o innej orientacji nie ma? Moze pogadamy o fladze rasiji, ktora zawisla nad weglem falenty i nad wasza wizowa jak mowil kaczek "aferka"? :boink:

Poza tym nie ujmujac pani profesor, ale cytowanie joanny vel lewica z zacieciem do pisdowskich narracji, to jak cytowanie na powaznie brauna.. xd 

I pozostajac przy kolach ratunkowych, to przypomne, ze najwiekszy polityczny titanic ostatnich lat, to zjednoczona prawica. Tonie od obajtka, wiz, pegazusa, willi plus i respiratorow z albanii... :heu:

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano

A dobra, to nie projekt ustawy a jedynie petycja

https://orka.sejm.gov.pl/petycje.nsf/nazwa/155-X-461-25/$file/155-X-461-25.pdf

Co dalej nie zmienia faktu, że proponowane rozwiązanie jest bez sensu. Co z rodzicami, które mają niepełnosprawne dziecko? Obciążyć je 50% wyższą składką emerytalną jeżeli któreś z nich pracuje (zakładam że jedno opiekuje się dzieckiem). Trudno od takich ludzi oczekiwać, że zdecydują się na kolejne, tym bardziej jeżeli istnieje z jakichś przyczyn większe ryzyko, że koleje też będzie niepełnosprawne. Wtedy To jest karanie rodziców 50% składką na zasadzie "bo tak".  Na szczęście petycja może zostać odrzucona równie szybko co inne wnoszone tego typu dokumenty.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Wiem, że to projekt jedynie ale mam nadzieję, że nie przejdzie.

Nie, to nie ma szans przejść. Sama koncepcja jest tak absurdalna, że można się załamać. Aczkolwiek mogłoby to napędzić rynek adopcji dorosłych.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Oczywiście, że to tylko petycja, ale sam pomysł. Co za debile to wymyślili, co za debile się (niby) pod tą petycją podpisali. 

Chyba same "madki z horom curkom" albo te wiecznie uciśnione feminis... a nie, czekaj.. one zazwyczaj nie chcą dzieci.. ale moment. To chyba tylko dla faców - no to luz. ;)

Teraz patrzeć kto z polityków to poprze. Dla mnie sprawa nie mniej chora jak dopłaty dla developerów. Tylko tam można zrozumieć, że pomysły doplat do kredytów biorę się z powodu przytulenia kasy. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Nie będę pisał o wszystkich uczestnikach wczorajszej debaty, ale napiszę o największym przegranym wczorajszego dnia - Rafale Trzaskowskim.

Otóż Rafał przegrał zanim debata się rozpoczęła. Proponując ustawkę 1v1 z Nawrockim i to jeszcze przed pierwszą turą wyborów uznał, że może mieć w dupie resztę kandydatów i zawalczy sobie w warunkach jakie on ustala. Czyli idealnie ustawić sobie sytuację, cieplarniane warunki, byle Rafał wypadł wspaniale. Niestety inni kontrkandydaci w tym przede wszystkim Hołownia zrobili mu psikusa i się w Końskich pojawili. Przyznam szczerze, że od czasów Rzeczypospolitej Obojga Narodów mieliśmy pierwszy raz okazję zobaczyć na żywo jak wyglądały zajazdy szlacheckie. Spanikowany Rafał o 18:20 wysyła więc wiadomość, że on wielce szczodrze zaprasza na debatę o 20:00 xD. Debatę tak dobrze przygotowaną, że już na starcie zaliczamy 40 minut opóźnienia.

Sama debata w wykonaniu Trzaskowskiego to był dramat i trzeba to jasno napisać. On był ewidentnie przygotowany i wyuczony tekstu tylko do walki 1v1. Kompletnie ignorował innych kandydatów, najważniejszy był Nawrocki, PiS PiS PiS, Kaczyński, Nawrocki, PiS PiS PiS. Każda odpowiedź na pytanie musiała zawierać odniesienie do PiS. Brzmiał zupełnie jak Morawiecki w 2023, który na każde pytanie odpowiadał Tusk i PO. Dwie jednak wypowiedzi to był prawdziwy majsterszyk.

Pierwsza o tym, że PiS się boi gejów, samemu chowając flagę LGBT pod stół. Jeszcze ta akcja Magdy Biejat z postawieniem tej flagi na swoim pulpicie. Druga to, że Trump słusznie zjebał UE, za to że nie wydaje 5% na zbrojenia, bo my Polska stronk jesteśmy zajebiści i na naszych plecach jadą inne kraje. No po prostu aż musiałem cofnąć ten fragment bo myślałem, że się przesłyszałem. Takiego włazidupstwa w USA to nawet Nawrocki nie odwalił, a sporo wazeliny do Waszyngtonu poleciało z jego strony.

Dla mnie pokazało to jedno - Trzaskowski po raz kolejny chciałby zdobyć władzę nie napracowując się za bardzo, a najlepiej żeby miał komfortowe warunki i wszyscy dookoła go chwalili. Ale jak reguły gry się zmieniają to wypada naprawdę słabo. Już w wywiadzie u Antoniego Dudka miał naprawdę bardzo przyjemne i mało atakujące pytania, a i tak się motał w odpowiedziach.

Części gospodarczej już nie oglądałem, ale czytałem że też były niezłe akcje, szczególnie z dopłatą do kredytów, które wiadomo cieszą się wielkim poparciem w społeczeństwie xD
Także sorry bardzo Rafał, ja na drugą turę nie idę. Radź sobie sam.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192854674

• Like 1
Opublikowano

Aż się tu zalogowałem po 2 miesiącach, żeby zobaczyć co sądzicie po tym cyrku aka debacie 

Moim skromnym zdaniem:

1. Obydwie debaty to bardziej cyrk niż cokolwiek poważnego

2. Pytania kompletnie bez sensu

3. Skąd wziął się w końcu maciak, bo na początku "debaty" tego nie wiedziałem, i w sumie po "debacie" dalej tego nie wiem

4. Stanowski wypadający tam najpoważniej, gdzie sam startuje niezbyt poważnie, o czym zresztą wspominał, przepięknie obnaża cyrk jakim polaków karmią dwa główne ścieki polityczne

5. Hołownia zadający pytania powagą przypominające odpytywanie facetki w gimnazjum oraz za przeproszeniem pierdzielący jakieś piękne formułki, gdzie od 1,5 roku jest z całą ściekową koalicją u władzy i nic do tej pory nie pokazał, zapewne zyska troche u mniej rozgarniętych wyborców, reszta będzie miała o nim takie samo zdanie jak przed

6. Biejat jak to biejat, nie wymaga za bardzo dodatkowego komentarza, ale plus za obnażenie hipokryzji Trzaskowskiego z flagą hdmi

7. Senyszyn to wogóle wywołała u mnie jedynie "iksde" co ona tam robi

8. Jakubiak trzymał sój poziom

9. Nawrocki - tutaj jestem szczerze zdziwiony, bo wypadł lepiej niż bym się spodziewał, do tego nie był tak drewniany jak wczesniej - aczkolwiek też niezbyt mnie to cieszy, bo nie na tego przedstawiciela konserwatywnych poglądów liczę w drugiej turze

10. Trzaskowski - zaorany po całości, co mnie niezmiernie cieszy. Chociaż zapewne i tak to niewiele zmieni bo ma swój beton intelek... wyborczy, który zagłosuje na niego nie zważając na to jakie farmazony będzie gadał, a już naprawdę przechodzi to wszelkie pojęcie co jeszcze może wymyślić. Także obstawiam że niewiele u niego to zmieni

11. Szkoda, że nie było memcena - bo jestem naprawdę ciekaw, jakby wypadł w tym całym cyrku w porównaniu do reszty kandydatów, ale też się nie dziwie, że nie kwapił się aby tam się pojawić. Myślę, że tylko zyska na tym, że nie wystawił ludzi z którymi był "umówiony" do wiatru tylko po to, żeby pojawić się w tym cyrku - tak jak np zrobił to łgarz Hołownia

Ale w dużym skrócie - teraz każdy okrzykiwany jest zwyciężcą czy tam przegranym tego cyrku, gdzie zwycięzców to chyba nie ma wcale a przegrany jest jeden - nasza ojczyzna. No ale cóż, dopóki ludzie nie zmądrzeją to można sobie tylko gdybać

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

@Camis Ludzie z tamtego forum to chyba nadal nie zauważyli że debata wspólna, wszystkich kandydatów jest 12 maja, a to od początku miała być debata 1v1, bo jest “nieoficjalna” za uzgodnieniem dwóch partii - PO i PiS. Tylko reszta kandydatów się wpierdzielila :E W dalszym ciągu ludzie nie potrafią zrozumieć że to głównie walka Trzaskowski vs Nawrocki, więc przygotowanie Trzaska nie jest dziwne, wali w największego konkurenta, po co miałby przygotować się na “koalicjantów”, Jakubiaka z 1%, Stanowskiego z 1%. Mógłby co najwyżej na Memcena, ale jego nie było. 

Problemem są wartości merytoryczne danego kandydata i fikołki obu stron. Chociaż Trzask nie popełnił aż tyle blamaży ile Nawrocki w tej kampanii. 10 fikołków Trzaska równa się jedna wpadka Nawrockiego - jak chwalenie własnej książki i robienie wywiadu z samym sobą :E 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Ludzie z tamtego forum to chyba nadal nie zauważyli że debata wspólna, wszystkich kandydatów jest 12 maja, a to od początku miała być debata 1v1, bo jest “nieoficjalna” za uzgodnieniem dwóch partii - PO i PiS.

Wspólną to mogli sobie zrobić w prywatnej TV a nie publicznej, to jest mega błąd i mówią o tym wszyscy nawet eksperci od tych spraw. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No a gdzie będzie wspólna debata? To od początku miała być debata 1v1, która przerodziła się w coś większego. Debaty 1v1 to nadal lepiej niż debata Andrzeja Dudy 1v0 z samym sobą :E 

Sygnał był z publicznej, debata była ustalona przez prywatne stacje, które podzieliły się sygnałem. Dodatkowo byli tam dziennikarze z trzech najważniejszych stacji. Można się czepiać nagłego zaproszenia, czy słabego przygotowania debaty. 

A teraz najlepsze: 

“Jestem zszokowany, że Telewizja Republika, która jest określana jako ta zła, hejterska, która sieje oszczerstwa i nienawiść, bardziej realizuje dzisiaj misję publiczną niż telewizja publiczna – zaczął swoje wystąpienie Krzysztof Stanowski, przy aplauzie sprzyjającej Karolowi Nawrockiemu publiczności zgromadzonej na rynku w Końskich.”

Piesek PiS uważa, że debata jednak powinna być w TVP. To jak to eksperci mówią że źle? 

https://www.press.pl/tresc/86861,dwie-debaty-prezydenckie-w-konskich_-chaos-i-zmiany-do-ostatniej-chwili

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1