Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@huudyy Obchody będą przełożone o jeden dzień. I przecież to tez jest szopka na wybory o która nikt nie daje uwagi ;) A sobota to pogrzeb papieża.

@LeBomB no tak, wątpię by się tego sami domagali. Chodziło mi o to, że katolickiej części Polaków się to spodoba.

@Camis Bo nie był już dawno papieżem i mało kogo to interesowało. A zobacz teraz na media.

@VRman też, a także wyborcy PSL i niemała część KO.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Badalamann napisał(a):

Obchody będą przełożone o jeden dzień. I przecież to tez jest szopka na wybory o która nikt nie daje uwagi

może Ty, ja zamierzam to obchodzić.

A sobota to pogrzeb papieża.

A wczoraj ściszałem telewizor. Co to ma do rzeczy? Żyję w państwie ŚWIECKIM, jestem ateistą, co mnie obchodzi jakiś dziadek na tronie  z quasi państwa, które regularnie okrada nas, polaków?

Biorąc pod uwagę jego postawę w konflikcie UA-Russja, to wręcz CIESZĘ SIĘ, że spadł z papa-rowerka.

@VRman też, a także wyborcy PSL i niemała część KO.

mniej jak 30% polaków regularnie chodzi do kościoła, wątpię, żeby to była jakaś istotna część elektoratu KO.

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

@Lypton Niczego nie było blisko.

Był moment zachwytu Tuska nad popularnością jaką daje Trumpowi Musk. I decyzja by mieć takiego swojego.

Żenująca ustawka z Brzoską na jakimś spotkaniu czy tam konferencji.

Teraz to wygaszają bo nawet nie wiedza po uj im to było. A w USA efekty też są fatalne xD

I to akurat nawet cieszy bo jedyne komu Brzoska z podobnymi sobie bossami biznesu zrobiłby dobrze decydując o zmianach w prawie, to oni i im podobni. Kosztem większości społeczeństwa.

• Upvote 1
Opublikowano

@huudyy ale obchodzić akcję wyborczą?

Też jestem ateistą i tez mnie nie obchodzi. Ale większość Polaków na tyle, że żałoba będzie miłym gestem który docenią. Bo i tak całą sobotę wszędzie będzie o pogrzebie.

Nie pisałem niczego o chodzących do kościoła. To chyba tacy rzeczywiście wierzący. Są całe masy Polaków traktujących katolicyzm kulturowo.

I jak pisałem, jeśli za prezydentury Trzaskowskiego umrze kolejny papież to też będzie ogłoszona żałoba narodowa.

4 minuty temu, Lypton napisał(a):

@Badalamann

Blisko było, żeby Brzoska ogłosił co najmniej jeden dobry projekt. Ale szybko sam go storpedował. 

Niby gdzie? Przecież to były jakieś puste slogany. A same umowy hipoteczne są dość podobne. Tam nie ma niewiadomo jakich warunków. Bankowość jest przecież silnie regulowana przez państwo, w tym nasz bank centralny.

Z tego nigdy nic nie miało wyjść, poza poparciem dla KO i Trzaskowskiego w najbliższych wyborach. Nikt ani w polityce ani w tym całym zespole przedsiębiorców nigdy nie traktował tego poważnie.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Też jestem ateistą i tez mnie nie obchodzi. Ale większość Polaków na tyle, że żałoba będzie miłym gestem który docenią.

kto ma to docenić? Ludzie, którym utrudni się życie? :E  Skąd w ogóle bierzesz "większość"? Bo "większość" moich znajomych ma to totalnie w dupie.

IDZD.

23 minuty temu, Badalamann napisał(a):

I jak pisałem, jeśli za prezydentury Trzaskowskiego umrze kolejny papież to też będzie ogłoszona żałoba narodowa.

Po Benedykcie jakoś nikt nie robił żałoby, a to też był papież.

2 minuty temu, skypan napisał(a):

Brawa dla tych co robią problem z niczego :clap:

mówisz o łysym od paczkomatów czy argentyńskim księdzu^2? 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

@Badalamann

Niby jest regulowana, ale różnie z tym bywa, bo zwykły szaraczek raczej nie jest w stanie odpowiednio zinterpretować i wyłapać klauzul abuzywnych.

https://rf.gov.pl/mapa-klauzul-w-umowach-kredytow-walutowych/

Wyjściowy pomysł był ok, ale co z tego, jak za chwilę rakiem z niego wycofują.

Choć nie jest to nowy pomysł, bo nad swoją wersją jednolitej umowy kredytu hipotecznego pracuje też UOKiK.

https://direct.money.pl/artykuly/porady/koniec-ukrytych-kosztow-jednolity-wzorzec-umowy-kredytowej-coraz-blizej

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Matecki wychodzi z aresztu, ale będzie pluł jadem na X %-)

Kowalski za przewały na miliony siedział by w areszcie nawet i kilka lat, a tutaj pyk 1,5 miesiąca i go wypuszczają. 

Cytat

Zwrot w sprawie aresztu dla Dariusza Mateckiego. Jest decyzja sądu

Poseł PiS będzie mógł wyjść z aresztu, jeśli wpłaci kaucję w wysokości 500 tys. zł. Tak zdecydował Sąd Okręgowy w Warszawie — podaje TVN24. Termin wpłaty poręczenia majątkowego wyznaczono do 6 maja.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zwrot-w-sprawie-aresztu-dla-dariusza-mateckiego-jest-decyzja-sadu/0q4ydvf

Cytat

Bo ja zaczynam to widzieć jako wybór między uśmiechniętymi leniami, którzy są w stanie spiąć się tylko przy wprowadzaniu rzeczy, które szkodzą a kretynami którzy co chwila będą coś zmieniać.

I żeby nie było - naprawdę rozumiałem konieczność poczekania z wieloma rzeczami do zmiany prezydenta. No problem, czekałem 8 lat, poczekam jeszcze trochę. Ale jak kandydat PO zaczyna głosić poglądy na tematy z którymi się fundamentalnie nie zgadzam, jak robienie dobrze deweloperom i bankom, pogłębianie problemów służby zdrowia i promowanie fikcyjnych jdg w jednym (wow!), a w tematach światopoglądowych zarzuca wyraźną konserwatywną kotwicę - to ja podziękuję.

I ten kompas pokazuje też jeszcze jedno - tutaj w zasadzie nie ma tematów gospodarczych, ustrojowych, poglądów na reformy itp, tylko reakcje na bieżące sprawy, odpowiedzi na populistyczne zapowiedzi lub działania OBECNEGO rządu i tematy światopoglądowe. I taka to jest właśnie kampania.

Także jeszcze kilka tweetów Tuska, jeszcze kilka wypowiedzi Trzaskowskiego i na drugą turę po prostu nie pójdę. Z pełną świadomością konsekwencji, ale nie będę głosować wbrew sobie.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192971226

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Najpierw Romanowski, teraz Matecki. Rafauowi poparcie cały czas leci zaraz będzie na zapałki między nim a Nawrockim gdzie Rafau sam niszczy swoje poparcie.

Koalicja nieudaczników

Edytowane przez Dimazz
  • Like 4
Opublikowano
16 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nawrockim bym się akurat nie martwił, bo na drugą turę czeka już pewnie cała kartoteka jego gangsterskich kontaktów xD

Ale fakt faktem, bardzo kiepsko to rozgrywają.

Gangsterskie kontakty nie mają znaczenia po przekroczeniu pewnego punktu krytycznego wśród niezdecydowanych wyborców :( 

• Upvote 2
Opublikowano
59 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Nawrockim bym się akurat nie martwił, bo na drugą turę czeka już pewnie cała kartoteka jego gangsterskich kontaktów xD

Wyborcy mają to w:

images?q=tbn:ANd9GcQCXkP0kln5PizUX5vCquN

Godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Nawrockim bym się akurat nie martwił

A później, jak do tego doszło?!, nie wiem :hmm::

z17900585Q,Andrzej-Wajda-i-Krystyna-Zach

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ciężko powiedzieć. Same powiązania już zostały ujawnione. Wiele więcej tym już nie ugrają. Znaczy będzie to wciąż przypominane, ale jest już znane.

Pytanie czy mają coś mocniejszego, świadków czy mocne materiały potwierdzające że sam faktycznie był członkiem "półświatka". Jeśli tak, odpala to po I turze.

Sztab Trzaskowskiego opiera się na założeniach że Rafał ma pewne wejście do II tury oraz że lewicowi i liberalni wyborcy i tak na niego zagłosują w II. Skupiają całą uwagę na pozyskaniu dodatkowego elektoratu centro-konserwatywnego. I konsekwentnie się tego trzymają.

Okaże się czy mieli rację.

P.S. Myślę że po I turze ruszą tez mocno z kampanią namawiającą do udziału w wyborach. Duża frekwencja elektoratu koalicji 15X będzie konieczna by wygrać. Bo PiS wraz z Kościołem swój zmobilizują maksymalnie.

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

możesz nie wrzucać zdjęć towarzyszów partyjnych z PZPR?

Dobrze товарищ!.

1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

oraz że lewicowi i liberalni wyborcy i tak na niego zagłosują w II

No to się nieźle przejadą :rotfl2:

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, sabaru128 napisał(a):

Zbanowali gościa, który zrobił moda do jednej gry za to że podpisał postacie że to jest kobieta i mężczyzna, a nie 1 i 2.

https://ithardware.pl/aktualnosci/oblivion_mod_ban_prowokacja_zmiana_plci-41052.html

Jest wątek o tych śmieciach od DEI w dziale "Gry".

3 godziny temu, VRman napisał(a):

politycy mają w dupie to co chce naród

A był jakiś sondaż na ten temat? Bo obstawiam, że jeszcze srogo byś się zdziwił jakby zapytali. Szczególnie biorąc pod uwagę, że w kontekście prywatnych wydarzeń nie oznacza to nic.

Żałoby bo jakiś Szaman Unga Bungu w Afryce zmarł też nie było, a tragedia dla Polski porównywalna (zerowa)

Ilu wyznawców wiary Szamana Unga Bungu jest w Polsce?

Szczególnie gdy mowa o papieżu z jawnie wrogą Polsce działalnością. Jego wypowiedzi o nachodźcach i o wojnie rusko-ukraińskiej sprawiają, że przeciętny Polak bardziej chciałby go za życia kopnąć w dupsko niż teraz przymusowo opłakiwać.

A to akurat prawda.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Badalamann napisał(a):

A także ile z "walki" między kandydatami koalicyjnymi to ustawka.

Szachy 5D mówisz? U polityków jeszcze bardziej wytrawnych od Trumpa? :o

:rotfl2:

Edytowane przez crush