Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

No... Ok, ale co tu jest "nie tak"?

Nic, PiS-owcy próbują grzać temat, że Trzaskowski też ma mieszkanie na umowę dożywocia. Różnica jest taka, że Trzaskowski to ujął w oświadczeniu majątkowym, a Nawrocki właśnie nie :E.

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, Spl97 napisał(a):

Nic, PiS-owcy próbują grzać temat, że Trzaskowski też ma mieszkanie na umowę dożywocia. Różnica jest taka, że Trzaskowski to ujął w oświadczeniu majątkowym, a Nawrocki właśnie nie :E.

Różnica jest taka, że u Trzaskowskich mieszkanie ma jego żona i dostałą je po swojej matce. Co więcej - mieszka w nim ojciec Trzaskowskiej. Jakby nieco inna sytuacja.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nawet Stanowski to potwierdził, że Trzaskowscy na to mieszkanie mają umowę dożywocia sporządzoną z rodzicami, akurat żony Trzaskowskiego.

A sam szukał, czy tu jest coś "ciekawego" 8:E

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
28 minut temu, Spl97 napisał(a):

Tylko, że ten drugi to umowę dożywocia ma z rodzicami swoimi bądź żony, a to zmienia postać rzeczy.

Ba, na pewno jeszcze wiedza gdzie Ci rodzice sa na codzien i od czasu do czasu ich widza :D

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ibizpl napisał(a):

No z tym mieszkaniem to jaja na maxa :)

Jednego przeczołgali że gnój i masakra a tu zonk że drugi też ma umowę dożywocia na mieszkanie :boink:

To fajnie pokazuje że oni są siebie warci w 100%

No Kolega raczy chyba kpić?!

To jest niebywałe, że ludzie piszący i czytający forum (należy domniemywać, że piśmienni) nie kumają tego, co czytają i trzeba im dodatkowo z polskiego na polski tłumaczyć.

Umowa dożywocia (mieszkanie w zamian za dożywotną opiekę) jest normalną instytucją, klasyczną umową, jaką ma setki tysięcy Polaków. W takiej umowie nie ma nic złego! To standard. Oczywiście wątpliwa jest dla mnie nieco taka umowa, między rodzicem a dzieckiem, bo opieka nad rodzicem należy się rodzicowi, jak psu buda - i bez umowy - ale mniejsze. Pewnie idzie o to, jak jest 4 dzieci, i troje ma wyjebane, a jedno się troszczy o rodziców, to po śmierci rodzeństwo mu to mieszkanie wyrwie - to wtedy taka umowa ma sens.

Do rzeczy.

Gnój w sytuacji Nawrockiego polega na tym, że on mieszkanie przytulił prawnie, a dziadka porzucił. Nawet nie wie, gdzie dziadek jest od roku (!), a dziadek siedzi w domu opieki!
Czyli gwałt umowy. Zagarnął produkt, ale nie zapłacił. 

Innymi słowy - "mąż stanu" nie wywiązuje się ze umowy / zobowiązań.
Jeżeli nie umie dotrzymać umowy z "byle dziadkiem", to tym bardziej nie jest godny zaufania, jako szef kraju.

I dla mnie to jest szok, że Ci wszyscy "cytujący" umowę trzaska, nie dostrzegają różnicy. To nie posiadanie umowy dożywocia jest złe, tylko brak jej realizacji. Nawrocki najnormalniej oszukał dziadka i to jest clue tego gówna.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 14
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

matka oskarzyla i sie dogadali, powiedziala ze wybaczyla a nie ze sprawy nie bylo
jak matka idzie do prokuratury na syna to tam byla ostra jazda]

Masz jakiś artykuł o tym, czy coś? Bo ja czytałem wersję, według której tak naprawdę bił ojciec alkoholik, a syn wziął winę na siebie, żeby chronić ojca.

Edytowane przez 209458
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 209458 napisał(a):

Masz jakiś artykuł o tym, czy coś? Bo ja czytałem wersję, według której tak naprawdę bił ojciec, a syn wziął winę na siebie, żeby chronić ojca.

O jaki dobry komuch. Najlepszy komuch ze wszystkich komuszych gnid.

Pewnie dlatego, że gej. 😇

Edytowane przez crush
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

O jaki dobry komuch. Najlepszy komuch ze wszystkich koniecznych gnid.

Pewnie dlatego, że gej. 😇

Ja tam nie wiem jaka była dokładnie sytuacja, ale też nie oczekuje, że taki troglodyta jak ty będzie wnikał w niuanse życia jako młody gej w wielodzietnej rodzinie przemocowego alkoholika i nietolerancyjnej matki.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

dziadek siedzi w domu opieki!

Koszty opieki ponosi miasto. Poinformował o tym wczoraj po południu rzecznik gdańskiego ratusza Daniel Stenzel. 

Koszt około 100k rocznie, ale Pan Nawrocki się jednak np. nie dokłada. Prawdziwy prawy człowiek PiS i nasz kandydat obywatelski! Klucze? Nie mam, nie kojarzę 

• Like 2
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 209458 napisał(a):

Ja tam nie wiem jaka była dokładnie sytuacja, ale też nie oczekuje, że taki troglodyta jak ty będzie wnikał w niuanse życia jako młody gej w wielodzietnej rodzinie przemocowego alkoholika i nietolerancyjnej matki.

Stary gej broni przemocowego alkoholika, żeby za chwilę zmienić zdanie i go nie bronić.

A to wszystko z udziałem nietolerancyjnej matki. xD

Seems legit. Prawie tak wiarygodne jak te 300 płci.

Głupich nie sieją.

5 minut temu, Winter napisał(a):

Nie no przecież polskie społeczeństwo jest takie tolerancyjne, a ojcowie nie chlali na umór i nie bili dzieci.

P.S: kolega ze szkolnych lat był bity kablem od żelazka. Na pewno byś się polubił z jego starym.

I po latach bronił starego?

Edytowane przez crush
Opublikowano
1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Jeszcze mają jedną kartę w ręku - przed sierpniem "swoi" w SN unieważnią wybory i tym będą grać, jeśli przegrają wybory.

Tylko że wtedy powtórkę przegrają w pierwszej turze.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, 209458 napisał(a):

Masz jakiś artykuł o tym, czy coś? Bo ja czytałem wersję, według której tak naprawdę bił ojciec alkoholik, a syn wziął winę na siebie, żeby chronić ojca.

A Kwaśniewski nie pił, tylko był akurat chory.

Tak się go bali, że nie chcieli, żeby poszedł do więzienia. Tak tu przeczytałem w tym wątku. No to się go bali, czy chcieli go chronić? :stukniety:

Daj pan spokój, żeby politykom (jakimkolwiek) wierzyć.

edit: 

O jezu. :hahaha:

Nasz kochany Voltq wrzucił właśnie  wyżej agitkę od rumuńskiego Jasia Fasoli, który tam niedługo pewnie zostanie prezydentem. :hahaha:

Jeszcze poprosimy rady jak głosować od Łukaszenki! :E

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Winter napisał(a):

Najwidoczniej ma w sobie więcej wartości chrześcijańskich niż niektórzy po prawej stronie.

Nie. Po prostu ta historia wali z kilometra jak chata Nawrockiego.

Opublikowano
9 minut temu, kalderon napisał(a):

Tylko że wtedy powtórkę przegrają w pierwszej turze.

Nie byłbym aż tak pewny. Elektorat PiS i Konfy nadal głosowaliby na swoich kandydatów.

Zobacz co jest w Rumunii, uwalono wybory prezydenckie, gdyż ktoś prorosyjski mógł wygrać, a wczoraj odbyła się I tura powtórzonych wyborów prezydenckich i kandydat prorosyjski, tym razem nie ten sam wygrał I turę z dużą przewagą i ma niemałe szanse na wygranie II tury.

Europa brunatnieje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

?? skad ta pewnosc?

Byles w elektoracie PIS i przeszedles na PO jak wzorcowy przyklad elektoratu POPIS

9 minut temu, VRman napisał(a):

żeby politykom (jakimkolwiek) wierzyć.

przeciez tu nie chodzi o jakichkolwiek ;) gdyby chodzilo o pis to nawet by sie nie zajaknal

49 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

I dla mnie to jest szok, że Ci wszyscy "cytujący" umowę trzaska, nie dostrzegają różnicy.

darmowy hint: wszyscy sa swiadomi roznic, wszystkich tez nie obchodza ci oszukani starsi ludzie

tu chodzi o mieso polityczne ;)

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, 209458 napisał(a):

Tak, to prawda, syn chronił matkę, a to ojciec Biedronia ich prał tam wszystkich.

3 godziny temu, crush napisał(a):

Nie. W takiej sytuacji cywilizowany człowiek po prostu się odcina.

:hahaha: 

Wy troglodyci jak zawsze macie pojęcie jak działa psychika. Ludzie są zastraszeni, wtedy młodzi, nie da się nic zrobić z takim fantem, żeby nagle odejść i sobie sprawnie radzić. Nie ma szans! W przypadku przemocy masz niską samoocenę i strach, więc nie robisz tak jak sądzisz, jakby działał sprawny człowiek który ma psychikę ze stali i czuje się ze sobą pewnie, bez nerwic i innych rzeczy. I tak Biedroń dużo osiągnął jak na kogoś kto był ofiarą przemocy, reszta ląduje na bezdomności, samobój, lub alkohol.

Oskarżenie nie poszło na ojca Biedronia tylko dlatego że mścił się jeszcze bardziej i wszyscy się bali. Myśleli że udobruchają go jak obwinią syna którego nienawidził, bo był gejem. I nic to nie dało. Prawaki jednak powielają fejury, bo sami gejów nie lubią i lewicy, więc mają hehe historyjkę by dowalić się jak taki typowy patus do kolegi z klasy bo coś tam. Psychika 14 latka.

Do patusów trzeba jak do Putina, argument siły, nic więcej. Niestety w rodzinie Biedroniów siłę miał tylko ojciec, hehe maczo męski, k...a jego mać.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, crush napisał(a):

Stary gej broni przemocowego alkoholika, żeby za chwilę zmienić zdanie i go nie bronić.

A to wszystko z udziałem nietolerancyjnej matki. xD

Seems legit. Prawie tak wiarygodne jak te 300 płci.

Powiem tak. W d*** byłeś, g*** widziałeś. Ojciec kolegi, sąsiada z bloku był alkoholikiem. Akurat tam bicia nie było, upijał się raczej na wesoło (choć im starsi byliśmy jako dzieciaki tym bardziej to było żenujące niż śmieszne)  Ale najpierw wyleciał z roboty jako kierowca (miał kat D), potem wylatywał coraz szybciej z różnych innych robót (palacz, spawacz). Na 6 miesięcy trafił do pierdla za spowodowanie wypadku pod wpływem, pod koniec to już było święto jak się go spotkało trzeźwego. A cały dom i 2 dzieci na głowie matki. I myślisz, że kumpel kiedykolwiek powiedział o ojcu choć jedno złe słowo? Dla niego to zawsze był idol.

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Keller napisał(a):

wtedy młodzi

Komuszek 34 lata wtedy miał mój drogi kolego wymęczony przez ludzi i los.

9 minut temu, Keller napisał(a):

Psychika 14 latka

Cieszy mnie taka samokrytyka z Twojej strony. 👍🏽

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A to zmienia postać rzeczy, 30 latkowie po przemocy domowej są sprawni jak Ty, który po prostu dziś decyduje że jutro zdobywa Everest i zdobywa. Przepraszam, ale Ty kolego decydujesz max o tym czy zjeść pomidorową i nawet nie wiem czy umiesz ją zrobić własnoręcznie, więc się nie wypowiadaj. A wymęczony to jestem bzdurami jakie wypisujesz będąc jednocześnie przeświadczony o tym że wiesz o czym mówisz. Z wiedzy psychologicznej jednak pała.

Cieszy mnie taka samokrytyka z Twojej strony. 👍🏽

Też mnie cieszy żeś beton. Trump Twoim wzorem, też mentalny 14 latek zamknięty w gębie 80 latka. Zamiast udawać że krytykujesz podaj sobie rękę ze swoim bliźniakiem z psychiki.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Raczej około 24 i trójka młodszego rodzeństwa, które nie miało się gdzie i jak odciąć. Chyba, że na prawicy nawet matematyka działa inaczej,

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, kubikolos napisał(a):

Byles w elektoracie PIS i przeszedles na PO jak wzorcowy przyklad elektoratu POPIS

A po drodze Konfa, TD, teraz może być PO, a w przyszłości? Na pewno nie PiS czy Konfederacja oraz podobne tego typu brunatne partie, samo PiS i Konfederacja skutecznie wyleczyły.

• Confused 1