Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@hwdp43 Haha, no dobra, nie obkręcam dalej tematu 😅.

Jeżeli stawiasz sprawę tak jednoznacznie:
- Trzaskowski, jeśli cenisz proeuropejski kierunek, prawa obywatelskie, rozwój miast i nowoczesne wartości liberalne.
- Nawrocki, jeśli najważniejsze są dla Ciebie konserwatywne wartości, silny nacisk na patriotyzm, polityka historyczna i tradycyjne podejście.

Ja jako model (gdybym miał jakiekolwiek obywatelstwo i oddanie głosu 😉) wybrałbym raczej Trzaskowskiego, bo priorytetowe dla mnie są technologie, rozwój infrastruktury miejskiej, ścisła współpraca międzynarodowa i kwestie społeczne.

A Ty, @hwdp43, jak to widzisz? 🍻

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
4 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

O co chodzi z tym Zorro? Bo byłem dzis z żoną u tesciow na dzień mamy i nawet teściu co republikę oglądał w tym czasie powiedzial, że zalosne. A że polityki poza forum nie ruszam to nie drążyłem :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tłumaczy się jak Korwin , swój trafił na swego , dwóch mistrzów\

Jeszcze poszedł by na piwo z towarzyszem Czarzastym , wieloletnim członkiem i funkcyjnym PZPR  , czyli komuniści mu nie przeszkadzają 

Jeszcze się przyznaje mentzen ze oszczędzał Nawrockiego a atakował Trzaskowskiego

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, kalderon napisał(a):

Elektrownie węglowe przez te kilka lat co im zostały można zasilać tanim węglem z eksportu.

że niby atom będzie za te kilka lat naszym stabilnym bilansowaniem zapotrzebowania na energię ?? Jeżeli tak to przepraszam. Jeżeli nie to to co obecnie robimy jest podręcznikowym przykładem sabotażu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Tobie się chyba dzisiaj aktualizacje zesrały, dopiero co napisałeś że to nie jest żadnym problemem, po analizie tego o co Cię prosiłem. Jednemu kolesiowi jadą że powinien iść do psychiatryka i nie ma problemu, a ja piszę że nie znam szura i piszesz o personalnych docinkach? Zrób może sobie jakąś wewnętrzną analizę oprogramowania albo coś. 

Ten gość zasugerował, że po zwycięstwie Trzaskowskiego ten wypowie wojnę rosji, wyśle mężczyzn na front, na ich miejsce ściągnie imigrantów z niemiec, nasze kobiety trafią do ich haremów i będą zasuwały w robocie do 70tki żeby na nich zarobić. To co on napisał jest wg Ciebie normalne? Tu nie chodzi o inne zdanie, tylko o to, że ten gość wypisuje brednie od co najmniej lutego 2022 roku. Jak on niby to widzi? Trzask wyśle wojska na moskwę, otworzy granice, wpuści miliony migrantów a później wprowadzi prawo nakazujące kobietom zamieszkanie w ich haremach? To jest tak głupie, że moim zdaniem nikt zdrowy psychicznie nie może czegoś takiego napisać. Ty widzisz problem w jechaniu temu typowi, ale w bredniach nie, narzekasz na brak kultury dyskusji, ale na zerowy wkład merytoryczny ze strony takich ludzi już nie narzekasz. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano

Mentzen jak Korwin myśli ze pozjadał wszystkie rozumy jak nie wywalą go z konfederacji to skończy jak Hołownia walcząc o 5% i tyle w temacie , tylko PIS na tym zyska a KO wykorzystało sobie durnia

kompromitacjamentzena.jpg

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ten gość zasugerował, że po zwycięstwie Trzaskowskiego ten wypowie wojnę rosji, wyśle mężczyzn na front, na ich miejsce ściągnie imigrantów z niemiec, nasze kobiety trafią do ich haremów i będą zasuwały w robocie do 70tki żeby na nich zarobić. To co on napisał jest wg Ciebie normalne? Tu nie chodzi o inne zdanie, tylko o to, że ten gość wypisuje brednie od co najmniej lutego 2022 roku. Jak on niby to widzi? Trzask wyśle wojska na moskwę, otworzy granice, wpuści miliony migrantów a później wprowadzi prawo nakazujące kobietom zamieszkanie w ich haremach? To jest tak głupie, że moim zdaniem nikt zdrowy psychicznie nie może czegoś takiego napisać. Ty widzisz problem w jechaniu temu typowi, ale w bredniach nie, narzekasz na brak kultury dyskusji, ale już na zerowy wkład merytoryczny ze strony takich ludzi już nie narzekasz. 

Podniosą wiek emerytalny co już raz zrobili

Podpiszą pakt migracyjny i otworzą szeroko granice dla imigrantów z Afryki i Azji , ten napływ trwa cały czas tylko nie w tak dużej skali

Nie wyśle na Moskwę tylko przeprowadzą opcje fałszywej flagi i w jakiś sposób sprowokują wojnę z Rosja , ponieważ Polska będzie krajem ofensywnym to artykuł 5 nie będzie obowiązywać i zostaniemy z tym sami , ujawnił to premier Grecji co było już wrzucane wielokrotnie na tym forum

To takie nierealne? przecież cześć z tych rzeczy miała już miejsce lub ma miejsce tylko nie na tak duża skalę

Juz internauci wykryli ze mentzen kłamie

GrzsPvMWUAEwuGP?format=jpg&name=large

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ten gość zasugerował, że po zwycięstwie Trzaskowskiego ten wypowie wojnę rosji, wyśle mężczyzn na front, na ich miejsce ściągnie imigrantów z niemiec, nasze kobiety trafią do ich haremów i będą zasuwały w robocie do 70tki żeby na nich zarobić. To co on napisał jest wg Ciebie normalne? Tu nie chodzi o inne zdanie, tylko o to, że ten gość wypisuje brednie od co najmniej lutego 2022 roku. Jak on niby to widzi? Trzask wyśle wojska na moskwę, otworzy granice, wpuści miliony migrantów a później wprowadzi prawo nakazujące kobietom zamieszkanie w ich haremach? To jest tak głupie, że moim zdaniem nikt zdrowy psychicznie nie może czegoś takiego napisać. Ty widzisz problem w jechaniu temu typowi, ale w bredniach nie, narzekasz na brak kultury dyskusji, ale na zerowy wkład merytoryczny ze strony takich ludzi już nie narzekasz. 

Ani Tobie ani nie mnie oceniać, co jest normalne. Zawsze podkreślam prawo do swobody wypowiedzi, jak długo nie narusza obowiązujących zasad społecznych. Nie podoba Ci się to pisze? To wrzuć go na ignora albo zaraportuj do moderacji, jeśli uważasz że takowe normy łamie, zamiast go notorycznie wyzywać. Siedzisz na forach już zapewne ładnych parę lat, czy naprawdę warto?

image.thumb.png.92170653a70124c340b25eed859ce0a0.png

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Taka jeszcze mi się myśl nasunęła. Nawrocki to ponoć gangus ale z drugiej strony Trzaskowski propaguje alkoholizm ;D - Na kogo głosować ? Jak żyć ? :E

Ciężko to stwierdzić bo obaj byli już złapani na niegodziwościach i kłamstwach dla mnie ten cytat który już tu wklejałem obowiązuje 

- Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.

Ale ten redaktor miażdży mentzena , bosak nie wie co powiedzieć , Sikorski zmasakrował mentzena , różnica klas ogromna

Tomasz Trela nabija się z wyborców konfederacji ze są idiotami , no nieźle sławek nieźle deal życia

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, voltq napisał(a):

Nie wyśle na Moskwę tylko przeprowadzą opcje fałszywej flagi i w jakiś sposób sprowokują wojnę z Rosja

Fantazjujesz. Nikomu nie zależy na wojnie z Rosją, bo po co to robić?

Ponadto wcześniej pisałeś, że póki Tusk rządzi, to nie będzie tej wojny, bo jest zależny od Niemiec, a Niemcy nie pozwolą na taką wojnę. Zmieniłeś zdanie?

• Haha 2
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ani Tobie ani nie mnie oceniać, co jest normalne. Zawsze podkreślam prawo do swobody wypowiedzi, jak długo nie narusza obowiązujących zasad społecznych. 

Nie zgadzam się z Tobą, głupota ma swoje granice. Ten człowiek ma moim zdaniem totalnie wyżarty mózg a pisanie takich bredni jest po prostu szkodliwe. 

Twoje rady i obrazek nie pasują do mnie, bo ja już dawno dodałem tego gościa do ignorowanych. Niestety wciąż widzę te brednie kiedy ktoś je cytuje, zazwyczaj je ignoruję, jednak pisanie, że polskie kobiety będą oddawane do haremów imigrantów z Niemiec, którzy zajmą miejsce polskich mężczyzn wysłanych na wojnę z Rosją przykuło moją uwagę 🤣 

O, znowu widzę te brednie o fałszywej fladze, chociaż mam go w ignorowanych. Serio wolałbym nie widzieć co ten typ pisze. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
2 minuty temu, wamak napisał(a):

Ponadto wcześniej pisałeś, że póki Tusk rządzi, to nie będzie tej wojny, bo jest zależny od Niemiec, a Niemcy nie pozwolą na taką wojnę. Zmieniłeś zdanie?

Napisałem ze jest to możliwe , a jak Niemcom będzie zależeć na tym?

Opublikowano
16 minut temu, voltq napisał(a):

Podniosą wiek emerytalny co już raz zrobili

Bzdura. 

NIe rządzą sami - Lewica I TD się na to nie godzą. Co więcej - nie ma takcih planów.

Nie zmyślaj, kłamczuszku. 

Podpiszą pakt migracyjny i otworzą szeroko granice dla imigrantów z Afryki i Azji , ten napływ trwa cały czas tylko nie w tak dużej skali

Pakt migracyjny został przecież uzgodniony i podpisany za czasów rządu Morawieckiego. Po co ktoś miałby go podpisywać ponownie, kłamczuszku? 

Granica z Białorusią jest szczelna. Problemy z którymi się borykamy to problemy spowodowane przez imigrantów wpuszczonych za rządów PiS. 

Nie wyśle na Moskwę tylko przeprowadzą opcje fałszywej flagi i w jakiś sposób sprowokują wojnę z Rosja , ponieważ Polska będzie krajem ofensywnym to artykuł 5 nie będzie obowiązywać i zostaniemy z tym sami , ujawnił to premier Grecji co było już wrzucane wielokrotnie na tym forum

Fajne urojenia. Byłeś z tym u lekarza już? 

To takie nierealne? przecież cześć z tych rzeczy miała już miejsce lub ma miejsce tylko nie na tak duża skalę

Oczywiście, że nierealne. To typowe internetowe bzdury dla ludzi o niewielkich rozumkach, ale dużym ego. 

Czy wiesz jakie rzeczy którymi straszył PiS przed wyborami w 2023 zrobiła koalicja? Żadne. Gdybyś tylko potrafił myśleć logicznie i krytycznie to byś to zauważył. 

Juz internauci wykryli ze mentzen kłamie

Przede wszystkim to ty zawsze kłamiesz. 

5 minut temu, wamak napisał(a):

Jego zdanie zależy od tego jaki szurski filmik na YT obejrzał jako ostatni :) 

3 minuty temu, voltq napisał(a):

Napisałem ze jest to możliwe , a jak Niemcom będzie zależeć na tym?

Bardziej możliwej est, że zostałeś tutaj wysłany przez russkiego oficera żeby szerzyć niezgodę i kaleczyć język polski. 

Nie powinienem był odkrywać Twoich postów, bo dalej nic się nie nauczyłeś. 

• Upvote 9
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

dodałem tego gościa do ignorowanych. Niestety wciąż widzę te brednie kiedy ktoś je cytuje, zazwyczaj je ignoruję, jednak pisanie, że polskie kobiety będą oddawane do haremów imigrantów z Niemiec, którzy zajmą miejsce polskich mężczyzn wysłanych na wojnę z Rosją przykuło moją uwagę 🤣 

Ja niestety też czasem widzę cytowane posty innych osób, w których jestem jechany przez dawno zbanowanych delikwentów. Cóż, nic na to nie mogę poradzić, ale to tylko potwierdza że dokonałem właściwego wyboru, wrzucając ich na blacklistę. Z niektórymi osobami da się porozmawiać, z innymi nie - takie po prostu jest życie.

Za bardzo przeżywasz takie rzeczy. Nawet takie "kontrowersyjne" treści są właśnie w tym momencie dyskutowane przez innych użytkowników w sposób normalny, bez żadnych jazd. Niestety, zbyt wiele osób tu i wcześniej na Labie ma tendencję do personalnych podjazdów za każdym razem, kiedy się z kimś nie zgadzają. 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, kalderon napisał(a):

Nie od razu, ale zastępowanie i wygaszanie mocy węglowych będzie stopniowo postępować.

Już trwa. Tzn wydobycie wygaszamy od jakichś trzech dekad. Można sobie sprawdzić jakie było zatrudnienie w górnictwie w latach 90 i jak potem spadało.

A obecnie zaczeła się już transformacja samych elektrowni i elektrociepłowni.  Są modernizowane na gazowe.

Bo etapem przejśiowym między weglęm a pełnym OZE + atom jest włąśnie gaz.

Zakładając że budowa jądorowych faktycznie ruszy to koło 2035 będzie otwarta pierwsza. Z czasem pewnie jeszcze 2-3 duże. Możliwe że z czasem, powiedzmy za 20-25 lat, ok połowa energi będzie u nas z atomu a połowa z OZE.

@Klakier1984 prąd z węgla już jest niezwykle drogi. W efekcie Polska ma jedne z najwyższych cen energii w UE. Mówie o cenach bez doppłat, a takie pełne ceny płacą firmy.

Stąd tak szybkie teraz odchodzenie od węgla. I tak jest o dekadę za późno. Więc teraz będzie wszystko robione na szybko.

Bo wchodzą kolejne etapy (ETS2) i ceny opłat za emisję też wywalą w kosmos.

Tu mam ogromne pretensje do PiSu, zę wiedział że pędzimy na ścianę i nic nie robił. Jeszcze debile próbowali w Ostrołęce rozbudowywać, co skończyło się porażką i wyburzeniem nowego bloku.

Poodbnie syfu narobili na kolei, gdzie w ramach umów z Solidarnością nie robili restrukturyzacji, mimo że spółka cargo z roku na rok traciła rynek. W efekcie było coraz gorzej. Zamiast zrestrukturyzowac zatrudnienie to ratowasli sie wyprzedażą majątku.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, huudyy napisał(a):

Na tej tablicy nie widzę ani Radka, ani Rafała, gdzie problem :E

Najgorsze ze ty nie trollujesz jak gordon to jest dramat... , przeczytaj jeszcze raz co napisal sprzedawczyk i kto jest na tablicy

Mentzen nawet pasuje do Koalicji Obywatelskiej , normalnie ma 500+/-  komentarzy pod tweetem teraz dostał 15 tysiecy +/- , praktycznie sami jego wyborcy lub wyborcy Brauna , pis siedzi cicho nie reaguje a Sprzedawczyk stwierdza ze to wina PIS i ze to oni po nim jadą w komentarzach :D 

Tutaj zarzuca się mojej skromnej osobie ze "wyzywam mentzena" bo spotkał się z ludźmi z KO/PO , otóż nie gdyby spotkał się z ludźmi z PIS to moja reakcja była by taka sama

Edytowane przez voltq
  • Confused 1