Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, Winter napisał(a):

A 30% POwców wierzy, że jest 50 płci. Chcieliście demokracji to ją macie.

Nie ma to jak wymyślić coś i twardo twierdzić, że te wymyślone bzdury to prawda.:lol2:

To nazywa się mitomania.

Czyli nie kryjesz się z tym że jesteś pisowcem, nie wstyd ci?

Nie wstyd ci że nabrałeś się na patriotyzm i konserwatyzm których nigdy nie było?

Było za to złodziejstwo na ruską skalę i rozwalona gospodarka.

Edytowane przez Digger
  • Confused 3

Kto ci wmówił, że on jest czyimś guru?

Teraz, Digger napisał(a):

Nie ma to jak wymyślić coś i twardo twierdzić, że te wymyślone bzdury to prawda.:lol2:

To nazywa mitomania.

Czyli nie kryjesz się z tym że jesteś pisowcem, nie wstyd ci?

Nie wstyd ci że nabrałeś się na patriotyzm i konserwatyzm których nigdy nie było?

Było za to złodziejstwo na ruską skalę i rozwalona gospodarka.

Skrytykowałem PO, więc z automatu jestem pisowcem. Idziesz do ignorowanych, bo nie masz mózgu.

• Like 1
  • Upvote 1

36 minut temu, voltq napisał(a):

Po pierwsze w Polsce nie ma prawa precedensu wiec to ze ktos został uniewinniony to nie znaczy że ty bedziesz miał taki sam wyrok , po drugie ze strony moralnej jaki on by nie był to jest jednak prezydent Polski ale rozumiem dla waszej strony jak ktoś nie jest od nas to od razu trzeba go wyzywać a najlepiej zabić

Lepiej merytorycznie argumentować co prezydent robi źle a nie krzyczeć i wyzywać jak to robisz ty @Badalaman@Badalamann i @TheMr. , ale to wymaga wysiłku intelektualnego na który najwidoczniej was nie stac

Debil jedyne czego jest warty to wysiłku intelektualnego polecającego na odliczaniu dni.

52 minuty temu, voltq napisał(a):

Ja tez nie popieram tego co robi Prezydent Duda ale uważał bym z wyzywaniem go

https://wyborcza.pl/7,75517,28970261,jakub-zulczyk-mogl-nazwac-andrzeja-dude-debilem-wreszcie.html

Debila się nie da obrazić, nie ma wystarczająco obelżywych słów.

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Debil jedyne czego jest warty to wysiłku intelektualnego polecającego na odliczaniu dni.

Nie mam pojęcia, czy ktoś wcześniej głośno odliczał dni do zakończenia prezydentury poprzednich Prezydentów jakich miała III RP, ale bodajże Andrzej Duda jest pierwszym, któremu się udało skłonić większość Polaków do tego, żeby odliczać dni do jego końca, stąd taka strona poniżej.

https://iledni.pl/

9 minut temu, adashi napisał(a):

Wiem, że już w tym tygodniu niczego lepszego niż "odmawiajmy nowennę pompejańską" w intencji Lidla nie usłyszę. To jest wypowiedź miesiąca.

Konfa w pigułce. To co wyprawiają politycy Konfy nie jest w tym wszystkim najgorsze. Najgorsze jest to, że ponad milion wyborców, w tym również co najmniej kilku na tym forum bezgranicznie wierzy w przeróżne bzdury, które Konfa wygaduje, nawet jeśli którykolwiek polityk Konfy, z Zajączkowską i Szczęść Boże Braunem na czele się skompromituje na oczach wszystkich zebranych, nawet całego świata.

26 minut temu, Camis napisał(a):

Guru prawicy mówi że Trump nas oleje, ale prawica trzaska uszami na jego wygraną.

Nawet Piński uważany przez wielu za jakiegoś szura czy foliarza mówił o tym, że Trump ma tak naprawdę gdzieś ten PiS 8:E.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1

4 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Ok, wprowadzimy tutaj zatwierdzanie postów, każdy będziemy sprawdzać osobno i weryfikować.

A że to robota za darmo i niestety na chleb trzeba zarabiać gdzie indziej to myślę że 1-2 postów dziennie będziemy mogli weryfikować.

Pasuje?

A jak już mamy się czepiać detali to należałoby się zastanowić czy link do "X" jest równoważny z zamieszczeniem czegoś na forum czy też nie? Bo tak naprawdę treść wisi na "X", a kolega jedynie to podlinkował. To zamieścił na forum czy jednak nie?

Ja coś uważacie za błędne to dajecie własne źródła, albo wskazujecie jak tutaj że tytuł jest mylący bo nie zgadza się z treścią artykułu, na tym polega dyskusja.

I skończmy już to bo to nie ma sensu, naprawdę robicie wszystko żeby temat zniknął, i może w końcu Wam się uda, tylko gdzie wtedy będziecie pisać?

Daj namiary na tych co ich tyłek piecze :faja:

1 godzinę temu, kubikolos napisał(a):

Ja obstawiam odwrotnie - Trzaskowski jest pompowany sondażami ale skończy jak USA gdzie partia zapomniała o normalnych ludziach a w Polsce aborcja i LPG to nie są największe problemy.

Sikorski za to może skusić znacznie więcej elektoratu niedostępnego dla progresywnego Trzaskowskiego.

Sam zagłosuję na Sikorskiego i to w 1 turze a na Trzaskowskiego nigdy.

Ja też podzielam tę opinię w większej części. To znaczy dopuszczam głosowanie na Trzaska w turze II. Piękny Rafałek używający pudru czy też kremów wygładzających to nie jest wybór na trudniejsze czasy, jeżeli chcemy mieć kogoś z osobowością.  Nie mam wiedzy jak wyglądają obecne wewnętrzne sondaże, ale Sikorski się po prostu nadaje. Bardziej nam się przyda jego rozum niż rafałkowe kremy.

• Like 2

"Wciąż otrzymujemy dużo LNG z Rosji. Dlaczego nie zastąpić go amerykańskim LNG, który jest dla nas tańszy i obniża nasze ceny energii?” — powiedziała Ursula von der Leyen

Ktoś mi wytłumaczy dlaczego UE mając wojnę za płotem dalej kupuje droższy LNG od Rosji :E

https://biznes.pap.pl/wiadomosci/energia/ue-moze-rozwazyc-zastapienie-rosyjskiego-importu-lng-importem-z-usa-szefowa-ke

• Confused 1
  • Upvote 1

47 minut temu, Camis napisał(a):

Guru prawicy mówi że Trump nas oleje, ale prawica trzaska uszami na jego wygraną.

Jak Ameryka moze zostawic kogos, za kim nigdy nie byla? Polska to nie Izrael.

32 minuty temu, adashi napisał(a):

Wiem, że już w tym tygodniu niczego lepszego niż "odmawiajmy nowennę pompejańską" w intencji Lidla nie usłyszę. To jest wypowiedź miesiąca.

To jest strasznie smutne i zalosne, by zestawiac modlitwe z polityka.

9 minut temu, KiloKush napisał(a):

"MKtoś mi wytłumaczy dlaczego UE mając wojnę za płotem dalej kupuje droższy LNG od Rosji :E

Bo aby zablokowac trzeba miec wiekszosc? A jak glosuja takie Scholze, Orbany i Fico to co sie dziwic. Rubelkami mozna latwo przekupic ludzi.

13 minut temu, KiloKush napisał(a):

"Wciąż otrzymujemy dużo LNG z Rosji. Dlaczego nie zastąpić go amerykańskim LNG, który jest dla nas tańszy i obniża nasze ceny energii?” — powiedziała Ursula von der Leyen

Ktoś mi wytłumaczy dlaczego UE mając wojnę za płotem dalej kupuje droższy LNG od Rosji :E

https://biznes.pap.pl/wiadomosci/energia/ue-moze-rozwazyc-zastapienie-rosyjskiego-importu-lng-importem-z-usa-szefowa-ke

Bo jest tańszy. A dodatkowo łatwiej się go odbiera.

• Upvote 1

4 godziny temu, Michaelred napisał(a):

I co na to PKW? Będzie miał jakieś zarzuty? Do Mentzena wszyscy się czepiali przy czym on zaczął robić kampanie za swoje pieniądze a nie publiczne jak Trzaskowski.

Bo kłamać trzeba tak, aby wszyscy wiedzieli o co chodzi, ale nikt nie był wstanie tego udowodnić. Metzen zbyt wcześnie powiedział, że zaczyna kampanię. Trzeba było powiedzieć, że rozpoczyna wycieczki krajoznawcze po Polsce, odpowiednio dostosować treść relacji z wyborcami i tak dalej.

4 godziny temu, Michaelred napisał(a):

a nie publiczne jak Trzaskowski.

Rozumiem, że wiesz lepiej niż szefowa gabinetu prezydenta miasta?

-  Prezydent Trzaskowski jeździ na zaproszenia samorządowców prywatnym samochodem. Nie prowadzi kierowca zatrudniony w stołecznym samorządzie - mówi w rozmowie z "Wyborczą" Wioletta Paprocka-Ślusarska, szefowa gabinetu prezydenta miasta.

https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,31447460,pytania-o-wyjazdy-rafala-trzaskowskiego-do-innych-miast-w-ramach.html

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1

7 godzin temu, TheMr. napisał(a):

@eNeSik W stanach nie chodzi o to że nie potrafią się podpisać, tylko tych podpisów nie mają. Wszystko jest na kontach rodziców, nie mają umów z bankami, i trudno potwierdzić tożsamość takiej osoby bez historii :) A w czasach digital, takie podpisy są prawie na wymarciu. Ale wiadomo, lepiej wrzucić zmanipulowaną treść zamiast wyjaśnić. A jak moderatorzy będą do tego tak podchodzić to zaraz będą żółte napisy jako prawda objawiona ;) 

https://tvn24.pl/swiat/wladze-wiednia-nie-chca-pomnika-jana-iii-sobieskiego-budzilby-nastroje-islamofobiczne-i-antytureckie-st8172540

To dopiero dobre :E 

to, co napisalem - nie musi sie tyczyc akurat stricte tej konkretnej sytuacji. Ja mam na mysli caloksztalt obycia ze swiatem przez obecne pokolenie i dlatego tez, przytoczylem przyklad ?Brexitu. Zreszta przytoczony przeze mnie fragment odnosi sie konkretnie to tego, iz nie potrafia sie podpisac ręcznie. Dziwie sie, ze piszesz o digitalach, o umowach i kontach rodziców. Chyba troche odpłynales ;)

Jesli beda pojawialy sie srogie FAKE Newsy - zawsze mozna zglosic, moderacja to rozpatrzy. Tylko jest roznica miedzy poglądami i wlasnym zdaniem (nawet jesli blednym) a FAKE newsem. Zreszta jesli ktos łyka Fake Newsy bez refleksji i weryfikacji informacji, no coz - jego problem :)

A co do moderowania i wypowiadania sie - moje zdanie, opinia i poglądy są nieistotne. Moge pisac totalne glupoty, o plaskiej ziemi, o chemitrails, o szkodliwosci 5G i calej reszcie (zwlaszcza, ze to offtopic a ja sam moge cisnąc z tego beke) a nadal w kwestii moderowania - oceniam przestrzeganie regulaminu, kulture i netykietę a nie czyjes poglądy, inteligencje czy sposob pisania ;) 

Godzinę temu, Camis napisał(a):

Ile razy mam pisać że Tusk stwierdził że na sprawy obyczajowe nie ma szans w tej kadencji sejmu nawet jak zdobędą prezydenta. 

Ile chcesz, co miałoby to zmienić w rzeczywistości?

Bez uchwalenia tych ustaw kolejna kadencja będzie PiSu jako lidera koalicji. A koalicjantami będą konfederuscy i prawdopodobnie PSL, do których PiS i Duda cały czas się przymilają. Wygrają niższą frekwencją, bo ich wyborcy pójdą a część wyborców obecnej koalicji nie pójdzie.

Z ważnych spraw jest jeszcze dePiSyzacja Polski. Bo te obietnice rozprawienia się z pisowską ośmiornicą też przyciągnęły ludzi do głosowania; tak w ogóle uczestnictwa jak oddania głosów na partie z obecnej koalicji.

Ale tu też o ile zaczęli mocno, to obecnie jest tak sobie. Działają ale bez jakichś spektakularnych uderzeń w głównych bossów ani nawet capo tej mafii.

Finalnie sprowadza się to do kilku dużych ustaw światopoglądowych. Jak je uchwalą i wdrożą to zrobią kampanię do parlamentarnych pod hasłami obrony tego co osiągnięto przed katotalibami z PiSu. I na tym ugrają dużą frekwencję. Ludzie pójdą "walczyć" w obronie tych zmian.

Natomiast jeśli nie uchwalą lub nie wdrożą(np daliby Sikorskiego i by zawetował gdyby wygrał, czy daliby Sikorskiego i wygrałby Czarnek, który tym bardziej by zawetował), to będzie niższa frekwencja i z ogromnym prawdopodobieństwem PiS odzyska władzę.

Szczególnie że dla Kaczyńskiego następne wybory parlamentarne będę ostatnie, o ile w ogóle dotrzyma jako Prezes. Bo widać jak bardzo się postarzał i osłabł. To będzie jego ostatnia bitwa na pd której zostanie zapamiętany. Dodajmy do tego że pisowcy próbują w pełnie przejąć Polsat od Solorza oraz że dużo się mówi ze TVN będzie niebawem sprzedany i nie wiadomo gdzie trafi.

• Confused 1