Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Reddzik napisał(a):

Jadłem obiad, zobaczyłem w TV jak na spotkaniu z Nawrockim, biedny nieszczęsny człowiek, który został otumaniony przez propagandę trzymał transparent z napisem "Boże dobrze, że zesłałeś nam Karola, by chronił Polskę".
Ręce opadają, to jest sekta. To nie jest śmieszne. 

I to jest właśnie najgorsze, duża część takich osób to nie osoby o bardziej lub mniej konserwatywnych poglądach tylko osoby zmanipulowane.

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, trepek napisał(a):

Czemu mają być przedterminowe wybory? Nawet jak Nawrocki wygra to koalicja będzie trwać. Tam są SSP, dużo $$$.

Znaczy, będzie trwać, lecz będą podejmowane próby obalenia rządu mniej bądź bardziej siłowymi metodami, a Prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych może w tym aspekcie przeprowadzić zamach stanu.

Edytowane przez Spl97
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

I to jest właśnie najgorsze, duża część takich osób to nie osoby o bardziej lub mniej konserwatywnych poglądach tylko osoby zmanipulowane.

Moja świętej pamięci babcia oglądała TVN 24 całymi dniami od rana do nocy. 

Jak ją kiedyś spytałem czemu nienawidzi Kaczyńskiego to nie potrafiła odpowiedzieć

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

Znaczy, będzie trwać, lecz będą podejmowane próby obalenia rządu mniej bądź bardziej siłowymi metodami, a Prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych może w tym aspekcie przeprowadzić zamach stanu.

Nie bedzie zadnego zamachu, po prostu nic im nie podpisze, i ten rzad skonczy swoj 4-letni epizod nie osiagajac praktycznie nic. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Spl97 napisał(a):

zaczelo sie, znowu urojenia jak na pclabie i przed wyborami XD

jak zwykle nic sie nie sprawdza ale co wybory urojenia bez zmian

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Moja świętej pamięci babcia oglądała TVN 24 całymi dniami od rana do nocy. 

Jak ją kiedyś spytałem czemu nienawidzi Kaczyńskiego to nie potrafiła odpowiedzieć

A moja odwrotnie, bo caly czas ogladala Radio Maryja. Nie dalo sie z nia porozmawiac na ten temat. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Moja mama ogląda tvn24, ciocie ale tu nikt nikogo nienawidzi, tu nie trzeba też nie wiadomo tvn24 żeby widzieć co wyprawia druga strona i na kierunkować(przekabacić) takiego widza na "swoją" stronę. Zawsze mówię, że wystarczy posłuchać tego co wygadują na żywo, a tvn24 sporo rzeczy pokazuje na żywo, czy to debaty w sejmie, czy jakieś krótkie briefingi itp, czego np nie robi TV Republika jak przełączam sprawdzić czy też to leci, bo oni muszą to pociąć i pokazać tylko odpowiednie momenty dla swoich widzów, szczególnie jeszcze posłów z pisu pokażą ale kogoś z innej partii nie, bo tak jak piszę, muszą to skorygować i pokazać odpowiedni filmik, bo widzowie nie mogą się dowiedzieć tego czy tamtego, bo jeszcze zaczną coś podejrzewać.  

Z tymi co nie oglądają Republiki idzie pogadać, pośmiać się, pożartować, a z tymi co oglądają TV Republikę nie bardzo, tak jest u nas w rodzinie czy w bliskim otoczeniu. Czasem lepiej się nie odzywać że się nie ogląda TV Republiki, tak mamy u nas w bloku, bo zostalibyśmy zjedzeni, mama powiedziała, że ogląda Republikę, nie chciała kłótni ani wrogów, bo z takimi to różnie, lepiej nie ryzykować.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Moi tesciowie poklocili sie dopiero co pare dni temu ze swoimi najlepszymi przyjaciolmi na wspolnym urlopie; wracali osobno i nie rozmawiaja na ten moment - a o co poszlo - nie musze raczej pisac. 

Tak teraz Polska wyglada - 50/50 - kto nie jest z nami, jest przeciwko

nam. 

https://wiadomosci.wp.pl/viktor-orban-niech-zyje-nawrocki-7161930667285184a

Viktor Orban: Niech żyje Nawrocki!

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Moi tesciowie poklocili sie dopiero co pare dni temu ze swoimi najlepszymi przyjaciolmi na wspolnym urlopie; wracali osobno i nie rozmawiaja na ten moment - a o co poszlo - nie musze raczej pisac. 

Nie, nie pokłócili się o politykę tylko polityka była PRETEKSTEM, a podskórnie mieli już wcześniej coś do nich.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Nie, nie pokłócili się o politykę tylko polityka była PRETEKSTEM, a podskórnie mieli już wcześniej coś do nich.

No nie, pozarli sie totalnie o wybory, bo moj tesc i zona jego przyjaciela sa betonem po obu stronach barykady. Jak temat wskoczyl na tapete to nawet do 2-ego drinka nie dotrwali a juz byla awantura... 

• Like 1
Opublikowano

Po etanolu to można się nawet pokłócić o kolor nieba :) Nie dziwię się :) 

Osobiście kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy się w ogóle kłócą o takie pierdoły typu: sport, polityka. Ja miałem kilka poważnych kłótni w swoim życiu, ale o rzeczy poważne, dotykające mnie lub mojej rodziny osobiście. Marnować sobie zdrowie, czas, komfort kłócąc się o politykę? Bardzo coś nie tak...

• Confused 1
Opublikowano

Sam jestes w temacie gdzie wiekszosc ludzi sie kloci. Na Labie w tym temacie byl 3x razy wiekszy gnoj. Widzisz co sie dzieje w mediach. To sie przenosi na zycie codzienne. Zaczynasz dyskusje, a po 5 minutach komus puszczaja nerwy i slyszysz o rudym zlodzieju Tusku, albo walnietym Kaczynskim. I wtedy nie ma zmiluj.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U nas jak się spotykamy z ciocią z wujkiem, i jak zaczęło się o polityce to zazwyczaj każdy ucieka, odchodzi od "stołu", przerywa i kończy gadkę, większej kłótni nigdy nie było, bo ta nasza strona przerywała rozmowę by nie poszło za daleko. 
Mama nie raz próbowała się dogadać z ciocią, pytała się czemu tak, a nie tak, ale dla cioci np jeden z powodów jakie miała że głosuje na PiS czy Konfę, bo sobie zmieniali, to że oni nie dopuszczą żeby w szkole pedalili nam dzieci, i to wykształcona osoba, a na starość daje się otumanić takimi bzdurami.  Czyli co tak o sobie można wmawiać komuś inną orientację? itd. Nie szło się dogadać, po kilku próbach przerwało się rozmowę, nie było sensu tego ciągnąć, tak jak piszę dopóki nie ma polityki to wszyscy są ok, mili uprzejmi ale jak wejdzie polityka to czasem potrafi być nie miło. Wtedy trzeba wprowadzić plan B, uciekać na te kilka minut, aż minie gadka o polityce.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Mama nie raz próbowała się dogadać z ciocią, pytała się czemu tak, a nie tak, ale dla cioci np jeden z powodów jakie miała że głosuje na PiS czy Konfę, bo sobie zmieniali, to że oni nie dopuszczą żeby w szkole pedalili nam dzieci, i to wykształcona osoba, a na starość daje się otumanić takimi bzdurami.

Podkreslam po raz kolejny, wedlug niej to Ty jestes otumaniony, i nie rozumiesz co sie dzieje. To Ty jestes problemem, bo nie dbasz o przyszlosc i dobro wlasnych dzieci. Bylem niedawno na jednym disco, gdzie ludzie pisali takie rzeczy, ze glowa opadala. I to nie jakies kibole, plebs, patole czy nie wiadomo kto - ludzie wyksztalceni, ludzie sukcesu, nawet wlasciciele malych firm. Oni szli o wiele dalej niz PiS, a nawet Mantzen, to byl poziom Brauna kolego. I byli wyjatkowo zgodni w swoich pogladach. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

U mnie przy okazji spotkań rodzinnych zasada jest jedna - zero dyskusji na temat polityki :)  TV służy do oglądania Youtube, VOD + podłączona pod niego jest konsola ;) Ani TVN, ani TVR czy też TVP. Żona jest bardziej na prawo, ja bliżej centrum, moja mama z PiS, ojciec KO, teściowa 24h/7 Radio Maryja. Unikam dyskusji, ciężko o obiektywizm niestety, sam się często niepotrzebnie wkurzam i daję upust emocjom, co trochę było widoczne w ostatnich dniach i za co przepraszam. 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Żona jest bardziej na prawo, ja bliżej centrum, moja mama z PiS, ojciec KO, teściowa 24h/7 Radio Maryja

Co za mieszanka xD 

U mnie w rodzinie tak na szybko z glowy - PiS/Konfa/KO/KO/PiS/KO/KO/PiS...

Ja ostatnio 3 Droga, obecnie nikt, a zona polityke omija dalekim lukiem od wielu lat. 

• Like 1