Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Kris194 napisał(a):

Z roku na rok czuje, że mam coraz mniej wspólnego z tym krajem a już na pewno nie jest to ten sam kraj, w którym się urodziłem.

Ja mam ten dysonans już od jakiegoś czasu. No ale z tym kibolem to już przegięcie pały.

Kot Kaczyńskiego lepiej się kojarzy XD

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, Camis napisał(a):

Przedterminowe wybory i pisiory z konforuskimi w koalicji i możliwe że do tego część PSL.

Czemu mają być przedterminowe wybory? Nawet jak Nawrocki wygra to koalicja będzie trwać. Tam są SSP, dużo $$$.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

No i co mu zrobią? Teraz gra w Hiszpanii, może na koniec kariery poleci za ocean a tam nie ma polskich patusów. On nie musi się nimi przejmować. 

nie wiesz za bardzo o czym piszesz, w przypadku tej klasy sportowca najwazniejszy jest PR

on nie bedzie mial problemow z bezpieczenstwem fizycznym do konca zycia bo chyba takie zagrozenie masz na mysli pytajac "i co mu zrobia?" XD

wiesz ze lewandowski interweniowal prawnie bo na wykopie ludzie wrzucali niekorzystne memy o nim i zonie?

i nie zebym sadzil ze bedzie mial jakies problemy z patusami, z tej sprawy nic nie wyniknie i skonczy sie na 2 postach w internecie, pisze to tylko dlatego ze twoje zalozenia byly calkowite bledne zadajac te pytania, na tym poziomie najwazniejszy jest PR

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Camis napisał(a):

To też trochę wróżenie z fusów, bo kluczowa wydaje się mobilizacja elektoratu 60+.

Była ona rekordowo niska w I turze. Przypominam, że to pokolenie wyżu. Obecni młodzi to dużo mniejsza grupa.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jadłem obiad, zobaczyłem w TV jak na spotkaniu z Nawrockim, biedny nieszczęsny człowiek, który został otumaniony przez propagandę trzymał transparent z napisem "Boże dobrze, że zesłałeś nam Karola, by chronił Polskę".
Ręce opadają, to jest sekta. To nie jest śmieszne. 

Ale co się dziwić, przełączyłem na TV Republikę, a tam Nawrocki i jakieś cytaty z Biblii. To się takim ludziom w łbach przewraca. 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 4
Opublikowano
8 minut temu, trepek napisał(a):

Czemu mają być przedterminowe wybory? Nawet jak Nawrocki wygra to koalicja będzie trwać. Tam są SSP, dużo $$$.

Gdyby coś takiego miało miejsce i odbyły się przedterminowe wybory to uwierzył bym w teorie Stanisława Michalkiewicza 

2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Jadłem obiad, zobaczyłem w TV jak na spotkaniu z Nawrockim, biedny nieszczęsny człowiek, który został otumaniony przez propagandę trzymał transparent z napisem "Boże dobrze, że zesłałeś nam Karola, by chronił Polskę".

Są różni "bogowie"

9 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

To też trochę wróżenie z fusów, bo kluczowa wydaje się mobilizacja elektoratu 60+.

Była ona rekordowo niska w I turze. Przypominam, że to pokolenie wyżu. Obecni młodzi to dużo mniejsza grupa.

I to jest realny problem 

Opublikowano
7 minut temu, Reddzik napisał(a):

Problem polega na tym, ze dla niego to Ty jestes ten "biedny nieszczesny". 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, huudyy napisał(a):

Przecież pisowcy zaraz z niego zrobią niedorajdę co dla hiszpana gra, a dla Polski już nie :E

Ten sam argument podał Tusk w sprawie Nawrockiego , Rymanowski go logicznie skontrował i Tusk przyznał mu rację i się wycofał , więc to nie tylko PiS tak robi

7 minut temu, Reddzik napisał(a):

To jest właśnie pislam. 

No cóż jak nawet na forum gdzie dyskutuję 20 osób w temacie , ludzi którzy  czerpią jednak informację z wielu źródeł w internecie a mimo to ciężko się porozumieć to co dopiero uświadamiać masy ludzi którzy czerpią wiadomości z tvpis republika albo tvpKO itd

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Reddzik napisał(a):

I to jest właśnie najgorsze, duża część takich osób to nie osoby o bardziej lub mniej konserwatywnych poglądach tylko osoby zmanipulowane.

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, trepek napisał(a):

Znaczy, będzie trwać, lecz będą podejmowane próby obalenia rządu mniej bądź bardziej siłowymi metodami, a Prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych może w tym aspekcie przeprowadzić zamach stanu.

Edytowane przez Spl97
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

I to jest właśnie najgorsze, duża część takich osób to nie osoby o bardziej lub mniej konserwatywnych poglądach tylko osoby zmanipulowane.

Moja świętej pamięci babcia oglądała TVN 24 całymi dniami od rana do nocy. 

Jak ją kiedyś spytałem czemu nienawidzi Kaczyńskiego to nie potrafiła odpowiedzieć

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

Znaczy, będzie trwać, lecz będą podejmowane próby obalenia rządu mniej bądź bardziej siłowymi metodami, a Prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych może w tym aspekcie przeprowadzić zamach stanu.

Nie bedzie zadnego zamachu, po prostu nic im nie podpisze, i ten rzad skonczy swoj 4-letni epizod nie osiagajac praktycznie nic. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Spl97 napisał(a):

zaczelo sie, znowu urojenia jak na pclabie i przed wyborami XD

jak zwykle nic sie nie sprawdza ale co wybory urojenia bez zmian

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Moja świętej pamięci babcia oglądała TVN 24 całymi dniami od rana do nocy. 

Jak ją kiedyś spytałem czemu nienawidzi Kaczyńskiego to nie potrafiła odpowiedzieć

A moja odwrotnie, bo caly czas ogladala Radio Maryja. Nie dalo sie z nia porozmawiac na ten temat. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Moja mama ogląda tvn24, ciocie ale tu nikt nikogo nienawidzi, tu nie trzeba też nie wiadomo tvn24 żeby widzieć co wyprawia druga strona i na kierunkować(przekabacić) takiego widza na "swoją" stronę. Zawsze mówię, że wystarczy posłuchać tego co wygadują na żywo, a tvn24 sporo rzeczy pokazuje na żywo, czy to debaty w sejmie, czy jakieś krótkie briefingi itp, czego np nie robi TV Republika jak przełączam sprawdzić czy też to leci, bo oni muszą to pociąć i pokazać tylko odpowiednie momenty dla swoich widzów, szczególnie jeszcze posłów z pisu pokażą ale kogoś z innej partii nie, bo tak jak piszę, muszą to skorygować i pokazać odpowiedni filmik, bo widzowie nie mogą się dowiedzieć tego czy tamtego, bo jeszcze zaczną coś podejrzewać.  

Z tymi co nie oglądają Republiki idzie pogadać, pośmiać się, pożartować, a z tymi co oglądają TV Republikę nie bardzo, tak jest u nas w rodzinie czy w bliskim otoczeniu. Czasem lepiej się nie odzywać że się nie ogląda TV Republiki, tak mamy u nas w bloku, bo zostalibyśmy zjedzeni, mama powiedziała, że ogląda Republikę, nie chciała kłótni ani wrogów, bo z takimi to różnie, lepiej nie ryzykować.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Moi tesciowie poklocili sie dopiero co pare dni temu ze swoimi najlepszymi przyjaciolmi na wspolnym urlopie; wracali osobno i nie rozmawiaja na ten moment - a o co poszlo - nie musze raczej pisac. 

Tak teraz Polska wyglada - 50/50 - kto nie jest z nami, jest przeciwko

nam. 

https://wiadomosci.wp.pl/viktor-orban-niech-zyje-nawrocki-7161930667285184a

Viktor Orban: Niech żyje Nawrocki!

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Moi tesciowie poklocili sie dopiero co pare dni temu ze swoimi najlepszymi przyjaciolmi na wspolnym urlopie; wracali osobno i nie rozmawiaja na ten moment - a o co poszlo - nie musze raczej pisac. 

Nie, nie pokłócili się o politykę tylko polityka była PRETEKSTEM, a podskórnie mieli już wcześniej coś do nich.