Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Pozostaje "podziękować" tym co u nas w kraju nie poszli głosować bo się zawiedli...

Szczególnie ci z zachodu przez takie niuanse, jak deszcz z burzami w godzinach popołudniowych oraz wieczornych, który był w zachodnich województwach właśnie.

Jeszcze co do frekwencji a ostateczny wynik, gdyby faktycznie frekwencja byłaby blisko poziomu wstępnie szacowanego przez exit poll, to byłoby prawdziwe na żyletki, różnica byłaby w głosach mniejsza niż 100 tys. głosów, lecz prawdopodobnie zwycięzca nie zmieniłby się.

Trzaskowski do wygranej, choćby minimalnej potrzebował frekwencji na poziomie >73%.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Jakby w wyborze na prezydenta chodziło o ładną mordę to by się Biejat wybrało, ale oprócz mordy ważniejsze co w głowie i co te głowy mówią. W pierwszej wybierało się to co nam odpowiada a w drugiej to co bliższe albo przeciw komuś.

Czy ja powiedziałem, że wygląd ma pierwszorzędne znaczenie w wyborach? Powiedziałem że Nawrocki ma taki ryj, że nie da się jemu zaufać niezależnie co mówi.

• Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Nawrocki wydaję się być takim gościem, który rzuca mięsem na lewo i prawo ale teraz został ubrany w ładny garnitur i gra dobrego chłopca. 

6 minut temu, Kris194 napisał(a):

Do miast? Ludzie z miast będą uciekać do innych krajów.

Pomijam tych co będą uciekać do innych krajów. Ogólnie ostatnio jest taka tendencja, że ludzie skupiają się wokół dużych miast lub w dużych miastach. Prowincja się powoli wyludnia.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Do miast? Ludzie z miast będą uciekać do innych krajów.

Oj się niektórzy zdziwią za kilka lat. To co my widzimy teraz, oni zrozumieją dopiero jak dostaną w dupę. Jedyne czego żałuję to straconych lat w tym kraju.

Ja w sumie nie mam czego żałować, ten Meksyk Europy już dawno zostawiłem. Człowiek się łudzi ze kiedyś na starość by wrócił, tylko po co wracać, jak to będzie Białoruś bis?

Trzeba będzie zostać i rodzinie paczki słać.

Zostaw władze Polakom to się sami zniszczą.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Trudno jest „nie obrażać się na Polskę”, gdy Kaczyński mógłby wystawić orangutana, a 50% wyborców by na niego głosowało. 

Widocznie nie zasługujemy na nic innego niż życie w tępej propagandzie PiS.

Jak widać zasługujemy na duopol. :hihot:

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dzień dobry wszystkim. Człowiek wstal, pierwsze co zrobił to spojrzał na wyniki. Ja pierd. :E jednak nie ważne jakie truchło pis wystawi, ludzie będą głosować na wszystko byle nie Tusk. Mamy kolejnego Dude, choć mam wrażenie ze ten mlze pobić tamtego marnego prezydenta w wielu kwestiach. :E

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Mamy kogoś gorszego niż Dudę.

Świadomie Kaczyński nam takiego podsunął, żebyśmy go wybrali, a niezbyt rozumny naród go wybrał.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Czyli co teraz? Jak żyć? Pakować się się?

Żyć swoim życiem i dać sobie trochę na wstrzymanie. Polegać głównie na sobie i nie dopatrywać w politykach zbawców, którzy diametralnie odmienią nasze życie. 

Choć fakt, mogą je bardziej spartolić. 

56 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

W przeciwnym wypadku najbliższe wybory parlamentarne mogą się skończyć pogromem

Coś Ty, to znowu będzie kolejny Grunwald. 

56 minut temu, Kris194 napisał(a):

pewnym momencie dojdzie do jakiegoś przesilenia i czegoś na kształt rozbicia dzielnicowego

Nie no, bez jaj 😉

Edytowane przez zdunzdun
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, copyname napisał(a):

Dzień dobry wszystkim. Człowiek wstal, pierwsze co zrobił to spojrzał na wyniki. Ja pierd. :E jednak nie ważne jakie truchło pis wystawi, ludzie będą głosować na wszystko byle nie Tusk. Mamy kolejnego Dude, choć mam wrażenie ze ten mlze pobić tamtego marnego prezydenta w wielu kwestiach. :E

Za dudusiem to bedziemy niedlugo mocno tesknic...

Warszawa niby plakala, jak to Rafal zle rzadzi - popiera jego

Gdansk/Gdynia - swojego nie wybiera

Takze ze ten...

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

No to przecież pasuje do Pakistanów Europy. Prawdziwe multikulti. :cool:

Widziałeś te Europę jak świnia niebo, pracuje w malej firmie 60 osobowej , poza Holendrami, kilku Polaków, Rumunów, Turków, Syryjczyków, Surinamka, Francuz, tak z 20 osób to obcokrajowcy, jest spokój cisza i miła atmosfera.

Każdy robi to co do niego należy, nikt się tu nie narobi i nie zestresuje.

W Polsce pracowałem z samymi Polakami i człowiek do pracy nie chciał chodzić. A i płacili jak by w twarz pluli.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ale tak było zawsze, że znudzony zawiedziony elektorat nie poszedł na wybory a PiS ma po prostu bardzo duży twardy elektorat, którego nic nie rusza i oni zawsze pójdą. To jest ich siła czy się stoi czy się leży 30% się należy. 

Edytowane przez lokiju
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ważyły się losy kraju i frekwencja była tak absurdalnie niska? To tylko potwierdza, że poza betonem blisko 30% uprawnionych wyborców to idioci.

Rekordowa od 1990r więc i tak dobry trend;)

Ja bym spojrzał tak, w porównaniu do lat 1990-2015 to nadal ok 20% więcej uprawnionych do głosowania oddało głos.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, ryba napisał(a):

Warszawa niby plakala, jak to Rafal zle rzadzi - popiera jego

Teraz go popierają a nie zdziwi mnie jak przewali kolejne wybory w Warszawie :hihot: Prezydent zboczeńców, przyklejania się do drogi i niegospodarności.

• Like 2
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Teraz go popierają a nie zdziwi mnie jak przewali kolejne wybory w Warszawie :hihot: Prezydent zboczeńców, przyklejania się do drogi i niegospodarności.

On juz w 2024 przegral te kolejne wybory... bo nie moze byc wybrany po raz 3 :E 

Edytowane przez ryba
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, lokiju napisał(a):

Skąd teza, że mógłby przegrać jak wyniki pokazują, że zrobił procentowo lepszy wynik niż 5 lat temu. Mówię o Warszawie.

Bo wiesz jak to jest. Najbardziej słychać tych co się mazgają jak im to rzekomo źle. Ci co popierają raczej siedzą cicho.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1