Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Kris194 napisał(a):

W skrócie

8 lat rządów pis Polska przetrwała i 10 lat Dudy, nagle ma się skończyć po wyborze kolejnego prezydenta powiązanego z pisem? Gość i tak rano wstanie, podrapie się po jajach swoich i kolegi i dalej będzie tu żył.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Fajny przykład anegdotyczny. 

W sam raz o 5 rano. 👍🏻

Dla ciebie to anegdota, dla mnie to co widzę codziennie, ty widzisz obrazki które ci pisiory pokazują.

Polskę tak samo można by pokazać skrajnie nieatrakcyjnie, wystarczy dla ciemnego ludu kilka zdjęć sebiksow i karyn, parę fotek kiboli, trochę pisowskiej elity i masz obraz zaścianka zaścianków.

W tej multikulti Europie zdominowanej wg waszego obrazu przez zboczeńców i hordy z Afryki żyje się o wiele lepiej i przyjemniej niż w polskiej republice bananowej.

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Dla ciebie to anegdota, dla mnie to co widzę codziennie, ty widzisz obrazki które ci pisiory pokazują.

Polskę tak samo można by pokazać skrajnie nieatrakcyjnie, wystarczy dla ciemnego ludu kilka zdjęć sebiksow i karyn, parę fotek kiboli, trochę pisowskiej elity i masz obraz zaścianka zaścianków.

W tej multikulti Europie zdominowanej wg waszego obrazu przez zboczeńców i hordy z Afryki żyje się o wiele lepiej i przyjemniej niż w polskiej republice bananowej.

To prawda, krzyczą jaki to zachód zły ale jak chcą wyjechać do pracy lub na studia to pierwszy kierunek to właśnie ten zgniły zachód. 

Edytowane przez lokiju
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ważyły się losy kraju i frekwencja była tak absurdalnie niska? To tylko potwierdza, że poza betonem blisko 30% uprawnionych wyborców to idioci.

Ci co nie idą zdradzają się na to co jest. Czyli albo trzeba przypisać te 2X% zwycięscy, albo podzielić to proporcjonalnie i przypisać obu kandydatom. Brak głosu to też głos. Ja go nazywam zgoda.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Ci co nie idą zdradzają się na to co jest. Czyli albo trzeba przypisać te 2X% zwycięscy, albo podzielić to proporcjonalnie i przypisać obu kandydatom. Brak głosu to też głos. Ja go nazywam zgoda.

Tylko, że jak podzielisz po równo i przypiszesz do wyników kandydatów to na jeden pies wyjdzie :E

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Zgadzasz sie na cos swiadomie. To jest pasywna akceptacja decyzji innych bez argumentow.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, lokiju napisał(a):

To prawda, krzyczą jaki to zachód zły ale jak chcą wyjechać do pracy lub na studia to pierwszy kierunek to właśnie ten zgniły zachód. 

Można zauważać pewne zalety jak i wady. Prawda?

Chociaż akurat z tą edukacją to też co raz ciekawsze kwiatki wychodzą.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Keller napisał(a):

Jak zwykle chłopski rozum. A hetero są dyskryminowani że muszą robić marsze? Hetero jest w biblii nazwane grzechem? To hetero mają 70% samobójstw jak oni, bo są obiektem znęcania się psychicznego i fizycznego? Wy nigdy tego nie zrozumiecie. Jak o kant rozbić.

Ja rozumiem postulaty osób LGBT, ale to jest promil % społeczeństwa i nie powinno to wchodzić w główny nurt debaty politycznej. Strona liberalna nie powinna dawać narzucić sobie takiej narracji. Bo partie prawicowe robią sobie z tego sztandar

Jak się czujesz gorszy niż Ukrainiec to spoko, ja tam się nie czuję. W ogóle nie rozpatruję tak tego.

Ja absolutnie nie, ale te 6% Brauna i pewno z 6% od Mentzena już tak.

Dodatkowe ileś tam plus by rosła inflacja, super pomysł...

Nie demonizowałbym tak bardzo inflacji :) I mówimy o wygranej w wyborach. Można położyć infalcję na stół jako koszt. Alternatywa jest taka, że będziemy mieć 5 lat Nawrockiego. Co lepsze? Inflacja czy Nawrocki?

A co do tych że by biedry płaciły, to na 100% zrobiłyby myk że by wypłacały mniej kasy. Zresztą oni często na 2/3 etatu zatrudniają, a reszta jako bonusy. To są cwaniacy. Nie ma prostych rozwiązań.

Jak cwaniacy to wprowadzić do KK przestępstwo pracownicze zagrożone do 8 lat więzienia. To by podpisał i Duda. Co ty uważasz, że państwo polskie nie byłoby sobie w stanie z tym poradzić? Kwestia woli i siły i zaangażowania PIP i prokuratury jakby były odpowiednie przepisy.

Ja przeglądam neta, widzę jakie wypowiedzi są najczęstsze. Powtórzę, nienawiść do homo, do kobiet, do aborcji z gwałtu, do Tuska i Niemiec. Starczy.

A tak naprawdę nienawidzą swojego życia, swojego kierownika i tyrania przy taśmie albo wykładania towaru w biedronce... A politycy liberalni prawie nic dla nich nie robią.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przynajmniej moje miasto ogromna przewaga dla Trzaska i 75% frekwencja... Małe miasteczka, wsie i osoby z wykształceniem średnim i podstawowym, głównie faceci - to wyborcy, którzy zadecydowali o przyszłym Prezydencie Polski :) Jak zwykle...

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano

1670 to nie satyra, to dokument. Bogobojni, niewykształceni, i prości ludzie wybierają podobnych sobie, mało myślą i nic ich nie obchodzi. No cóż, będziemy mieć kolejne 4 lata z pajacem zamiast prezydentem, na arenie międzynarodowej z pewnością już pękają ze śmiechu. 

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
W dniu 27.05.2025 o 21:09, TheMr. napisał(a):

Stawiam 20 zł że Trzask to wygra, delikatnie. Przy Dudzie brakowało mu 422k głosów. Duda dostał 10.440 mln głosów, bez szans że Nawrocki tyle dostanie przy symulowanej frekwencji 72-75%. Frekwencja w 2020 roku - 68.18%. Zza granicy Trzask zebrał 74% głosów w 2020 roku. Tak, prawica trochę się wzmocniła. 

Oczekuję, że wpłacisz te 20zł na cele charytatywne. Wystarczy screen z wpłatą.

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W każdym razie ja od dzisiaj używam zwrotu: "nie zapeszyć jak Trzasku"... :) Nie wiem gdzie on się wychował, ale los bywa bardzo przekorny. Taka wiara na podstawie exit poll z 21 i ogłaszanie się już Prezydentem to kuszenie losu na 100%. I tak się stało...

• Thanks 1
Opublikowano

Hahahaha przed pójściem spać wczoraj słyszałem Bążura jak mówił że "żarty się skończyły" i że "oddaje głos pierwszej damie" 🤣🤣🤣

Dzisiaj od momentu jak wstałem nie mogę przestać się śmiać lol. 

Może zamiast o pałacu prezydenckim warto pomyśleć o cyrkowym namiocie? 

Miłego dnia wszystkim śmieszkom 😀

• Like 1
  • Haha 2