Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, skypan napisał(a):

Hołownia bez struktur PSL nic nie znaczy. On musi gdzieś pasożytować.

Pasożytować posiadając więcej senatorów i posłów? Dlatego mówię o dalszej pracy, Hołownia jest jednym z lepszych mówców, kompletnie inny poziom niż ktokolwiek z PSLu, struktury na poziomie województwa mógłby ogarnąć bez problemu. 

Opublikowano
W dniu 16.06.2025 o 09:04, Mar_s napisał(a):

Przestańcie zgłaszać Umpero, on już dostał w nocy ostrzeżenie za to co ciągle zgłaszacie.

Która urażona damulka wyskoczyła spod mamusi spódnicy i tak płacze ? :smiech:

W dniu 16.06.2025 o 08:54, GordonLameman napisał(a):

Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na błędne użycie "sensu stricto". 

A co do fikołków dot. wiary to szkoda gadać. Ale bardzo lubię to, gdy wielkim katolikom trzeba tłumaczyć zasady ich wiary bo z nich kipi tylko ignorancja i nienawiść. @LeBomB ładnie to zrobił :) 

Zrozum, że nie jesteś jeden z drugim dla mnie żadnym przeciwnikiem żeby stawać w jakieś szranki i przepychanki.
Musicie mieć strasznie nudne życie, że tu non stop przesiadujecie i za wszelką cenę musicie przeszukiwać internet, wertować książki i wykonywać inne cuda wianki aby udowadniać swoje racje.
Nie jesteś jeden z drugim mi żadnym bliźnim i zwyczajnie nie mam czasu ani ochoty aby udowadniać komukolwiek, że jest to zgodne z moją wiarą. 
Najwyżej wpadnę to za kolejne kilkanaście lub kilkadziesiąt godzin aby sprawdzić jak u klakierowatych postępuje efekt kałowy.

• Upvote 1
Opublikowano

@TheMr. Z tego co wiem to Hołowni nie udało się zbudować rozbudowanych struktur regionalnych.

Na samym początku sporo ludzi się do neigo podczepiało, ale w większości albo byli to ci, którzy sobie nie radzili w polityce albo trochę idealiści, którzy szybko się znudzili.

Właściwie po paru miesiącach się zaczęli żreć między sobą.

Nic nie wskazuje by Hołownia miał szansę z samym swoim ugrupowaniem przekroczyć próg 5%. 

Spadek jego popularności pokazały też wybory prezydenckie.

Opublikowano
24 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Hołownia jest jednym z lepszych mówców, kompletnie inny poziom niż ktokolwiek z PSLu, struktury na poziomie województwa mógłby ogarnąć bez problemu. 

Zapewne ogarnie jak te inne kleszcze co pojawiały się w polityce a obecnie są pod skrzydłami KO

Opublikowano
22 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Spadek jego popularności pokazały też wybory prezydenckie.

Ale jaki spadek? Przecież on i tak był przeszacowany. Wynik zrobiło mu tylko "idźcie na Hołownię, bo mogą być pod progiem". Teraz raczej urealnił to co miał wcześniej.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Hołownia ma bardzo dobrych polityków w swoich strukturach którzy wykręciliby dobry wynik

Nie strasz.

Kibicuję aby ten aktorzyna i mu podobni uzyskali najlepszy dla Polski wynik, czyli 0% głosów.

Opublikowano
17 minut temu, blabla123 napisał(a):

Ale jaki spadek? Przecież on i tak był przeszacowany. Wynik zrobiło mu tylko "idźcie na Hołownię, bo mogą być pod progiem". Teraz raczej urealnił to co miał wcześniej.

A Zandberga ma realny wynik czy też urealniony bo ludzie głosowali na niego bez lepszej opcji? Hołownia ma ten plus że jest elastyczny i dosyć otwarty. 

3 minuty temu, VRman napisał(a):

Nie strasz.

Kibicuję aby ten aktorzyna i mu podobni uzyskali najlepszy dla Polski wynik, czyli 0% głosów.

Ten aktorzyna zjada 98% polityków w rozmowie. 

Opublikowano
4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

A Zandberga ma realny wynik czy też urealniony bo ludzie głosowali na niego bez lepszej opcji? Hołownia ma ten plus że jest elastyczny i dosyć otwarty. 

Ale Hołownia tylko dzięki temu się dostał. Nie ma co czarować.

Adrian ma wujowy ale stabilny :E

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

To prawie jak Bosak :E

Bosak robi wrażenie na prostym ludzie, bo umie ładnie mówić i tyle. Albo gada bzdury albo uprawia pustosłowie albo mówi oczywiste oczywistości, tylko w miarę ładnie ubiera to w słowa. Ja nie mogę już tego słuchać, bo gość udaje bardziej inteligentnego niż jest i coraz bardziej gubi sens. Poza tym miał wywracać stolik a wszedł Nawrockiemu w tyłek tak głęboko, że już tylko stopy wystają mu z zada, mądry polityk by tego nie zrobił. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Umpero napisał(a):

Musicie mieć strasznie nudne życie, że tu non stop przesiadujecie i za wszelką cenę musicie przeszukiwać internet, wertować książki i wykonywać inne cuda wianki aby udowadniać swoje racje.

Akurat jako osoba która była wychowywana jako katolik czytałem Biblię i Katechizm Kościoła Katolickiego. Nie znam oczywiście na pamięć, ale dzięki temu kojarzę czy dana tematyka jest gdzieś poruszana czy nie, a także łatwiej mi konkretne informacje znaleźć. Historią Pisma Świętego i różnych zmian w tym co głosi Kościół Katolicki również się swego czasu interesowałem i kojarzę  niektóre jakie zmiany były wprowadzane na przestrzeni wieków przez co jedynie pewne informacje wystarczy odświeżyć. To że po wielu latach sam wyciągam pewne wnioski i sam widzę jak to wszystko wygląda i mam na ten temat swoje zdanie to zupełnie inna sprawa. Standardowo jak w takich sytuacjach bywa, opisałem po prostu fakty w odniesieniu do źródeł i zadałem konkretne pytania.

Lecz po Twoim wpisie widzę, że Ty masz jakąś swoją wiarę, ok, Twoja sprawa. Tylko jak chcesz poruszać temat chrześcijaństwa to jednak polecam się wcześniej zapoznać z tym, czym ono jest i jak wygląda.

Co do przesiadywania, to zauważ, że sam tu też regularnie zaglądasz...

Edytowane przez LeBomB
literówka stylistyczna
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

A Grzegorz Braun zjada 90% umiejętnościami wysławiania się.

I co z tego? Nic. I tak prędzej na niego napluję niż zagłosuję.

Ktoś inny "zjada" 98% polityków urokiem osobistym. Ktoś inny haryzmą.

Ale to co się liczy to poglądy i to co dana osoba faktycznie robi. Hołownia sobie robił teatrzyk z płaku-płaku do kamery i robił słit focie z nielegalnymi nachodźcami w sejmie. 

Dla poparcia Julek pierdzielił też jakieś farmazony o biednych uchodźcach zamarzających w lesie. Dla mnie każdy kto przedkłada poparcie dla siebie ponad interesy Polaków, to szkodnik.

I choćby był genialnym profesorem fizyki, nic mnie to już po tym co robił nie będzie interesować.

Oportunista jak każdy inny w tym szambie. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
54 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Albo gada bzdury albo uprawia pustosłowie albo mówi oczywiste oczywistości, tylko w miarę ładnie ubiera to w słowa

Brawo. Właśnie opisałeś wszystkich polityków od Zandberga, przez Hołownię i Tuska po Morawieckiego i Memcena.

W sumie czasem przestaję się dziwić dlaczego w niektórych kręgach popularne jest warcholstwo w typie Sawickiego. Bo tu przynajmniej na pierwszy rzut oka widać jaki jest koń.

Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

aha, to sa te wymagania wyksztalconego elektoratu z KO? XD

a teraz reality check:

Cytat

SONDAŻ. Trzecia Droga poza Sejmem, jest za to partia Brauna

Tragiczny SONDAŻ dla Tuska! Trzecia Droga poza Sejmem, jest za to partia Brauna. Takie wyniki oznaczałyby koniec rządów Koalicji 13 grudnia. Gdyby wybory parlamentarne odbyły się już teraz, Koalicja 13 grudnia straciłaby władzę - wynika z sondażu IBRiS dla Polsat News.

https://wpolityce.pl/polityka/732593-sondaz-trzecia-droga-poza-sejmem-jest-za-to-partia-brauna

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-06-16/najnowszy-sondaz-po-expose-premiera-na-kogo-zaglosowaliby-polacy/

holownia+psl moga walczyc jak rowny z rownym w sondazach z ..Braunem XDDDDDDD

Opublikowano

nic w tym co wyrabia pis mnie już nie zdziwi. Po prostu spodziewam się po nich wszystkiego najgorszego.

A co do samolotu - tak, powinni w samolocie ewakuacyjnym dać biznes klasę, roznosić drinki z parasolką i machać liściem jak w starożytnym Egipcie :boink:

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Taka perełka

Rozumiem, że to już nie działa w ten sposób?

22 minuty temu, VRman napisał(a):

powinni w samolocie ewakuacyjnym dać biznes klasę

Jakbym był jedynym z tych ewakuowanych i bym zobaczył jakiegoś ciecia srającego się o wygody, to bym go wypchnął z tego samolotu.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Szambo napisał(a):

Szkoda, że MInister Paszyk ciągle uważa, że sztuczne pompowanie deweloperów i zwiększanie cen mieszkań powoduje... zwiększenie demografii. :pajac:

Mieszkania są drogie, bo ich właściciele chcą aby były drogie. To argument ostateczny i decydujący. 

Z betonem jako aktywem inwestycyjnym jest jak z kryptowalutyami. Ten pociąg pędzi już za szybko i nikt nie zdoła go wykoleić. Zaryzykuję stwierdzenie, że kto na poważnie spróbuje długo nie pożyje, albo reszta jego życia zamieni się w koszmar. 

Poza tym, jest jeszcze jedna sprawa. Ilość pieniędzy w systemie. Te pieniądze spływają przede wszystkim do tych co potrafią je organizować inaczej niż przez nazwijmy to "regularną pracę zarobkową". Ci co mają te pieniądze wydają je na aktywa drogie, na przykład mieszkania. Więc cena rośnie a mieszkania stają się zabawkami w rękaw dużych graczy. Dla "regulareverydaynormalmadafaka" takie aktywa po prostu stają się niedostępne, i albo wejdą na szybki tor, albo nigdy nie będą ich mieli. 

Istnieje tylko JEDEN sposób aby to rozwiązać. W jakiś sposób wyssać pieniądze z systemu. 

Wiele gier online ma w ten sposób skopany element finansowo-ekonomiczny. Po pewnym czasie, kiedy gracze wygenerują wystarczająco kredytów korzystając z wbudowanej ekonomii gry, te kredyty zaczynają przepływać do jednostek które potrafią pozyskać je inaczej niż przez standardową ekonomie gry. Na przykład poprzez handel skórkami, wytrenowanymi marynarzykami i tak dalej. Wtedy skupują rzeczy, które normalnie powinny być względnie tanie (a jednocześnie bardzo potrzebne w rozgrywce) i dostępne dla wszystkich, ale nie są, bo stały się elementem spekulacji. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

To byś płacił jak za wizytę w kancelarii prawnej lub u notariusza. Poszedł byś po jakieś zaświadczenie, to byś dostał rachunek na min. 500zł :D Prywatne urzędy to ten sam przypadek jak publiczna i prywatna służba zdrowia.

• Upvote 1