Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mar_s napisał:

Ma chyba uraz do Ślepaka więc możliwe, ale to są konta Disqus, i on ma ich chyba kilka sądząc po stylu, sam dyskutuje ze sobą na przykład.

Na forum nie widzę właśnie takiego nicku. Tylko na portalu jest i masz pewnie rację, to konto na Disqusie zapewne.

To Gosu czy ten drugi? Bo było 2 takich patafianów na PCL ale ciężko rozróżnić.

Edytowane przez blabla123
Opublikowano

Panowie - miło was widzieć. No ja tu już na ith troszkę wcześniej wbiłem:faja:. Ith to jest jedyna alternatywa forumowa. Na pjurze można się zakisić od nienawistnego klimatu wiecznej aferki.

Cosik tutaj trza rozkręcić :jupi:.

Opublikowano
6 minut temu, JeRRyF3D napisał:

W sumie... dramat forum PCLab daje pewien powiew świeżości paradoksalnie. 
Grzeszki labowe można wyzerować, ręka modowa tu nie sięga, tajemnice konfesjonału z siebie wyrzucić. ;)  

Coś się kończy, coś zaczyna :toast:

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Jak to nie jest to samo. Obydwaj kupujecie kompa żeby grac w gierki.
    • To chyba rozmowa nie na ten watek sie robi, bo to wszystko to gdybanie zlotej kuli. Dla kazdego wartosc zlotowki tez bedzie inna. To co wlasnie wyzej napisal @Fenrir_14, dla jednego sukcesem jest kupienie karty za 2k, dla drugiego kupienie karty za 20k to po prostu odhaczenia w excelu, ze do konca kwartalu juz moze nie wyjezdzac na narty do alp (albo bukowiny xd) To nie jest to samo hobby. Tak samo jak masz osoby biegajace co 2ga niedziele, a takie co codziennie klepia 10km przed praca, chocby na dworze sralo i wialo. Jedni i drudzy mowia ze takie maja hobby, ale rozni sie jego skala - przez co hobby sie rozni.   
    • @SebastianFM Istotnie obciążenie pojedynczego rdzenia zrobiłem w Cinebench (akurat trafiło się R23) (i tutaj było to 1,303V). Przy testerze 7zip i jednym wątku (słownik 128MB), tak widziałem ~1,281V (też średnie z jednej minuty tego obciążenia, odczytane z HWinfo, czas resetowany przez kliknięcie w zegar HWinfo, bo 100% czasu było w czasie obciążenia) Zgodnie ze spec Intel, to maksymalne taktowanie TVB powinno być jeśli temp. nie przekraczają 70 stopni Celsjusza. Także tutaj faktycznie trzeba uważać, by dynamicznie nie obniżyło taktowania, ale chyba utrzymanie temp. na jednym rdzeniu do 70 stopni ... no właśnie - trudne jest, czy nie? (6GHz i napięcia stock).
    • Pisałem to wiele razy ale napiszę jeszcze raz. Każdy inaczej wycenia swój komfort i oczywiście ze względu na liczne zmienne w życiu na różny komfort ludzie mogą sobie pozwolić - a czasami nie mogą sobie pozwolić na żąden, tak też u niektórych w życiu bywa. Sprawą oczywistą jest że da się przeżyć na diecie opartej o produkty wycenione na miesięcznym rachunku na kwotę dajmy na to 1500 PLN ale jeżeli stać Cię na to by żywić się za powiedzmy 3K PLN to raczej nie wrócisz do tej poprzedniej diety jeżeli sytuacja Ciebie do tego nie zmusi. I tak jest z innymi rzeczami. Próbując czegoś co jest obiektywnie lepsze, jeżeli możesz sobie na to pozwolić to będziesz z tego korzystał. Proste, nie ma tu żadnej filozofii. Jeżeli Twoja sytuacja nie pozwala Ci z różnych względów pozwolić sobie na lepsze produkty to po prostu się z tym godzisz albo starasz się ją zmienić aby to osiągnąć. Niestety, idą prawdopodobnie złe czasy więc to może być dzisiaj trudniejsze niż kiedykolwiek. Świat niestety nie jest sprawiedliwy, ludzie nie są równi, jeden się rodzi w pałacu i ciągnie manne z nieba inny może mieć wrodzoną wadę serca i być skazanym na pomoc innych. Jeszcze inny wyjdzie z bardzo mrocznego miejsca i sam będzie musiał wyszarpać wszystko żeby wyjść na ludzi. Tak ten świat funkcjonuje od lat, niezależnie jaką byśmy zachciankę podstawili jako zmienną pod nasze dyskutowane GPU   Dlatego ja zawsze propsuje wszystkie zakupy jakimi ludzie się tutaj chwalą, niezaleźnie czy to 5070ti czy 5090, bo o to chodzi w życiu, trzeba robić sobie prezenty i dawać radość jeżeli możemy sobie na to pozwolić. I tego też wszystkim życzę, żebyśmy mogli spełniać swoje potrzeby, mniejsze i większe marzenia niezależnie czy dotyczą nowego GPU czy rejsu dookoła świata 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...