Wu70 122 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Sam mam >1mln podstron, wszyscy pewnie uzbieramy komplet ale co to da... Edytowane 2 godziny temu przez Wu70 1
Amsztel 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, WebCM napisał(a): Dobrze przewidziałem, że admin przyjdzie do pracy, zaparzy kawę i zrobi, co mu kazano. Wykonał ktoś pełną kopię? Niestety - moje napedy 5.25" juz od dawna nie dzialaja a 3.5" nie uzywam bo sa zbyt mainstreamowe
Kadajo 605 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ja mam cala wiedze w głowie Ja i mój brat 1
RyszardGTS 492 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 16 minut temu, Mar_s napisał(a): Pełną kopię? Kogo stać na tyle dyskietek!? Jego stać Może napiszemy do niego by odkupił forum pclab. Podejrzewam że pod łóżkiem ma więcej drobniaków niż cena za forum pclab 2
WebCM 1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 16 minut temu, Wu70 napisał(a): Sam mam >1mln podstron, wszyscy pewnie uzbieramy komplet ale co to da... Mam 2.57 GB zapisanych i 21 049 plików, niestety zachowały się tylko tematy z pierwszych stron działów i pojedyncze strony wątków. Gdyby od razu po ogłoszeniu zapuścić HTTracka, to większą część forum udałoby się zapisać. Może komuś się udało, dlatego pytam. Przestrzeń dyskowa jest tania, załóżmy 10 TB to koszt koło 800 zł, choć i tak tyle nie udałoby się zedrzeć w miesiąc. Cytat HTTracka? Widzę, że nikt się nie zapoznał z tematem Nie czytałem całego wątku. Sam szukałem lepszych narzędzi i wygląda na to, że HTTrack to najlepsza opcja. Chcesz zachować część Internetu dokładnie taką, jak wyglądała, ze wszystkimi stylami, z dołączonymi obrazkami i wpisami z Twittera, itd. Nie znalazłem lepszego narzędzia do tego, a sam kopiowałem już kilka forów HTTrackiem, tylko trzeba wiedzieć, co poustawiać i dodać wyjątki, żeby robot się nie zapętlił i nie indeksował wiele razy tych samych podstron. Edytowane 2 godziny temu przez WebCM
Filip454 121 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) HTTracka? Widzę, że nikt się nie zapoznał z tematem Szkoda, zapisałbyś nawet więcej i pełne tematy, a nie wybrakowane Lipa trochę... @tomcug za słabo chyba przybił Trzeba było większym młotem Edytowane 2 godziny temu przez Filip454
kamassss 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Filip454 napisał(a): HTTracka? Widzę, że nikt się nie zapoznał z tematem Próbowałem w ten sposób jaki opisałeś i coś pokrzaczylem, Bicia nie uratowałem choć komp chodził 2 dni 1
Filip454 121 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zapraszam do tematu, dzielimy się w nim jak coś.
Wu70 122 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, WebCM napisał(a): niestety zachowały się tylko tematy Większość na pewno nie jest warta zapisu, jak ktoś będzie szukał konkretnego tematu to na pewno ogarniemy.
kamassss 33 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 10 minut temu, Filip454 napisał(a): Zapraszam do tematu, dzielimy się w nim jak coś. Pokrzaczylem, tj miałem problem z wygenerowanie komend na 10000 stron :E, chyba przez jakiś filtr, nomen omen, antyspamowy Zacząłem pisać komendy żeby wygenerowało mi to do pliku, w sumie nie wiem gdzie to wpisywałem, ale chyba wygenerowało je za krótkie- niby z każdą podstrony tematu, ale pewnie bez jakiegoś dopisku. Program mulił to prawie 2 doby, ale na dysku nie zapisało. No cóż, mówiłem, że się na tym nie znam, ale też nie bardzo miałem czas żeby to cały czas kontrolowac Szkoda, trudno. Najważniejsze, że jesteśmy razem Edytowane 2 godziny temu przez kamassss 1
Filip454 121 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @WebCM Proszę, napisz pod instrukcją listę, które tematy masz. Ja też pewne mam wybrakowane i razem może uda się wiele skompletować Ja swoją listę zaktualizowałem. 19 minut temu, WebCM napisał(a): Nie czytałem całego wątku. Sam szukałem lepszych narzędzi i wygląda na to, że HTTrack to najlepsza opcja. Chcesz zachować część Internetu dokładnie taką, jak wyglądała, ze wszystkimi stylami, z dołączonymi obrazkami i wpisami z Twittera, itd. Nie znalazłem lepszego narzędzia do tego, a sam kopiowałem już kilka forów HTTrackiem, tylko trzeba wiedzieć, co poustawiać i dodać wyjątki, żeby robot się nie zapętlił i nie indeksował wiele razy tych samych podstron. Właśnie Monolith to jest jedno z najlepszych narzędzi. Miałeś je wprost przed nosem... HTTrackiem to się tylko namęczyłeś, a uzbierałbyś jeszcze pokaźniejszą kolekcję bez wysiłku. To jest software z bazową aktualizacją z 2009. Xavier już dawno olał ten programik W tak ważnej chwili, ja sentymenty do HTTracka po prostu odrzuciłem. Zależało mi na sprawnej kopii. Dałem sam instrukcje @Michaelred, ale w ostateczności wygodniej mi się wklejało linki do Monolitha i nie musiałem się przez nic przeklikiwać, tylko CLI i jazda. HTTrack też ma CLI, ale Monolith to dosłownie jedna linijka i masz cały temat zrzucony. Gdybym tylko miał więcej czasu i nie miał innych zajęć oraz więcej miejsca na dysku, to byśmy pewnie dali radę zrzucić mega dużo zawartości. Edytowane 1 godzinę temu przez Filip454
indexinfio 13 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 40 minut temu, Wu70 napisał(a): @indexinfio wygrałeś odznaczenie za ostatni post na forum Nie byłem ostatni.
Filip454 121 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak u Was samopoczucie? Ja nie spałem przez to i popełniłem błąd, ale chociaż zobaczyłem pierwsze 404 tak jak @Camis To było chyba najłagodniejsze pożegnanie, jakie przechodziłem w Internecie Poważnie
Wu70 122 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 6 minut temu, indexinfio napisał(a): Nie byłem ostatni. Byłeś, widziałem długo po pojawieniu się pierwszych 404 1 minutę temu, Filip454 napisał(a): To było chyba najłagodniejsze pożegnanie, jakie przechodziłem w Internecie Poważnie Lajtowo bo mieliśmy info od miesiąca więc każdy już wiedział. Poza tym po tylu pożegnaniach w internecie.. Trochę szkoda ale człowiek przywykł. Edytowane 1 godzinę temu przez Wu70 2
Filip454 121 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Fajnie, że chociaż popisać mogliśmy w pożegnalnym i @RyszardGTS poprawił wszystkim humor modyfikacją reputacji Eh, teraz pora wrócić do normalności. W sumie to te ostatnie tygodnie całkiem mocno tym żyłem. Niby człowiek dorosły, ale po prostu szkoda trochę... Edytowane 1 godzinę temu przez Filip454 1
Filip454 121 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 20 minut temu, kamassss napisał(a): Pokrzaczylem, tj miałem problem z wygenerowanie komend na 10000 stron :E, chyba przez jakiś filtr, nomen omen, antyspamowy Zacząłem pisać komendy żeby wygenerowało mi to do pliku, w sumie nie wiem gdzie to wpisywałem, ale chyba wygenerowało je za krótkie- niby z każdą podstrony tematu, ale pewnie bez jakiegoś dopisku. Program mulił to prawie 2 doby, ale na dysku nie zapisało. No cóż, mówiłem, że się na tym nie znam, ale też nie bardzo miałem czas żeby to cały czas kontrolowac Szkoda, trudno. Najważniejsze, że jesteśmy razem Mimo wszystko, jak masz cokolwiek to dziel się w temacie z instrukcją archiwizacji, na pewno to wykorzystamy...
Mar_s 383 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, Filip454 napisał(a): Jak u Was samopoczucie? Normalne w moim wieku, od czasu do czasu coś strzyknie i zaboli, ale na pewno nie z powodu Laba. To tylko forum a nie babcia staruszka która konała przez miesiąc, zachowajmy proporcje. Było minęło i to na tyle, mam gdzie pisać z kolegami, więcej mi nie potrzeba, a że nazwa i logo inne...kogo to? 1 2
RyszardGTS 492 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, Mar_s napisał(a): (...) ...kogo to? 4 3
wrobel_krk 295 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Samopoczucie mam lepsze niż było, bo pclab to tylko nazwa, a tu wszytko lepiej działa, administracja aktywna i pomaga i poprawia i słucha uwag, czego dawno nie doświadczyłem na żadnym forum. Nawet szukajka działa - można napisać "było" - użyj szukaj jak an elektrodzie:) Jakby nie było migracji ludzi to można by się martwić. Mam nawet wrażenie, że jest większy ruch. 1 2
Camis 513 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 20 minut temu, Wu70 napisał(a): Byłeś, widziałem długo po pojawieniu się pierwszych 404 Tego nie wiadomo, sporo osób (np ja) ma włączony tryb ukryty i nie widać ich na liście.
Wu70 122 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Tryb ukryty wyłączyli miesiąc temu razem z ogłoszeniem. Wczoraj wielokrotnie widziałem Camis na liście. No i na stronie głównej jest informacja ilu jest anonimowych. Edytowane 1 godzinę temu przez Wu70 1
King Arthas 8 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz zauważyłem, że forum już nie działa, cóż, szkoda. Wiele dobrych porad tam uzyskałem i fajnych ludzi poznałem. Jak to mawiają: Cytat Śpij słodko aniołku. 1
Radio Tirana 47 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wyłączenie forum miało odbyć się dopiero jutro, ale widzę, że informatykom Onetu nie chciało się w sobotę pracować. No cóż. Umarł król, niech żyje król. 1
Rekomendowane odpowiedzi