Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to skuźwinoxy jedne, przed czasem wyłączyli, widzę po pobraniach że ostatnia ściągnięta strona ma czas 9:56, dwóch godzin mi zabrakło do ściągniecia całego politycznego offa. A miałem nadzieję, że jednak legendarna wielka wtyka pójdzie jak będą wychodzić z korpo i gasić wszystkie światła :E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Mam nawet wrażenie, że jest większy ruch.

Jest większy ruch, ale w paru tematach, np Ryzen 9000 i głównie w politycznym. Na Labie polityczny śledziłem i czasem coś napisałem. Tutaj tak szybko posty lecą, że nie nadążam z czytaniem i odpuściłem sobie ten wątek.

Braku forum Pclab już nie odczuwam. Dobrze, że jest to forum, jest nawet lepiej.

• Upvote 2
Opublikowano
31 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Wyłączenie forum miało odbyć się dopiero jutro, ale widzę, że informatykom Onetu nie chciało się w sobotę pracować. No cóż. 

No cóż, już od paru lat było widać, że dla adminów Onetu forum PCL było najniższym priorytetem. Co jest o tyle przykre, że (jeśli się nie mylę!), jednym z tych adminów był user z PCLaba, który dostał admina jeszcze od Piły ze względu na wiedzę, jaką się dzielił na forum. Jeśli to pokręciłem, to edytuję i wykasuję ;)

Opublikowano
7 minut temu, Dermi napisał(a):

(...) jednym z tych adminów był user z PCLaba, który dostał admina jeszcze od Piły (...)

maly_szcz później zmienił nick na DhanOS

Jak to ktoś napisał kiedyś na czacie ITH... JAKIE FORUM TAKI ThanOS :lol2: 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Wyłączenie forum miało odbyć się dopiero jutro, ale widzę, że informatykom Onetu nie chciało się w sobotę pracować. No cóż. 

Napisali "z dniem 29 listopada", a nie "do 29 listopada", więc wszystko się zgadza. Ktoś się łudził, że nie nastąpi to w godzinach pracy korpo? Adminowi musieliby zapłacić nadgodziny, aby w nocy wyłączył forum i ustawił przekierowanie. Co masz zrobić dziś, zrób od razu i nie zostawiaj koniec.

W kwestii zarchiwizowania forum zawiodłem. Niestety wpadły mi inne tematy. Pytanie, które wątki forum PCLab warto zachować dla przyszłych pokoleń i które mają wartość historyczną.

Korpo przynajmniej dało miesiąc na zapisanie swoich treści, natomiast znam wiele forów, gdzie administratorzy ukrywali całe działy lub z dnia na dzień forum przestawało istnieć, puszczając wkład społeczności i prywatny czas w niebyt. Szkoda jedynie historii polskiego Internetu.

Ktoś kojarzy, czy oprócz archive.org są inne strony, co archiwizują treści? Wyszukiwarki odpadają, bo od dłuższego czasu nie wykonują kopii. Może to efekt zmian w przepisach, RODO, itd.

Edytowane przez WebCM
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Filip454 napisał(a):

Fajnie, że chociaż popisać mogliśmy w pożegnalnym i @RyszardGTS poprawił wszystkim humor modyfikacją reputacji :E

No mnie akurat jego kolega Lukas jakiś tam (co w całej mojej historii tylko Ryszard i ten Lukas mnie po 2 razy banowali) dał de facto perm bana bo do 20.12 tak, że nie mogłem nic napisać. A perm był za określenie "Polaczki" - niech każdy sam wyciągnie wniosek czy to było obiektywne za to dać. No, a pewno chodziło o uciszenie mnie jak pisałem, że AXEL SPRINGER nie mógł dłużej tolerować rasistowskich określeń w dziale dotyczącym imigrantów. Tzn decyzja była głównie biznesowa, ale + to. Wiadomo jakie poglądy mają w AXEL SPRINGER w oddziale polskim i centrali. Wszystkie moje posty na ten temat, tej hipotezy zostały usunięte, a mnie zbanowano. Dodam, że konto miałem tam od 20 lat. Więc jak widać, zresztą po tym co tam dalej pisano w tym wątku pożegnalnym, czasami wbrew regulaminowi np. wulgaryzmy, że nie dla wszystkich było tak kolorowo.

Dodam jeszcze, że wbrew wszystkim regułom ten Lukas, kiedy już nie mogłem się bronić napisał, że to był dla niego obowiązek, ale i przyjemność. Więc nie dla wszystkich pożegnanie z labem było takie kolorowe i nie wszystkim poprawiło humor.

To jest moja cała historia w ciągu 20 lat na labie. Przy czym od kadajo nie było żadnego bana, a od tych panów naprzemiennie bany:

nEHtLKX.jpg

Edytowane przez hubio
Opublikowano
39 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

@Dermi szczerbol? od miesiąca jest, tomcug wstawił i nie tylko szczerbola, a wczoraj chyba doładował kolejną porcję ledżendary emotek

szczerbol :E :E :E 

A kojarzysz taką emotkę z kolesiem na takiej głowie konia z kijem i machającym szabelką? :E 

Potrzebuję ją bo ona zawsze była pod :gordon :E 

Opublikowano

@hubio Rozumiem Twoje zniesmaczenie zaistniala sytuacja i nie wiem czy ban dla Ciebie byl sluszny czy nie, ale umowmy sie - blyskotliwoscia czy tez finezja wypowiedzi to nierzadko nie grzeszyles w niektorych watkach ;) 

Teraz to i tak nie ma znaczenia. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.

Opublikowano

Na Labie w przeciagu ostatnich 2 tygodni bylem moze ze 3 razy, nie bylo sensu juz sie tam produkowac, wszystko co potrzebne jest tutaj, aktywni userzy tez tutaj przeszli, forum zaczelo tutaj zyc wlasnym zyciem. Wiadomo, sporo historii polskiego neta poszlo wlasnie w kibel i jest to z pewnoscia wielka strata, ale miejsca sa tworzone przez ludzi - jak dlugo my jestesmy, tak dlugo historia nadal sie pisze. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@RyszardGTS jak to aluzja do mnie to moje działania na labie ograniczyły się wyłącznie do raportowania "w rodzinie" czyli wam... :) Nie przyszłoby mi do głowy wysyłać coś gdzieś dalej. Ale ludzie z AXELa naprawdę potrafią czytać, także po polsku... Trzeba było reagować odpowiednio, a nie tolerować teksty śmiejące się z Polki, która umówiła się z obcokrajowcem i inne stricte rasistowskie teksty. Była totalna olewka z twojej strony, a bana dostawał raportujący czyli ja. Przy czym oczywiście głównie był powód biznesowy, ale wcześniej tolerowano mimo tego powodu, ale jak doszedł jeszcze argument o rasistowskich, homofobicznych Polakach gdzie i tak już mamy taką wątpliwą reputację w UE to nikt z zarządu nie bronił laba. Taką mam (hipo)tezę :) Jest prawdziwa :) A na koniec był popis moderatora Luaks co mnie zbanował za niewygodną prawdę.

W mojej ocenie nie byłeś w żadnym wypadku obiektywnym moderatorem tylko banowałeś za poglądy polityczne lub szukałeś pretekstu jak ktoś ci nie podchodził. Dostałem podczas całej mojej historii na labie 4 bany naprzemiennie od ciebie i twojego kolegi. Jaki wielki przypadek, że tylko za politykę i tylko od was :)

Edytowane przez hubio
Opublikowano

@GordonLameman Ciężko będzie namierzyć ale była taka o jakiej piszesz.

e9cc0690caf4bbf1d299f8d5f37cff15c15908fb

To był zestaw aktualny zestaw z pclaba. Po aktualizacji silnika forum sporo emotek wyparowało - np: głowa z małymi drepczącymi nóżkami (jak te nakręcane zabawki), głowa czytająca książkę, koleś wyciskający sztangę, czarodziej, głowa z trawką/ganja... i wiele innych

Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Taką mam (hipo)tezę :) Jest prawdziwa :)

A moja jest taka ze to wina Odina. Jakis gosc ze Springera po przeczytaniu raportu, ze na Labie niektorych userow trzeba banowac 2,5 tysiaca razy zeby odpuscili stwierdzil ze to juz koniec, ze nie ma juz nic, i sobie poszedl, tyle. 

Opublikowano
3 minuty temu, RyszardGTS napisał(a):

@GordonLameman Ciężko będzie namierzyć ale była taka o jakiej piszesz.

e9cc0690caf4bbf1d299f8d5f37cff15c15908fb

To był zestaw aktualny zestaw z pclaba. Po aktualizacji silnika forum sporo emotek wyparowało - np: głowa z małymi drepczącymi nóżkami (jak te nakręcane zabawki), głowa czytająca książkę, koleś wyciskający sztangę, czarodziej, głowa z trawką/ganja... i wiele innych

Ta na dole z kijkiem na dupsko też wymiatała często.

• Upvote 1