Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 14.11.2025 o 16:52, sideband napisał(a):

U mnie jest na 4 niezależnie dzień czy noc.

Ale podobno jestem wampirem :hihot:

Spoiler

Tak, zdecydowanie zrobiłbym test z sosem czosnkowym. :E U mnie 70 minimum. Inaczej słabo.

Ktoś wcześniej wspominał o ambilight, przymierzam się do instalacji jakiegoś rozwiązania. Ma ktoś i może coś polecić?

Opublikowano
5 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Ja Wam powiem, że nie żałuje dopłaty 600 zł do tego qd-oleda AOCa. Jak on zaj.. świeci.

Mówiłem śmieszna cena AOC była/jest a QD to obecnie topowy obraz, z tym 1899 to masakra :D

I jeszcze bonus 280Hz, nice

• Like 1
Opublikowano

Próbowałem właśnie zrobić firmware do F06 i w trakcie monitor się wyłączył, parę minut później muzyka przestała grać i poszedł BSOD (widać w event logu). Monitor odłączyłem od prądu i poszedł fallback do F02...

Opublikowano

Mysle ze nie powinienes odlaczac monitora w takich okolicznosciach od razu. zawsze warto chwile poczekac. z windowsem to tam pal licho bo go mozesz hardzresetowac z reki ale z monitorem to bym uwazal. pamietaj ze upgradeujac wersje masz nic nie robic na nim

Opublikowano
16 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Mysle ze nie powinienes odlaczac monitora w takich okolicznosciach od razu. zawsze warto chwile poczekac. z windowsem to tam pal licho bo go mozesz hardzresetowac z reki ale z monitorem to bym uwazal. pamietaj ze upgradeujac wersje masz nic nie robic na nim

Ja to wiem, jak robilem update to miałem ekrany zduplikowane. Monitor się wyłączył, ale peryferia które są do niego podłączone po USB działały, a update firmware się nadal wykonywał przez parę sekund aż stacją się sama nie zrestartowała. Wcześniej jak robiłem update do F05 to monitor wyłączył się na sam koniec, i jak był wyłączony to okienko progresu zmieniło się na finish, a monitor sam się włączył. Tutaj natomiast się wyłączył po 2 minutach nic nie robienia. Teraz wykonałem update ponownie i jest juz F06 na pokładzie. Ale nie ukrywam, niedziela wieczór to nie jest najlepszy moment na takie ekscesy...

image.thumb.png.90142ee7d393f1109ef151ab2e3b51ee.png

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Ja chyba zostaję na F05 skoro ABL High zablokowali wybór.
Zobaczymy jak następne wersje (F07 itd.) - może się skuszę.

To sobie przełącz na HDR Game i masz ABL do wyboru. 

I tak Medium jest trybem który powinieneś używać, chyba że masz gdzieś jakość obrazu ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Gigabyte, wydalo sterowniki "HDR" do MO27Q28G, podobno mialy dodac certyfikat, jest tam tez profil kolorow. Nie wiem czy dobrze to zainstalowalem, bo niby z generic zmienilo na nazwe monitora lecz nadal nie wykrywa certyfikacji. Instalowal to juz ktos? 

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano
1 godzinę temu, Nex1M napisał(a):

Gigabyte, wydalo sterowniki "HDR" do MO27Q28G, podobno mialy dodac certyfikat, jest tam tez profil kolorow. Nie wiem czy dobrze to zainstalowalem, bo niby z generic zmienilo na nazwe monitora lecz nadal nie wykrywa certyfikacji. Instalowal to juz ktos? 

Potwierdzam. Zainstalowałem, ale brak wpisu o certyfikacie HDR, czyli coś musi być nie tak w sterowniku.

Opublikowano (edytowane)

Kurna niedawno był jeszcze za 4,5k :o 

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-dell-alienware-aw3225qf-31-6-3840x2160px-240hz-0-03-ms-gtg-curved

cholera teraz nie wiem czy jak będę miał zdolność to UW czy tego XDDD ale z drugiej strony sytuacja jest beznadziejna bo nie ma nadal superek a 16gb do 4k to samobójstwo nawet jak wezmę 5080 i będę grał z FG/dlss.

edit: teraz czytam że ma jakieś problemy z hdr ten monitor? :E 

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
10 godzin temu, Brolly napisał(a):

cholera teraz nie wiem czy jak będę miał zdolność

Sorry ale bekę mam z tego, brak zdolności i wybieranie OLEDa od miesięcy :hihot: 

A śmiałem się z kolegów że iPhone na raty biorą :E 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Zhao napisał(a):

Ja się nie mogę zdecydować co brać TV czy  monitor

Raty zero nie są takie złe;)

Miałem swego czasu c2 42 na biurku i do grania całkiem spoko, ale na codzienna prace napewno nie.

Ostatnie 1.5 roku z g9 49 - dość niski i trzeba było się nakręcić szyją ...

Aktualnie ultra gear 45 - wersja low ppi :E

Imersja w grach coś pięknego, zakrzywienie super - każdy element tak samo wyraźny, no i w stosunku do wersji 5k2k nie potrzeba 5090.

Do pracy da radę - ale tu poprostu 2x 27 2560x1440 ips jest zawsze najlepsze.