Monitory OLED - temat zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Art385 · Opublikowano
Zna ktoś jakieś +/- wartości dla niezłego chipu, bo nierozważnie klikałem na amazonie i nie wiedziałem, że pobierają kwit od razu a terminy dostawy nie mają nic wspólnego z prawdą i teraz mam 2x9070XT Steel Legend. Ogólnie jestem mega zaskoczony jaki elegancki kawałek karty asrock wysmażył w tych pieniądzach. Karta malutka i co najlepsze 2x8pin małe pobory w spoczynku i wystarczy machnąć PL na -30 i ma się GPU 212W z niezłym kopem. No ale do rzeczy. Na necie sporo info jak wysłać chip na orbitę pompując w niego setki watów. Ludzie szczęśliwi podają zegary gdzie gpu jak i vram są dovoltowane, więc sytuacja mocno nie jasna. No i teraz tak pozmieniało się trochę w stosunku do RDNA3 i coś to za dobrze i za stabilnie działa. 1. Ram mam samsunga - testowałem sobie vulkanem i benche jak Steel Nomad najlepiej śmigają na 2750MHz z FT ale vulkan twierdzi, że vram stabilny na 2800 i wyżej na 5 minutowym tescie spadek przepustowości na odczycie 1.9GB/s przy 2.8 GHz odczyt na poziomie ~645 GB/s na stock to o ile dobrze pamiętam 580GB/s 2. Offset napięcia i zegara taki jakby inny jak w rdna 3 i tutaj dojechałem sobie na razie do -120mv i to sobie na chillu lata w Steel Nomadzie ale również dzisiaj puściłem Hogwart Legacy z odkręconym PL bez offsetu na zegarze i na -120mv sobie gra chodziła parę h z zegarkiem skaczącym do około 3.2 GHz w tym miasteczku na początku czego się raczej nie spodziewałem. Pobenchowałem trochę i z +10PL (334W) i po OC w Steel nomadzie 7.6k na zasyfionym systemie i 5800x na 4.6 GHz z ramem na XMP 3.6 cl16 1.35v więc wynik mojego 7900XTX@464W Bardzo fajne te asrocki zrobili jedyny minus, to jest tak krótki, że mi w ram dmucha i mi moduły osiągają 55+ stopni ale, że lecą na xmp to wywalone jajca. Jak za 2.6k to jak ukraść, nawet PTM jest na pokładzie. Ciekawe czy drugi egzemplarz będzie miał lepszy potencjał ale już ten wydaje się ok. -
Przez janek25 · Opublikowano
Selekcjonowanie pewnie jest ale pewnie środek /skrajne a nie każda sztuka. Poza tym wat to Wat ,niezależnie od uzyskanego zegara.Raczej zamysł jak się pojawiło turbo było związane z boxem Intela -
Przez Send1N · Opublikowano
Dalej nie kumam jak coś jaki wentylator bije te wszystkie? Pomarańczowa guma w sprayu i jedzie, przed sprzedażą czy ewentualna wysyłką na rma zerwie powłokę -
Przez Krzysiak · Opublikowano
Dawno temu miałem podpartą kartę kredką i też było 😂 -
Przez Send1N · Opublikowano
Ten koleś przypomina mi takiego typowego polskiego "Starego" Janusza z pilotem przed telewizorem
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi